Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Icestar jasny,taky jsem to četla, ale aby mi dávala pac místo lehni..to je úplně jiný povel..a to zůstaň me taky trápí, hned se zvedne a skáče po me..tak ji vrátím a zase znova ale výsledky se mi teď nějak nedostavuji..a to uměla dobře..dokonce i na pár metrů..teď navíc uz asi čtyři dny neděláme nic, v neděli si rozrizla polštářek na tlapce, takže jen leží a nechci ji ničím zatěžovat…no musíme bojovat dal ![]()
@zolik18 A co když sis místo „pac“ vymyslela nožku přes nožku v lehu? Třeba ji to zrovna napadlo. Anebo se fakt popletla, tak hledá. Nevíš, co se jí může honit hlavou. Zkouší, testuje, hledá. To není chyba. Na tobě je, abys jí ukázala, co je správně. Zaznělo lehni a ona sedí? Prostě počkej. Až si lehne, dej odměnu. Odhoď pamlsek (aby se musela tedy zvednout) a zazní povel znovu. Zase počkej. Až si lehne, odměň.
Je to všechno o naší práci, naší důslednosti a naší schopnosti odměňovat psa ve správný okamžik tak, aby pochopil, za co odměnu dostává. A také v naší schopnostio rozlišit, co je pro psa odměnou. Někteří považují za sebeodměnění třeba to skákání. Pokud jim tuhle odměnu nechci dát - otočím se, odcházím, nevěnuju pozornost ![]()
@Icestar o.k.děkuji za rady..no je to teď fakt fuska. opravdu si dělá co chce. kolikrát ji nezajímají ani pamlsky..jak se rozhodne ze to nebude dělat tak s ni nehnu. takže taky se otocim a říkám tak nic a ignoruji..
@Icestar A co si myslíš o tom gauči, jak jsem psala? Může pes pochopit, že když je tam s námi, je to ok, může tam být. Ale sám na gauči vegetit nesmí. Pochopí takto stanovená pravidla? Nebo chci moc a dělám mu v tom bordel?
@hrubik Tohle bude zrovna asi dost individuální
Určitě pokud bude smět aspoň někdy, nevyhneš se jeho vegetění o samotě, i kdyby si ve vaší přítomnosti dával pozor
@Icestar píše:
@hrubik Tohle bude zrovna asi dost individuálníUrčitě pokud bude smět aspoň někdy, nevyhneš se jeho vegetění o samotě, i kdyby si ve vaší přítomnosti dával pozor
Díky za radu ![]()
Jinak holky, co používáte jako ochranu proti blechám a klíšťatům? Nějaké obojky nebo pipety? Balto měl teď pipetu frontline a asi by to teď chtělo něco jiného a já nevím co. Máte něco osvědčeného?
A další věc, možná dotaz spíš na @Icestar a @kissie - používáte nějaké výcvikové tašky nebo „ledvinky“? Právě teď zvažuju takovou koupi, protože ven chodím hlavně s batohem, ve kterém prakticky nic nemám, jen stopovačku, mobil, peněženku, klíče a tak by mi přišlo lepší mít něco menšího, kam tohle všechno spolehlivě narvu. Máte s něčím takovým zkušenost?
@hrubik píše:
Jinak holky, co používáte jako ochranu proti blechám a klíšťatům? Nějaké obojky nebo pipety? Balto měl teď pipetu frontline a asi by to teď chtělo něco jiného a já nevím co. Máte něco osvědčeného?A další věc, možná dotaz spíš na @Icestar a @kissie - používáte nějaké výcvikové tašky nebo „ledvinky“? Právě teď zvažuju takovou koupi, protože ven chodím hlavně s batohem, ve kterém prakticky nic nemám, jen stopovačku, mobil, peněženku, klíče a tak by mi přišlo lepší mít něco menšího, kam tohle všechno spolehlivě narvu. Máte s něčím takovým zkušenost?
ted jsem se otom bavila s holkama co maj borderkya jsou spokojené s tabletou bravecto asi do toho půjdu taky stojí asi 100 na měsíc..
@megoska píše:
ted jsem se otom bavila s holkama co maj borderkya jsou spokojené s tabletou bravecto asi do toho půjdu taky stojí asi 100 na měsíc..
Díky za tip, vypadá to dobře ![]()
@hrubik Pipetu používám Advantix, čtvrtým rokem spokojenost bez klíšťat. Akorát se musím s vetkou poradit, jestli je možné ji i nadále používat, když je v domácnosti miminko.
Batohy nepoužívám, holky chodí „naholo“ a klíče s mobilem a sem tam mlskou nebo míčkem narvu do kapes
@Icestar píše:
@hrubik Pipetu používám Advantix, čtvrtým rokem spokojenost bez klíšťat. Akorát se musím s vetkou poradit, jestli je možné ji i nadále používat, když je v domácnosti miminko.Batohy nepoužívám, holky chodí „naholo“ a klíče s mobilem a sem tam mlskou nebo míčkem narvu do kapes
A to používáš pipetu každý měsíc opakovaně?
Tak jsem trošku zkoumala a zjistila jsem, že ta tableta zabije klíště, až se přisaje. Kdežto pipeta zabrání přisátí klíštěte. Takže ikdyž je cenově dražší, půjdu do ní. Jen teda nevím, jestli je dobré ty pipety měnit nebo se může používat dlouhodobě jeden druh ![]()
@hrubik Pipety jsou takové olejíčky, co se kápnou za krk. Používám už čtryři roky furt tu stejnou - Advantix s borderkou na obale
Kapu cca jednou za dva měsíce. Prostě když vidím, že to přestává zabírat
@Icestar píše:
@hrubik Pipety jsou takové olejíčky, co se kápnou za krk. Používám už čtryři roky furt tu stejnou - Advantix s borderkou na obaleKapu cca jednou za dva měsíce. Prostě když vidím, že to přestává zabírat
Jj, my měli pipetu jen jednou a už jí právě končí účinnost. Jen jsem nevěděla, jestli se to může používat dlouhodobě furt ta stejná značka. Takže používáš i přes zimu, kdy klíšťata nejsou? A zkušenosti s obojkama nemáš? třeba i negativní? Hodně recenzí na ty obojky jsou pozitivní, ale vždy se najdou lidi, resp. psi, kterým co či ono nevyhovuje…