Štěně Labuťenka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
janibubi
16.8.12 17:45
@Lela13 píše:
Jo a do Anglie s pejsem necestuj, tam ti ho bez ohledu na mezin. očkovací průkaz, čip nebo případné další papíry šoupnou na dlouho do karantény (několik týdnů!).

Do chorvacka chci jet viš.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
16.8.12 17:51

@janibubi Jéje, labutěnka :dance: Štěňátka vypadají jako miniatury oveček, dospěláci jako miniatury afghánů :lol: Jednu doma mám, je úžasná, kouzelná..
Pufíci nemají podsadu, takže na to, jak je chlupatá, z ní toho zas tolik nepadá. A když ji budeš aspoň obden česat, bude to úplně v cajku.. Co jsem obdivovala - jsou samočistící - tzn. proběhnou sněhem, bahnem, rákosím - a ono to z nich tak nějak opadá :mrgreen: Akorát bodláčí je blbý :cert:
Jinak naháči jsou společenské plemeno, tzn. geneticky potřebují společnost a mazlení.. Fyzicky se přizpůsobí důchodcům i sportovcům, jde jim o to být s páníčkem a být mazlen..
To tvoje štěně je mírně do zrz, takže počítám, že v dospělosti bude sněhově bílá celá.
No a jinak povaha.. Každý naháček je jiný, jako lidi.. Moje plešatá naháčice je energická sportovkyně, po tatínkovi cholerička, ke stáru se trochu uklidnila, ale i tak se umí prosadit velmi dobře a jednou dala na frak pitbulovi - ta ho tak prohnala, že jsme s jeho majitelem jenom oněměli úžasem.. No holt nasr. ná ženská je nasr. aná ženská - ať je jakékoli rasy :mrgreen: A je vysoce inteligentní - což je u psa průser - pak nad vším přemýšlí, vymýšlí blbosti a je to náročnější na výchovu.. Zase ale dokáže spoustu věcí předvídat, takže celkem dobrý hlídač..
Moje labutěnka je její sestra (stejná matka, jiný otec) a je úpně jiná - mírumilovná, milá, klidná, pohybové aktivity moc nemusí, a třeskutě blbá - což je paradoxně dobře - drží se mě, poslechne, spoléhá na nás, na lidi.. O to víc ji ale zase musíme chránit. Jo a je bojácná.
Nikdy jsem neviděla čínského naháčce neurotika a strašpytla (tedy krom té mé, ale pořád to ještě není nijak výrazné), i když jsem o tom slyšela hodně. Za to jsem snad ještě neviděla klidného a vyrovnaného peruánského naháče - ti jsou sice dvojnásobně větší, ale větší posery a hysteriky jsem snad mezi psy nepotkala :mrgreen:
Takže tak.. Jsou to zlatíčka. Jo a milují agilitiy - asi bez výjimky všichni číňánci.

• Citovat
  • Upravit
2051
16.8.12 17:57

Jedna špatná zkušenost nedělá odborníka, také mám zkušenosti i s jinými rasami, ale proč něco hanit. I mezi číňánky se najde bohužel pejsek se kterým jsou problémy, to je jako všude jinde, já mám zase jinou zkušenost a to s pěti psy :) Ale to je na dlouhou diskuzi a opravdu každému vyhovuje něco jiného, jako já bych si nikdy nepořídila čivavu, nebo yorka, tak jsou lidé, co na ně nedají dopustit a to je to krásné sto lidí, sto chutí, sto názorů… @janibubi Doporučuji Ti si o nich přečíst na internetu veškeré info, které seženeš a pokud by jsi se na cokoliv chtěla zeptat klidně písni, je pravdou, že pejska si pořizuješ na celý život a proto by jsi o něm měla co nejvíce vědět… Jinak toto plemeno není nijak zvlášť náchylné na choroby, je poměrně zdravé a štěňátka jsou čilá, zdravá a hravá :)
Jinak pejsky neprodávám, měla jsem pouze jeden vrh a další neplánuji (mám chovnou stanici)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
16.8.12 17:59
@Amber_1977 píše:
@janibubi Jéje, labutěnka :dance: Štěňátka vypadají jako miniatury oveček, dospěláci jako miniatury afghánů :lol: Jednu doma mám, je úžasná, kouzelná..
Pufíci nemají podsadu, takže na to, jak je chlupatá, z ní toho zas tolik nepadá. A když ji budeš aspoň obden česat, bude to úplně v cajku.. Co jsem obdivovala - jsou samočistící - tzn. proběhnou sněhem, bahnem, rákosím - a ono to z nich tak nějak opadá :mrgreen: Akorát bodláčí je blbý :cert:
Jinak naháči jsou společenské plemeno, tzn. geneticky potřebují společnost a mazlení.. Fyzicky se přizpůsobí důchodcům i sportovcům, jde jim o to být s páníčkem a být mazlen..
To tvoje štěně je mírně do zrz, takže počítám, že v dospělosti bude sněhově bílá celá.
No a jinak povaha.. Každý naháček je jiný, jako lidi.. Moje plešatá naháčice je energická sportovkyně, po tatínkovi cholerička, ke stáru se trochu uklidnila, ale i tak se umí prosadit velmi dobře a jednou dala na frak pitbulovi - ta ho tak prohnala, že jsme s jeho majitelem jenom oněměli úžasem.. No holt nasr. ná ženská je nasr. aná ženská - ať je jakékoli rasy :mrgreen: A je vysoce inteligentní - což je u psa průser - pak nad vším přemýšlí, vymýšlí blbosti a je to náročnější na výchovu.. Zase ale dokáže spoustu věcí předvídat, takže celkem dobrý hlídač..
Moje labutěnka je její sestra (stejná matka, jiný otec) a je úpně jiná - mírumilovná, milá, klidná, pohybové aktivity moc nemusí, a třeskutě blbá - což je paradoxně dobře - drží se mě, poslechne, spoléhá na nás, na lidi.. O to víc ji ale zase musíme chránit. Jo a je bojácná.
Nikdy jsem neviděla čínského naháčce neurotika a strašpytla (tedy krom té mé, ale pořád to ještě není nijak výrazné), i když jsem o tom slyšela hodně. Za to jsem snad ještě neviděla klidného a vyrovnaného peruánského naháče - ti jsou sice dvojnásobně větší, ale větší posery a hysteriky jsem snad mezi psy nepotkala :mrgreen:
Takže tak.. Jsou to zlatíčka. Jo a milují agilitiy - asi bez výjimky všichni číňánci.

agilitiy co to je??? :-))))) a chci se zeptat, slyšela sem, že doroste do velikosti jako je yorkšírek, ale me to připadá, že je vetsi…

• Citovat
  • Upravit
2051
16.8.12 18:01

@Amber_1977 souhlasím, napsala jsi to krásně, jsou jako lidé, každý má prostě to svoje a dva nedají srovnat :mrgreen: Jinak ještě naprosto milují ovoce a zeleninu a to jakoukoliv a i tady je to jako u lidí, jeden miluje banán a druhý ho nemusí :lol: Jsou to osobnosti a tak se k nim musí přistupovat, jak jsem psala, důslednost a žádné zaváhání ve výchově, jak jsou chytří, tak toho hned využijí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
16.8.12 18:02

@janibubi určitě větší, mají, nebo by měli mít v kohoutku kolem 30cm, ten kdo říká, že jsou velcí jako yorkové, tak lže, neposlouchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
16.8.12 18:02

A vážit by měli kolem 5kg ideálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
16.8.12 18:05
@nakim píše:
@janibubi určitě větší, mají, nebo by měli mít v kohoutku kolem 30cm, ten kdo říká, že jsou velcí jako yorkové, tak lže, neposlouchat…

Tak, ale prcek je to stejně:-)))).

• Citovat
  • Upravit
143
16.8.12 18:19

Zde je taky dost informací https://www.emimino.cz/…nahac-79545/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
16.8.12 18:24

Ahoj, mám 4letou labutěnku. Je to hravý pejsek, ráda se mazlí. K cizím většinou nemá hned důvěru, ale není zlá! Před divokými dětmi spíš uhýbá, než aby zyvrčela, nebo tak. Na malýho reaguje pěkně. Hrají si spolu, kradou si hračky. Když jí trápí(někdy zatahá, lehne na ní), tak se buď pokoří a lehne na záda, rozcapený nohy, nebo uteče. Je docela křehká, takže spíš musím dávat pozor, aby malej neublížil psovi :roll: :mrgreen: Je potřeba ji tak minimálně jednou za 3 dny pořádně pročesat, jinak se vytvoří dredy. Jinak je aktivní, hodila by se na agility, skvěle se učí povely, zvládá tůry. No toť můj pes, záleží hlavně na psychice jedince :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
16.8.12 18:49

Nagari :mavam: Ty si myslíš, že nás někdo bude dočítat? :think: :)

PS : Koukám, tady co příspěvek, to perla ohledně CINA. :roll:

Ale píšu za sebe jako za majitelku chovného plemeníka a znalce plemene…

www.hairless.cz , viď Nagari :kytka:

Příspěvek upraven 16.08.12 v 18:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
16.8.12 18:54
@Shreya píše:
Nagari :mavam: Ty si myslíš, že nás někdo bude dočítat? :think: :)PS : Koukám, tady co příspěvek, to perla ohledně CINA. :roll:

Ja uz sem na 3 straně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
143
16.8.12 18:55

@Shreya :mavam: :lol:.A já myslela, že jsme tu osiřeli
@Amber_1977 zdravím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
16.8.12 18:57

@janibubi Že my jsme se, už v nějaké psí diskuzi sešly?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
16.8.12 18:57
@nagari píše:
@Shreya :mavam: :lol:.A já myslela, že jsme tu osiřeli
@Amber_1977 zdravím :mavam:
Á ještě Amber :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit