Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8138
28.1.17 14:30
@Inaris píše: :D A jak se mu dařilo?
U nás tuto jeho psí vlastnost bohužel občas odskáče náš kocour. A šumák jim to evidentně je, protože jako štěně nás štípala do lýtek, když jsme šli jinam, než chtěla. Musela jsem se ohradit, že nejsem přece žádná kráva. :D ;)
:mrgreen: :mrgreen: Teď je to úsměvné, ale když mi ještě ochmýřené štěně zalehlo na silnici a pohledem fixovalo světla přibližujícícho se auta, d smíchu mi nebylo. Řidič ho naštěstí viděl.
Svou pozornost (po rázné domluvě) přenesl pak na cyklisty. Taky zábava, že? :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
28.1.17 14:38
@Inaris píše:
No, co, aspoň jim vylepší fyzičku.
Furt říkám, že Afrika má výborné běžce proto, že od mládí prchají před tygry a lvy. :D
:mrgreen: :mrgreen: já v té době došla k přesvědčení, že před rozhodnutým psem prostě cyklista neujede :mrgreen: :mrgreen: Bohužel, oni se na to nedívali tak pozitivně jako ty ;) :mrgreen:
Můj druhý borderák je zase hin z koleček - tatra, kočárek, odrážedlo…takže tam se malá bavila tím, že před ním ujížděla, on tím, že se snažil zastavit kolečka a já tím, že jsem čekala, kdy někdo z nich dojde k úrazu. Kupodivu, zatím nic.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
28.1.17 14:38
@Inaris píše:
Furt říkám, že Afrika má výborné běžce proto, že od mládí prchají před tygry a lvy. :D
:mrgreen: :mrgreen: já v té době došla k přesvědčení, že před rozhodnutým psem prostě cyklista neujede :mrgreen: :mrgreen: Bohužel, oni se na to nedívali tak pozitivně jako ty ;) :mrgreen:
Můj druhý borderák je zase hin z koleček - tatra, kočárek, odrážedlo…takže tam se malá bavila tím, že před ním ujížděla, on tím, že se snažil zastavit kolečka a já tím, že jsem čekala, kdy někdo z nich dojde k úrazu. Kupodivu, zatím nic.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
28.1.17 14:45
@Inaris píše:
:mrgreen: :mrgreen: Dobrý rozhovor holky :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.1.17 17:31
@hrubik píše:
Děkuji :) Tak hoď foto Amy, ať vidím, jak vyrostla :palec:

No tak posílám taky tu mojí krasavici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
28.1.17 19:31
@zolik18 píše:

borderčí holčička :srdce: Hezounká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.1.17 20:54
@Kissie9 píše:
borderčí holčička :srdce: Hezounká :)

Jj díky..kdyby ještě tak hezky na sto procent poslouchala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.1.17 20:56
@Inaris píše:
jojo, moc pěkná. A je to rošťanda nebo kliďas? :-)

No klidase borderku ani neznám.. :) je to pěkná lumpice :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
28.1.17 21:56
@zolik18 píše:
No klidase borderku ani neznám.. :) je to pěkná lumpice :dance:
:mrgreen: :mrgreen: mě bavilo, jak mi všichni říkali „Neboj, až mu bude rok, tak se zklidní“. Byl mu rok a žádné zklidnění jsem nepozorovala. „Neboj, až mu budou 3, tak už bude klidný“ Stále nic. „Neboj, až mu budou 4“ Prd. Ke všemu jsem si pořídila v tu dobu druhého, takže mi první ještě víc „ožil“. „Neboj, až mu bude 5“. Kromě toho, že se z nějstal sebevědomý a vyrovnaný samec jsem extra zklidnění stále nepozorovala. Poprvé až tak v jeho 7 letech :mrgreen:…ale je fakt, že ten mladší je o dost klidnější, nicméně stále má v sobě tu brderčí jiskru, pro kterou borderky miluji, i když je to s nimi někdy náročnější. Teď je mlaďochovi skoro 8 a je to klidný pes. Vždy připravený k akci, vždy připravený k lumpárně. Je to takový šašek a zároveň sluníčko :srdce:
Takže ještě máte pár let čas na nějaké zklidňovaní ;) :jazyk: :mrgreen: (i když fenky jsou prý trochu klidnější než samci)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.1.17 22:21
@Kissie9 píše: :mrgreen: :mrgreen: mě bavilo, jak mi všichni říkali „Neboj, až mu bude rok, tak se zklidní“. Byl mu rok a žádné zklidnění jsem nepozorovala. „Neboj, až mu budou 3, tak už bude klidný“ Stále nic. „Neboj, až mu budou 4“ Prd. Ke všemu jsem si pořídila v tu dobu druhého, takže mi první ještě víc „ožil“. „Neboj, až mu bude 5“. Kromě toho, že se z nějstal sebevědomý a vyrovnaný samec jsem extra zklidnění stále nepozorovala. Poprvé až tak v jeho 7 letech :mrgreen:…ale je fakt, že ten mladší je o dost klidnější, nicméně stále má v sobě tu brderčí jiskru, pro kterou borderky miluji, i když je to s nimi někdy náročnější. Teď je mlaďochovi skoro 8 a je to klidný pes. Vždy připravený k akci, vždy připravený k lumpárně. Je to takový šašek a zároveň sluníčko :srdce:
Takže ještě máte pár let čas na nějaké zklidňovaní ;) :jazyk: :mrgreen: (i když fenky jsou prý trochu klidnější než samci)

No taky to slychavam ze se zklidní, ale moc tomu nevěřím a teď jsi to potvrdila :D..ale musím říct ze opravdu není tak divoká jak kluci.da se dost usměrnit..ale někdy to taky není lehký..jak ji přeskočí něco v hlavě tak me a moje usměrňování ma na háku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
29.1.17 12:28
@zolik18 píše:

Jé, ta je krásná :srdce: Balťáskovi by se líbila :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
29.1.17 12:37
@Kissie9 píše: :mrgreen: :mrgreen: mě bavilo, jak mi všichni říkali „Neboj, až mu bude rok, tak se zklidní“. Byl mu rok a žádné zklidnění jsem nepozorovala. „Neboj, až mu budou 3, tak už bude klidný“ Stále nic. „Neboj, až mu budou 4“ Prd. Ke všemu jsem si pořídila v tu dobu druhého, takže mi první ještě víc „ožil“. „Neboj, až mu bude 5“. Kromě toho, že se z nějstal sebevědomý a vyrovnaný samec jsem extra zklidnění stále nepozorovala. Poprvé až tak v jeho 7 letech :mrgreen:…ale je fakt, že ten mladší je o dost klidnější, nicméně stále má v sobě tu brderčí jiskru, pro kterou borderky miluji, i když je to s nimi někdy náročnější. Teď je mlaďochovi skoro 8 a je to klidný pes. Vždy připravený k akci, vždy připravený k lumpárně. Je to takový šašek a zároveň sluníčko :srdce:
Takže ještě máte pár let čas na nějaké zklidňovaní ;) :jazyk: :mrgreen: (i když fenky jsou prý trochu klidnější než samci)

Tak já třeba pozoruji, že je to s Balťasem přeci jen trošku lehčí, než když byl štěně. Prostě už spoustu věcí zná a ví, poslouchá, ikdyž na 100% taky ne, ale dá se s ním fungovat. Zase řešíme jiné věci, to bude asi pořád. Nevím, jak je to třeba s jinými psy (rasami psů), ale náročné mi to přijde třeba v tom, že s ním i na procházce musím neustále pracovat. Vidí ptáčka, hodí oko a já hned odměňuju, že ho neřeší a jen na něj čučí, totéž cyklisti, děti atd. Takže neustále kokina v kapse a makáme i venku, takže to není vždy jen o tom, že jdeme ven a jen se venčí a nemusím nic řešit. V tom je to náročné, ale zase mě to strašně nakopává, že mám pořád takový motor jít dál, nezakrnět, něco nového ho učit, prostě každý „problém“ mě nutí to nevzdat a makat na tom. A taky se mi na Baltovi líbí, že to není přeplá borderka, takový ten maniakální magor. Že je v rámci možností normální :mrgreen: Samo když vezmu do ruky disky tak hned se z něj stává pracující zapálená hyperaktivní příšerka :lol: Jen bych si moc přála s ním chodit třeba na volno i u silnice a to fakt nemůžu, viděl by kočku a už by letěl hlava nehlava. V takovou chvilku vypne a já se můžu jít zahrabat. Takže ještě máme co dělat no :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
29.1.17 12:44

Včera jsme byli ve zverimexu a Baltovi to tam samozřejmě šíleně vonělo a začuchal se u těch sušených pamlsků, kostiček a tak a my už odcházeli, říkáme „jdeme Balto“ a on si samo čuchal ke kostičkám dál :roll: Takže jsem ho vzala za postroj a prostě lehce nenásilně odvedla. A nějakej pán to komentoval: „Vidím, že vám hodně poslouchá“ Takový komentáře fakt zbožňuju :cert: Už jste se setkali s tím, že lidi vám řekli, že přece máte borderku, to je nejchytřejší pes a musí poslouchat na slovo? Jako pořád je to pes, který když třeba jako v našem případě cítí něco voňavého, tak je to pro něj hodně lákavé a tudíž je pochopitelné, že neposlechne hned. Jako kdybych se s jásáním rozběhla ke dveřím, tak určo nechá kostičky stranou a valí za mnou, ale tak nechtěla jsem ze sebe dělat totálního magora že :mrgreen: Nevím, někteří lidi mám pocit si myslí, že jsou ty borderky snad nadpsi. Setkali jste se někdo s něčím podobným? Mně už se to stalo dvakrát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
29.1.17 12:53
@hrubik píše:
No já to myslím spíš s toho morálního hlediska, jestli byste to prostě braly jako problém, který se může geneticky předávat další generaci nebo to není genetické? Ofiko je mi jasné, že tohle nikdo neřeší, ale mě tak prostě napadlo, jestli je tohle individuální psí neřest nebo má genetické základy.

Má to genetické základy, vychází to z přímé podstaty toho, k čemu byla borderka vyšlechtěná, akorát pokroucené, nezvládnuté a nežádoucí. Je hrozně těžký zhodnotit, nakolik je to chyba člověka a nakolik je to magorství psa. Já osobně bych šílenou borderku, ať už v jakémkoliv směru, nekryla. Bordera je pracovní pes, co musí být schopný uvažovat, pracovat soustředěně a přesně.
Sandy je takový modelový typ šílence, pro práci by se sice přetrhla, ale je přetočená a štěká. Ergo, i kdyby měla zdravé kyčle, do chovu bych ji nepustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
29.1.17 13:56
@hrubik píše:
Jé, ta je krásná :srdce: Balťáskovi by se líbila :* [/citace
To říkám pořád ze je škoda ze bydlíme tak daleko a nemůžem se sejit☺
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek