Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
159
18.9.16 09:50
@hrubik píše:
@zolik18 Já mám pocit že je úplně jedno, jaký granule má, chutnají vždy jen chvilku a pak konec a když pes kráčí k misce stylem „no dobře, já si teda trošku vezmu, abych neumřel hlady“ tak si říkám, že je asi někde něco špatně. Snad to bude na barfu lepší, doufám.

No tak to je všude stejný..taky máme tento styl..když hlidam tchyni psa, mají francou. buldocka, tak to je rozdíl..uz když nesu misku s jídlem tak na me skáče jak gumidek a ty granule spolyka a kouká kdy ponesu dalsi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
18.9.16 12:43
@Icestar píše:
@zolik18 U borderek je nežravost úplně běžný jev. Stejně jako radikální ztráta srsti. Viz moje Ajsinka :mrgreen: U fen je to běžné, to dělají hormony. Neboj, srst jí na zimu doroste, má času dost.

To je hustej rozdíl 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
18.9.16 12:44

Mj. @Duckula vzpomněla jsem si na tebe a tvojí malou Deli, jak se vám daří? Delinka už určitě vyrostla přes prázdniny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
18.9.16 21:37
@Icestar píše:
@zolik18 U borderek je nežravost úplně běžný jev. Stejně jako radikální ztráta srsti. Viz moje Ajsinka :mrgreen: U fen je to běžné, to dělají hormony. Neboj, srst jí na zimu doroste, má času dost.

Uff, tak to od samců neznám :mrgreen:…a tu nežravost taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
21.9.16 18:24

@Kissie9 Přesně, to je doména a těžký úděl samiček :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
21.9.16 18:27

@hrubik Tady jiná fenka, kamarádčina, ke srovnání :) Prostě fenky jsou jak ženský, hormonům neporučíš, jednou tak a jindy onak, no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
21.9.16 18:29
@Icestar píše:
@hrubik Tady jiná fenka, kamarádčina, ke srovnání :) Prostě fenky jsou jak ženský, hormonům neporučíš, jednou tak a jindy onak, no :D

Ty vago, já ani tohle v okolí fakt nemám…buď byly chlupaté furt nebo ne, ale hárání se na nich takhle nepodepisovalo…až pak třeba kastrace (stejně jako tedy u samců)…ještě, že mám ty chlapečky :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
22.9.16 09:34

@Icestar.jenže jak teď nemá ty chlupy tak ji mám doma přes noc..tady u nás na západě je v noci kolem tři stupňů..bojím se aby ji nebyla zima..a navíc pořád strašně pelicha..místo aby se ochlupila..taky bych potřebovala radu..přes prázdniny jsme byli pořád s ni a samozřejmě bývá teď sama..ale max. dvě tři hodky než přijdou děti ze školy..pořád chodí hrabat do jednoho záhonu..dostane vynadáno ale ona to dělá i když zůstane sama třeba deset min..a to je vždy po prochajde a po jídle..už jsem z toho na palici..vypadá to u nás jak kdyby tam bouchla bomba..nevim jak ni.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
22.9.16 11:31

@zolik18 Dostane vynadáno kdy? V okamžiku, kdy hrabe? To by byl jediný možný způsob, jak by mohla pochopit, že něco dělá špatně. A ani to není zárukou, že by to dělat přestala. Když tobě rodiče vynadají za špatné známky, začneš být premiantkou?
Problém je, jak jsi řekla, ve změně režimu. Zvykla si pořád něco dělat a najednou se má flákat na zahradě. Řešení musí být komplexní. Ráno víc unavit - jít o půl hodiny, o hodinu déle ven, věnovat se jí. Naučit odpočívat - když se odpoledne vrátíte z procházky, odebrat veškeré hračky a zábavu a nekompromisně poslat na místo. Konec procházky prostě rovná se konec zábavy, pes nesmí otravovat. Můžete jí pořídit i klec nebo kennelku, do které prostě bude chodit spinkat ve chvíli, kdy se nic neděje a dít nebude. Ať se to naučí. Stejně tak ven na zahradu bych doporučila kotec - jednak kvůli záhonům, kvůli odpočinku, ale také kvůli případným krádežím - ukradených borderek ze zahrady je hromada, vždycky feny (to jsou pak ty „čistokrevná štěňátka bez PP po rodičích s PP“). Věřím, že to bude rychlé a účinné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
22.9.16 11:33

@zolik18 A k těm chlupm - feny potřebují vypelichat na kůži, než začne růst nová srst. Tři stupně jsou v pohodě proti mínus dvaceti, co bude v zimě. Jestli chceš, aby jí ten kožich narostl opravdu hustý, nechej ji venku. Do kotce / boudy jí nastel víc slámy, dek, nebo co používáte. Pes bytový nikdy nemá tak krásnou srst jako venkovní pes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
22.9.16 11:59
@Icestar píše:
@zolik18 Dostane vynadáno kdy? V okamžiku, kdy hrabe? To by byl jediný možný způsob, jak by mohla pochopit, že něco dělá špatně. A ani to není zárukou, že by to dělat přestala. Když tobě rodiče vynadají za špatné známky, začneš být premiantkou?
Problém je, jak jsi řekla, ve změně režimu. Zvykla si pořád něco dělat a najednou se má flákat na zahradě. Řešení musí být komplexní. Ráno víc unavit - jít o půl hodiny, o hodinu déle ven, věnovat se jí. Naučit odpočívat - když se odpoledne vrátíte z procházky, odebrat veškeré hračky a zábavu a nekompromisně poslat na místo. Konec procházky prostě rovná se konec zábavy, pes nesmí otravovat. Můžete jí pořídit i klec nebo kennelku, do které prostě bude chodit spinkat ve chvíli, kdy se nic neděje a dít nebude. Ať se to naučí. Stejně tak ven na zahradu bych doporučila kotec - jednak kvůli záhonům, kvůli odpočinku, ale také kvůli případným krádežím - ukradených borderek ze zahrady je hromada, vždycky feny (to jsou pak ty „čistokrevná štěňátka bez PP po rodičích s PP“). Věřím, že to bude rychlé a účinné :)

Hm, s tím, že po procházce doma nekompromisně konec zábavy, případně ještě zavřít, bych byla opatrná - psovi to secvakne a nebude chtít chodit domů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
22.9.16 14:42

@Icestar samozřejmě ji vynadam přesto ze to nevidím..nemám šanci ji nacapat..když to dělá jsme pryč..vím ze to je špatný ale člověk se neudrží..jinak takový režim máme..po prochajde odeberu i hračky a poslu na misto..vlastně celkově má režim jak děti..vi přesně kdy je doba na hru na jidlo a na odpočinek..kotec nemáme ale zaleze vždy do boudy když jdu do práce..ale pak je stejně rozhrabano..zamykame branku..tak snad nám ji nikdo neukradne..hlavně na cizí lidi dost štěká..a dost lidi se ji bojí. pouští opravdu hrůzu☺jinak díky za radu a za ty vysvetlivky se srsti..ani vete mi to nedokázal vysvětlit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
9.10.16 22:03

Uff, tak tohle je fakt výzva :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
10.10.16 22:06
@Kissie9 píše:
Uff, tak tohle je fakt výzva :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?…

Hm, máme s Balťasem ještě co dělat… :think: 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
11.10.16 14:50

@Kissie9 Nana je legenda :srdce: Kontesty s Kaiserem jsou vtipné. Ovšem krysy tomu dodaly ty správné grády - ta holka je borec :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný