Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Blondie66 ten jsem taky zkoušela, ale jaksi u nás líp fungují ty pamlsky ![]()
@Brukita to by me zajimalo jak si ho pouzovala u klikru totiz pamslky byt musi. Nejspis si ho jen spatne pouzila ![]()
@Blondie66 no, je pravda, ze si taky plete sedni a lehni. Nebo spis kdyz reknu lehni, tak si sedne
musim ruku dat na zem, nebo jen ukazat na zem a uz pochopi, ze si ma lehnout. Ale Blondie je moc sikovna, nebo jsi sikovna spis ty, ze ji to naucis ![]()
@Brukita vsechno vyzkousime a pak dame vedet, jestli se nam vede ![]()
@Blondie66 právěže klikr funguje místo pamlsků, ne? Kvůli tomu, že ten pes ty povely někdy plní tak rychle za sebou, že nemáš čas mu dát pamlsek. Kliknutí pro něj znamená, že udělal něco dobře. Aspoň tak jsem to pochopila ![]()
Ale asi máš pravdu v tom, že miminálně ze začátku se musí používat i pamlsky, aby si to pejsek spojil…
@ppetaa27 píše:
@Brukita vsechno vyzkousime a pak dame vedet, jestli se nam vede
tak budu držet palce ![]()
@Brukita tak to jsi udelala tu nejvetsi chybu:) jsem na mobilu tak nemam cas ale klik=tohle chci a das pamlsek u kazdeho kliku je pamlsek. Klik neslouzi jako odmena to je pamlsek klik slouzi jen na to ze upresni co po psovi chces. Klikr je kouzelna vec ja na to naucila i to co jsem bez pamlsku nesvedla:-)
@Brukita nejak pozitri budu na compu tak ti poradim jak postupovat jestli chces:-)
@Blondie66 já už jsem si k tomu přečetla něco víc, ale díky
Spíš potřebuju vymyslet, jak trénovat dva psy zároveň. Když se něco snažím naučit mladší, tak starší se hned přidává, protože ona už to umí a chce mi to ukázat. A mladší hledí na ni a nesoustředí se ![]()
@Brukita ja nejprve cvicim starsi a pak jak mam pamlsky tak stendo se upina na me. Jinak jak to resis? Stendo je hodne fixovany na starsi. Na prochazky chodim oddelene ale na zahrade jsou spolu. Radi mi je nenechavat spolu. Jak to resis ty?
Ta naše malá je taky hodně fixovaná na tu starší. Považovala ji od začátku za náhradní mámu. Já jich teda na procházky brávám spolu, chodíme i na dvouhodinový procházky a dvě bych nezvládla
Akorát někdy si jednu vezme manžel a já tu druhou. Ale jinak nevím proč ti radí nenechávat je spolu? ![]()
@Brukita prave kvuli fixaci aby byla na me a ne na druheho psa. My kdyz jdeme fakt na turu tak je beru take obe. A ty mas obe borderky? A delas s nima neco?