Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravim Vas tady. Mam dotaz na vychovny postup. Mame 4 mesicni stene-psa, který když ho nechame za dvermi, tak na ně skace a skrabe je. Chapu, je to ještě stene, nechce zustavat samo, ale obcas je to potřeba a nechceme, aby se z toho skakani stal zlozvyk. Jak ho to odnaucit? Technicky se mi to zda nemozne. Odmenovat nelze a zakazovat, vzhledem k tomu, ze zacne az když se vzdalime, taky není moc realne.
Muj dotaz sem mozna ale nepatri, protože nemame čistokrevnou Border kolii, tak se nezlobte
Zato ale mame cistokrevneho voriska. Rodice byli s PP. Maminka Kanadsky retrivr a tatinek Border kolie.
@skutrjohny píše:
Zdravim Vas tady. Mam dotaz na vychovny postup. Mame 4 mesicni stene-psa, který když ho nechame za dvermi, tak na ně skace a skrabe je. Chapu, je to ještě stene, nechce zustavat samo, ale obcas je to potřeba a nechceme, aby se z toho skakani stal zlozvyk. Jak ho to odnaucit? Technicky se mi to zda nemozne. Odmenovat nelze a zakazovat, vzhledem k tomu, ze zacne az když se vzdalime, taky není moc realne.
Muj dotaz sem mozna ale nepatri, protože nemame čistokrevnou Border kolii, tak se nezlobteZato ale mame cistokrevneho voriska. Rodice byli s PP. Maminka Kanadsky retrivr a tatinek Border kolie.
Ahoj, klidně se ptej, tahle diskuze vůbec není o PP, jsou tu holky se psama s PP i bez PP ![]()
Jinak k tvému problému. Já jsem relativně začátečník, tak nevím, nakolik budou moje rady užitečné a správné. Ale já bych to asi řešila takto. Zavřu ho za dveře, škrábe - ignoruju. Jakmile je ticho = neškrábe, otevřu a dám odměnu. Zase zavřu. Ze začátku bych nenechávala zavřené dveře dlouho - pokud neškrábe, otevřela bych je velmi brzy a postupně tu dobu za zavřenými dveřmi bez škrabání prodlužovala. Bude to chtít čas a trpělivost a hodně dobré pamlsky, ale asi bych to takto zkusila natrénovat. Jo a možná bych ještě po otevření dveří dala nějaký povel (sedni, lehni atd), aby si to nespojil, že musí škrabat a přijde odměna. Třeba ale zkušenější holky poradí lepší fígl ![]()
@hrubik Dekuji, ale mam prave obavu, ze bude skákat na dvere ještě vic pro vic pamlsku
ale nejak to tak zkusime v kombinaci s povelem „nesmis“. Holt, budem muset vic kricet na dalku:)My ho tak celkove ještě neokrikujeme za skakani, protože je nam mile, jakou ma radost, když nas vidi:)
@skutrjohny píše:
@hrubik Dekuji, ale mam prave obavu, ze bude skákat na dvere ještě vic pro vic pamlskuale nejak to tak zkusime v kombinaci s povelem „nesmis“. Holt, budem muset vic kricet na dalku:)My ho tak celkove ještě neokrikujeme za skakani, protože je nam mile, jakou ma radost, když nas vidi:)
Já taky neokřikuju, ikdyž je fakt, že to skákání je třeba u nás problém. Balto je vítací pes a miluje všechny lidi, takže by je hned samou láskou olízal
Což se ne všem může líbit, navíc u dětí třeba hrozí i to, že se leknou. Takže na tom pravidelně makáme, prokrmuji když sedí a nevyskočí, ale musím ho jistit za obojek, protože on chvilku neposedí ![]()
Tak už mám vybranou psí slečnu, ještě sou miminka pidinkaté, tak to všechno spalo, ae ta která se mi líbia na fotce za mnou přišla a olizovala nám ruce
tak mám radost
![]()
Jak bude trošku větší tak sem lípnu fotku, zatím je to černá kulička, sem tam bílé ![]()
@Duckula píše:
Tak už mám vybranou psí slečnu, ještě sou miminka pidinkaté, tak to všechno spalo, ae ta která se mi líbia na fotce za mnou přišla a olizovala nám rucetak mám radost
![]()
Jak bude trošku větší tak sem lípnu fotku, zatím je to černá kulička, sem tam bílé
Tak už jste se tam jeli podívat? To je super, že máte vybráno
A která to je? Ta s tím bílým límcem nebo s tou bílou „slzičkou“ na krku?
@hrubik píše:
Já taky neokřikuju, ikdyž je fakt, že to skákání je třeba u nás problém. Balto je vítací pes a miluje všechny lidi, takže by je hned samou láskou olízalCož se ne všem může líbit, navíc u dětí třeba hrozí i to, že se leknou. Takže na tom pravidelně makáme, prokrmuji když sedí a nevyskočí, ale musím ho jistit za obojek, protože on chvilku neposedí
To ani ten nas. Navic ho musim hlidat, aby neskakal. Vcera jsme pracovali na zahrade, a aby si zkratil cestu, skocil z 1,5m vysoke zidky a jeste s odrazem.
@hrubik ta první má malinkou tečku, ta druhá flíček, ta třetí límec, tak tu s tím flíčkem ![]()
@skutrjohny píše:
To ani ten nas. Navic ho musim hlidat, aby neskakal. Vcera jsme pracovali na zahrade, a aby si zkratil cestu, skocil z 1,5m vysoke zidky a jeste s odrazem.
Ty jo tak to je drsnej skokan
To bych taky měla strach a hodně ho hlídala, ale to je právě oříšek, co? Balťas skáče z gauče a z postele a taky to nevidím ráda a to se bavíme cca o 50cm. A zabránit tomu moc nejde ![]()
@Duckula píše:
@hrubik ta první má malinkou tečku, ta druhá flíček, ta třetí límec, tak tu s tím flíčkem
No vidíš, ani jsem nevěděla, že byly tři holky. Icestar sem vkládala obrázky dva. Takže ta tvoje je tato?
@hrubik asi jí budu říkast Deli
už jenom nakoupit kartáče, hřebínky, něco na odčervení, stlouct boudu a koupit nějaký tepich dovnitř, měla bych si ji odvézt nějak po dvacátém a už aby to bylo ![]()
@Duckula píše:
@hrubik asi jí budu říkast Deliuž jenom nakoupit kartáče, hřebínky, něco na odčervení, stlouct boudu a koupit nějaký tepich dovnitř, měla bych si ji odvézt nějak po dvacátém a už aby to bylo
Jé Deli je parádní
No uteče to jako voda, uvidíš. A aspoň máš čas všechno potřebné zařídit a pořádně se těšit na den D
Vidím to jako včera, kdy jsme si Baltazara vezli domů ![]()
My jdem zítra na mini srazík s Balťasovým bráchou, tak se moc těšíme, jak kluky uvidíme vedle sebe, jak si pohrají, jak pokecáme. Bude to fajn ![]()