Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@katerinkaaa já mám psa venku, já jsem domluvená s chovatelkou že nám Deli pohlídá, jak jsem si ji přebírala, tak sem se zeptala, říkala mi že ráda ji pohlídá, ae nakonec bude u našich, Deli si tam už zvykla, tak to zkus takto pořešit ![]()
@katerinkaaa Krásný kluk, jen není sable ale ee-red merle, pozor na to ![]()
@katerinkaaa Dovča je v pohodě, když to není náročné cestování, ale takhle okolí. Hlavně že bude s vámi a když se mu budete věnovat. Ta práce je horší - takhle malé mimino rozhodně nevydrží takovou dobu. Nemůžete si vzít na ty inkriminované dny někdo z rodiny dovolenou? Aspoň první měsíc dva, než se mimčo rozkouká, zvykne, naučí nějaké hygienické návyky… sedm hodin je na štěňátko strašně moc ![]()
@Icestar jo uz psala ze je ee red merle, ale nemel by byt nejak moc zihany, ne? Co myslis dle tech fotek? Ja merle moc nechtela, tak jsem z toho trosku rozhozena.
V te knizce co jste doporucovaly je prave napsano, ze si ma pejsek hnedka zvykat na standartni rezim. Mohla bych jeste prijet z prace pred jednou hodinou, ale muzu se mu venovat max pul hodinky a pak jedu zpatky do prace. Pomohlo by to?
@katerinkaaa Žíhání je brindle, to je ještě jiné zbarvení, merle jsou skvrny. Ale žlutá to skrývá všecko, takže v tomhle ohledu žádný strach. „Ee red merle“ se to jmenuje právě proto, že není většinou pořádně vidět, jestli merlovaný pes je nebo není a v případě krytí na merle fenu by byl průšvih na světě.
Pro zájemce o samostudium: http://barvy.weebly.com/sable.html
@katerinkaaa píše:
Holky, tak naše „miminko“ se už narodilo. V srpnu bude domateď řešíme jestli ho nechat doma nebo je lepší mu to uzpůsobit venku na zahradě, postavit kotec a boudu. Nemáme plot, chodíme do práce, nejhorší bude po a st, bude muset vydržet od osmi do tří sám… a zde je…http://sarinka54.webnode.cz/ pejsek sable
Gratuluju k narození mimina
Uteče to jako voda a budete ho mít doma. Jinak já bych si ho vzala domů a nejraději rovnou do postele
Já si psa jen venku neumím představit. Doma borčus sice dělá, ale pokud nejsi cimprlich na úklid, tak se to dá přežít. A není nad to, ležet u telky na gauči večer a drbat chlupatou kuličku
Já bych si další štěně třeba vzala rovnou do postele, protože u Balťase jsem měla „předsudky“, že pes mi do postele nesmí a dnes bych ho tam brala všema deseti, protože to tulení se k němu je fakt boží
Jenže Balto není zvyklej s náma spát, do postele sice chodí, ale jen se pomazlí a leze na zem. Asi je mu tam s náma taky vedro. Takže tohle si rozmysli, jestli by pejsek tohle mohl. Já třeba hrozně řešila i gauč, že jsem nechtěla, aby mi na něj chodil, aby tam nebyly chlupy… dnes se tomu už směju a Balto si na gauči klidně vegetí a nikomu z nás to nevadí
![]()
@katerinkaaa A tu dovču bych fakt promyslela. Takhle malý štěňátko čurá každou chvilku, záleží kam jedete, jak to bude náročný. Já bych osobně dala štěndu čas a klid na to, aby si u vás zvykl a nikam ho netahala, ale je to na vás ![]()
Tak sem učila Deli aby se nehnala za kolisty a auty a je to tak, že uvidí kolistu a maže ke mě a čeká na mlsotu
Tak doufám, že jí to zůstane
má to jeden háček, navim jak jí říct vpřed a volno, když pořád přemýšlí jestli něco dostane, asi někde chybka což ![]()
@Duckula Vpřed nebo vzad, to si určuje sám pes. Moje starší chodí zásadně za mnou, mladší zase daaaleko přede mnou. Mají povel pro opačné chování, ale „volno“ si určuje pes sám. Což je odpověď na dotaz, „jak učit volno“ - nijak. Prostě si jí nevšímej tak dlouho, dokud si nenajde zábavu sama
@Duckula píše:
Tak sem učila Deli aby se nehnala za kolisty a auty a je to tak, že uvidí kolistu a maže ke mě a čeká na mlsotuTak doufám, že jí to zůstane
má to jeden háček, navim jak jí říct vpřed a volno, když pořád přemýšlí jestli něco dostane, asi někde chybka což
To je šikulka
Vy obě
Taky musím Balťase prokrmovat, když jede motorka, protože mi nedávno po nich začal vyjíždět. Hrajeme hru „podívej se na to“, která je vysvětlená v knížce Poslušnost i bez vodítka a musím říct, že to funguje skvěle. Kdykoli je něco „podezřelýho“, na co by Balto štěkal, nebo po tom startoval atd, tak hned řeknu „podívej“ a on už ví, že bude ta super hra se spoustou dobrot ![]()
Holky, dotaz na všechny. Jak správě reagovat na blížící se nebezpečí? Myslím tím, když se k vám řítí z dálky cizí pes. Já fakt nevím
Balto se po těch dvou napadeních bojí. Přitom je pořád na pejsky, co potkáváme, zvědavý, ale jakmile jdou blíž, stáhne ocas mezi nohy a bojí se. Jakmile se otrká a pozná, že pejsek je ok, začne vrtět ocasem a hrát si. Ale je prostě opatrný. Teď se nám v parku stalo, že jakmile se k němu přiblížil velký pes, tak Balto před tím s „pláčem“ utíkal. Úplně jsem si viděla, jak křičí „neubližuj mi, prosím, já se tě bojím“ a to mu ten pes nic nedělal! Měl ke všemu košík, takže já jsem byla v klidu. Ale ten Balťasům nářek byl děsnej
A když za nějakou chvíli k nám letěla přes celý park fenka nějakýho bojovýho plemena s náhubkem, tak jsem prostě Balta vzala do náruče, protože jsem věděla, že on takový rychlý nástup nedá. Po chvilce chtěl Balto dolů, ale fenečka byla docela oprsklá a Balto se jí pořád bál, tak jsem paničku poprosila, jestli by si ji chytla, že se jí můj pes prostě bojí a není mu to příjemný. Holt mám malýho poseru. Jen nevím, jak tyto situace řešit. Brát ho do náruče není řešení, ale když se k nám řítí pes, jak jinak ho mám bránit? Když on sám to neumí. Jak ho to naučit? Další blbou zkušenost už fakt zažít nechci, chci aby věděl, že nedovolím, aby mu někdo ublížil. Poradíte? ![]()
@hrubik píše:
Holky, dotaz na všechny. Jak správě reagovat na blížící se nebezpečí? Myslím tím, když se k vám řítí z dálky cizí pes. Já fakt nevímBalto se po těch dvou napadeních bojí. Přitom je pořád na pejsky, co potkáváme, zvědavý, ale jakmile jdou blíž, stáhne ocas mezi nohy a bojí se. Jakmile se otrká a pozná, že pejsek je ok, začne vrtět ocasem a hrát si. Ale je prostě opatrný. Teď se nám v parku stalo, že jakmile se k němu přiblížil velký pes, tak Balto před tím s „pláčem“ utíkal. Úplně jsem si viděla, jak křičí „neubližuj mi, prosím, já se tě bojím“ a to mu ten pes nic nedělal! Měl ke všemu košík, takže já jsem byla v klidu. Ale ten Balťasům nářek byl děsnej
A když za nějakou chvíli k nám letěla přes celý park fenka nějakýho bojovýho plemena s náhubkem, tak jsem prostě Balta vzala do náruče, protože jsem věděla, že on takový rychlý nástup nedá. Po chvilce chtěl Balto dolů, ale fenečka byla docela oprsklá a Balto se jí pořád bál, tak jsem paničku poprosila, jestli by si ji chytla, že se jí můj pes prostě bojí a není mu to příjemný. Holt mám malýho poseru. Jen nevím, jak tyto situace řešit. Brát ho do náruče není řešení, ale když se k nám řítí pes, jak jinak ho mám bránit? Když on sám to neumí. Jak ho to naučit? Další blbou zkušenost už fakt zažít nechci, chci aby věděl, že nedovolím, aby mu někdo ublížil. Poradíte?
Ahoj, no to je děs bes..ja používám slovo neboj se, ale my takovou osklivou zkušenost nemáme..když je bouřka nebo někde něco řežou nebo cokoliv co ji vykoleji tak si k ni drepnu a opakuji tenhle povel..jenže u vás je to horší, chtělo by to radu od někoho ze stejnou bohužel hroznou situaci. ![]()