Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
860
29.9.15 21:18

Já tu mojí potvůrku týden neviděla :( a už se těším až se projedem na kolobrndě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
7.10.15 17:52

Ahoj všichni, ráda bych se zapojila do povídání o borderkách. Máme zamluvené štěně BOC, které si za necelé dva měsíce přivezeme domů. Mám v plánu se mu maximálně věnovat, pracuji na poloviční úvazek a pejska si budu brát s sebou do práce. Máme v plánu určitě základní výcvik a zkusíme i agility a dogdancing, ale vše jen pro zábavu, určitě nemám v plánu se tomu věnovat nějak soutěžně. Ale nikdy neříkej nikdy, sama nevím, jak moc nás to chytne, ale důležité je, že chci toho našeho borderáka pořádně zaměstnat a utahat. O to se určitě postarají moje dvě děti (5 a 7let). No a jelikož to bude náš první pejsek, mám nějaké otázky, se kterými bych se na vás - zkušené chovatele tohoto plemena - chtěla obrátit. A budu moc ráda za vaše odpovědi a cenné rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
7.10.15 17:57

Teď aktuálně řeším, kde toho našeho hafana „ubytujeme“. Máme třípokojový byt a já zvažuju, jestli mu dát pelíšek a misky do obýváku, kde bývá nejvíce rušno a trávíme tu nejvíc času. Nebo je lepší pelíšek umístit do ložnice, kde by pes spal vedle naší postele a jen misky nechat v obýváku? Ale zas kdyby si chtěl přes den odpočinout v pelechu, byl by v ložnici sám, tak mě napadá, jestli by tím nebyl moc izolovaný a stejně nechtěl spíš být s námi v obýváku. Nebo je lepší mít pelíšky dva? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
7.10.15 19:54

@hrubik Ahoj, misky určitě na nějaké klodné místo a pelíšek, uvidíš podle pejska kde bude nejčastěji, na odpočinek si stejně kolikrát zalezpu opět na bezpečné místo. Jedině jak říkáš mít více pelíšků. My to tak u rodiů také měli. V kazdém pokoji pelech pro ovčandu :D Ted naše borderka spí na chodbě, jinam nesmí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
7.10.15 22:10

Děkuji za názor :-) A jak jste řešili pelíšek pro malé štěně? Četla jsem, že nemá smysl nic extra pořizovat, protože to štěně stejně rozkouše. Takže zvolit radši jen deku nebo jsem četla i pelíšek z papírové krabice vystlaný dekou? Jaké máš zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
8.10.15 07:42

No už je to 26 let, ale vím ze prvnímu jsme ušili pelech - rozkousala, u druhé ted nevím, ta měla v jednom pokoji matraci z postýlky a nic (oba ovčáci) třetí už s manželem měla jen deku, co bylo na zemi na to lehla a tahle 4 borderka také jakmile hadr na zemi leží, ale rozkousala i deku, ted má psí pelech bez hran. Jinak je to asi jedno:) Krabici může také rozkousat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
8.10.15 07:52

Já měla první pelíšek úplně na cucky, všude po bytě vycpávky z něj :mrgreen: a počet pelíšků bych asi neřešila, stačí jeden. Můj bocák je vždy v místnosti, kde jsem právě já a vždy si místečko najde, nejraději má stejně stísněné prostory, čím menší díra, tím větší pravděpodobnost že si tam zaleze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
8.10.15 13:53

Holky díky za radu, asi zatím prostě postačí deka, která bude cestovat podle potřeby. A zřejmě bude často obměňována jak to tak čtu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
8.10.15 13:57

Ještě dotaz ke granulkám. Nechali jste ty, na které byly štěňata zvyklé, nebo jste postupně obměnili za nějaké podle vašeho názoru lepší? A s jakou značkou máte zkušenost, co doporučíte a co naopak ne?

Další věc co řeším, je přeprava psa v autě. Předpokládám, že štěně jelo domů na vašem klíně. Ale až trochu povyroste, kde jste ho vozili? Já mám dodávku s velkým nákladovým prostorem vzadu, tak nevím jestli třeba tam, ale osobně se mi víc zamlouvá postroj - kšíry do auta na pás. Vzadu mám sedačku pro 3, 2 místa z toho okupují děti. Vleze se dospělý borderák na sedadlo mezi nima? Mám pocit, že by si tam prostě nemohl lehnout a musel jen sedět :think: Nebo další varianta co mě napadla, tak přeprava v nohách dětí za sedadlem řidiče. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
8.10.15 15:08

@hrubik Granule měla jsem ptes rok Taste of the Wild a spokojenost. Teď máme versale laga a ještě větší, jelikož konečně trochu přibrala. K tomu vození, moje bocka je prtavá, tak sem ji vozila v předu mezi nohama ted mále nový auto a chystám se objednat klec a budem ji vozit vzadu v kufru. Pásy jsem mělana jiné psy. Mezi sedačky ne, slyšela jsem, že pokud je bouračka, pes může ze stresu cvakat kolem sebe, což by nebylo vhodné vzhledem k dětem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
8.10.15 19:17

Blondie díky, to s tím cvakáním kolem sebe mě docela vyděsilo 8o tak mezi sedačky radši ne. Jakou klec budeš objednávat? A ta klec se v kufru ještě nějak upevňuje nebo jen tak položí? Kámoška si taky klec chválila, ale nevím, jestli by šla použít u nás, protože bez nějakýho upevnění k podlaze by v tom velkém zavazadlovém prostoru dodávky pěkně lítala :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
8.10.15 19:20

Blondie ještě dotaz ke klikru. Když jsem o něm četla poprvé, tak jsem si říkala, že tohle asi nedám, ale pak jsem viděla tvoje video a ještě nějaká další a jsem nadšená a rozhodně to chci vyzkoušet. Odkdy jsi začala cvičit svoje štěně s klikrem? Jako já chci chodit i do štěněčí školky, ale tam berou až od 3měsíců a já si tak říkám, jestli je možný pomaličku a formou hry cvičit se štěnětem už doma od těch 8 týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
8.10.15 19:23

@hrubik Kdyžtak písni vzkaz proberem ten klikr ;)

Mě to cvakání taky nenapadlo, ale právě nedávno na fb tohle někdo řešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
8.10.15 19:25

A klec ještě nevim, pořádně jsem neměla čas se mrknout a upevnovat se to nejspíš musí? Ale to taky nevim jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
8.10.15 19:41

Ok, díky za odpovědi, taky budu ještě hledat info na netu, abych to s tím přepravováním psa nějak rozčísla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný