Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@hrubik píše:
Já musím do práce a beru si ho s sebou. Asi mu budu muset politicky vysvětlit, že je pro něj přece lepší přežít cca 2× 30min v autě než být doma 4-5hodin sámA když k tomu vysvětlování přidám i nějaký kokina, to by bylo aby nebylo
Tak to každopádně
taky ji vždycky říkám když utirame packy, ze je lepší to vydržet než aby byla v dešti venku ![]()
@zolik18 píše:
Tak to každopádnětaky ji vždycky říkám když utirame packy, ze je lepší to vydržet než aby byla v dešti venku
@Duckula píše:
nepostřehla sem ve které fázi byla pochvala
když přijde tak ji pochválím..až tak jsem to nepopisovala…
@zolik18 píše:
Ty jo, tak nevím jak meggi, ale ja když jdem ven tak mam v ruce porad klacek a vim ze nic jinyho ji nezajima..mohlo by projit sto psu, na zemi hovna a ona si vsima proste me a klacku..jak uz tady nekdo psal, myslim ze je důležitý psa zaujmout..U nás to dokonalé funguje..[/citacto je vždycky jak si dohrajem a jdem spátky.. snad nemusím mít furt něco u sebe nebo lákat psa na něco aby přišla at si očuchá ale když jí volám má příjít už to umí, ale prostě to má na háku..
@hrubik píše:
Jinak holky, poraďte, jak na tu moji příšerku, která naprosto nechce jet autem. V autě je v klidu, lehne, i spí, nekňučí, ale dostat ho do auta je nadlidský výkon. Už když vytáhnu postroj, začne zdrhat, pak si ho musím odchytit a oblíkání postroje prokrmuju, aby to byla ta strašně příjemná věc. Jakmile se přiblížíme k autu, tak se sekne, zapře se a nejde. Tak si pro něj dojdu, dám mu sedni, odměním, čapnu ho a ten metr do auta přenesu. Horší je to ještě v práci. Většinou ho teda budím, jak musím jet pro děti do školy a školky. A on naprosto odmítá jít! Můžu dělat že odcházím sama, nabízet hračku, volat ho k sobě, jásat a juchat o 106, ale pes se ani nehne. Můžu ho taky odtáhnout smykem, ale to se mi fakt nechceA jelikož samozřejmě vždycky spěchám, čapnu ho do náruče a do auta odnesu. Jakmile ho dám na zem, zase se zapře a nejde. Vím, že je to špatný a neměla bych ho nosit, ale fakt nevím jak na něj. Poraďte co s ním.Já sama mám plán, že prostě v autě vždycky dostane něco dobrého, aby to měl spojené s něčím příjemným a ještě bych to spojila s nějakým zvukem - pojmenováním, třeba auto. Abychom v konečné fázi řekli v kanclu auto a pes se nadšeně rozběhl, že teda bude ta dobrůtka v tom hrozným autě
Nevím, jestli je to správný plán, ale jediný, co mě napadl
tak to nevím megí už vejde doauta sama..
@megoska Já fakt myslím, že by to klidně mohla být puberta. Zkouší, co si může dovolit a co vydržíš. Tak hodně sil a pevné nervy
Já se na tohle vůbec netěším, bohatě mi stačí, že začíná být hubatý syn
No jo, projít si tím musíme všichni ![]()
@zolik18 píše:
Holky dáváte nějakou výživu na klouby?
Aptus Aptoflex mladší feně, která má hnusnou vysokou dysplazii. Kdybych bývala dávala preventivní kúry od štěněte, mohla to mít mírnější… takže já za sebe říkám, už nikdy štěně bez hydrolyzovaného kolagenu nenechám
@Icestar píše:
Aptus Aptoflex mladší feně, která má hnusnou vysokou dysplazii. Kdybych bývala dávala preventivní kúry od štěněte, mohla to mít mírnější… takže já za sebe říkám, už nikdy štěně bez hydrolyzovaného kolagenu nenechám
jsem se dívala je to celkem drahé..to jí dáváš každý den? nebo jak? jak dlouho ti to vydrží?
@hrubik: k tomu autu…s borderkama jsem problém neměla, cestovali rádi a jako BOC jsou skladní a pružní. Časem jsem pořídila 2 velké kennelky (s atestací i pro leteckou přepravu…co kdyby, že?
), narvala je do kufru auta a kluci si vesele vegetili každý ve svém. Problém byl s ričounem, který před tím cestoval v autě pouze na veterinu a do psích hotelů…takže jsem s ním začala jezdit i na louku, k poli, k řece atp. Vždycky odměna.
Problém byl, že v autě dost zvracel…až později jsem přišla na to, že zvrací, řídíl-li chlap
Tudíž auto pak čistil chlap ![]()
Myslím, že ričounova nechuť k jízdě mohla být spojená i s tímto.
Teď jezdí v pohodě, nezvrací (řídím já) a do auta vyskočí sám a poměrně ochotně ![]()
zvykat, vozit i na místa, kde je VŽDY jen to příjemné (les, louka, řeka, rybník…) a jezdit rozumně ![]()
@Icestar píše:
Já štěňatům nedávala nic, ale když se zvedla klukům zátěž, tak ano.
@Kissie9 píše:
@hrubik: k tomu autu…s borderkama jsem problém neměla, cestovali rádi a jako BOC jsou skladní a pružní. Časem jsem pořídila 2 velké kennelky (s atestací i pro leteckou přepravu…co kdyby, že?), narvala je do kufru auta a kluci si vesele vegetili každý ve svém. Problém byl s ričounem, který před tím cestoval v autě pouze na veterinu a do psích hotelů…takže jsem s ním začala jezdit i na louku, k poli, k řece atp. Vždycky odměna.
Problém byl, že v autě dost zvracel…až později jsem přišla na to, že zvrací, řídíl-li chlapTudíž auto pak čistil chlap
Myslím, že ričounova nechuť k jízdě mohla být spojená i s tímto.Teď jezdí v pohodě, nezvrací (řídím já) a do auta vyskočí sám a poměrně ochotně
zvykat, vozit i na místa, kde je VŽDY jen to příjemné (les, louka, řeka, rybník…) a jezdit rozumně
Balto taky párkrát zvracel v autě, ale už jsem to vychytala a když vím že jedu, upravím tomu krmení. Ale se štěňátkem, co jedno 4× denně, se prostě asi 2× stalo, že jsme vyrazili moc brzy po jídle a nedal to
Ale už dobrý. Naučila jsem se řezat míň zatáčky, co máme Balťase
Včera šel poprvé z práce po svých, každý kousek co ušel jsem odměňovala sušeným masem a v autě dostal ještě kusanec
Tak uvidíme, jak to zvládne dnes, ale odměnka je nachystaná, tak snad to půjde ![]()
@megoska Ano, každý den. Má dysplazii 4/4 a pokročilou artrózu, tohle je to jediné, co jí může trochu pomoct od bolesti a zhrošování stavu. Vydrží cca pět až šest týdnů
Holky co máte fenky, jaký máte názor na kastraci? ja to teď trochu resim, pac máme Amy venku..sice plot máme, ale říkají ze pes si vždycky najde nějakou skulinku..máme po vesnici samy tajtrdliky tak mam strach aby ji nějakej nezprznil ![]()