Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zolik18 píše:
Zdravím všechny..holky prosím sos..Amy teď strašně vypelichala..nemá skoro žádný chlupy..vypadá jak totálně tyrany pes..k tomu strašně pohubla..v červenci teda prodělala kastraci, ale za tři týdny byla fit..další problém je ten ze vůbec nechce jíst..už jsem zmenila granule..vyzkoušela vše možný..jsem ráda ze se mi jednou denně naji..nedostává ani nic od stolu, aby prostě jedla svoje jídlo..když jdu s miskou tak se schová do boudy, aby nemusela jíst..to prostě není normalni..jsem docela uz zoufalá, potřebují aby přibrala ale nechci ji cpát lidským jídlem..a ty chlupy me děsí teď před zimou..bych ji ani nemohla nechat venku..s její srsti by zmrzla.
U veterináře jsi byla? Co ti řekl? Mně to evokuje problém se slinivkou, ale nejsem vet ![]()
Bez krevních testů těžko radit ![]()
@Kissie9 nebyla zatím..nejeví známky ze by byla nemocná…lítá jak posuk..dnes mi sezrala to co měla sice s problemem, ale asi teda půjdu..me děsí ty chlupy..je ochlupena jen na prdeli..jinak má krátký chlupy a pres to par chlupu jemnych…minulý rok byla stendo, tak jsem chtěla zjistit jestli je to normální a presrsti se..
@zolik18 píše:
@Kissie9 nebyla zatím..nejeví známky ze by byla nemocná…lítá jak posuk..dnes mi sezrala to co měla sice s problemem, ale asi teda půjdu..me děsí ty chlupy..je ochlupena jen na prdeli..jinak má krátký chlupy a pres to par chlupu jemnych…minulý rok byla stendo, tak jsem chtěla zjistit jestli je to normální a presrsti se..
Hele, na takovéhle přesrťování je už dost velká a neznám nikoho, kdo by ho měl takto radikální. Jdi na veterinu, že se ti nezdá. Bordery jsou pošuci, dokud je fakt něco nepřeválcuje už fest.
@zolik18 Taky bych šla radši na veterinu, když se ti to nezdá. Kdyby šlo jen o to jídlo, tak bych ještě řekla, že to znám, Balto taky nechce moc jíst, ale ty chlupy by mě teda asi taky víc vyděsily. Držím palce.
Tak holky vete mi řekl, ze ty chlupy mu nepřipadají moc hrozný jak tvrdím ja..kůži ma pěknou a srst prý taky..to ze tak vypelichala mi nedokázal vysvětlit..dal mi jen vitamíny, prý když se za měsíc neochlupi tak uděláme krevní testy..s tím jídlem mi řekl, ze prostě ji to mám nechat celý den v misce, což ja nedělám..krmime v určitou hodinu..říkal ze nejaci pejsci to tak mají ze ji průběžně..no nevím.. ![]()
@zolik18 píše:
Tak pro porovnání..měsíc před a po.
se ti z ní stává krátkosrstá
…osobně bych vetovi rovnou řekla, že jídlo v misce celý den prostě nechávat nebudu. To není řešení. A trvala bych na krevním rozboru. Kompletním. Vitamíny bych dávala. Jestli se ti vet nezdá, nebo jeho rada, zajdi k jinému. Nabrat krev a nechat udělat rozbor je to nejmenší, co mohl udělat…kromě předepsání vitamínů.
No jasny..taky jsem přemýšlela o změně veterináře..je pravda ze ji zatím nechtěl trápit..byla u něj na kastraci a samozřejmě ji teď do ordinace tahnu a ona strašně brečí a klepe se jak osika.je mi ji hrozně vždycky líto..no jo ženská hysterka ![]()
@zolik18 píše:
No jasny..taky jsem přemýšlela o změně veterináře..je pravda ze ji zatím nechtěl trápit..byla u něj na kastraci a samozřejmě ji teď do ordinace tahnu a ona strašně brečí a klepe se jak osika.je mi ji hrozně vždycky líto..no jo ženská hysterka
Hele, a neprodávají u vás na veterině třeba i psí pamlsky? Já jen, že by bylo třeba fajn (pokud nemáš veterinu tedy hodně z ruky), kdybys tam s ní občas šla a jen koupila ty pamlsky, rovnou jí tam nějaký dala a zase procházkou domů. Že by si tu budovu spojila i s něčím příjemným ![]()
@Kissie9 právě ze ne..když jsme chodily jen na očkování tak v poho..ale ta kastrace byla zahul..nespala jsem dve noci..trpěla hrozně, brecela opravdu jak malý mimino..po těch třech čtyřech dnech uz to bylo lepší..takže se ji veterinář opravdu vryl do paměti. a máme to cca deset kilometrů..bydlíme na vesnici..takže co s tim nevím..
@zolik18 píše:
Tak holky vete mi řekl, ze ty chlupy mu nepřipadají moc hrozný jak tvrdím ja..kůži ma pěknou a srst prý taky..to ze tak vypelichala mi nedokázal vysvětlit..dal mi jen vitamíny, prý když se za měsíc neochlupi tak uděláme krevní testy..s tím jídlem mi řekl, ze prostě ji to mám nechat celý den v misce, což ja nedělám..krmime v určitou hodinu..říkal ze nejaci pejsci to tak mají ze ji průběžně..no nevím..
Tak snad se to línání spraví
Jinak já taky nenechávám misku celý den, ráno už Balto vůbec nechce jíst a večer taky misku nedojí
Zkusila jsem už x druhů granulí a peču na to. K narozkám dostane Balťas první misku Barfu. Zkusíme tento způsob krmení a uvidíme, jestli se to zlepší. Doufám, že jo ![]()
@hrubik píše:
Tak snad se to línání spravíJinak já taky nenechávám misku celý den, ráno už Balto vůbec nechce jíst a večer taky misku nedojí
Zkusila jsem už x druhů granulí a peču na to. K narozkám dostane Balťas první misku Barfu. Zkusíme tento způsob krmení a uvidíme, jestli se to zlepší. Doufám, že jo
Ja jsem přešla na taste wild..a ze by ji to extra chutnalo se říct nedá..ja sama bych se do toho zskousla jak to voní po lososu..ale madam si zobne a odkraci..no máme to asi rozmazleny☺…
@zolik18 Já mám pocit že je úplně jedno, jaký granule má, chutnají vždy jen chvilku a pak konec a když pes kráčí k misce stylem „no dobře, já si teda trošku vezmu, abych neumřel hlady“ tak si říkám, že je asi někde něco špatně. Snad to bude na barfu lepší, doufám.
@zolik18 U borderek je nežravost úplně běžný jev. Stejně jako radikální ztráta srsti. Viz moje Ajsinka
U fen je to běžné, to dělají hormony. Neboj, srst jí na zimu doroste, má času dost.
@Icestar tak to jsi me fakt uklidnila..ty jo taky je pěkné vypelichana…a ja si fakt myslela ze ji něco je..by me nenapadlo ze opelichaj jak slepice ![]()