Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Formec píše:
Dobrý den,
zrovna máme 3 dny borderku ee-red 8 týdnů. Jsme z ní úplně nadšení. Po třech dnech co už je doma zvládá sední, lehni, ke mně. Naprosto vzorný pejsek. Už se aji snaží chodit na plinku a ven. Moc vyjímečný pejsek. Byl bych moc rád od kohokoli za jakoukoli radu, ať už se týká čehokoli. Jinak taky se rádi podělíme o nějaké zkušenosti, pokud by chtěl někdo. =o)
Dobrý den, máte krásnou borderku, určitě to není hlídací pes,ta by moc neuhlídala
ale myslím si že v situaci kdy by viděl že jste v nebezpečí tak by vás bránil, je to velice chytrý a věrný pes, nemá v sobě agresi a je velmi přátelský, bude potřebovat hodně pohybu, ideální je, když máte velkou zahradu, nebo aspoň přístup k lesu, aby se mohl vyběhat, pokud jste si pořídil tohoto pejska, tak je důležité aby ste věděl že nemá rád hrubé trestání, na něj to prostě neplatí, je lepší když mu to vysvětlíte, takhle je to zvláštní napsat, ale věřte ,že hrubým chováním, si ho akorá odcizíte. Chcete-li vědět něco víc, kontaktujte mne na e-mail ****
@teckaa píše:
Ahoj, taky mame borderu, dvouletou.
jen jsem se vas chtela zeptat, jak reagovala na novorozence? jde mi o to, ze za cca mesic rodim a nevim, jak novorozence nas ctyrnohy pritel prijme. jsou hodne zarlivi? nas zije 365 dni/24hodin denne v roce na zahrade…
dekuji vsem se zkusenostmi s touto uzasnou rasou za info…
Dobrý den, pokud pejskovi budete stáe dokazovat že se mezi vámi nic nezměnilo, a nebudete ho přehlížet, neměl by to být problém, a na nového potomka do rodiny si zvykne podstatně rychle
, bude to milující pes, a vaše dítě bude neskutečně milovat (jen pokud mu ale nebude ubližovat, dejte na to prosím jej pozor), nenechávejte novorozeně samotné s pejskem, mohlo by se stát že by ho vaše dítě tahalo za ocásek, anebo za srst, což by se pejskovi nemuselo zrovna líbit, a mohl by ňafnout, tím nechci říct že je nebezpečný to rozhodně ne, ale má to svoje hranice, tak by bylo i dobré kdyby ste dítěti vysvětlila že tohle nemá dělat, samozřejmě až na to bude mít věk, ale nenechávejte to náhodě… ![]()
Ahoj, přidávám se do vašeho spolku oblíbenců border kolii. Mám fenku Kessi, dnes jí je přesně 7 měsíců. Je to můj první pes, kterého jsem pořizovala hlavně kvůli své 11leté dceři. Stal se z ní můj miláček. Na cvičák s ní chodím od třetího měsíce v doprovodu dcery. Dcera Kessi učí spíše triky, na výcvik mezi psy si netroufne. Kessi umí skvěle zalehnout, sedni, lehni, k noze, čekej. Nejhorší je u nás ke mně a chodit u nohy.Na cvičáku už je v pokročilých mezi dospělými psy a na ke mně příjde, ale dá to někdy zabrat.Je tam jedna dospělá border kolie pes a ten Kessi provokuje a nahání, že ona je z něho mimo, dokonce i štěká, což běžně nedělá, tak nevím, jestli nemá z něho strach. U nohy chodí, dokud nepotkáme psa. Už je zlepšení teda v tom, že netahá tolik za lidmi.To už jde pěkně, ale nejhorší je na procházce hysterický pes štěkající za plotem.To Kessi za ním tahá, že se málem udusí. Triky umí -slalom, otočku, poklonu, dej pac levou a dej pac pravou, sudy a teď trénujeme couvání. Je s ní sranda a máme ji moc rádi. Co se jídla týče, tak to je žravec. Jedla by cokoliv i celý den. Takže procházky jsou spestřené povely nesmíš a fuj🤪 🤪Bydlíme na baráku s obrovskou zahradou, Kessi spí v noci v kotci, ráno s ní hodinu blbnu a poté je v kotci, když jsme v práci a dcera ve škole. Od dvou do desíti do večera je s námi - prochajda, výcvik, hraní a je s námi doma😁
Hele (prosim nerypu, jen me to zajima) a to je papirova bordera? Ma zvlastni zbareveni a celkove vzhled.. Ale je pekna.. Akorat to stekani na psy byste meli probrat na cvicaku a odnaucit, muze to byt docela problem do budoucna…
Není papírová. Otec je papírová border kolie, který pasl i býky - ten byl v barvě trikolora a matka klasická černobílá border kolie. Nevím, jak jsem se teď díky vaší poznámce koukla na internet, tak tam border kolie v barvě trikolora vypadaly stejně. Co se týče toho štěkání, tak když je na zahradě a sousedovic pes štěká vlastně nonstop, tak se chce Kessi někdy přidat, ale na povel ticho, který na ni zavolám i z dálky okamžitě přestane. Akorát posledně na cvičáku byla dospělá border kolie, která fakt hodně štěkala, naháněla Kessi a Kessi byla z toho úplně v háji. Byli jsme poprvé v pokročilých. Zatím jsme chodili do štěněčích a to bylo v pohodě. A tam nás bylo i 15. Kessi se chce s každým psem kamarádit, je to taková ftěrka a miluje i lidi. Takže vítání nekonečné, když k nám někdo příjde.
@MMarťule79 dobrý den, já tu teda moc nechodím, tak jsem si všimla až teď, že se tady něco po dlouhé době děje. Jestli řešíte štěkání, které pes odkouká, tak si s tím nedělejte hlavu, je to normální. Mám doma nepapírovou borderu a ta zase odkoukala agresivitu psů. Nebo ne přímo odkoukala, ale my bydlíme ještě v takové díře, že psa má kdejaký blb a málokdo se mu věnuje. A naše jako důvěřivé štěňátko za každým lezla a já kráva ji nechala zvyklá na socializované psy z města. Byla několikrát škaredě napadena a pokousaná a řešili jsme strachovou agresi. Pán na cvičáku by super, moc nám pomohl, udělali jsme veliké pokroky. A vždycky, když se už přestávala bát a byla si schopná i hrát se psy, objevil se nějaký trhač a pustil se do ní. To jsou ti psi celý život na řetazu nebo za plotem a pak jednou utečou a je zle. Teď jsme ve stádiu, že když potkáme cozího psa, naši pouštím. Ona jak je na vodítku, bojí se a útočí. Začne se třepat, mlátí jí srdce. Jakmile ji pustím, je ostražitá, ale neublíží. Tím chci říct, hledejte za chováním svého psa chování psů v okolí. A můžete být sebelepší pán a trenér, se psem nejste 24 hodin a to, co vidí a slyší okolo sebe, vy neovlivníte a pokud nebudou mít lidi v okolí vychované psy, budete muset bojovat s tím svojim o to víc, abyste u něho udržela přijatelné chování.
Já tuhle diskuzi, zase otevřu.
Já si v 18 ti pořídila klasickou černobílou Bocku.
Bohužel v skoro nedožitých 10 ti letech jsme museli nechat uspat. Mé děti sním vyrůstali. Byl to pes který miloval cokoliv co se hýbalo.
Po 5 letech po odchodu mého věrného parťáka a pochopení dětí ze už by řadí měli doma chupáčka ( pro ně to byla stejná ztráta ) jsme si v 8/2023 jeli pro mojí vytoužené zbarvení boje merle s modrýma očima - to ze půlka modra, půlka hnědá na každém oku
.
Borderka splněna.
Teď hledáme partaka či partačku domů u plemene Australský ovčák nejraději bych chtěla red merle, především záleží na genetice a zdravotních testech.