Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte holky, už jste měly nemocného pejska? megí má kašel a když je uhoněná tak zvrací pěnu nebo hleny, koupila jsem ji céčko, ale raději dnes půjdem k vetovi.. má někdo podobnouzkušenost? díky všem.. ![]()
@megoska píše:
Ahojte holky, už jste měly nemocného pejska? megí má kašel a když je uhoněná tak zvrací pěnu nebo hleny, koupila jsem ji céčko, ale raději dnes půjdem k vetovi.. má někdo podobnouzkušenost? díky všem..
Jejda, chudinka Megí
Já mám zkušenost jen s lehkou rýmou, nebo spíš kýcháním, prostě žádné drama. Určitě jeď k vetovi. Držím palce a ať je Megí brzo líp ![]()
@megoska píše:
Ahojte holky, už jste měly nemocného pejska? megí má kašel a když je uhoněná tak zvrací pěnu nebo hleny, koupila jsem ji céčko, ale raději dnes půjdem k vetovi.. má někdo podobnouzkušenost? díky všem..
Ahoj..ty jo tak to vubec nemam zkušenost..tak preji brzké uzdravení..chudinka ![]()
@megoska tak jsem prubla taky kolo kolem jezera. musela jsem ale slezat z kola cca po deseti minutách a házet klacek. jinak se nudila..běžela pěkně před kolem tak dvacet minut a pak uz knucela a stavěla se mi do cesty..takže jsem slejzala a občas hodila a taky koupacka byla.ve finále jsem ja najela asi dvacet km..a Amy tak 25km pac se ještě honila za klackem ![]()
@zolik18 píše:
@megoska tak jsem prubla taky kolo kolem jezera. musela jsem ale slezat z kola cca po deseti minutách a házet klacek. jinak se nudila..běžela pěkně před kolem tak dvacet minut a pak uz knucela a stavěla se mi do cesty..takže jsem slejzala a občas hodila a taky koupacka byla.ve finále jsem ja najela asi dvacet km..a Amy tak 25km pac se ještě honila za klackem
my jsme na tom čím dál líp, ale tolik zatím nejezdíme a ted jsme nemocní tak nic ![]()
@megoska píše:
my jsme na tom čím dál líp, ale tolik zatím nejezdíme a ted jsme nemocní tak nic
A jak jste s Megí dopadli u veta?
@hrubik píše:
A jak jste s Megí dopadli u veta?
ahoj, megí má prý vyrozu, že to mohla chytnou kdekoliv nesmí k pejskům a honit se, dávám ji 4 vitámíny C každý den a jitrocelový sirup..,kdyby přestala jíst a měla nechut ke hraní tak máme příjít a nasadí antibiotika..plíce a srdíčko má v pořádku.. tak ted spíš cvičíme.. je jak člověk ráno a večer má ucpaný čumák, škoda že jí nemůžu nějak pomoct.. tak alespon ji o víkendu udělám rýži s masíčkem a vývarem
![]()
@hrubik včera s Deli prvně venku
, vzala sem ji na vodítko, strašně se všeho bojí, na vodítku byla skvělá, přijala ho, někdy si do něj kousla a byla v něm pořád zamotaná
Už sem ji sice venku měla, ae na zem sem ji pustila když nic nehrozilo, jinak sem ji měla v náruči, jak někde něco zarachotáí, nebo nedej bože štěkne pes, utíká, jedno kam. Tak to bude na delší trať teda.
Jak Balto?, co už umí za lumpárny? ![]()
@megoska píše:
ahoj, megí má prý vyrozu, že to mohla chytnou kdekoliv nesmí k pejskům a honit se, dávám ji 4 vitámíny C každý den a jitrocelový sirup..,kdyby přestala jíst a měla nechut ke hraní tak máme příjít a nasadí antibiotika..plíce a srdíčko má v pořádku.. tak ted spíš cvičíme.. je jak člověk ráno a večer má ucpaný čumák, škoda že jí nemůžu nějak pomoct.. tak alespon ji o víkendu udělám rýži s masíčkem a vývarem![]()
Tak hlavně ať je jí brzo líp, držte se.
@Duckula píše:
@hrubik včera s Deli prvně venku, vzala sem ji na vodítko, strašně se všeho bojí, na vodítku byla skvělá, přijala ho, někdy si do něj kousla a byla v něm pořád zamotaná
Už sem ji sice venku měla, ae na zem sem ji pustila když nic nehrozilo, jinak sem ji měla v náruči, jak někde něco zarachotáí, nebo nedej bože štěkne pes, utíká, jedno kam. Tak to bude na delší trať teda.
Jak Balto?, co už umí za lumpárny?
Teda, Deli je taková poseroutka malá?
To mě mrzí, že se všeho bojí, snad se to brzy zlepší, jak si na nové prostředí více zvykne a zjistí, že jí nikdo neublíží. S tím kousáním do vodítka to známe, máme do teď. Běda jak vyjdu ven bez uzlu na přetahování, tak je vodítko v ohrožení
Jinak lumpárny umí ten náš opičák skvělé. Dnes hned po ránu jsem vyhodila syna s Balťasem na zahradu, že se musím ještě dochystat a vyzvednu je tam, abychom šli společně do školy. A volám na Lukyho, ať ho připne na vodítko, že už jdeme a Lukáš na mě, že to bude problém, protože Balto si „ukradl“ míček a nechce ho dát. On je děsnej zloděj
Jakmile si něco „ukradne“ tak je pro něj největší zábava na světě s tím zdrhat a nechat se honit a ani za boha to nedá. Takže ráno šel synátor do školy sám a já dalších 10min přesvědčovala Balťase, aby mi dal míček a šli jsme
Nakonec jsem mu naštvaně řekla „ahoj, já jdu teda sama“ a pak teda milostivě vyplivl míček a šel s náma
Takže se s ním rozhodně nenudíme ![]()
@hrubik ukradne
taky o zábavu postarané
Deli si zvkne, nic jiného jí nezbyde ![]()
@Duckula Na to pozor s tím zvedáním - pokud se nenaučí přivolání v tomhle věku, kdy ji snadno doženeš, pak to budeš učit složitě. Budujte společný vztah formou her, pamlsků, hraček, volej ji, vyluzuj zajímavé zvuky, buď vždycky to nejzajímavější a nejlepší v jejím okolí (a když všecky pokusy selžou, no tak ji dohoníš, má krátké nožičky
). Zvedáním do vzduchu ji akorát učíš dvě věci - zaprvé, je nutno všeho se bát. Zadruhé, pokud někam chci, musím to udělat rychle a zdrhnout, jinak mě panička uloví. A to přece nechceš.
@Icestar na první a na druhé procházce byla pouze po prvním očkování, sem ji fakt nosila, na zem sem ji dala v místě, o kterém vím, že tam nechodí psy, domu šla zase v náruči, na vodítku byla až týden po očkování.
@Duckula ahoj..když byla moje Amy malá tak se taky strašně všeho bála..od děti po pavouka
..ale pominulo to..dneska číhá u baráku a jak vidí nějaký dítě ze projde, máme jich tu dost, tak uz mu nese klacek nebo míček a chce si hrát…teď ji bylo deset měsíců a opravdu vidím ze trpělivost přináší růže..každý den nějaký pokrok. největší problém jsme měli s odložením, to jsme fakt cepovali od malička a až teď to zvládá tak na devadesát procent..a jak to zvládá venku? uz tam spi?
@zolik18 ahoj, děkuju za povzbuzení ![]()
joo, venku je od začátku, prvně sem tam za ní pořád chodila, i v noci, teď už je ostřílenec. I na prochajdách vidím že se to zlepšuje, prvně jak na ni zaštěkal pes tak utíkala jedno kam, dnes toho psa přes plot naháněla
začíná se pomalu otrkávat, holt musím počítat s tím, že co je pro ni nové bude obávané
Dnes sem ji měla prvně u koní a zmákla to na jedničku, nebála se (jen chviličku), byla hodná, jen jak sem se s ní blížila z louky na silnici, tak mazala honit auta a to sem ji haltovala ze 30m, tak příště dřív.