Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2967
17.5.16 19:25
@zolik18 píše:
Teď ji bylo deset měsíců..ty jo fakt každá border je jiná koukám..my taky chodíme hodně k vodě a mrtvý ryby ji vůbec nezajímají a nějaký pamlsek taky ne..u nás je velká motivace míček a klacek, ale jak pises prodejna je taky..kdyby ji někdo ukázal míček, šla by na konec světa s nim..tak snad s tim autem to pomine, dyť jezdíte každý den, to je divný ze si ještě nezvykl…jo a odvolání uz máme taky vychytany i když je něco zajímavého, ale trvalo to vlastně celou dobu..začala az teď poradne poslouchat. konečně po zaseti sklizim ovoce :dance:..Baltasovi uz bude pul roku jestli si dobre pamatuju vid?

Tak to závidím s těma mrtvejma rybama. Balto je starý známý čunisko, vždyť měl i období, kdy žral venku hovna. Dnes už jen výjimečně neodolá :mrgreen: A takový blitky, to je pro něj taky lahůdka :poblion: No jo, prasátko jak říkám.

U nás hračky dobrý, ale Balto zase za žrádlo cokoli. Jinak má už 7,5 měsíců, valí to. Je super, že se tvá píle vyplatila, taky vidím, že spoustu věcí je u nás mnohem lepší a automatičtěji, ale máme pořád co na práci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
17.5.16 21:03
@hrubik píše:
Tak to závidím s těma mrtvejma rybama. Balto je starý známý čunisko, vždyť měl i období, kdy žral venku hovna. Dnes už jen výjimečně neodolá :mrgreen: A takový blitky, to je pro něj taky lahůdka :poblion: No jo, prasátko jak říkám.U nás hračky dobrý, ale Balto zase za žrádlo cokoli. Jinak má už 7,5 měsíců, valí to. Je super, že se tvá píle vyplatila, taky vidím, že spoustu věcí je u nás mnohem lepší a automatičtěji, ale máme pořád co na práci :lol:

Ty jo tak to fakt letí..nedávno byl miminko :).jj když člověk kouká na fotky..tak si říká ze by to vrátil, ale na druhou stranu by jsme musely od zacatku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
17.5.16 22:08
@zolik18 píše:
Ty jo tak to fakt letí..nedávno byl miminko :).jj když člověk kouká na fotky..tak si říká ze by to vrátil, ale na druhou stranu by jsme musely od zacatku :)

Přesně tak. Minule jsem na cvičáku potkala 2měsíční miminko borderky a myslela jsem, že jim ju prostě ukradnu a vezmu si ho domů, jak byl sladkej :srdce: Ale přesně jak říkáš, už jsme si tím pipláním od malička prošli, víme co máme doma, naučili se, jak na něj a jak s ním žít a vracet bych to nechtěla, protože mi to každým dnem přijde lepší a lepší a miluju ho čím dál víc :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
18.5.16 13:23
@Duckula píše:
@Kissie9 símtě, to očko, sem si uvědomila, že si mi říkala, že máš očkované ještě něco mimo schema a tetanus :think: co to bylo?

psincový kašel a ještě cosik jsem měla, ale to už nemám (bylo to v době, kdy jsem fakt byla denně v kontaktu se spoustou psů..tedy i moji kluci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
18.5.16 19:37

Ahoj holky, taky si budeme pořizovat border kolii a nemůžu se rozhodnout jestli pejska nebo fenečku, chci určitě s PP, volní jsou teď momentálně jenom pejsci, prý jsou lepší na agility, na různé sporty. Co myslíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
18.5.16 20:18
@katerinkaaa píše:
Ahoj holky, taky si budeme pořizovat border kolii a nemůžu se rozhodnout jestli pejska nebo fenečku, chci určitě s PP, volní jsou teď momentálně jenom pejsci, prý jsou lepší na agility, na různé sporty. Co myslíte vy?

Ahoj, gratuluju k rozhodnutí pořídit si borderku :srdce: A k tomu pohlaví, já chtěla vždycky fenečku, nevím proč, tak nějak jsem to cítila nebo se spíš viděla s fenkou. A vidíš, máme doma psa. Porovnat nemůžu, nemám s čím, ale já jsem spokojená. Každý má něco - fenky hárají a pejsci zase mají svoje hormony a z háravek šílí :mrgreen: Já si myslím, že taky záleží na konkrétní povaze psa a je jedno, co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
18.5.16 20:39
@katerinkaaa píše:
Ahoj holky, taky si budeme pořizovat border kolii a nemůžu se rozhodnout jestli pejska nebo fenečku, chci určitě s PP, volní jsou teď momentálně jenom pejsci, prý jsou lepší na agility, na různé sporty. Co myslíte vy?

Ahoj…za me rikam fenku.je pravda ze každý ma něco, měla jsem 18 let psa, takže můžu porovnat..je klidnější, neutika a prostě taková pohodarka :srdce: ale je to samozřejmě jen můj názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
18.5.16 21:11

@zolik18 měla jsi předtím borderku psa nebo psa jiného plemene? četla jsem, že zrovna u tohoto plemena rozdíly nejsou markantní.

@hrubik taky se právě vidím docela s fenkou. :) chodíte už někde na agility nebo na nějaké jiné psí sporty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
19.5.16 06:10
@katerinkaaa píše:
@zolik18 měla jsi předtím borderku psa nebo psa jiného plemene? četla jsem, že zrovna u tohoto plemena rozdíly nejsou markantní.@hrubik taky se právě vidím docela s fenkou. :) chodíte už někde na agility nebo na nějaké jiné psí sporty?

No právě ze jsem měla jiné plemeno, takže srovnávat přímo s Borderakem nemůžu..chodíme na agility..byly jsme tam potřetí..poprvé to samozřejmě stálo za prd, ale postavila jsem si parkur na zahradě a trénujeme takže je to samozřejmě znát. řekla bych ze vše je o velké trpělivosti a hlavně o čase..ja mám svůj den rozplanovany po hodinách, musí se mi tam vejít děti, práce, domácnost a v první řadě pes :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
19.5.16 15:21
@katerinkaaa píše:
@zolik18 měla jsi předtím borderku psa nebo psa jiného plemene? četla jsem, že zrovna u tohoto plemena rozdíly nejsou markantní.@hrubik taky se právě vidím docela s fenkou. :) chodíte už někde na agility nebo na nějaké jiné psí sporty?

Já jsem si taky myslela, že fenky jsou klidnější a citlivější, ale už mi myslím jedna chovatelka psala, že to není vůbec pravda, že ona má zas zkušenost s tím, že psi jsou citlivější. Jak jsem psala výše, podle mě je to o konkrétním jedinci a o jeho vztahu se svým pánem. Já jsem zatím se psem spokojená a jak jsem se „bála“, že mi bude vadit, že bude s prominutím obchcávat každý roh, tak to vůbec neřeším, beru to prostě jako jeho přirozenost. Zatím teda neznám to, že by byl mimo z háravky, tak uvidíme, jestli bude ty hárající fenečky zvládat nějak rozumně, nebo bude šílet a „plakat“ žalem :mrgreen: Já bych se zas u fenky bála toho hárání, jsme v bytě a řešit hárající kalhotky a mít venku strach z těch nadržených pejsků… :mrgreen: No prostě každý má něco ;) A nevím, jestli je tu někdo takový, kdo by řekl třeba „mám psa, ale toto už nikdy, příště raději fenku“.

Jinak my zatím neagilitíme. Já na to nějak nespěchám, do roku by se neměli nějak přetěžovat, takže zatím chodíme jednou týdně na cvičák, kde trénujeme poslušnost a děláme samozřejmě nějaké dogdancingové tríčky. Doma trénuji každý den, plus jsme hodně venku. Po tom roce bych agility chtěla zkusit. Nějak to nehrotím, šampióna z něj mít nepotřebuju, děláme vše hlavně pro radost nás obou a máme na vše celý život čas :srdce: Pro mě je teď priorita, aby poslouchal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
19.5.16 15:47
@katerinkaaa píše:

Ahoj, gratuluji k rozhodnutí :pankac:
Nevím, jestli máš zkušenost s agility, ale na závody chodí i háravé feny (různých plemen), takže pokud budeš mít psa DonJuana, můžeš se trochu trápit (mně takhle vzal pes kramle z parkuru úplně v pohodě, nutně si musel jít čuchnout :roll: ). V podstatě háravky teď už mohou na spoustu akcí, kam dříve nesměly, aby neovlivňovaly výkony psů/samců. ZTeď se po samcích (pro mne zcela nelogicky) chce, aby podávali výkon i přes háravky v okolí :zed:

Na druhou stranu, své „kluky“ jsem v pohodě od háravky odvolala (jako, jít k ní MUSELI, ale nebyl problém je odvolat).

Povahově jsou feny od psů odlišné, přijdou mi povahově méně poddajné a více „vychytralé“ :lol: Nemyslím to ve zlém, jen jsou jiné, než samci. Spojuje je rozhodně ale jedno - klasická borderčí chuť pracovat a láska k lidem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
19.5.16 22:50
@Kissie9 píše:
psincový kašel a ještě cosik jsem měla, ale to už nemám (bylo to v době, kdy jsem fakt byla denně v kontaktu se spoustou psů..tedy i moji kluci).

Jo to bylo ono, děkuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
23.5.16 11:38

Ahoj všichni..prosím o radu holky co mají fenecky..dnes mi Amy začala harat tak bych chtěla vědět čeho se nejvíc vyvarovat, jestli může chodit plavat, cvičit agility atd..mám ji venku a největší problém je ze nemáme kotec..bývá sama většinou přes poledne a v noci takže nejlepší bude ji asi zavírat aspoň do garaze..plot všude máme, ale říkají ze se tam dostane pes i tak, sousedi měli prekousany planky v plotě, když jim fenka harala..no jsem z toho nervózní snad to nějak zvládneme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
23.5.16 11:45

@zolik18 Ahoj, moc neporadím, taky nás to čeká. Na dobu co ji nemámna očích ji pak určo zavřu, jestli si to pamatuju dobře, tak fenky mají být kryté 5-8 den hárání, v tyto dny bych s ní určo nešla tam, kde si ji potřebuješ odepnout z vodítka, záleží i jaké máš přivolání, ae obávám se že příroda volá hlasitěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
23.5.16 14:00

@Duckula, @Zolik18: agility, cvičáky apod. jsou v pohodě. je dobré ale informovat o tom, že fena hárá. Rozumný trenér tomu přizpůsobí trénink…kvůli ostatním psům. Jinak to pouštění z vodítka - jako majitelka samců fakt „miluji“, když potkáme háravku na volno a majitel na mě volá „Ona hárá, zavolejte si je“. Jako sorry, tohle je zodpovědnost majitele fen, nikdo po mně přeci nemůže chtít, abych byla telepat ;) Takže bych se přimlouvala za to, aby jste měli fenky buď na vodítku nebo opravdu se zmáknutým přivoláním. U sebe toho drzého čokla můžete z feny sundat, 20 metrů od vás těžko :nevim:
Jinak jsem slyšela, že hárání docela s fenkami „zamává“ - občas se mohou tvářit, že jste je nic nenaučily, že slyší povel poprvé…řekla bych, asi jako ženská, která je citlivá na menstruaci…takový PMS ;) Ale k tomu by vám asi víc řekla @Icestar, která má feňule :)

Edit: oprava nicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný