Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Icestar píše:
Naše děti už mají rokTo je neuvěřitelné, jak ten čas letí.
Jsou boží
Gratulujeme k ročku
A vídáte se se všemi majiteli štěňátek? My teď plánujeme srazík, tak se moc těšíme ![]()
@zolik18 píše:
Tak taky zkusím…uz jsem jukla na youtubko.no ja dělám teda s většími dětmi 1,2,3.třída, ale ty mi dávají zabrat..někdy si říkám, ze kdybych někde skládala uhli celý den tak nejsem tak ztahana jak z nich
Věřím tomu, práce s dětmi je náročná. Ale zas když člověk vidí ty pokroky, tak to dobíjí baterky ![]()
@Kissie9 píše:
Bych ti přála vidět našeho celoživotního byťase Rockáska…v zimě byl chundelatý jako medvěd a období jarního línání byl pro mne vždy očistecCo jsem z něj vyčesala by na malého baribala určitě stačilo
Ike třeba tak bohatou podsadu nikdy nemíval, letos také „přitvrdil“…a to nebyl pořádně ani sníh
Ale jinak je to, jak píšeš - letní je řidší, bez teplé podsady, zimní hustá, s tepelnou izolacíJo, ještě mě k tomu napadlo - jednu dobu byl tady v čr šílený trend nechávat borderky v létě oholit…když jsem se o tom bavila s lidmi, co to udělali, nikdy nějak nechtěli reflektovat na to, že i ta etní srst má svou funkci - sluneční paprsky nejdou přímo na kůži, plní také izolační funkci (chrání svým způsobem před teplem), nemluvě o přímém znečištění kůže…všichni mi vždy tvrdili, že se jejich psům po oholení výrazně „ulevilo“
No, já maximálně oholila kousek břicha v oblasti kolem penisu
a psiska mi přišli docela v pohodě. A to jsem s nimi fakt aktivně provozovala sporty i turistiku (kromě fakt fakt extrémních veder).
A další věc spojená se srstí - hodně lidí (bez ohledu na rasu psa) chladí v létě psy tím, že je polijí vodou. Ale to je špatně. Takhle se jim jen může zapařit kůže v oblasti zad a mohou vznikat různé exzémy, vyrážky a plísně. Správný postup je - ochladit nohy a břicho. Když se pes ale koupe, je to o něčem jiném, tam se dostane voda všude, takže se na zádech nevytvoří deka z těžké mokré srsti, ale prosychá to pak postupně…tedy, jestli to píšu srozumitelně. No nic, malá usnula, beru psiska na prochajdu.
Já si oholenou borderku fakt neumí představit ![]()
@Duckula píše:
Na zimu mívají hustou podsadu, ae teď sem si uvědomila, že je máte v bytě že, tam ten rozdíl není tak velký, jako když je pes celoročně venku. Letní srst bývá taková řidší. To je důvod proč líná, na zimu shodí letní ohoz a nabere zimní a na jaro sundá zimní a nabere letní.
Ja ji mám venku a je pravda ze ji to teď ridne..ale stačí tak patnáct stupňů a uz funi jak lokomotiva.. ![]()
@hrubik píše:
Věřím tomu, práce s dětmi je náročná. Ale zas když člověk vidí ty pokroky, tak to dobíjí baterky
No tak to nevím..jsem v družina takže děti po vyučování se potřebuji spíš vyřadit a vyrvat, když celý dopo musí být zticha..a hlavně je problém je zabavit..dnešní děti jsou spíš počítačový, takže nějaký klasický hry a pobyt venku je nějak nebere. ![]()
@zolik18 píše:
No tak to nevím..jsem v družina takže děti po vyučování se potřebuji spíš vyřadit a vyrvat, když celý dopo musí být zticha..a hlavně je problém je zabavit..dnešní děti jsou spíš počítačový, takže nějaký klasický hry a pobyt venku je nějak nebere.
No jo, ty už máš starší děti na starost, to je jasný, že je to s nima těžší. Já už těch malošků od 2 do 3 let jsem měla sice větší piplačku, některý děti i na plínách, ale zas bylo strašně hezký vidět, jak dítě, který na začátku nespolupracovalo, za ten rok udělalo velký pokrok a zapojovalo se do kolektivních činností. Ale upřímně, jsem ráda, že už mám jinou práci
Bylo to opravdu náročný a vím, že celý život bych to dělat nemohla. Fakt smekám před tím, kdo ano.
@hrubik píše:
No jo, ty už máš starší děti na starost, to je jasný, že je to s nima těžší. Já už těch malošků od 2 do 3 let jsem měla sice větší piplačku, některý děti i na plínách, ale zas bylo strašně hezký vidět, jak dítě, který na začátku nespolupracovalo, za ten rok udělalo velký pokrok a zapojovalo se do kolektivních činností. Ale upřímně, jsem ráda, že už mám jinou práciBylo to opravdu náročný a vím, že celý život bych to dělat nemohla. Fakt smekám před tím, kdo ano.
No taky si říkám ze budu muset změnit jednou práci..jinak me odvezou do blazince
..nervy mám jen jedny..ještě dvě pubertacky doma
…škoda ze bydlíte holky tak daleko, bylo by prima se sejít s pejskama a ještě u toho pěkně pokecat.ja chodím porad ven sama..nemam tady nikoho s kým bych mohla vencit ![]()
@zolik18 píše:
Ja ji mám venku a je pravda ze ji to teď ridne..ale stačí tak patnáct stupňů a uz funi jak lokomotiva..
jakmile to sundá, bude jí líp ![]()
@zolik18 píše:
No taky si říkám ze budu muset změnit jednou práci..jinak me odvezou do blazince..nervy mám jen jedny..ještě dvě pubertacky doma
…škoda ze bydlíte holky tak daleko, bylo by prima se sejít s pejskama a ještě u toho pěkně pokecat.ja chodím porad ven sama..nemam tady nikoho s kým bych mohla vencit
To je opravdu škoda, že jsme rozfrcaný různě po ČR, protože máš pravdu, že je fajn chodit s někým venčit. Já mám takhle sousedku a je to super.
Ta teorie s letní a zimní srstí je krásná, ale jaksi nefungující - holky mi línají každá jindy a hustota srsti se venkovní teplotou fakt neřídí ![]()
Holky prosím o radu ![]()
Balto cca před 2-3 týdny objevil štěkání a do té doby naprosto neštěkající pejsek začíná štěkat, hlavně když se bojí. Někdy jen tak bufne, jindy štěkne. Večer když jdeme venčit a slyší štěkat psy, tak se přidá, někdy štěkne na něco, čeho se předpokládám bojí a vidí to jen on. Není to tak často. ALE! Už 2 týdny pravidelně kolem páté odchází sousedi ráno do práce nebo sousedka venčit svého psa a jakmile je na chodbě v baráku pohyb, tak Balto v tu dobu štěká. Což je šílený, protože mě samozřejmě vzbudí a já fakt nechci vstávat každý den v 5 ráno, když nemusím. Nejdřív jsem si říkala, že je super, že hlídá, ale když se to druhý den opakovalo, pochopila jsem, že tohle podporovat nechci a nebudu. Nechci, aby mě štěkáním budil, budil mé děti a rušil sousedy. Jenže jak na to? Říkám mu „ne“ a „nesmíš“ a když je delší dobu zticha, tak chválím, že je hodný, že neštěká. Nevím, jestli je to správný postup a tak uvítám další nápady, jak tomuhle zabránit ![]()
@megoska Neřešila jsi něco podobného s Meggie?
A holky druhý dotaz ke granulím. Změnili jsme nedávno granule z Brit Care na N&D, protože ty Brity Baltovi najednou přestaly vyhovovat, měl hodně častou a řidší stolici. Taky jsem začala krmit místo 3× denně už jen 2× denně, přičemž ráno dostává třetinu jídla, večer dvě třetiny. Nové granulky jsou hodně kvalitní, bez obilovin a pěkně drahé
ale řekla jsem si, že pokud mu fakt sednou a budou mu vyhovovat, že jsem do toho ochotná jít a investovat ať má kvalitní žrádlo. Ale k mému problému. Balťas vždycky misku nadšeně vylízal a hrnul se k ní, ale od té doby, co je plně na nových granulích, tak mám pocit, že ho musím k tomu žrádlu pomalu přemlouvat. Jako večer má toho fakt kotel, tak si říkám, že třeba ráno nemá ještě hlad a včera jsem mu dala jídlo až v práci, protože doma ráno nechtěl. A dnes si dal ráno jen trošku a nechal nedojezenou misku. A ani večer se k misce nijak nadšeně nežene. Tak jsem si říkala, že mu možná nové granulky nechutnají
Ale když trénujeme, tak doma odměňuji granulkami a to s nima nemá sebemenší problém. Tak zas nevím, jestli kdyby mu nechutnaly, tak je nechce ani při tréninku, ne? Spíš si říkám, že u těch nových granulích je větší množství a je možné, že prostě je to na něj hodně? Nevím
Uvidíme, jestli se to časem zlepší, jinak bych zase musela hledat nové granule, které mu sednou a budou i chutnat.
Jo a taky co je Balto na nových granulích, tak žere venku hodně trávy. Je to normální? Fakt je jak kráva a furt se pase ![]()
Sorry za vyčerpávající příspěvek ![]()
@hrubik píše:
Holky prosím o radu![]()
Balto cca před 2-3 týdny objevil štěkání a do té doby naprosto neštěkající pejsek začíná štěkat, hlavně když se bojí. Někdy jen tak bufne, jindy štěkne. Večer když jdeme venčit a slyší štěkat psy, tak se přidá, někdy štěkne na něco, čeho se předpokládám bojí a vidí to jen on. Není to tak často. ALE! Už 2 týdny pravidelně kolem páté odchází sousedi ráno do práce nebo sousedka venčit svého psa a jakmile je na chodbě v baráku pohyb, tak Balto v tu dobu štěká. Což je šílený, protože mě samozřejmě vzbudí a já fakt nechci vstávat každý den v 5 ráno, když nemusím. Nejdřív jsem si říkala, že je super, že hlídá, ale když se to druhý den opakovalo, pochopila jsem, že tohle podporovat nechci a nebudu. Nechci, aby mě štěkáním budil, budil mé děti a rušil sousedy. Jenže jak na to? Říkám mu „ne“ a „nesmíš“ a když je delší dobu zticha, tak chválím, že je hodný, že neštěká. Nevím, jestli je to správný postup a tak uvítám další nápady, jak tomuhle zabránit
@megoska Neřešila jsi něco podobného s Meggie?
No my máme taky problém..Amy štěká na všechno co ji vyvede z míry..taky ji pořád okrikuji ale bez významu
.myslím si ze to snad odezní s vekem..máme teda výhodu, ze ona je venku a ne v paneláku..
@hrubik píše:
A holky druhý dotaz ke granulím. Změnili jsme nedávno granule z Brit Care na N&D, protože ty Brity Baltovi najednou přestaly vyhovovat, měl hodně častou a řidší stolici. Taky jsem začala krmit místo 3× denně už jen 2× denně, přičemž ráno dostává třetinu jídla, večer dvě třetiny. Nové granulky jsou hodně kvalitní, bez obilovin a pěkně drahéale řekla jsem si, že pokud mu fakt sednou a budou mu vyhovovat, že jsem do toho ochotná jít a investovat ať má kvalitní žrádlo. Ale k mému problému. Balťas vždycky misku nadšeně vylízal a hrnul se k ní, ale od té doby, co je plně na nových granulích, tak mám pocit, že ho musím k tomu žrádlu pomalu přemlouvat. Jako večer má toho fakt kotel, tak si říkám, že třeba ráno nemá ještě hlad a včera jsem mu dala jídlo až v práci, protože doma ráno nechtěl. A dnes si dal ráno jen trošku a nechal nedojezenou misku. A ani večer se k misce nijak nadšeně nežene. Tak jsem si říkala, že mu možná nové granulky nechutnají
Ale když trénujeme, tak doma odměňuji granulkami a to s nima nemá sebemenší problém. Tak zas nevím, jestli kdyby mu nechutnaly, tak je nechce ani při tréninku, ne? Spíš si říkám, že u těch nových granulích je větší množství a je možné, že prostě je to na něj hodně? Nevím
Uvidíme, jestli se to časem zlepší, jinak bych zase musela hledat nové granule, které mu sednou a budou i chutnat.
Jo a taky co je Balto na nových granulích, tak žere venku hodně trávy. Je to normální? Fakt je jak kráva a furt se pase
Sorry za vyčerpávající příspěvek
Ja pouzivam stejny granule od zacatku a ted posledni dobou mi prijde tez ze musim Amy premlouvat aby se vubec najedla..dávám ji taky dávku jako ty dopoledne a večer…teda nedávám jako pamlsek, to máme něco jinýho..a trávu začala žrát Amy taky, aniž by jsme změnily granule..takže to je normální, prý se tak cisti ![]()
@zolik18 píše:
No my máme taky problém..Amy štěká na všechno co ji vyvede z míry..taky ji pořád okrikuji ale bez významu.myslím si ze to snad odezní s vekem..máme teda výhodu, ze ona je venku a ne v paneláku..
Hm, že by nějaké štěkací období
![]()