Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2967
9.3.16 21:14
@zolik18 píše:
@hrubik právě ze je to vždy kdyz chodime na sachtu a ja ji hazim klacek..driv jsem psala ze jak ma klacek nebo míček nic na světě ji nezajima, ale teď se to otočilo..klacek z huby pustí a utíká a štěká a štěká…nevím jestli to dělám správně, ale když ji odvolam tak samozřejmě chytne hned klacek a číhá kdy ho hodím…ja řeknu ne a uz ji za trest nehazim..

No za to, že přijde na povel ke mně, bych ji určitě odměnila. Aby si to nespojila, když přijdu, stejně nic nedostanu = nevyplatí se mi to. Já bych jí ten klacek asi hodila, když by přišla. Protože to je odměna za to, že tě poslechla a přišla. Napadlo mě, jestli si ten klacek nebrání, nehlídá. Ale nechci radit, jsem laik, jen přemýšlím, jak bych to řešila v ten moment já. Určitě bych se snažila zabránit tomu, aby na ty lidi měla vůbec možnost štěkat. Jak jsem psala výše, asi bych ji prokrmovala nebo na Balta v takovém případě, kdy chci aby si něčeho nevšímal, použiju třeba to, že se s ním hodně intenzivně o hračku přetahuju, hraju si s ním, aby byl zapálenej do hry a nevnímal okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.3.16 21:48

@hrubik no ja ji moc právě chválit nechci, myslím si ze si spojí pochvalu s tim ze stekala a útočila na lidi…ono je to takový individuální, když jdem na tu sachtu tak nějaký den nikoho nepotkame a zrovna když běží s klackem aby ho opět někam odložila tak na potvoru tam někdo jde a ja už nestíhám nic…mám ji na volno vždy aby se proběhla. ja ji moc na vodítku nemám, jen než dojdem na místo, takze pamlsek ani nestihnu vytáhnout. a ona o nej ani nekdy nema zajem..kdyz hazime micek, chci po ni aby mi ho nosila k noham, nalakam ji na pamlsek, ona mi ten micek mrskne teda k noze ale pamlsek si nevezme, masti se vzdy zas schovat a cihat :lol: vždy fungovala ale jak říkám teď je jak bláznivá..ona štěká i na svůj odraz ve skle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.3.16 21:58
@zolik18 píše:
@hrubik no ja ji moc právě chválit nechci, myslím si ze si spojí pochvalu s tim ze stekala a útočila na lidi…ono je to takový individuální, když jdem na tu sachtu tak nějaký den nikoho nepotkame a zrovna když běží s klackem aby ho opět někam odložila tak na potvoru tam někdo jde a ja už nestíhám nic…mám ji na volno vždy aby se proběhla. ja ji moc na vodítku nemám, jen než dojdem na místo, takze pamlsek ani nestihnu vytáhnout. a ona o nej ani nekdy nema zajem..kdyz hazime micek, chci po ni aby mi ho nosila k noham, nalakam ji na pamlsek, ona mi ten micek mrskne teda k noze ale pamlsek si nevezme, masti se vzdy zas schovat a cihat :lol: vždy fungovala ale jak říkám teď je jak bláznivá..ona štěká i na svůj odraz ve skle :mrgreen:

To je jasný, že nechceš, aby si tu pochvalu = klacek spojila se štěkáním na lidi. Toť otázka, jestli když poslechne na zavolání a přijde k tobě, jestli ví, že ji neodměňuješ za to štěkání, které pro ni bylo dávno před tím než přišla, nebo jí neodměňuješ právě za to, že přišla. Někde jsem četla, že psi jsou „tady a teď“ a trestat nebo odměňovat za něco, co bylo „dávno“, je k ničemu. Jak píšeš, je to individuální a sama bych určo řešila to, jestli si nespojí tu odměnu se štěkáním :think:

Jinak Balťas na sebe taky štěká do zrcadla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
11.3.16 20:34
@zolik18 píše:
@hrubik no ja ji moc právě chválit nechci, myslím si ze si spojí pochvalu s tim ze stekala a útočila na lidi…ono je to takový individuální, když jdem na tu sachtu tak nějaký den nikoho nepotkame a zrovna když běží s klackem aby ho opět někam odložila tak na potvoru tam někdo jde a ja už nestíhám nic…mám ji na volno vždy aby se proběhla. ja ji moc na vodítku nemám, jen než dojdem na místo, takze pamlsek ani nestihnu vytáhnout. a ona o nej ani nekdy nema zajem..kdyz hazime micek, chci po ni aby mi ho nosila k noham, nalakam ji na pamlsek, ona mi ten micek mrskne teda k noze ale pamlsek si nevezme, masti se vzdy zas schovat a cihat :lol: vždy fungovala ale jak říkám teď je jak bláznivá..ona štěká i na svůj odraz ve skle :mrgreen:

podle mě je to tak, že reaguje na to poslední co dělala, štěkala na lidi, odvolala si ji (nesměla štěkat dál, brala bych jako trest)na zavolání/odvolání přišla, dala bych mega odměnu, ptž bych ocenila, že přišla, ikdyž měla jiné lákadlo :think:
A jak píše @hrubik odměnila bych ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
11.3.16 20:44

@zolik18 nad tím přemýšlím, co sem napsala, a opravím to, přivolala bych, okamžitě dala jiný povel a pochválila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
11.3.16 21:13

@hrubik docela blbá situace :hug: :hug: co Balto, už je mu asi fajn :think:, pejska dál potkáváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
11.3.16 21:36
@Duckula píše:
@zolik18 nad tím přemýšlím, co sem napsala, a opravím to, přivolala bych, okamžitě dala jiný povel a pochválila ;)

Dobrý nápad, taky to tak doma dělám, když Balto škrabe gauč, tak ho zavolám na místo (jeho pelíšek nebo dečka na zemi) a dám hned povel lehni a pak odměním :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
11.3.16 21:38
@Duckula píše:
@hrubik docela blbá situace :hug: :hug: co Balto, už je mu asi fajn :think:, pejska dál potkáváte?

Jj, Balto se hned otrkal a je ok. Pejsky zase vítá rád a blbne s nima. Toho psa jsme zatím nepotkali, sama jsem zvědavá na jeho reakci. Hlavně se musím uklidnit já, protože jsem teď děsně opatrná a nevěřím psům, co jsme potkávali dřív v pohodě, že po něm nevyjedou. Tak to musím odbourat, abych to na Balta nepřenášela. On vypadá že s ostatníma problém nemá, ťuk ťuk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.3.16 22:07

Díky za rady holky..tak jsem to dělala blbě, jako vzdy :palec:.No dnes jsme opět byly na vycházce a když jsem v dáli viděla lidi, sebrala jsem klacek a nehazela jsem, jen jsem s ním kmitala v ruce a samozřejmě Amy po nem skakala, sice měla tendence jak je zblejsla se opět vyparit a vystekavat, ale víc ji zajímal ten klacek..takže v poho :potlesk:..jinak holky, řešila jsem tady tu kastraci, zajímalo by me kdy máme jít…spousta lidí me odrazuje ze po prvním harani je ještě brzy, ze ji mám nechat dospět, ale ja nevím kdy pořádně dospěje..tak prosím o radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
11.3.16 22:25

@hrubik tak to je super! Hele, ono to pude asi časem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
11.3.16 22:27

@zolik18 tipla bych si, že pohlavní dospělost bude v době, kdy může mít poprvé štěnda, ae teď netuším, jestli je to rok a půl? :think: zkus pohledat kdy je vhodné první připuštění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
11.3.16 22:55

@zolik18 Kastrace je ideální po prvním hárání. K vidění je i názor před tím prvním, ale jedna se to blbě odhaduje, druhak se často setkávám s názorem, že jeden cyklus by se měl nechat právě z důvodu dosažení pohlavní a tělesné zralosti. Každopádně s každým háráním se zvyšují zdravotní rizika a snižují benefity kastrace, takže čím dřív, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
12.3.16 07:50
@zolik18 píše:
Díky za rady holky..tak jsem to dělala blbě, jako vzdy :palec:.No dnes jsme opět byly na vycházce a když jsem v dáli viděla lidi, sebrala jsem klacek a nehazela jsem, jen jsem s ním kmitala v ruce a samozřejmě Amy po nem skakala, sice měla tendence jak je zblejsla se opět vyparit a vystekavat, ale víc ji zajímal ten klacek..takže v poho :potlesk:..jinak holky, řešila jsem tady tu kastraci, zajímalo by me kdy máme jít…spousta lidí me odrazuje ze po prvním harani je ještě brzy, ze ji mám nechat dospět, ale ja nevím kdy pořádně dospěje..tak prosím o radu…

Tak to je super, že to fungovalo :dance: Každý děláme chyby a učíme se, jde jen o to přijít jak na ty naše potvůrky ušatý vyzrát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
12.3.16 09:05

Holky o. k.díky taky jsem to tak měla naplánovány, ale opět mi byly vnuceny nějaký názory a pak člověk tápe a radši si vše zjistí..nez udela takovy zavazny krok. už čekáme první harani každým dnem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
12.3.16 09:07

@hrubik to jo..jsou to naše mimina :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie