Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2967
7.4.16 15:07
@Icestar píše:
Naše děti už mají rok :srdce: To je neuvěřitelné, jak ten čas letí.

Jsou boží :srdce: Gratulujeme k ročku :kytka: A vídáte se se všemi majiteli štěňátek? My teď plánujeme srazík, tak se moc těšíme :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
7.4.16 15:09
@zolik18 píše:
Tak taky zkusím…uz jsem jukla na youtubko.no ja dělám teda s většími dětmi 1,2,3.třída, ale ty mi dávají zabrat..někdy si říkám, ze kdybych někde skládala uhli celý den tak nejsem tak ztahana jak z nich :zed:

Věřím tomu, práce s dětmi je náročná. Ale zas když člověk vidí ty pokroky, tak to dobíjí baterky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
7.4.16 15:11
@Kissie9 píše:
Bych ti přála vidět našeho celoživotního byťase Rockáska…v zimě byl chundelatý jako medvěd a období jarního línání byl pro mne vždy očistec :mrgreen: Co jsem z něj vyčesala by na malého baribala určitě stačilo 8o Ike třeba tak bohatou podsadu nikdy nemíval, letos také „přitvrdil“…a to nebyl pořádně ani sníh :nevim:
Ale jinak je to, jak píšeš - letní je řidší, bez teplé podsady, zimní hustá, s tepelnou izolací :)Jo, ještě mě k tomu napadlo - jednu dobu byl tady v čr šílený trend nechávat borderky v létě oholit…když jsem se o tom bavila s lidmi, co to udělali, nikdy nějak nechtěli reflektovat na to, že i ta etní srst má svou funkci - sluneční paprsky nejdou přímo na kůži, plní také izolační funkci (chrání svým způsobem před teplem), nemluvě o přímém znečištění kůže…všichni mi vždy tvrdili, že se jejich psům po oholení výrazně „ulevilo“ :nevim: No, já maximálně oholila kousek břicha v oblasti kolem penisu ;) a psiska mi přišli docela v pohodě. A to jsem s nimi fakt aktivně provozovala sporty i turistiku (kromě fakt fakt extrémních veder).
A další věc spojená se srstí - hodně lidí (bez ohledu na rasu psa) chladí v létě psy tím, že je polijí vodou. Ale to je špatně. Takhle se jim jen může zapařit kůže v oblasti zad a mohou vznikat různé exzémy, vyrážky a plísně. Správný postup je - ochladit nohy a břicho. Když se pes ale koupe, je to o něčem jiném, tam se dostane voda všude, takže se na zádech nevytvoří deka z těžké mokré srsti, ale prosychá to pak postupně…tedy, jestli to píšu srozumitelně. No nic, malá usnula, beru psiska na prochajdu.

Já si oholenou borderku fakt neumí představit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
7.4.16 15:28
@Duckula píše:
Na zimu mívají hustou podsadu, ae teď sem si uvědomila, že je máte v bytě že, tam ten rozdíl není tak velký, jako když je pes celoročně venku. Letní srst bývá taková řidší. To je důvod proč líná, na zimu shodí letní ohoz a nabere zimní a na jaro sundá zimní a nabere letní.

Ja ji mám venku a je pravda ze ji to teď ridne..ale stačí tak patnáct stupňů a uz funi jak lokomotiva.. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
7.4.16 15:33
@hrubik píše:
Věřím tomu, práce s dětmi je náročná. Ale zas když člověk vidí ty pokroky, tak to dobíjí baterky :)

No tak to nevím..jsem v družina takže děti po vyučování se potřebuji spíš vyřadit a vyrvat, když celý dopo musí být zticha..a hlavně je problém je zabavit..dnešní děti jsou spíš počítačový, takže nějaký klasický hry a pobyt venku je nějak nebere. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
7.4.16 19:33
@zolik18 píše:
No tak to nevím..jsem v družina takže děti po vyučování se potřebuji spíš vyřadit a vyrvat, když celý dopo musí být zticha..a hlavně je problém je zabavit..dnešní děti jsou spíš počítačový, takže nějaký klasický hry a pobyt venku je nějak nebere. :think:

No jo, ty už máš starší děti na starost, to je jasný, že je to s nima těžší. Já už těch malošků od 2 do 3 let jsem měla sice větší piplačku, některý děti i na plínách, ale zas bylo strašně hezký vidět, jak dítě, který na začátku nespolupracovalo, za ten rok udělalo velký pokrok a zapojovalo se do kolektivních činností. Ale upřímně, jsem ráda, že už mám jinou práci :mrgreen: Bylo to opravdu náročný a vím, že celý život bych to dělat nemohla. Fakt smekám před tím, kdo ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
7.4.16 20:43
@hrubik píše:
No jo, ty už máš starší děti na starost, to je jasný, že je to s nima těžší. Já už těch malošků od 2 do 3 let jsem měla sice větší piplačku, některý děti i na plínách, ale zas bylo strašně hezký vidět, jak dítě, který na začátku nespolupracovalo, za ten rok udělalo velký pokrok a zapojovalo se do kolektivních činností. Ale upřímně, jsem ráda, že už mám jinou práci :mrgreen: Bylo to opravdu náročný a vím, že celý život bych to dělat nemohla. Fakt smekám před tím, kdo ano.

No taky si říkám ze budu muset změnit jednou práci..jinak me odvezou do blazince :lol:..nervy mám jen jedny..ještě dvě pubertacky doma :lol:…škoda ze bydlíte holky tak daleko, bylo by prima se sejít s pejskama a ještě u toho pěkně pokecat.ja chodím porad ven sama..nemam tady nikoho s kým bych mohla vencit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
7.4.16 20:53
@zolik18 píše:
Ja ji mám venku a je pravda ze ji to teď ridne..ale stačí tak patnáct stupňů a uz funi jak lokomotiva.. :jazyk:

jakmile to sundá, bude jí líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
8.4.16 09:00
@zolik18 píše:
No taky si říkám ze budu muset změnit jednou práci..jinak me odvezou do blazince :lol:..nervy mám jen jedny..ještě dvě pubertacky doma :lol:…škoda ze bydlíte holky tak daleko, bylo by prima se sejít s pejskama a ještě u toho pěkně pokecat.ja chodím porad ven sama..nemam tady nikoho s kým bych mohla vencit :(

To je opravdu škoda, že jsme rozfrcaný různě po ČR, protože máš pravdu, že je fajn chodit s někým venčit. Já mám takhle sousedku a je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
8.4.16 19:07

Ta teorie s letní a zimní srstí je krásná, ale jaksi nefungující - holky mi línají každá jindy a hustota srsti se venkovní teplotou fakt neřídí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.4.16 09:38

Holky prosím o radu :)

Balto cca před 2-3 týdny objevil štěkání a do té doby naprosto neštěkající pejsek začíná štěkat, hlavně když se bojí. Někdy jen tak bufne, jindy štěkne. Večer když jdeme venčit a slyší štěkat psy, tak se přidá, někdy štěkne na něco, čeho se předpokládám bojí a vidí to jen on. Není to tak často. ALE! Už 2 týdny pravidelně kolem páté odchází sousedi ráno do práce nebo sousedka venčit svého psa a jakmile je na chodbě v baráku pohyb, tak Balto v tu dobu štěká. Což je šílený, protože mě samozřejmě vzbudí a já fakt nechci vstávat každý den v 5 ráno, když nemusím. Nejdřív jsem si říkala, že je super, že hlídá, ale když se to druhý den opakovalo, pochopila jsem, že tohle podporovat nechci a nebudu. Nechci, aby mě štěkáním budil, budil mé děti a rušil sousedy. Jenže jak na to? Říkám mu „ne“ a „nesmíš“ a když je delší dobu zticha, tak chválím, že je hodný, že neštěká. Nevím, jestli je to správný postup a tak uvítám další nápady, jak tomuhle zabránit :nevim:

@megoska Neřešila jsi něco podobného s Meggie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.4.16 10:21

A holky druhý dotaz ke granulím. Změnili jsme nedávno granule z Brit Care na N&D, protože ty Brity Baltovi najednou přestaly vyhovovat, měl hodně častou a řidší stolici. Taky jsem začala krmit místo 3× denně už jen 2× denně, přičemž ráno dostává třetinu jídla, večer dvě třetiny. Nové granulky jsou hodně kvalitní, bez obilovin a pěkně drahé :roll: ale řekla jsem si, že pokud mu fakt sednou a budou mu vyhovovat, že jsem do toho ochotná jít a investovat ať má kvalitní žrádlo. Ale k mému problému. Balťas vždycky misku nadšeně vylízal a hrnul se k ní, ale od té doby, co je plně na nových granulích, tak mám pocit, že ho musím k tomu žrádlu pomalu přemlouvat. Jako večer má toho fakt kotel, tak si říkám, že třeba ráno nemá ještě hlad a včera jsem mu dala jídlo až v práci, protože doma ráno nechtěl. A dnes si dal ráno jen trošku a nechal nedojezenou misku. A ani večer se k misce nijak nadšeně nežene. Tak jsem si říkala, že mu možná nové granulky nechutnají :( Ale když trénujeme, tak doma odměňuji granulkami a to s nima nemá sebemenší problém. Tak zas nevím, jestli kdyby mu nechutnaly, tak je nechce ani při tréninku, ne? Spíš si říkám, že u těch nových granulích je větší množství a je možné, že prostě je to na něj hodně? Nevím :nevim: Uvidíme, jestli se to časem zlepší, jinak bych zase musela hledat nové granule, které mu sednou a budou i chutnat.

Jo a taky co je Balto na nových granulích, tak žere venku hodně trávy. Je to normální? Fakt je jak kráva a furt se pase :roll:

Sorry za vyčerpávající příspěvek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.4.16 11:08
@hrubik píše:
Holky prosím o radu :)

Balto cca před 2-3 týdny objevil štěkání a do té doby naprosto neštěkající pejsek začíná štěkat, hlavně když se bojí. Někdy jen tak bufne, jindy štěkne. Večer když jdeme venčit a slyší štěkat psy, tak se přidá, někdy štěkne na něco, čeho se předpokládám bojí a vidí to jen on. Není to tak často. ALE! Už 2 týdny pravidelně kolem páté odchází sousedi ráno do práce nebo sousedka venčit svého psa a jakmile je na chodbě v baráku pohyb, tak Balto v tu dobu štěká. Což je šílený, protože mě samozřejmě vzbudí a já fakt nechci vstávat každý den v 5 ráno, když nemusím. Nejdřív jsem si říkala, že je super, že hlídá, ale když se to druhý den opakovalo, pochopila jsem, že tohle podporovat nechci a nebudu. Nechci, aby mě štěkáním budil, budil mé děti a rušil sousedy. Jenže jak na to? Říkám mu „ne“ a „nesmíš“ a když je delší dobu zticha, tak chválím, že je hodný, že neštěká. Nevím, jestli je to správný postup a tak uvítám další nápady, jak tomuhle zabránit :nevim:

@megoska Neřešila jsi něco podobného s Meggie?

No my máme taky problém..Amy štěká na všechno co ji vyvede z míry..taky ji pořád okrikuji ale bez významu :lol:.myslím si ze to snad odezní s vekem..máme teda výhodu, ze ona je venku a ne v paneláku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.4.16 11:15
@hrubik píše:
A holky druhý dotaz ke granulím. Změnili jsme nedávno granule z Brit Care na N&D, protože ty Brity Baltovi najednou přestaly vyhovovat, měl hodně častou a řidší stolici. Taky jsem začala krmit místo 3× denně už jen 2× denně, přičemž ráno dostává třetinu jídla, večer dvě třetiny. Nové granulky jsou hodně kvalitní, bez obilovin a pěkně drahé :roll: ale řekla jsem si, že pokud mu fakt sednou a budou mu vyhovovat, že jsem do toho ochotná jít a investovat ať má kvalitní žrádlo. Ale k mému problému. Balťas vždycky misku nadšeně vylízal a hrnul se k ní, ale od té doby, co je plně na nových granulích, tak mám pocit, že ho musím k tomu žrádlu pomalu přemlouvat. Jako večer má toho fakt kotel, tak si říkám, že třeba ráno nemá ještě hlad a včera jsem mu dala jídlo až v práci, protože doma ráno nechtěl. A dnes si dal ráno jen trošku a nechal nedojezenou misku. A ani večer se k misce nijak nadšeně nežene. Tak jsem si říkala, že mu možná nové granulky nechutnají :( Ale když trénujeme, tak doma odměňuji granulkami a to s nima nemá sebemenší problém. Tak zas nevím, jestli kdyby mu nechutnaly, tak je nechce ani při tréninku, ne? Spíš si říkám, že u těch nových granulích je větší množství a je možné, že prostě je to na něj hodně? Nevím :nevim: Uvidíme, jestli se to časem zlepší, jinak bych zase musela hledat nové granule, které mu sednou a budou i chutnat.

Jo a taky co je Balto na nových granulích, tak žere venku hodně trávy. Je to normální? Fakt je jak kráva a furt se pase :roll:

Sorry za vyčerpávající příspěvek :lol:

Ja pouzivam stejny granule od zacatku a ted posledni dobou mi prijde tez ze musim Amy premlouvat aby se vubec najedla..dávám ji taky dávku jako ty dopoledne a večer…teda nedávám jako pamlsek, to máme něco jinýho..a trávu začala žrát Amy taky, aniž by jsme změnily granule..takže to je normální, prý se tak cisti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.4.16 12:41
@zolik18 píše:
No my máme taky problém..Amy štěká na všechno co ji vyvede z míry..taky ji pořád okrikuji ale bez významu :lol:.myslím si ze to snad odezní s vekem..máme teda výhodu, ze ona je venku a ne v paneláku..

Hm, že by nějaké štěkací období :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný