Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky se přidám se svými zkušenostmi ![]()
Granulky
do roka jsem krmila tím, čím předchozí chovatelka - K9, tenkrát byl ještě hodně žravej, tak mě nikdy nenapadlo, že bych někdy měla problém dostat do něj porci granulí
no zhruba po tom roce se to zlomilo…první jsme přešli na orijen fish - ten mu docela chutnal, ale finančně mě to docela zmáhalo, tak jsme přešli na klasický orijen a ten už mu tolik nejel, vyzkoušeli jsme toho hodně - calibru, acanu…a teď jsme konečně zakotvili u josery - nemůžu si ji vynachválit, i ten můj mlsou jí jí, funguje totiž jako klasické granulky a když se do porce přidá trocha vody, je z poprašku na granulkách hned chutná omáčka ![]()
Přeprava autem:
ze začátku jsem pro něj měla koupené psí pásy se kšírami, to je podle mě super, nicméně při nehodě to je podle mě k ničemu, teď máme transportní klec a paráda (http://www. zoohit. cz/shop/psi/prepravky_doplnky_auto/klece/zesikmene/124020#0) krom převozu se dá využít i na spoustu dalších věcí, takže určitě doporučuji (pokud tedy máte dostatečně velký kufr)
Klikr
přistupovala jsem k němu ze začátku dost nadšeně, měla doma klasický a i s takovou výukovou tyčkou, spoustu manuálů…ale stejně jsme do toho nijak nepronikly ![]()
Ale koukat na někoho kdo to umí, je opravdu radost ![]()
Dráčku díky za tvoje postřehy a rady
Musím říct, že ohledně toho cestování jsme to probrali s mužem a nejvíc se nám zatím zamlouvá právě ta klec, co tu holky zmiňujete. Viděli jsme i nějaký test a právě klece vyšly z hlediska bezpečnosti nejlíp.
Holky a co psí známky? Máte? Ikdyž je pes čipovaný, chtěla bych, aby měl známku se jménem a telefonním číslem. Někde jsem četla, že ty známky pak na obojku „cinkají“ a psa mohou rušit, že jsou snad lepší plastové. Jaké máte vy?
Určitě bych jí pořídila, když se haf nedejbože ztratí, než se dostane někam kde mají čtečku, může uplynout dlouhá doba…takže aby nosil přímo číslo je nejjednodušší a nejrychlejší cesta k znovunalezení
my máme tedy kovou a cinká to no
ale spíš než psa to ruší manžela v noci, tak buď ho k nám na noc do ložnice ani nepustí a když pustí, tak mu na noc sundá obojek ![]()
Dráčku já se taky bojím, že by mě to cinkání rozčilovalo, takže se tvému manželovi nedivím ![]()
Blondie „naše“ štěně má teď teprve týden
Takže tak konec listopadu myslím bude doma ![]()
@Blondie66 A jo
Jsem to blbě přečetla. bude z Chs Never give up.
AHoj, přidám svou trošku do mlýna ![]()
Add granule: určitě nech alespoň měsíc to, čím krmí chovatelé. Pokud chceš změnit značku/druh granulí, přecházej na to postupným přimícháváním nových granulí do těch původních s tím, že poměr původní x nové budeš pomalu měnit.
Add pelech pro štěně/psa: já mám od začátku takové ty plastové. nejsou elegantním, ale nevadí mi, když jim kus okousali (borderáci), funkci plní. Jdou dobře omýt v případě potřeby a dáš tam deku/polštář, co pak snadno vyndáš a vypereš. Z pohledu hygieny k nezaplacení, jen ta estetičnost trochu pokulhává, no ![]()
Add cestování se psem: s borderáky jsem cestovala hodně a to i do zahraničí (např. Švédsko). Tady po ČR jsem měla kennelky z plastu. V případě nehody je možné v nejhorším případě psa z toho dostat o něco snáze než z klece
Kennelky se také dají rozložit a naštosovat na sebe, takž v případě potřeby jsem měla zajištěnou variabilitu úložných prostor v autě (což s dodávkou asi řešit nemusíš). Kšíry jsem používala hlavně na ty daleké trasy, pod psy jsem vždy ještě hodila ochranný povlak na sedadla (lze zakoupit v petcetrech), na to deku a třeba i ručníky, aby to vsáklo největší vlhkost (ve Švédsku docela často pršelo). Se psem na kšírách jsem měla nehodu 1× (vlítla jsem do svodidel v protisměru - smyk). Kšíry ho krásně chytly, pes zrovna spal, tak se jen sesunul níž ze sedadla. Pak jsem musela ale kšíry vyhodit a koupit nové - povolená spona. Měla jsem GreenDog, ty mi přišly jako nejvhodnější i kvůli záchytnému systému a anatomii psa.
Add klikr: klikr miluji a moji psi také. Jen se museli naučit, že když ho má v rukou dcera, nejde o cvičení
(ale i to zvládli).
Add psí známka s kontaktem: Rozhodně se za to přimlouvám. Cinkání jsem řešila tak, že známku z MÚ nosím na klíčích (v případě kontroly se tím prokážu, žádný problém zatím nikdy nebyl) a kluci mají na obojcích visačku s číslem mobilu a svým jménem. Jméno mají i vyšité na obojku. Vzhledem k tomu, že jsem letos v létě odchytla na ulici/silnici několik psů, kteří utekli majitelům, musím říct, že výrazné urychlení navrácení psa majiteli bylo v případě přímého kontaktu na majitele na psí známce. Když tam byla jen známka MÚ, musela jsem volat na policii, ti kontaktovali příslušný MÚ, ti volali mně, já jim dala číslo známky, podle toho dohledali majitele a volali mu, dali mu kontakt na mně a majitel psa volala mně…trochu zdlouhavé.
A jinak přeji hodně radosti se štěňátkem ![]()
@Kissie9 Děkuji moc za krásný a podrobný příspěvek
Fakt si vážím vašich rad holky, jsou pro mě velmi cenné
Dotaz bych měla ještě k té visačce s číslem mobilu jak píšeš, ta je z plastu když necinká?
@hrubik píše:
@Kissie9 Děkuji moc za krásný a podrobný příspěvekFakt si vážím vašich rad holky, jsou pro mě velmi cenné
Dotaz bych měla ještě k té visačce s číslem mobilu jak píšeš, ta je z plastu když necinká?
Nene, plastové si okousali navzájem, když si hráli. Normální kovová, mají 3 velikosti a různé vzory (tlpka, psí bouda, kost apod.)…ale odkaz mám uložený doma
Obojky mám od http://www.mooria.eu/cz a jsem s nimi spokojená.
@Kissie9 Díky za odkaz na obojky a když si na mě vzpomeneš doma a pošleš i na tu visačku, byla bys nejhodnější ![]()
@Kissie9 Ty obojky vypadají skvěle! Jaký máš? Látkový nebo softshellový? na štěně asi ten nejmenší XS, že?
Já se picnu, je toho tolik co se musí zařídit, ještěže mám na to ještě skoro 2měsíce čas ![]()