Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
94
6.4.16 08:59
@zolik18 píše:
@megoska moje Amy teda lítá ale jazyk na veste :jazyk:.jinak ji beru k vodě a uz se koupala.taky si neumim predstavit ty tropy co byly minuly rok..to budou zalezly někde ve stínu a prochajdy budem řešit večer..

jo megí se taky koupe, je to hotový plavec, sice ještě daleko moc nejde ale pro míček doplave :-D já sní právě v létě chtěla rano k vodě avečer dom ale asi bych ji musela najít místečko pod stromem:-D jinak ted jsem ji za pouhý týden naučila slalom :D :D některé věci jdou moc rychle a některé vůbec :( třeba chodit u nohy jak ji pochválím hned přidá a je daleko tak ji furt musím korigovat lidi se na mě dívaj jak na blázna.. a ještě ji naučit, že nesmí za každým psem nomoje nervy.. :cert: :cert: pořád dokola :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
6.4.16 12:17
@hrubik píše:
Taky to vidím stejně. Děcka budou řádit v bazénu a my se budeme s Balťasem chladit ve stínu :mrgreen:

si myslím, že Balťas bude řádit s děckama :mrgreen:
Oba moji psi, když byli mlaďasové, tak neznali míru ani ve vedrech a musela jsem to hlídat já. Jak „zmoudřeli“ byli raději zalezlí někde ve stínu…i když Rocky vlastně ne, to byl vodomil :pankac:
Jinak Ike už se také letos smočil. Ričoun na něj koukal jako na cvoka, že leze do něčeho táááááááák studeného :mrgreen: Ten si zase teplo užívá…i když v těch loňských vedrech se i on vydal do vody :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
6.4.16 12:22
@megoska píše:
Megí ještě nehárala, ale myslím, že to bude zachvíli..bude mít 10 měsíců.. psinky bych se bála.. ale megošce je už ted strašné horko, nevydrží tolik běhat atd. je mi ji líto vůbec ji epřeju ty vedra v letě, co vaši hafani je jim taky horko?

však ještě nemá letní chlupy, nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
6.4.16 13:58
@megoska píše:
jo megí se taky koupe, je to hotový plavec, sice ještě daleko moc nejde ale pro míček doplave :-D já sní právě v létě chtěla rano k vodě avečer dom ale asi bych ji musela najít místečko pod stromem:-D jinak ted jsem ji za pouhý týden naučila slalom :D :D některé věci jdou moc rychle a některé vůbec :( třeba chodit u nohy jak ji pochválím hned přidá a je daleko tak ji furt musím korigovat lidi se na mě dívaj jak na blázna.. a ještě ji naučit, že nesmí za každým psem nomoje nervy.. :cert: :cert: pořád dokola :(
Šikulka, že umí slalom :potlesk: Nám jdou taky některé věci, hlavně tríčky, děsně rychle. Třeba mrtvolu jsem ho chtěla naučit už děsně dlouho a furt jsem nevěděla jak na to. Až to dozrálo v mojí hlavě, tak to šlo samo a za dva dny byl trik na světě :mrgreen: Ale jak říkáš, chůze u nohy, přivolání a hlavně od psa - to je běh na dlouhou trať :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
6.4.16 14:02
@Kissie9 píše:
si myslím, že Balťas bude řádit s děckama :mrgreen:
Oba moji psi, když byli mlaďasové, tak neznali míru ani ve vedrech a musela jsem to hlídat já. Jak „zmoudřeli“ byli raději zalezlí někde ve stínu…i když Rocky vlastně ne, to byl vodomil :pankac:
Jinak Ike už se také letos smočil. Ričoun na něj koukal jako na cvoka, že leze do něčeho táááááááák studeného :mrgreen: Ten si zase teplo užívá…i když v těch loňských vedrech se i on vydal do vody :P

No taky by se mi to líbilo, kdyby Balto řádil s dětma ve vodě. Ale on je pan Opatrný, po tom lednovým a jeho vůbec prvním koupáním v potoce. On si sotva tlapičku smočí, když se jde napít :lol: Ale už se lepší, ostatní psi mu ukázali, že voda nekouše a tak pomalinku zkouší, jestli je to pravda. Včera si namočil celý podvozek, ale dál nešel, ikdyž sousedky kokr plaval za klacíkem. Balťas jen tlapičkou cákal do vody :mrgreen: Ale i tak si to hrozně užil a lítal pak na břehu jako ďas :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
6.4.16 14:41
@megoska píše:
jo megí se taky koupe, je to hotový plavec, sice ještě daleko moc nejde ale pro míček doplave :-D já sní právě v létě chtěla rano k vodě avečer dom ale asi bych ji musela najít místečko pod stromem:-D jinak ted jsem ji za pouhý týden naučila slalom :D :D některé věci jdou moc rychle a některé vůbec :( třeba chodit u nohy jak ji pochválím hned přidá a je daleko tak ji furt musím korigovat lidi se na mě dívaj jak na blázna.. a ještě ji naučit, že nesmí za každým psem nomoje nervy.. :cert: :cert: pořád dokola :(

No tak nějak, máme to podobně..ta chůze u nohy a odvolání od psa jsou nejhorší :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
6.4.16 14:46
@hrubik píše: Šikulka, že umí slalom :potlesk: Nám jdou taky některé věci, hlavně tríčky, děsně rychle. Třeba mrtvolu jsem ho chtěla naučit už děsně dlouho a furt jsem nevěděla jak na to. Až to dozrálo v mojí hlavě, tak to šlo samo a za dva dny byl trik na světě :mrgreen: Ale jak říkáš, chůze u nohy, přivolání a hlavně od psa - to je běh na dlouhou trať :roll:

Jee a jak jste učili mrtvolu? ja to teď trochu flakam to učení, mám toho moc a pak jsem ráda ze jdem na procházku a mám klid. dělám totiž s detma a jsem z nich total vystavena…takže pak se mi uz nechce ani mluvit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
6.4.16 19:54
@zolik18 píše:
Jee a jak jste učili mrtvolu? ja to teď trochu flakam to učení, mám toho moc a pak jsem ráda ze jdem na procházku a mám klid. dělám totiž s detma a jsem z nich total vystavena…takže pak se mi uz nechce ani mluvit :lol:

Já ji učila na NT na pěst, na youtube jsem našla takový dobrý video.

Věřím, že jsi z práce s dětmi hotová, moc dobře to znám, protože jsem dělala v miniškolce a po 4 hodinách s dětma jsem přišla domů a potřebovala půl hodiny absolutního klidu, než jsem nabrala znovu síly fungovat dál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
7.4.16 05:04
@Duckula píše:
však ještě nemá letní chlupy, nebo jo?

týjo já nevím jak poznám letní chlupy a začla línat dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
7.4.16 09:40

Naše děti už mají rok :srdce: To je neuvěřitelné, jak ten čas letí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
7.4.16 11:25
@Icestar píše:
Naše děti už mají rok :srdce: To je neuvěřitelné, jak ten čas letí.

To jsou bobanci :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
7.4.16 11:37
@hrubik píše:
Já ji učila na NT na pěst, na youtube jsem našla takový dobrý video.Věřím, že jsi z práce s dětmi hotová, moc dobře to znám, protože jsem dělala v miniškolce a po 4 hodinách s dětma jsem přišla domů a potřebovala půl hodiny absolutního klidu, než jsem nabrala znovu síly fungovat dál :mrgreen:

Tak taky zkusím…uz jsem jukla na youtubko.no ja dělám teda s většími dětmi 1,2,3.třída, ale ty mi dávají zabrat..někdy si říkám, ze kdybych někde skládala uhli celý den tak nejsem tak ztahana jak z nich :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
7.4.16 11:39
@megoska píše:
týjo já nevím jak poznám letní chlupy a začla línat dost..

Ty jo to ja taky nevěděla, ze mají nějaký letní chlupy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
7.4.16 13:04

Na zimu mívají hustou podsadu, ae teď sem si uvědomila, že je máte v bytě že, tam ten rozdíl není tak velký, jako když je pes celoročně venku. Letní srst bývá taková řidší. To je důvod proč líná, na zimu shodí letní ohoz a nabere zimní a na jaro sundá zimní a nabere letní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
7.4.16 13:25
@Duckula píše:
Na zimu mívají hustou podsadu, ae teď sem si uvědomila, že je máte v bytě že, tam ten rozdíl není tak velký, jako když je pes celoročně venku. Letní srst bývá taková řidší. To je důvod proč líná, na zimu shodí letní ohoz a nabere zimní a na jaro sundá zimní a nabere letní.

Bych ti přála vidět našeho celoživotního byťase Rockáska…v zimě byl chundelatý jako medvěd a období jarního línání byl pro mne vždy očistec :mrgreen: Co jsem z něj vyčesala by na malého baribala určitě stačilo 8o Ike třeba tak bohatou podsadu nikdy nemíval, letos také „přitvrdil“…a to nebyl pořádně ani sníh :nevim:
Ale jinak je to, jak píšeš - letní je řidší, bez teplé podsady, zimní hustá, s tepelnou izolací :)

Jo, ještě mě k tomu napadlo - jednu dobu byl tady v čr šílený trend nechávat borderky v létě oholit…když jsem se o tom bavila s lidmi, co to udělali, nikdy nějak nechtěli reflektovat na to, že i ta etní srst má svou funkci - sluneční paprsky nejdou přímo na kůži, plní také izolační funkci (chrání svým způsobem před teplem), nemluvě o přímém znečištění kůže…všichni mi vždy tvrdili, že se jejich psům po oholení výrazně „ulevilo“ :nevim: No, já maximálně oholila kousek břicha v oblasti kolem penisu ;) a psiska mi přišli docela v pohodě. A to jsem s nimi fakt aktivně provozovala sporty i turistiku (kromě fakt fakt extrémních veder).
A další věc spojená se srstí - hodně lidí (bez ohledu na rasu psa) chladí v létě psy tím, že je polijí vodou. Ale to je špatně. Takhle se jim jen může zapařit kůže v oblasti zad a mohou vznikat různé exzémy, vyrážky a plísně. Správný postup je - ochladit nohy a břicho. Když se pes ale koupe, je to o něčem jiném, tam se dostane voda všude, takže se na zádech nevytvoří deka z těžké mokré srsti, ale prosychá to pak postupně…tedy, jestli to píšu srozumitelně. No nic, malá usnula, beru psiska na prochajdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný