Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Labutěnka je osrstěný naháč, ne? Pokud se teda nemýlím a né žádné zvláštní plemeno… ![]()
@_Kaczenkaa_ píše:
Labutěnka je osrstěný naháč, ne? Pokud se teda nemýlím a né žádné zvláštní plemeno…
fenečka čínského chocholatého psa-labutěnka
sem to asi blbě napsala Pardoooonnnnnn ![]()
@janibubi
To je v pohodě, já jen myslela, že si zase pořizuje psa někdo, kdo o tom ví prdlačku, takže já se omlouvám, že jsem si hned rejpla, jinak vlastní zkušenost nemám, ale co jsem poznala tyhle psíky, tak vždy byli strašní mazlíci, ale takový trošku ustrašenější před cizíma…
![]()
A co Tě přesně zajímá? Labutěnky mám dokonce 2 a k nim i 3 naháčky, tak se klidně ptej, jen prosím trošku konkrétněji ![]()
Takové to všeobecné se můžeš přečíst kdekoliv na netu, jinak pejskové milují děti a celkově svou rodinu, na ní jsou přímo fixovaní, jsou inteligentní a učenliví, jen je třeba s nimi mít trpělivost a hlavně nepovolovat, neboť každé zaváhání vycítí a náležitě odmění
Vůči cizím lidem jsou nedůvěřiví a je třeba je na společnost učit, hodně s nimi chodit ven a mezi lidi…
Já mám všechny pejsky s PP tři jsem si koupila a dva mi zbyli z vrhu a nikdy bych neměnila, jsou to skvělí společníci a hlavně návykoví, tak pozor na to, říká se, že pokud si někdo pořídí jednoho, zanedlouho si pořídí dalšího ![]()
@_Kaczenkaa_ píše:
@janibubiTo je v pohodě, já jen myslela, že si zase pořizuje psa někdo, kdo o tom ví prdlačku, takže já se omlouvám, že jsem si hned rejpla, jinak vlastní zkušenost nemám, ale co jsem poznala tyhle psíky, tak vždy byli strašní mazlíci, ale takový trošku ustrašenější před cizíma…
![]()
No přiznám se, že o tomhle pejskovi prdlačku vím he he, chtela sem yorkšírka, ale dostala sem nabídku na tohodle pejska a je krásnej ![]()
@nakim píše:
A co Tě přesně zajímá? Labutěnky mám dokonce 2 a k nim i 3 naháčky, tak se klidně ptej, jen prosím trošku konkrétněji
Takové to všeobecné se můžeš přečíst kdekoliv na netu, jinak pejskové milují děti a celkově svou rodinu, na ní jsou přímo fixovaní, jsou inteligentní a učenliví, jen je třeba s nimi mít trpělivost a hlavně nepovolovat, neboť každé zaváhání vycítí a náležitě odměníVůči cizím lidem jsou nedůvěřiví a je třeba je na společnost učit, hodně s nimi chodit ven a mezi lidi…
Já mám všechny pejsky s PP tři jsem si koupila a dva mi zbyli z vrhu a nikdy bych neměnila, jsou to skvělí společníci a hlavně návykoví, tak pozor na to, říká se, že pokud si někdo pořídí jednoho, zanedlouho si pořídí dalšího
Já mluvím o téhle 4.měsíční fenečce, je krásná, že? Mám skoro 3.letou holčičku, tak mě zajímalo jestli mají rádi děti ona naštěstí zvířátka nemučí jinak bych si pejska nepořizovala.
Chtěla sem se zeptat jestli jsou na něco náchylni na co bych si mela dávat pozor a jestli potřebuji nejakou zvláštní péči.
Děkuji
@janibubi píše:
Ahoj holky, jaké máte z kušenosti s tímto pejskem, ja si ted mám v lánu koupit jednu krásnou bílo-krémovou fenečku, ale neznám nikoho, kdo by tohle plemeno měl.
Děkuji
Ahoj, měla jsem fenku labutěnky. Jsou to chytří psi, ale dost neurotičtí, nároční na pozornost. Nemají rádi samotu, těžce to nesou. Často se chovají v páru. Jestli budeš chtít poradit, klidně napiš. Za mě osobně - už nikdy bych do toho nešla a to mám bohaté pejskařské zkušenosti. Měla jsem border kolii, rotvailera, vlčáka, trpasličího špice… labutěnka byla nejproblémovější. Na druhou stranu je krásná a hlavně s ní byla legrace.
@janibubi píše:
Já mluvím o téhle 4.měsíční fenečce, je krásná, že? Mám skoro 3.letou holčičku, tak mě zajímalo jestli mají rádi děti ona naštěstí zvířátka nemučí jinak bych si pejska nepořizovala.
Chtěla sem se zeptat jestli jsou na něco náchylni na co bych si mela dávat pozor a jestli potřebuji nejakou zvláštní péči.
Děkuji
Jsou samozřejmě náchylní na zimu, mají sice srst, ale bez podsady, takže když zmoknou, promoknou až na kost. Dobře si to rozmyli, psa si člověk pořizuje až na doživotí a hlavně KAŽDÉ štěně je krásné a roztomilé.
@Lela13 píše:
Jsou samozřejmě náchylní na zimu, mají sice srst, ale bez podsady, takže když zmoknou, promoknou až na kost. Dobře si to rozmyli, psa si člověk pořizuje až na doživotí a hlavně KAŽDÉ štěně je krásné a roztomilé.
Já ji chci samozdřejmě do domku a u nás je pořád nekdo doma, takže sama by nikdy nebyla.
Je to tvá volba, labutěnka patří dovnitř, není to odolné plemeno. Jak říkám, do labutěnky bych už nikdy nešla. Jestli tak moc chceš pejska, zkus si zjistit nějaké informace i o jiných rasách, jak se chovají, jakou potřebují péči atd. Mluv s lidmi, které ty pejsky chovají, nejen s prodávajícími, ti své plemeno vždy vychválí. Zkus se optat na pejskar.cz apod.
Labutěnky mají dost komplikovanou psychiku, není to klidný pes. Ale samozřejmě mohou existovat výjimky, záleží, jakou povahu mají rodiče štěněte.
@Lela13 píše:
Labutěnky mají dost komplikovanou psychiku, není to klidný pes. Ale samozřejmě mohou existovat výjimky, záleží, jakou povahu mají rodiče štěněte.
Můžu se zeptat nevíš jak je to, když chci s pejskem vycestovat? To musí mít čip, nebo i nějaké povolení? A kolik čip stojí?
Měl by mít čip a mezinárodní očkovací průkaz. Ceny se liší, víc bude vědět veterina v místě bydliště.
Jo a do Anglie s pejsem necestuj, tam ti ho bez ohledu na mezin. očkovací průkaz, čip nebo případné další papíry šoupnou na dlouho do karantény (několik týdnů!).
Ahoj holky, jaké máte z kušenosti s tímto pejskem, ja si ted mám v lánu koupit jednu krásnou bílo-krémovou fenečku, ale neznám nikoho, kdo by tohle plemeno měl.
Děkuji