Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2967
9.4.16 19:22

@Duckula Jinak je to mazec, jak rychle to uteklo a že už si za chviličku pro Deli pojedeš :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
9.4.16 19:27

@hrubik jj, nedávno sem přemýšlela jakého vůbec psa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.4.16 20:19
@Duckula píše:
@hrubik jj, nedávno sem přemýšlela jakého vůbec psa :lol:

To věřím. Já se těším na tvé dojmy, až bude doma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
9.4.16 20:36

@hrubik :lol: já taky.

Máme tady v okolí dvě bordery, jednu znám už dlouho a je pro mě teda spíš odstrašující případ proč nemít borderu. Pes pořád někde samovolně pobíhá, jak někoho vidí, tak k němu letí, leze mi na malou, do kočaru :cert: kam běží pes, tam se vleče pán, když se pes chce hrát, pán nic, nevidí… :(
už sem měla fakt obavu si tohoto psy pořídit, potkávám je často.
A tento týden :D potkala sem jiného pána, měl fenku tak kol 4-5m poslouchala snad na myšlenku, naprosto báječné zvíře, miloučké. Takové hezké povzbuzení :D :D
Když jí řekl sedni, sedla si, naprosto trpělivě se nechala hladit, když řekl běž šla, krásná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.4.16 20:39

Pardon, ževám sem lezu. Mně se vždy bordery strašně líbily, ale co potkávám te´d u nás, je to absolutní katastrofa. Nezvládnutý bláznivý psi, kteří si zotročili pána

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.4.16 21:00
@Duckula píše:
@hrubik :lol: já taky.Máme tady v okolí dvě bordery, jednu znám už dlouho a je pro mě teda spíš odstrašující případ proč nemít borderu. Pes pořád někde samovolně pobíhá, jak někoho vidí, tak k němu letí, leze mi na malou, do kočaru :cert: kam běží pes, tam se vleče pán, když se pes chce hrát, pán nic, nevidí… :(
už sem měla fakt obavu si tohoto psy pořídit, potkávám je často.
A tento týden :D potkala sem jiného pána, měl fenku tak kol 4-5m poslouchala snad na myšlenku, naprosto báječné zvíře, miloučké. Takové hezké povzbuzení :D :D
Když jí řekl sedni, sedla si, naprosto trpělivě se nechala hladit, když řekl běž šla, krásná.

Tak to bych taky chtěla, aby Balto poslouchal snad i na myšlenku :mrgreen: Spíš je to zatím to nadšeně vítající všechny kolem štěně. Ale máš pravdu, je to na zkorigování majitele, aby toto nedovolil. Balťas je teda taky vítač a miluje všechny kolem, děti, lidi a kdybych ho nekrotila, tak lítá všude kolem a za každým. Tím, že jsme hodně u školy, tak spousta dětí si chce to štěňátko pohladit a kdybych ho nechala, tak na všechny skáče a dává jim „pusinky“. To se mu snažím nedovolit, učíme se, že nesmí. Že ho děti pohladí, jen když hezky sedí a neskáče. Jako je to dřina ho vychovat, ale beru to tak, že to by byla fuška s každým psem, pokud chceš, aby poslouchal a neblbnul. Takže i když je to fičák a dává mi někdy pěkně zabrat, tak jsem ráda, že máme borderu, ikdyž jsem se toho taky bála, protože se uklidňuju tím, že dřina by to byla s každým štěnětem. A doufám, že se mi podaří z něj vychovat milýho a poslušnýho pejska, se kterým si ten život moc užijeme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.4.16 21:02
@g.sandova píše:
Pardon, ževám sem lezu. Mně se vždy bordery strašně líbily, ale co potkávám te´d u nás, je to absolutní katastrofa. Nezvládnutý bláznivý psi, kteří si zotročili pána

Já si prostě myslím, že je to o lidech, ne o psech. Že záleží na pánech, co psovi dovolí a je jedno, jaké je to plemeno psa. A že jsou bordery bláznivý, to je prostě známá věc. My mu doma říkáme, že je to magor pes. Ale já bych neměnila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.4.16 21:05

Já si třeba dneska strašně moc užila procházku s Balťasem. Manžel byl s dětma na oslavě, kam Balto nesměl, protože švagr má alergii na psy a já řekla, že bez psa nejdu, že ho doma celý odpo nenechám. Tak jsem mezi dveřma švagrovi popřála a šla ven, déšť nedéšť. A zjišťuju, že si to bez dětí, když jdu sama, strašně moc užiju :oops: Mám na Balta čas, můžu vnímat jen ho a věnovat se jen jemu. Hrozně moc za tu procházku zvládneme, trénujeme oční kontakt, aby chtěl vnímat jen mě, aby víc reagoval na jméno i venku, přivolání atd. Dnes to bylo vážně skvělý a mám z toho děsně dobrej pocit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
9.4.16 21:08

@hrubik doufám, že si sedneme a bude naše soužití v pohodě :D taky si přeju aby poslouchala, uvidíme, co bude skutečnost :D jo, pořád mám obavu jak ji zvládnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.4.16 21:22

@hrubik já vím, že jeto o lidech, ale zase, jsou plemena náročnější méně nárčná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.4.16 21:26
@Duckula píše:
@hrubik doufám, že si sedneme a bude naše soužití v pohodě :D taky si přeju aby poslouchala, uvidíme, co bude skutečnost :D jo, pořád mám obavu jak ji zvládnu :think:

Myslím, že je to normální. Taky mám „obavu“, abych Balta správně vychovala. Ale budu pro to dělat maximum. To je jak u dětí. Taky máme občas pochyby, jestli to děláme správně, zvládneme to atd. Prostě musíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.4.16 21:29
@g.sandova píše:
@hrubik já vím, že jeto o lidech, ale zase, jsou plemena náročnější méně nárčná

Tak to určitě. Ale tady na diskuzi o borderkách jsme se pro ta náročnější plemena rozhodli a psát sem že jsou to nezvladatelní psi není úplně ideální 8) To by si člověk nemohl ani pořídit děti, protože v dnešní době je spousta dětí nezvladatelných :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
9.4.16 21:42

@hrubik jj, tak tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
9.4.16 21:44

@g.sandova jo, dá se pak pořídit třeba jiný pes, míň náročný na zaměstnání, jen tady jsme rozhodnuté pro bordery ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
9.4.16 23:28
@hrubik píše:
Tak to bych taky chtěla, aby Balto poslouchal snad i na myšlenku … Ale máš pravdu, je to na zkorigování majitele, aby toto nedovolil. .

U borderky bych zkusila spíš uvažovat směrem „zkorigování majitele, aby naučil psa chtít to, co je správné“, než metodou zákazů, příkazů a omezení. Zamezit nežádoucímu chování (např. zašlápnutou stopovačkou při útěku psa), ale zaměřit se především a hlavně na to žádoucí a podporovat v psovi myšlenku, že pán je to nejlepší, nejzábavnější a nejnadějnější na světě - vždycky se vyplatí přiběhnout na jméno, protože co když se dneska rozdává hovězí svíčková a každá jiná zábava je nuda šeď oproti přetahování s páníčkem :mrgreen: Stačí jen poznat svého psa, co má opravdu nejradši, a pokud je mu to dopřáváno v hojné míře a správně načasované, nemá sebemenší důvod hledat jinde a neviset na člověku pohledem.

Dodatek - bacha, dá se to přehnat - naše Sandy není na procházce schopná vypnout ani na chvíli :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný