Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zolik18 píše:
No to máme stejně..taky poslechne když je divoká tak se dokáže od toho odpoutat..řeknu dost a je to..ja jsem nějak neresila co budem dělat..priorita pro me je taky na prvním místě poslušnost, aby nebehala pod kolo když jezdíme..atd. chtela jsem proste partacku a pohodarku a tu mamjinak agi je pro nás takový rozptýlení, aby nebyl každý den takový jednotvarny..sampionku z ni mít nepotřebuju..
Já to mám taky tak. Zatím jedeme poslušnost a časem se uvidí, co zkusíme a kam nás vítr zavane. Hlavně aby nás to bavilo oba dva ![]()
Dnes sem byla s Deli u rybníka
a těch klíšťat co měla v kožichu
, asi dvacet v oblasti předních nohou, to sem neviděla zbytek na černém chlupu, měla sem u sebe silici lemongras, kapla sem si na ruce a potřela kožich, do pár minut to svinstvo bylo skoro všechno dole
sice má tabletku, ae pujdu do obojku, na tohle nemám nervy ![]()
@Duckula píše:
Dnes sem byla s Deli u rybníkaa těch klíšťat co měla v kožichu
, asi dvacet v oblasti předních nohou, to sem neviděla zbytek na černém chlupu, měla sem u sebe silici lemongras, kapla sem si na ruce a potřela kožich, do pár minut to svinstvo bylo skoro všechno dole
sice má tabletku, ae pujdu do obojku, na tohle nemám nervy
Já jsem z těch klíšťat úplně na nervy
Přijde mi jich děsně moc. Balto měl pipetu, přes ni 3 klíšťata zapitý. Teď máme Foresto obojek. Ale taky po něm lezou, kolikrát je odhazuju rukama z něj, ale i tak měl už 2 přisátý
Kámoška co má její kokr taky obojek, tak mu našla 3 klíšťata, ale mrtvý, úplně suchý, prostě se přisály i přes obojek a pak na psovi umřely, nešly prý vůbec sundat. Ono bohužel asi nic není stoprocentní ![]()
A co je to za tu silici?
@hrubik píše:
Já jsem z těch klíšťat úplně na nervyPřijde mi jich děsně moc. Balto měl pipetu, přes ni 3 klíšťata zapitý. Teď máme Foresto obojek. Ale taky po něm lezou, kolikrát je odhazuju rukama z něj, ale i tak měl už 2 přisátý
Kámoška co má její kokr taky obojek, tak mu našla 3 klíšťata, ale mrtvý, úplně suchý, prostě se přisály i přes obojek a pak na psovi umřely, nešly prý vůbec sundat. Ono bohužel asi nic není stoprocentní
A co je to za tu silici?
Mi přijde, že ta klíšťata začínají být odolnější a odolnější
Co za jedy budeme muset používat, aby na nás/naše děti/naše mazlíky nešla
…děs běs, taky mě štvou.
@hrubik lemongras, čistá přírodní, bacha na chemii, brala sem ji na hanus.sk, ae najde se snad i u nás, nobilis, eone,…
@Kissie9 píše:
A víš co se říká, že psovi a obrazu jeho pána?
Když to vztáhnu na své holky… no… Jo, asi jsem schizofrenik ![]()
@Kissie9 píše:
Mi přijde, že ta klíšťata začínají být odolnější a odolnějšíCo za jedy budeme muset používat, aby na nás/naše děti/naše mazlíky nešla
…děs běs, taky mě štvou.
To je pravda. Když jsme na chatě, tak sebe i děti vždy nastříkám nějkým offem a stejně po nás lezou jak divý
A po Baltovi jak by smet. Hodně si chválí tu tabletu co je teď nově na trhu, myslím Bravecto nebo tak nějak, ale i přes tu měl kámošky pes klíště. Takže asi jsou fakt mrchy odolný ![]()
@hrubik píše:
To je pravda. Když jsme na chatě, tak sebe i děti vždy nastříkám nějkým offem a stejně po nás lezou jak divýA po Baltovi jak by smet. Hodně si chválí tu tabletu co je teď nově na trhu, myslím Bravecto nebo tak nějak, ale i přes tu měl kámošky pes klíště. Takže asi jsou fakt mrchy odolný
No s těma klíšťata bojujem taky..máme foresto a denně ma tak tři zakously a během procházky z ni tak dvacet sundavam..doma a po baráku nacházím uz ty nacucany koule buď mrtvý nebo živý..ještě kočka naše ta jich ma taky jak maku. jen reším klistata každý den uz jsem z toho taky na palici
.teď mi tchýně dala nějaký postrik z bylinek tak to ještě zkusím jinak nevím..
@zolik18 píše:
No s těma klíšťata bojujem taky..máme foresto a denně ma tak tři zakously a během procházky z ni tak dvacet sundavam..doma a po baráku nacházím uz ty nacucany koule buď mrtvý nebo živý..ještě kočka naše ta jich ma taky jak maku. jen reším klistata každý den uz jsem z toho taky na palici.teď mi tchýně dala nějaký postrik z bylinek tak to ještě zkusím jinak nevím..
No je to fakt mazec, že vlastně nic pořádně nefunguje ![]()
@Icestar píše:
@hrubik @zolik18 Pátým rokem kapu pipetu Advantix. A jsme bez klíšťat.
Vím, že sis ji chválila. Já to asi neumím aplikovat nebo nevím. Ale i přes tuhle pipetu jsme měli klíšťata. A po holkách ani nelezou?
@hrubik Za krk na kůži, aby co nejmíň skončilo na chlupech a co nejvíc na kůži. Po holkách nelezou dobré dva měsíce - aplikovala jsem v březnu ![]()
@Icestar píše:
@hrubik Za krk na kůži, aby co nejmíň skončilo na chlupech a co nejvíc na kůži. Po holkách nelezou dobré dva měsíce - aplikovala jsem v březnu
Tak to je super, že vám to tak funguje. No já se snažila dát poctivě jak píšeš, ale i tak to neklaplo. Jakmile jdeme na normální procházku tady u nás, tak klíště taky na chlupech nenajdu. Ale třeba na chatě nebo když fakt lítá ve vysoké trávě, tak jich několik po něm lezoucích sundávám ![]()
@hrubik hele, včera sem potírala koně tím lemongrasem a neměl na sobě nic, ani komáry, vůbec nic, komáry sem dokonce neviděla vůbec, potíž jediná je, že se to rychle odpařuje, takže to chce častější aplikaci, tak po půlhodině, dám si to do rozprašovače a zkusím, jak to bude fungovat. Po té půlhodině na něm sedělo mrak komárů, potřela sem a zase nic a tak pořád dokola ![]()