Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já si ted nevím rady, objednala jsem si tu knihu okteré jste mluvili..megí má úplně svůj svět, třikrát příjde pak ji volám nic, nic, nic nakonec příjde v hubě hov.. vyplyvne ho já ji chytnu zapnu a naštvaně vyloženě naštvaně jdem dom… už to takje dva dny..a to nemluvím otom, že v neděli vběhla na parkoviště a cosik tam žrala..já měla srdce až v krku..každýradí učte psda na volno, jo jo, ale já mam takovej strach.. na vycházce úplně vklidu jede auto zavolám ji přijde, ale u baráku mi příjde, že to má v paži, nebo žeby puberta? ![]()
@megoska píše:
Já si ted nevím rady, objednala jsem si tu knihu okteré jste mluvili..megí má úplně svůj svět, třikrát příjde pak ji volám nic, nic, nic nakonec příjde v hubě hov.. vyplyvne ho já ji chytnu zapnu a naštvaně vyloženě naštvaně jdem dom… už to takje dva dny..a to nemluvím otom, že v neděli vběhla na parkoviště a cosik tam žrala..já měla srdce až v krku..každýradí učte psda na volno, jo jo, ale já mam takovej strach.. na vycházce úplně vklidu jede auto zavolám ji přijde, ale u baráku mi příjde, že to má v paži, nebo žeby puberta?
Ty jo, tak nevím jak meggi, ale ja když jdem ven tak mam v ruce porad klacek a vim ze nic jinyho ji nezajima..mohlo by projit sto psu, na zemi hovna a ona si vsima proste me a klacku..jak uz tady nekdo psal, myslim ze je důležitý psa zaujmout..U nás to dokonalé funguje.. ![]()
@megoska píše:
Já si ted nevím rady, objednala jsem si tu knihu okteré jste mluvili..megí má úplně svůj svět, třikrát příjde pak ji volám nic, nic, nic nakonec příjde v hubě hov.. vyplyvne ho já ji chytnu zapnu a naštvaně vyloženě naštvaně jdem dom… už to takje dva dny..a to nemluvím otom, že v neděli vběhla na parkoviště a cosik tam žrala..já měla srdce až v krku..každýradí učte psda na volno, jo jo, ale já mam takovej strach.. na vycházce úplně vklidu jede auto zavolám ji přijde, ale u baráku mi příjde, že to má v paži, nebo žeby puberta?
nepostřehla sem ve které fázi byla pochvala ![]()
@megoska píše:
teď nevím, jestli nemám maglajz ve věku vašich psů, ale nezačíná jí puberta? ![]()
EDIT: Aha, teď jsem si všimla, žes o tom také zauvažovala ![]()
@megoska píše:
Taky mě napadla ta puberta
Ale můžu tě uklidnit, že Balto taky na přivolání přijde, pokud není v okolí něco zajímavějšího
Jakmile řádil s jiným psem a já se ho snažila odvolat, to nehrozilo. A nedávno mi na poli našel mrtvýho krtka, zase
A volala jsem, lákala, utíkala od něho a prd ![]()
@hrubik píše:
A volala jsem, lákala, utíkala od něho a prd
Chyba ![]()
@Icestar píše:
Chyba
no, zoufalý páníček vyzkouší všechno možné v daný moment ![]()
Mně tohle dělal můj voříšek i v dospělosti…ale jen se zmrzlými rejsky
To bral asi jako chlupatý nanuk či co
Jsme se jednou takhle vesele o něj přetahovali (mu visel ocásek z tlamy), až jsme ho přetrhli
No nic…10kg pes a měl stisk jak buldog, když potřeboval ![]()
@Kissie9 píše:
no, zoufalý páníček vyzkouší všechno možné v daný moment:Mně tohle dělal můj voříšek i v dospělosti…ale jen se zmrzlými rejskyTo bral asi jako chlupatý nanuk či co
Jsme se jednou takhle vesele o něj přetahovali (mu visel ocásek z tlamy), až jsme ho přetrhli
![]()
![]()
No nic…10kg pes a měl stisk jak buldog, když potřeboval
Přesně tak ![]()
Tak to jsi dobrá, že jsi zvládla se přetahovat o zmrzlý zdechlý zvíře. Mně se dělalo šoufl i z toho mrtvýho krtka
A to jsem ho musela nakonec vzít do sáčku a vyhodit do koše, protože jinak by ho ten můj sherlock zase příště na poli našel ![]()
@hrubik píše:
Přesně takTak to jsi dobrá, že jsi zvládla se přetahovat o zmrzlý zdechlý zvíře. Mně se dělalo šoufl i z toho mrtvýho krtka
A to jsem ho musela nakonec vzít do sáčku a vyhodit do koše, protože jinak by ho ten můj sherlock zase příště na poli našel
Adrenalin…jsem byla na něj vytočená už kvůli něčemu před tím
My jsme si máloco s tímhle psem dali „zadarmo“ ![]()
@Kissie9 píše:
Adrenalin…jsem byla na něj vytočená už kvůli něčemu před tímMy jsme si máloco s tímhle psem dali „zadarmo“
To byla aspoň škola života ![]()
Jinak holky, poraďte, jak na tu moji příšerku, která naprosto nechce jet autem. V autě je v klidu, lehne, i spí, nekňučí, ale dostat ho do auta je nadlidský výkon. Už když vytáhnu postroj, začne zdrhat, pak si ho musím odchytit a oblíkání postroje prokrmuju, aby to byla ta strašně příjemná věc. Jakmile se přiblížíme k autu, tak se sekne, zapře se a nejde. Tak si pro něj dojdu, dám mu sedni, odměním, čapnu ho a ten metr do auta přenesu. Horší je to ještě v práci. Většinou ho teda budím, jak musím jet pro děti do školy a školky. A on naprosto odmítá jít! Můžu dělat že odcházím sama, nabízet hračku, volat ho k sobě, jásat a juchat o 106, ale pes se ani nehne. Můžu ho taky odtáhnout smykem, ale to se mi fakt nechce
A jelikož samozřejmě vždycky spěchám, čapnu ho do náruče a do auta odnesu. Jakmile ho dám na zem, zase se zapře a nejde. Vím, že je to špatný a neměla bych ho nosit, ale fakt nevím jak na něj. Poraďte co s ním.
Já sama mám plán, že prostě v autě vždycky dostane něco dobrého, aby to měl spojené s něčím příjemným a ještě bych to spojila s nějakým zvukem - pojmenováním, třeba auto. Abychom v konečné fázi řekli v kanclu auto a pes se nadšeně rozběhl, že teda bude ta dobrůtka v tom hrozným autě
Nevím, jestli je to správný plán, ale jediný, co mě napadl ![]()
@hrubik píše:
Jinak holky, poraďte, jak na tu moji příšerku, která naprosto nechce jet autem. V autě je v klidu, lehne, i spí, nekňučí, ale dostat ho do auta je nadlidský výkon. Už když vytáhnu postroj, začne zdrhat, pak si ho musím odchytit a oblíkání postroje prokrmuju, aby to byla ta strašně příjemná věc. Jakmile se přiblížíme k autu, tak se sekne, zapře se a nejde. Tak si pro něj dojdu, dám mu sedni, odměním, čapnu ho a ten metr do auta přenesu. Horší je to ještě v práci. Většinou ho teda budím, jak musím jet pro děti do školy a školky. A on naprosto odmítá jít! Můžu dělat že odcházím sama, nabízet hračku, volat ho k sobě, jásat a juchat o 106, ale pes se ani nehne. Můžu ho taky odtáhnout smykem, ale to se mi fakt nechceA jelikož samozřejmě vždycky spěchám, čapnu ho do náruče a do auta odnesu. Jakmile ho dám na zem, zase se zapře a nejde. Vím, že je to špatný a neměla bych ho nosit, ale fakt nevím jak na něj. Poraďte co s ním.Já sama mám plán, že prostě v autě vždycky dostane něco dobrého, aby to měl spojené s něčím příjemným a ještě bych to spojila s nějakým zvukem - pojmenováním, třeba auto. Abychom v konečné fázi řekli v kanclu auto a pes se nadšeně rozběhl, že teda bude ta dobrůtka v tom hrozným autě
Nevím, jestli je to správný plán, ale jediný, co mě napadl
Amy taky nechtěla ale do auta, taky jsem ji tam brala v náručí, pak celou cestu naríkala a ani si nelehla…začala jsem ji tam dávat pamlsky a hracky a postupem času to odeznelo.Je ale pravda, ze ted ma cestu asi spojenou s příjemným..vždycky když jedeme tak vi, ze za zábavou…zbytecne ji autem nevozim…
@zolik18 píše:
Amy taky nechtěla ale do auta, taky jsem ji tam brala v náručí, pak celou cestu naríkala a ani si nelehla…začala jsem ji tam dávat pamlsky a hracky a postupem času to odeznelo.Je ale pravda, ze ted ma cestu asi spojenou s příjemným..vždycky když jedeme tak vi, ze za zábavou…zbytecne ji autem nevozim…
Já musím do práce a beru si ho s sebou. Asi mu budu muset politicky vysvětlit, že je pro něj přece lepší přežít cca 2× 30min v autě než být doma 4-5hodin sám
A když k tomu vysvětlování přidám i nějaký kokina, to by bylo aby nebylo ![]()