Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
224
11.10.15 13:49

My noviny nepoužívali, ze začátku jsem chodila ven každou hodinu a vždy když čůral, tak jsem říkala loužička a hned mu strčila pamlsek..když se vyčůral doma, řekla jsem fuj, nesmíš a hned jsme běželi ven a tam jsme byli tak dlouho dokud se nevyčůral ještě jednou a hned jsem odměnila pamlskem a šlo se dom :) ve výtahu jsme měli taky pár nehod, ale celkově myslím, že jsme to venčení měli vychytané docela brzy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
11.10.15 13:52

@Dracek89 Tak to je super, že vám to tak dobře šlo, taky doufám, že to zvládneme. Já asi na nějaké ty noviny kašlu, máme lino, tak to kdyžtak setřu a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
11.10.15 13:53

Holky a kdo z vás má psa v bytě a kdo je třeba v RD se zahradou, kde má pes možnost neustálého výběhu? My máme byt, proběhnout ho můžu nechat leda v práci, kde máme teda betonový, ale uzavřený „dvorek“. A pak samo venku na prochajdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
11.10.15 17:49

Když jsem si bocku pořizovala, bydlela jsem v paneláku, takže vyrůstal 2 roky v bytě a teď jsme rok v RD se zahrádkou :) máme ještě jednoho hafana - ovčandu, ta je jenom venkovní hlídací a boc je půl na půl, když jsme pryč, je venku s ovčandou, nebo když si spolu chtějí hrát, jinak je s námi doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
11.10.15 19:16
@hrubik píše:
A používala jsi doma nějaké ty podložky nebo noviny a učila ji na to nebo jsi se prostě snažila chodit s ní ven?

podložky určitě je šikovná ale stane se že se vyčůrá i jinam :? a to sem ji vzala a vzdy rychle donesla na plenu, a samozřejmě venku dostane kokino a pochvalu :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
12.10.15 11:57
@hrubik píše:
Holky a kdo z vás má psa v bytě a kdo je třeba v RD se zahradou, kde má pes možnost neustálého výběhu? My máme byt, proběhnout ho můžu nechat leda v práci, kde máme teda betonový, ale uzavřený „dvorek“. A pak samo venku na prochajdě.

Tak my jsem v bytě, a jak jsem již před tím psala, donedávna jsem měli 2× BOC a 1× RR :lol:…a k tomu malé dítě. Když mi někdo řekne, jak psi děsně trpí tím, že jsou chudinky v bytě, tak už ani nic nevysvětluji. Pokud se jim člověk věnuje a pořádně je vyběhá/zaměstná, spí zdravý, spokojený, dospělý pes téměř celý den…nemáúpotřebu naběhat 50 km denně :P Venku tedy řádí, ale doma si zalezou někam a chrní nebo si vlezou ke mně na gauč (ano, u nás psi na gauč mohou), položí mi hlavu na klín (RR) a je spokojený. Borderák se u mně jen stočí, případně vyhodí všechny 4 do vzduchu, zakloní hlavu a já ho drbu a užíváme si smečkového života :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
12.10.15 11:59

@hrubik: vem to tak - štěně se probudí=jít ven, štěně si hraje, tak po hře=jít ven, štěně se nabaští=jít ven :mrgreen: A jak už tady někdo psal, je dobré to venčení spojit s nějakým slovním „povelem“ (a 100% pamlskem ze začátku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
12.10.15 13:41
@Kissie9 píše:
Tak my jsem v bytě, a jak jsem již před tím psala, donedávna jsem měli 2× BOC a 1× RR :lol:…a k tomu malé dítě. Když mi někdo řekne, jak psi děsně trpí tím, že jsou chudinky v bytě, tak už ani nic nevysvětluji. Pokud se jim člověk věnuje a pořádně je vyběhá/zaměstná, spí zdravý, spokojený, dospělý pes téměř celý den…nemáúpotřebu naběhat 50 km denně :P Venku tedy řádí, ale doma si zalezou někam a chrní nebo si vlezou ke mně na gauč (ano, u nás psi na gauč mohou), položí mi hlavu na klín (RR) a je spokojený. Borderák se u mně jen stočí, případně vyhodí všechny 4 do vzduchu, zakloní hlavu a já ho drbu a užíváme si smečkového života :*

Tak to jsem ráda, že píšeš, že to v bytě jde :) A jen mi ještě prozraď, jak jsi zvládala tehdy dvě aktivní bordery, ještě dalšího psa a malé dítě. Já občas propadnu panice, že tomu našemu borderákovi nebudeme stačit, a to mám prakticky celé odpoledne čas na děti a teď teda na psa. Samo máme povinnosti, úkoly do školy, děti mají nějaký ten kroužek, ale pořád občas chytnu nerva, jestli mu dám vše co potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
12.10.15 13:42
@Kissie9 píše:
@hrubik: vem to tak - štěně se probudí=jít ven, štěně si hraje, tak po hře=jít ven, štěně se nabaští=jít ven :mrgreen: A jak už tady někdo psal, je dobré to venčení spojit s nějakým slovním „povelem“ (a 100% pamlskem ze začátku).

Jj, psychicky se připravuju na to, že budu pořád lítat ven. Ještě že to mám před barák jen cca 8 schodů. Ale vzhledem k tomu, že si štěně dovezeme koncem listopadu a venku bude kosa, to můžu rovnou zůstat i doma v zimní bundě, když stejně budu furt běhat ven :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
12.10.15 13:51
@Dracek89 píše:
Když jsem si bocku pořizovala, bydlela jsem v paneláku, takže vyrůstal 2 roky v bytě a teď jsme rok v RD se zahrádkou :) máme ještě jednoho hafana - ovčandu, ta je jenom venkovní hlídací a boc je půl na půl, když jsme pryč, je venku s ovčandou, nebo když si spolu chtějí hrát, jinak je s námi doma…

Tak to tvoje bocka určo uvítala, že může být víc venku, to je fajn. Baráček bychom taky chtěli, ale zatím to nehro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
12.10.15 13:54

Holky a máte zkušenosti více se psy nebo s fenama? Já jsem chtěla víc fenku, ale bála jsem se hárání a špinění, přeci jen v bytě mi to přišlo horší než třeba venku. A taky ji uhlídat, protože budeme bývat hodně v kontaktu se psy. A nakonec na nás vyšel pejsek a asi to tak má být :) Bude teda kastrovaný, protože má vadu a nemůže být uchovněn, ale tak aspoň nám odpadne starost o to toulání za háravýma fenkama. Máte někde zkušenost s kastrovanou BOC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
12.10.15 14:48
@hrubik píše:
Holky a máte zkušenosti více se psy nebo s fenama? Já jsem chtěla víc fenku, ale bála jsem se hárání a špinění, přeci jen v bytě mi to přišlo horší než třeba venku. A taky ji uhlídat, protože budeme bývat hodně v kontaktu se psy. A nakonec na nás vyšel pejsek a asi to tak má být :) Bude teda kastrovaný, protože má vadu a nemůže být uchovněn, ale tak aspoň nám odpadne starost o to toulání za háravýma fenkama. Máte někde zkušenost s kastrovanou BOC?

My máme všechno psy. Nekastrované.

Mohu se jen zeptat, psala jsi, že štěně bude s PP. Co má za vadu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
12.10.15 14:52
@hrubik píše:
Tak to jsem ráda, že píšeš, že to v bytě jde :) A jen mi ještě prozraď, jak jsi zvládala tehdy dvě aktivní bordery, ještě dalšího psa a malé dítě. Já občas propadnu panice, že tomu našemu borderákovi nebudeme stačit, a to mám prakticky celé odpoledne čas na děti a teď teda na psa. Samo máme povinnosti, úkoly do školy, děti mají nějaký ten kroužek, ale pořád občas chytnu nerva, jestli mu dám vše co potřebuje.

Hele, poměrně snadno. S prckem jsem stejně chodila ven, tak jsem holt nechodila na dětské hřiště, ale tam, kde mohli být i psi a ideálně lítat na volno. Když byla ještě v kočárku, tak jsem v klidu třeba cvičila stopy, vzala si ji na cvičák. Pak musel vypomoci i tatínek ;)
No a v létě je chodím hodně koupat, takže hodně plavou…tam mohu vzít i cvrčka, ta se ráchá u břehu a psiska na střídačku nocí klacíky/míčky (prostě aport z vody).
A já je měla ještě před dítětem a otěhotněním, takže pro ně není nic nezvyklého zůstat přes den, když jsem v práci, sami doma. Jen se jim to musí pak vynahrazovat, no ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
12.10.15 16:07
@hrubik @Kissie9
Mohu se jen zeptat, psala jsi, že štěně bude s PP. Co má za vadu?

To by mě taky zajímalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
12.10.15 16:48

Holky má zalomený ocásek. Proto ta kastrace. Bude to i v kupní smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný