Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@megoska Tak jooo.
My tu měli o víkendu manželova tatínka a měl s sebou dogu, trochu jsem se obávala ale v pohodě, naše si chtěla hrát.
@megoska píše:
To je naše radost![]()
Ahoj, krásná fenečka
Když vidím ty tvoje fotky, už se taky těším, až našeho borderáka budeme mít doma
Zatím sledujeme na netu jak roste, má necelý měsíc a je to pěkná chlupatá kulička. Příští víkend se na něj jedeme poprvé podívat, tak se těšíme ![]()
Holky, dotaz na všechny. Když jste jeli poprvé se podívat na vaše štěně, jak to probíhalo? Jak je vhodné časově zůstat na návštěvě, na co se hlavně zaměřit, čeho si všímat. Sluší se něco s sebou pejskům donést? Nebo se toto „nenosí“?
@hrubik Já měla zamluvený štěně v jedné chovce a tam jsme se byli podívat jen zatím na fenu, bohužel něla jen jednoho kluka. Tak jsem si, pak zamluvila jinde, ale tam jsme nebyli jelikož to bylo 400 kiláků
Zaměřila bych se asi i na prostředí, jak se chovají psi, jak oni. Na čistotu a tak ![]()
@hrubik: seriozní chovatel stojí o seznámení s budoucími majiteli klidně i před narozením štěňat. Než jsem si brala svého prvního borderáka před 12 lety, byla jsem se tam podívat ještě před nakrytím fenky. Byla to chovka tehdejší poradkyně chovu, tak jsem získávala i další info o borderkách ![]()
U svého druhého borderáka jsem využila toho, že jsme měli závody 100 k od chovatelky. Je totiž import z Belgie. Takže jsem je navštívila také ještě před krytím feny. Pak jsem se tam bla ještě podívat na štěňata (takže zmiňovaných 400 km jako důvod, proč tam nejet, je pro mne úsměvných…neřknu-li, že pes bude členem domácnosti na poměrně dlouhou dobu, mně to za to prostě stálo).
U chovatele se zaměř na to, v jakém prostředí se psi pohybují, zda mohou i do domu nebo jsou jen venku, zda je tam čisto, jak je o ně pečováno (i psi venku by měli být udržovaní a čistí), jestli tam nejdou cítit výkaly, jaký mají vztah k chovateli, zeptej se, kde odchovává štěňata, zda je nechává odčervit a naočkovat (1×) před odchodem z domova, rozhodně bych chtěla vidět matku štěňat a ideálně i otce (nebo u něj alespoň PP, kvůli předkům)…
Osobně bych do „čistokrevného“ psa bez PP nešla, ale o tom debata není.
@Kissie9 Mám pocit žd tu ale hrubik, psala že bude mít s pp ![]()
Ahojte všichni ted máme malej problém
za pochvalu dostává psí piškotky zatím jen pulku, ale sem tam strašně prdí a strašně smrdí
,chtěla jsem se zeptat jaké pamlsky jste používaly vy u malého štěněte už jsem změnila igranule, takže těma to není…jo amáte zkušenost s poraněním? včera si u poranila drápek a teče ji krev..ted si nemůžeme aportovat, jak dlouho počkat než se rána zahojí? obvaz jí tam určo nevydrží, ale krvácí to jen při rychlém pohybu… díky moc za rady a názory ![]()
@Blondie66 píše:
@Kissie9 Mám pocit žd tu ale hrubik, psala že bude mít s pp
jo, to je možné, se mi popletla s jinou
Ale stejně, o tom diskuze není ![]()
@megoska píše:
Ahojte všichni ted máme malej problém![]()
![]()
za pochvalu dostává psí piškotky zatím jen pulku, ale sem tam strašně prdí a strašně smrdí
,chtěla jsem se zeptat jaké pamlsky jste používaly vy u malého štěněte už jsem změnila igranule, takže těma to není…jo amáte zkušenost s poraněním? včera si u poranila drápek a teče ji krev..ted si nemůžeme aportovat, jak dlouho počkat než se rána zahojí? obvaz jí tam určo nevydrží, ale krvácí to jen při rychlém pohybu… díky moc za rady a názory
Pro odměňování je všeobecně vhodnější něco měkkého, co se nedrobí. Takže buď takové ty psí malé odměnky, nebo se prodávají jakoby proužky sušeného masa, tak ty si nastříhat na pidikousky…nebo malinké kousky párku/točeňáku…ale fakt malé kousky…nebo uvařit kuřecí srdíčka a opět nakrájet na malé kousky (mimochodem ty jsou výborné i na učení stopování), nakrájený sýr (eidam)…klidně to měnit, podle času, náladu, chuti psa…
Drápek…zkus mu to alespoň 1-2× denně omýt slabým roztokem betadiny (betadine do vody - voda trochu hnědá, ne tmavá) a nech to jen tak. Kdyby se mu to podebralo (zanítilo), běž k vetovi. Doporučuji vydržet neaportovat, než se to zatáhne…mohou být 2 dny, ale klidně i týden ![]()
@Kissie9 píše:@Kissie9
Pro odměňování je všeobecně vhodnější něco měkkého, co se nedrobí. Takže buď takové ty psí malé odměnky, nebo se prodávají jakoby proužky sušeného masa, tak ty si nastříhat na pidikousky…nebo malinké kousky párku/točeňáku…ale fakt malé kousky…nebo uvařit kuřecí srdíčka a opět nakrájet na malé kousky (mimochodem ty jsou výborné i na učení stopování), nakrájený sýr (eidam)…klidně to měnit, podle času, náladu, chuti psa…Drápek…zkus mu to alespoň 1-2× denně omýt slabým roztokem betadiny (betadine do vody - voda trochu hnědá, ne tmavá) a nech to jen tak. Kdyby se mu to podebralo (zanítilo), běž k vetovi. Doporučuji vydržet neaportovat, než se to zatáhne…mohou být 2 dny, ale klidně i týden
@Kissie9 píše:
Pro odměňování je všeobecně vhodnější něco měkkého, co se nedrobí. Takže buď takové ty psí malé odměnky, nebo se prodávají jakoby proužky sušeného masa, tak ty si nastříhat na pidikousky…nebo malinké kousky párku/točeňáku…ale fakt malé kousky…nebo uvařit kuřecí srdíčka a opět nakrájet na malé kousky (mimochodem ty jsou výborné i na učení stopování), nakrájený sýr (eidam)…klidně to měnit, podle času, náladu, chuti psa…Drápek…zkus mu to alespoň 1-2× denně omýt slabým roztokem betadiny (betadine do vody - voda trochu hnědá, ne tmavá) a nech to jen tak. Kdyby se mu to podebralo (zanítilo), běž k vetovi. Doporučuji vydržet neaportovat, než se to zatáhne…mohou být 2 dny, ale klidně i týden
ahoj jojo takové pamlsky tež kupujem, ale střídáme je takže myslím, že to jetěma piškotama no zkusím jí dávat tři dny jiné a uvidím..a ten betadin seženu v lékarně?
@megoska: Betaine…jojo, v lékárně. Je to desinfekce. Ph přátelské ke kůži psů ![]()