Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2967
12.10.15 16:50
@Kissie9 píše:
Hele, poměrně snadno. S prckem jsem stejně chodila ven, tak jsem holt nechodila na dětské hřiště, ale tam, kde mohli být i psi a ideálně lítat na volno. Když byla ještě v kočárku, tak jsem v klidu třeba cvičila stopy, vzala si ji na cvičák. Pak musel vypomoci i tatínek ;)
No a v létě je chodím hodně koupat, takže hodně plavou…tam mohu vzít i cvrčka, ta se ráchá u břehu a psiska na střídačku nocí klacíky/míčky (prostě aport z vody).
A já je měla ještě před dítětem a otěhotněním, takže pro ně není nic nezvyklého zůstat přes den, když jsem v práci, sami doma. Jen se jim to musí pak vynahrazovat, no ;)

Tak to jsi zvládala suprově. Je vidět, že všechno jde, když se chce. No pro nás to bude změna jako prase, protože to bude náš první pes, takže tomu budeme muset všechno přizpůsobit. Ale ono to půjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
13.10.15 11:20
@hrubik píše:
Holky má zalomený ocásek. Proto ta kastrace. Bude to i v kupní smlouvě.

Hm.
No, náš RR má také zálomek, není chovný, ale není ani kastrovaný. Na druhou stranu, prostě to víme a jsme s tím srozuměni a máme tolik rozumu, že s ním fakt nakrývat nehodláme, i když je to jinak nádherný pes.
Osobně jsem proti kastraci, zvláště psů, samců.
Na druhou stranu rozumím chovateli, že se chce nějak pojistit, že ta vada nebude puštěna do chovu…no nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
13.10.15 13:32

@Kissie9 A chovatel, od kterého ho máte, tu kastraci nevyžadoval? A proč jsi proti? Já si o tom něco málo četla a vždy jsou lidé, co jsou pro, a ti co jsou proti. Budu ráda i za tvůj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
13.10.15 14:06
@hrubik píše:
@Kissie9 A chovatel, od kterého ho máte, tu kastraci nevyžadoval? A proč jsi proti? Já si o tom něco málo četla a vždy jsou lidé, co jsou pro, a ti co jsou proti. Budu ráda i za tvůj názor :)

Ne, nevyžadoval. jen je to uvedené ve smlouvě a rovnou i v PP, že je nechovný. Asi vsázel na náš zdravý rozum a naši morálku :mrgreen:

Co se psů, samců, týká, tak je to vždycky obrovský zásah do hormonů. Jako samci jednou na těch svých chlapských hormonech 365/24 :mrgreen: Já prostě, pokud to opravdu není kvůli zdravotním rizikům, kastraci nemusím. Fenky to mají trochu jinak. Jim se ty hormony blázní 1-2× do roka (ok, jsou výjimky, kdy i 3×), takže „účinek“ kastrace je prakticky znatelný také tak. Tím pádem to nijak extra neovlivňuje povahu feny. U těch psů, zvlášť mladých, ano. Ale já nejsem veterinář. ten by ti měl říct, nakolik ivanzivní zákrok to je - nejen z toho fyzio hlediska, ale i co se týče psychiky. A možná by ti mohl doporučit nějaký jiný zákrok :nevim: Zkus si zajít někam na vet kliniku a optat se na to. Doporučuji nenechat se odbýt větou „pro toho psa to prakticky nic moc velkou změnu neznamená“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
13.10.15 16:06

@Kissie9 Píšeš, že to u fen nijak extra neovlivňuje povahu. Jak povahu u psů ovlivňuje kastrace? Každopádně díky za názor, čím víc vím, tím lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
13.10.15 16:22
@hrubik píše:
@Kissie9 Píšeš, že to u fen nijak extra neovlivňuje povahu. Jak povahu u psů ovlivňuje kastrace? Každopádně díky za názor, čím víc vím, tím lip.

Tak si to přečti ještě jednou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
13.10.15 16:44
@Kissie9 píše:
Tak si to přečti ještě jednou ;)

Už asi chápu, jak jsi to myslela.

Ono obecně ta kastrace je takový „horký“ téma. Co jsem tak zabrouzdala do diskuzí na tohle téma, tak jsou lidé buď zásadně proti, pro druhé zas převládají pozitiva nad těmi negativy. Uvidíme, určo se na to víc poptám veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
13.10.15 16:57
@hrubik píše:
Už asi chápu, jak jsi to myslela.Ono obecně ta kastrace je takový „horký“ téma. Co jsem tak zabrouzdala do diskuzí na tohle téma, tak jsou lidé buď zásadně proti, pro druhé zas převládají pozitiva nad těmi negativy. Uvidíme, určo se na to víc poptám veterináře.

jo, hodně lidí má také „rádo“ kastraci, protože z konfliktního psa jim udělá beránka :roll: (zjednodušeně řečeno)…jenže ono ani tohle nemusí být tak úplně pravda..protože pokud se nějaké chování pevně zakotví a je to zvykové, nezmůže s tím nic ani kastrakce. Laici to neví a veterinář jim to těžko vysvětlí :nevim:

Já nejsem zásadně proti (ve skutečnosti je asi jen málo věcí, proti kterým bych „zásadně“ byla ), ale je třeba si uvědomit, že kastrace je skutečně velký zásah do živého organismu, nevratný. Jak u psů, tak fen. U těch samců je je jen prostě o dost markantnější.
Jestli znáš nějakého veterináře, kterému bys věřila, zkus to s ním probrat…zkus se ho optat, jaké jsou možnosti.
Chápu chovatele, že se chtějí pojistit, ale třeba by se vám povedlo vymyslet způsob…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
13.10.15 19:38

@Kissie9 Děkuju za radu a za vysvětlení :) Veta má kámoška hodně dobrýho, kterýmu věří, my budeme taky chodit k němu, tak to s ním určo proberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
13.10.15 23:01
@hrubik píše:
@Kissie9 Děkuju za radu a za vysvětlení :) Veta má kámoška hodně dobrýho, kterýmu věří, my budeme taky chodit k němu, tak to s ním určo proberu.

Zkus se ho zeptat. Víc info nikdy nazaškodí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.10.15 20:59

Zdravím všechny :D :D mám problém!!! :? vímže je to stránka o užitečných věcí pronaše borderky a bordery :D nevím koho se mám nato zeptat pár lidí mi říkalo, že má nebo mělo stejnýproblém,…naše malá začla jíst hovna :,( :,( když jí pustí na louce vždy si tam něco najde už to udělala 3 krát…chtěla jsem se zeptat jestli jste měli stejný problém? popř. co stím? a jestli to přešlo, vím, že je to nechutné téma, ale k pejskům to patří, mmoocc děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
22.10.15 11:10

Ahojte mám 4 měsíční štěndo borderky a jmenuje se Megi…,ráda si s váma budu povídat a brát rady od těch zkušenějších :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
22.10.15 13:10

@megoska :) uka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
22.10.15 18:09
@mirdzeta píše:
Zdravím všechny :D :D mám problém!!! :? vímže je to stránka o užitečných věcí pronaše borderky a bordery :D nevím koho se mám nato zeptat pár lidí mi říkalo, že má nebo mělo stejnýproblém,…naše malá začla jíst hovna :,( :,( když jí pustí na louce vždy si tam něco najde už to udělala 3 krát…chtěla jsem se zeptat jestli jste měli stejný problém? popř. co stím? a jestli to přešlo, vím, že je to nechutné téma, ale k pejskům to patří, mmoocc děkuji za odpovědi

Ahoj, koukám, že ti ještě nikdo neodpověděl. Popravdě, nevím, co s tím, jen asi pořádně hlídat a okřikovat…košík nestačí, exkrementy se protlačí skrz 8)
Občas se říká, že když to pes dělá, chybí něco ve stravě a má se zkusit dát třeba syrové hovězí maso a tak. Nicméně vyzkoušeno to osobně nemám.
Zkus to vychytat a fakt kontrolovat, může se z toho stát i zvyk…náš ridgeback má tuto zálibu stále (nicméně v lidských)…takže fakt nic moc :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
23.10.15 11:33
@Blondie66 píše:
@megoska :) uka

o víkendu tu něco dám :-D jak zjístim jak… :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek