Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Blondie66 a jo, no te je fakt, že když jí dám povel a nemám zrovna v ruce pamlsek, tak se vždycky zachová podle té starší
A jj, obě jsou borderky, fotky jsem dávala v předchozích příspěvcích. A jestli si nima něco dělám? Jako ten dog dancing nebo agility? Tak ani jedno
Protože ta starší ty povely vykonává celkem pomalu, tak u toho dogdancingu by to vypadalo divně
A venku ona stejně nechce nic dělat, nevím proč. Jenom když si hrajem s frisbeem, tak to se jí snažím dávat ty povely sedni, lehni a okolo a to jde vidět, že ji to fakt baví. A ještě obě milujou plavání, takže je berem snad denně plavat. A ještě jsem vlastně tu starší snažila naučit skákat přes překážky (myslím jsem tu dávala fotku) a to ji baví vždycky chvíli a pak je jí moc horko ![]()
@Brukita zatim nic nedelame. Ale po ockovani chcem chodit na agility a pak chci delat dog dancing a obedience. Tak snad to vse vyjde:-)
A ty máš teď dva pejsky, nebo víc? Viděla jsem ve videu to štěně a myslím vlčáka…
Taky máme. Chodili jsme na cvičák a agility, pak cca v roce, začaly zdravotní problémy a půl roku trvalo na to, než se přišlo, co mu je. Vrozená vada a to poměrně vzácná. Naučili jsme se s tím žít, ale při námaze je to horší, takže se nesmí zatěžovat. Být v klidu - bordera, no představte si to samy
Bohužel to vedlo ke zlozvykům - agresivita ke psům, a dítě také nemusí, držíme je odděleně, to mě hrozně mrzí a komplikuje nám to život
Ale holt se nedá nic dělat. Plemenu bych to nevyčítala, jsou to vesměs super psy.
@Manonka A o jakou jde nemoc? A jak se priznaky projevovaly?
Pořád zvracel, především vodu… Pořád se řešil žaludek, ale ukázalo se, že jde o vrozenou vadu jícnu. Ale při dobrém managementu se s tím dá žít. Je to prý vzácné, napříč plemeny, není to tak, že by na to bordery nějak trpěly… Prostě jsme měli smůlu
@Manonka Ahoj, myslím, že náš pejsek ma stejný problém. Je to taky bordela a taky pořád zvracel, hlavně v noci. chodili jsme s ním po veterinářích a všichni se shodli na tom, že to jsou prstence na jícnu, že je to na operaci, jenže během operace přišli na to, že to prstence nejsou a, že je to právě ta vrozená vada na jícnu, že se s tím nedá nic dělat. Samozřejmě jsme operaci zaplatit museli, ikdyž to byla chyba na jejich straně. Pejskovi teď musíme granule namáčet a dělat z nich kaši, jinak je vyzvrací. Takhle mu to děláme asi už půl roku a příjde mi, že se to zlepšuje. Postupně mu ty granule namačíme míň a míň, aby si zvykal. A hlavně mu tu misku dáváme na vyvýšené místo, aby mu to líp padalo do žaludku.
@ppetaa27 Nám říkali, že tohle konkrétně operovat nejde nebo s velmi nejistými šancemi na úspěch. Asi to bude to stejné. Jen podle veterináře, který už viděl s tímto víc psů, to u každého vypadá jinak. Ono se to asi i právě špatně diagnostikuje
U nás to trvalo asi půl roku, jak jsem psala, přišlo se na to nakonec víceméně spíš náhodou… U nás není ani tak problém jídlo, spíš voda. Dáváme mu ji z vyvýšeného místa taky. Ale když moc lítá, tak to nepomáhá a zvrací, a pak nemáme kontrolu nad tím, kolik reálně vypije a hrozí dehydratace. Ale jde to zvládat, je to momentálně jen trošku společensky nevhodné
Bohužel jsem slyšela i o psech, co se kvůli tomu museli utratit, protože se výrazně zhoršili
My se držíme, už je mu 7let, jen bývá v zimě třeba častěji nachlazený (což podle veta také souvisí s tím jícnem)…
Ahoj všem, my máme taky borderku, ale border teriéra, je úžasná, hodně temperamentní a akční ![]()
@Manonka no je pravda, ze s vodou ho taky musime hlidat. Musi pit v mensich davkach, jinak to vyzvraci, ale s jidlem to ma stejny. Podle me se mu to lepsi, driv zvracel po kazdym jidle, ale ted jenom obcas. No doufam, ze se budou dal zlepsovat a treba se i uzdravi ![]()
@Blondie66 Ahoj, za dva týdny si jedeme pro borderku a tak by mě zajímalo, jak si tu tvou tu otočku naučila? ![]()
Za zaždou radu budu ráda, bude to naše první borderka, do teď jsme měli bassetky a pudlíky, tak trochu změna ![]()
Zdravim. My máme 4-měsíční štěndo. Musím říct, že jsou to úžasní psíci, ten náš malý lump mi to jen potvrzuje. Je chytrý, chápe rychle, ale není - jak všude čtu - hyperaktivní pes, co neposedí. Je živý, to jo, ale přiměřeně jeho věku. Žádný tajfun. Je to mé vysněné plemeno od střední školy, tak jsem ráda, že jsem si ho pořídila. Neměnila bych ![]()
Moje teta ma take takovehoto psa. Smeje se. A je velmi inteligentni. Posloucha a tak.
dobry vyber ![]()