Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@wanonym píše:
Otec není čistokrevný sousedska láskaJá mela 16 let voriska, pak jsem si vzala 7mi letounu tyranou ovcandu byl to vděčný pes jen mi za 14dni porodila 12stenat, ani veterinář nepoznal, ze je březí
byla s námi 8 let tak jsem opět chtěla dát domov tyrané fenecce sjížděli jsem inzeráty a vedle ve vesnici bylo tohle mrně jeli jsme se jen podivat a už to bylo
ja to prostě beru tak ať je pes velký malý tlustý tenký s PP nebo bez každý potřebuje domov a my jej dali jemu
Krasne napsané❤ja mám taky fenku bez PP. ![]()
@wanonym píše:
Otec není čistokrevný sousedska láskaJá mela 16 let voriska, pak jsem si vzala 7mi letounu tyranou ovcandu byl to vděčný pes jen mi za 14dni porodila 12stenat, ani veterinář nepoznal, ze je březí
byla s námi 8 let tak jsem opět chtěla dát domov tyrané fenecce sjížděli jsem inzeráty a vedle ve vesnici bylo tohle mrně jeli jsme se jen podivat a už to bylo
ja to prostě beru tak ať je pes velký malý tlustý tenký s PP nebo bez každý potřebuje domov a my jej dali jemu
@wanonym No s jackem v krvi to na velké rozměry a bohatou srst nevypadá
Jsem zvědavá, co z něj vyroste, jak moc se tam ten jack projeví. Budem rádi v budoucnu za echo a fotky ![]()
@wanonym píše:
To je hezký
Já jsem původně chtěla borderku bez PP, ale pak více četla a hledala info a nakonec jsem se rozhodla pro papíráka, protože jsem chtěla fakt tu borderku a ne voříška a chtěla mít jakous takous záruku toho zdraví. Ale jak teď člověk pronikl do toho psího světa, tak narážím hodně často na fb třeba na pejsky v útulku a musím říct, že kdyby někdy byl další pes, tak bych hodně váhala, jestli zase BOCku nebo právě pomoct někomu v útulku.
@Kissie9 píše:chápu.
Já měla voříška skoro 20 let. Posledních pár let bydlel s taťkou a jeho přítelkyní. S ní si 100% sednul a ona na něj nedala dopustit. Užíval si tam klídek, který by u nás neměl. Mě ten pes ale neskutečně vyučil
Ještě k němu, když byl mladší, jsem si pořizovala prvního borderáka. Chtěla jsem psa s PP, respektive borderku. Pár let na to druhý borderák.
Teď jsem taková rozpolcená - psa s PP (a když, tak borderku?) nebo něco z útulku? Z útulku bych si ale brala už odrostlého psa, ne štěně. A zase kvůli dceři chci ještě štěně. Tak dám asi ještě repete se psem s PP (přeci jen to PP něco málo zaručuje a já se psem trochu „pracuji“, tak potřebuji určité vlastnosti) a až ten další bude útulkář.
No, jestli je to mic BOC a rusla, tak to bude asi pořádné torpédoMyslím, že všeobecné rady, co jsou tady, se hodí bez ohledu na rasu psa
Zrovna nedávno jsem na tebe myslela, jestli si někdy neříkáš, že by to chtělo ještě jednoho psa
Takže v plánu někdy v budoucnu je, jo? Taky mě to někdy chytne, že bych brala pro Balťase parťáka, ale pak zklidním hormon a uvědomím si, kolik práce je ještě před náma s tou naší chlupatou příšerkou
Dva psi, to je prostě vyšší level a nevím, jestli na to zatím ještě mám, jednak čas, druhák zkušenosti a také vím, že je Balto ještě hodně mladej. Ale třeba někdy časem… ![]()
@hrubik píše:
Zrovna nedávno jsem na tebe myslela, jestli si někdy neříkáš, že by to chtělo ještě jednoho psaTakže v plánu někdy v budoucnu je, jo? Taky mě to někdy chytne, že bych brala pro Balťase parťáka, ale pak zklidním hormon a uvědomím si, kolik práce je ještě před náma s tou naší chlupatou příšerkou
Dva psi, to je prostě vyšší level a nevím, jestli na to zatím ještě mám, jednak čas, druhák zkušenosti a také vím, že je Balto ještě hodně mladej. Ale třeba někdy časem…
@Kissie9 píše:![]()
nene, teď ne, až časem. Tak náš ričoun nám stárne. Chlap ale chce zase jen RR
Já zase vidím na tom mladším, že si užívá, že mě má konečně jen pro sebe. On je takový cíťa, nedá to na sobě znát, ale přeci jen, nějaký ten pátek už jsme spolu, umím ho přečíst. Tak možná, až odejde i on, pak teprve bude řada na novém psovi. Na druhou stranu si říkám, že k vychovanému psovi si pořídit štěně, je poloviční práce s tím štěndem
Hodně toho pochytá od toho staršího. Takové přivolání šlo nějak samo
Jinak, pokud uvažuješ o parťákovi k Baltíkovi, počkala bych, až bude fakt umět věci, co jsou pro tebe základní a stěžejní, to mu budou tak 3-4 roky. Pak bych šla do druhého.
Ano, to jsem slyšela, že hodně se štěně učí od toho staršího psa. A moc si uvědomuju, že Balto ještě není 100% poslušný tak, jak bych chtěla, že na tom pořád musíme makat, takže štěně do toho by byla sebevražda
Ještě je čas, i u nás, a kdo ví, jak to všechno bude. Sice by bylo hezký, kdyby měl Balťas parťáka, ale na druhou stranu taky je to cíťa a velký mazel a žárlivka
A já si ho chci ještě maximálně užít
Takže uvidíme.
Ahoj holky, mám dotaz, možná hlavně na @Icestar a @Kissie9, ale budu ráda, když se zapojí i ostatní. Má smysl dělat neoficiální rtg kloubů už v necelých 17 měsících? Ofiko je nepotřebujeme, protože Balto nebude uchovněný, ale i ty neofiko by mohly mít smysl, ne? Člověk aspoň ví, jestli je po téhle stránce pes ok. My jdeme totiž 23.2. pod narkózu, tak přemýšlím, jestli u toho sfouknout i toto.
@hrubik píše:
Ahoj holky, mám dotaz, možná hlavně na @Icestar a @Kissie9, ale budu ráda, když se zapojí i ostatní. Má smysl dělat neoficiální rtg kloubů už v necelých 17 měsících? Ofiko je nepotřebujeme, protože Balto nebude uchovněný, ale i ty neofiko by mohly mít smysl, ne? Člověk aspoň ví, jestli je po téhle stránce pes ok. My jdeme totiž 23.2. pod narkózu, tak přemýšlím, jestli u toho sfouknout i toto.
Na rtg by pes měl být starší 12 měsíců, což Balťas už je. Pokud chceš vědět, jak na tom je, nech je udělat. Je to také o financích (jako ideálně 6× snímek…když se nepovede, může to naskočit). Také jde o to, zda věříš tomu, kdo ti to pak posoudí (nebo uvažuješ o Ekrovi?).
Já bych si nechala udělat minimálně kyčle, ale spíš vše, abych prostě já sama věděla.
@Kissie9 píše:
Na rtg by pes měl být starší 12 měsíců, což Balťas už je. Pokud chceš vědět, jak na tom je, nech je udělat. Je to také o financích (jako ideálně 6× snímek…když se nepovede, může to naskočit). Také jde o to, zda věříš tomu, kdo ti to pak posoudí (nebo uvažuješ o Ekrovi?).
Já bych si nechala udělat minimálně kyčle, ale spíš vše, abych prostě já sama věděla.
Ne, o Ekrovi neuvažuju, to nemá pro nás smysl. Naše vetka sama řekla, že není ortoped, snímky klidně vyfotí, ale musela by poslat nějakému kolegovi. Právě si říkám, že když už bude pod narkózou, zda to neudělat, jen abych věděla já sama, jak píšeš.
@Inaris píše:
Odhaduji, že jeden rtg neuškodí. Když už bude pod narkózou.
Přidáváte ke stravě něco ke kloubní výživě?
My nepřidáváme nic na klouby.
@hrubik píše:
My nepřidáváme nic na klouby.
Také jsem nic nepřidávala, než kluci měli opravdu velkou zátěž, pak ano. Tím myslím agility nebo flyball nebo cvičák 3-4 týdně. Teď znovu i bez téhle zátěže, ale spíš kvůli věku.
@hrubik 17 měsíců je akorát. Doporučuju Ekrovi aspoň poslat ke zhodnocení
Děkuji všem za komenty ![]()
My jdem právě s Balťasem 23.2. k vetce, kde ho trošku přispí, aby mu vzala moč přes cévku, vzala krev a udělala sono ledvin. Protože pořád bojujeme s tím močákem, má hrozný zánět, na který atb nezabraly, takže se bude moč posílat s krví někam na rozbory. Dál má Balto v moči struvity, což jsou močové kamínky, má strašně vysoké pH moči, takže tu teď řešíme takové srandičky jako že chytám moč a měřím pH, upravila jsem jídelníček, aby přijímal co nejméně bilkovin atd. No veselo ![]()
@Icestar píše:
@hrubik 17 měsíců je akorát. Doporučuju Ekrovi aspoň poslat ke zhodnocení
A nevíš, jak se to pohybuje cenově, když mu snímky zašlu k posouzení? Ceník jsem na jeho stránkách nenašla. Díky.