Štěně Labuťenka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
16.8.12 22:23

@Shreya @nagari Ahoooj :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
16.8.12 22:25
@Janichka píše:
Labutenky jsou perfektni, jen vyzaduji kazdodenni cesani!!! Vim to, mam psi salon!
Nejlepsi sou takzvane mezitypy nahace- ani holej ani labutenka!

Nééé, mezityp néé.. To je kočkopes :zed: Ach jo, proč se ty mezitypy tak rozmohly :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
562
16.8.12 22:26
@nakim píše:
Jedna špatná zkušenost nedělá odborníka, také mám zkušenosti i s jinými rasami, ale proč něco hanit. I mezi číňánky se najde bohužel pejsek se kterým jsou problémy, to je jako všude jinde, já mám zase jinou zkušenost a to s pěti psy :) Ale to je na dlouhou diskuzi a opravdu každému vyhovuje něco jiného, jako já bych si nikdy nepořídila čivavu, nebo yorka, tak jsou lidé, co na ně nedají dopustit a to je to krásné sto lidí, sto chutí, sto názorů… @janibubi Doporučuji Ti si o nich přečíst na internetu veškeré info, které seženeš a pokud by jsi se na cokoliv chtěla zeptat klidně písni, je pravdou, že pejska si pořizuješ na celý život a proto by jsi o něm měla co nejvíce vědět… Jinak toto plemeno není nijak zvlášť náchylné na choroby, je poměrně zdravé a štěňátka jsou čilá, zdravá a hravá :)
Jinak pejsky neprodávám, měla jsem pouze jeden vrh a další neplánuji (mám chovnou stanici)

Odborníka nedělá ani jedna dobrá zkušenost. Však v tom co píšeš, jen opakuješ, co jsem už napsala já. Chov a výchova labutěnky je náročná a pro člověka, který nemá se psy zkušenosti dost obtížná. Na co je chovná stanice bez plánu na štěňata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
16.8.12 22:31

Mimochodem taky existují velká psí plemena, která nemohou být venku na zahradě, např. americký staford, ten by venku nepřežil. Takže není důvod nesnášet jejich majitele, jen proto, že je mají v bytě. Když je pes velký, neznamená to, že je chovem v bytě týrán :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
16.8.12 22:33
@janibubi píše:
jasně podám:-)))holkly je jeste nejaka specialni strava pro labutenky?

Není. Kdyjsem si koupila první naháčici, zjiš´tovala jsem mezi chovateli, čím krmí.. Tehdy cca polovina krmila Eucanubou a polovina Happy Dogem.. No.. Já za život vyzkoušela víc značek a ve finále jsme skončili na tom, že kupuji v praze speciálně balené maso a vnitřnosti z výseku pro psy a to vařím s těstovinami a zeleninou - je to nejlevnější a holky jsou šťastný.
Jinak z granulí měly nejradši Platinum (dá se koupit jedině přes internet) a z krámu Scince Hill, nebo tak nějak..

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
16.8.12 22:37
@Lela13 píše:
Mimochodem taky existují velká psí plemena, která nemohou být venku na zahradě, např. americký staford, ten by venku nepřežil. Takže není důvod nesnášet jejich majitele, jen proto, že je mají v bytě. Když je pes velký, neznamená to, že je chovem v bytě týrán :lol:

Tak doga by rovnou chcípla 8) Ta jinde než doma být nemůže, a to patří mezi největší psy - takhle se na to nedá dívat..

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
16.8.12 22:42

Mimochodem, ségra má tři vipety a dvě saluki (kdo nezná - všechno jsou to chrti, saluki jsou velcí chrti, jako afgáni). Sice máme velkou zahradu, ale ta pro ně byla dobrá tak cca první tři roky - jak jdou do let, je to jako s lidma - celý den prochrápou, občas se milostivě dojdou na zahradu vykadit.. A jednou za čas se potřebují prolítat, takže chodí na chrtí dráhu nebo na pole..
A náš Hermísek - tak ten být venku, tak by asi zešílel a pošel - jeho nejoblíbenější činnosti je zahrabat se do dek tak, aby z něj nevykukoval ani čumák, a to i v parným létě.. A tam chrnět.. Chrt :roll: 8)
Jinak většina majitelů chrtů, co znám z výstav, je chová v bytě - zrovna saluki jsou lemry líný gaučový - ale jasně, párkrát do týdne potřebují pořádný výběh, což však rozhodně neřeší zahrada.. Je to jak s lidma - nám taky nebude stačit jen barák se zahradou, potřebujeme nějaké nové podněty.. Ale když je máme, můžeme žít klidně v garsonce..

• Citovat
  • Upravit
562
16.8.12 22:46
@Amber_1977 píše:
Tak doga by rovnou chcípla 8) Ta jinde než doma být nemůže, a to patří mezi největší psy - takhle se na to nedá dívat..

Byla to reakce na to, co napsala janibubi, že nesnáší lidi, kteří chovají velké psy v bytě. Je to (a to použiji eufemismus) dost krátkozraké, zkrátka odsuzuje něco, o čem pramálo ví, proto jsem to napsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
16.8.12 23:15
@Lela13 píše:
Byla to reakce na to, co napsala janibubi, že nesnáší lidi, kteří chovají velké psy v bytě. Je to (a to použiji eufemismus) dost krátkozraké, zkrátka odsuzuje něco, o čem pramálo ví, proto jsem to napsala…

To tak ale je vždycky - odsuzují, posuzují, kritizují a hodnotí právě ti, co neví :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2051
16.8.12 23:26

@Lela13 Na to, aby jsem minimálně jedny měla tak, jak mají být, ne žádná množírna a to, že zatím žádná neplánuji, neznamená, že je neplánuji do budoucna… Momentálně je pro mne priorita rodina a miminko a když se něčemu chci věnovat, tak se tomu chci věnovat naplno, ne jen půlkou. Štěňátka potřebují řádnou péči a výchovu a tu si s mimčem nedokáži představit, první štěňátka jsem doslova vypiplala a s takovou péčiíjsem pro ně chtěla majitele, kteří se o ně budou také starat. Jak se tady všude píše, pes není hračka, ale živý tvor. Nehledě na to, že každý, kdo chová štěnda musí vědět, že je to dost finančně náročná sranda, se kterou nemá ani jistotu, že se mu vrátí minimálně to, co do nich vložil, nepočítám starost a péči, to se nedá speněžit, je to prostě koníček a radost z něj…
Za čím si stojím je to, že člověk by o dané rase měl nejprve něco vědět a proto se i zakladatelka ptala a zakládala toto téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
17.8.12 00:27

@nakim psala jsi, že jsi měla jen jeden vrh a další neplánuješ, ne že ZATÍM neplánuješ. Zakladatelka taky nevybíravě odsuzuje chovatele velkých plemen, aniž by se namáhala zjistit, zda skutečně velká plemena musí žít venku. To je předsudek. Jak píšeš, člověk by měl o tom nejdříve něco vědět! Pokud jsou pro tebe šteňata opravdu koníčkem, pak je mi líto, že jsi ten koníček mohla realizovat jen 1× a ještě přitom nemít jistotu, že tento koníček náležitě Zpeněžíš :D no ale zase ta radost z něj aspoň 1× :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
17.8.12 09:18

@Lela13 Zkus si znovu přečíst, co jsem psala já a co jsi sem vyplodila Ty v reakci na mne, vypichuješ evidentně to, co je nejdůležitější pro Tebe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
17.8.12 10:04
@nakim píše:
@Lela13 Zkus si znovu přečíst, co jsem psala já a co jsi sem vyplodila Ty v reakci na mne, vypichuješ evidentně to, co je nejdůležitější pro Tebe :D

Nápodobně, děláš to samé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
17.8.12 14:44

@nakim Souhlas, štěňata jsou zodpovědnost a finanční investice, která se vrací možná tak Modrýmu květu, který ale považuji za množírnu.
A upřímně nechápu, proč by člověk nemohl založit chovatelskou stanici kvůli jednomu vrhu? Bez ní štěňátka legálně nezplodí a neprodá :nevim: Naopak, vždycky mi vadily nesoudné dámy, co měly průměrnou fenku, která sem tam uhrála nějaké ty výstavy, našly si k ní psa, který tak nějak vyhovoval a hlavně nebyl drahý na krytí a jely co rok a vesele prodávaly a chlubily se skvělými štěňátky :zed:
Když budu odchovávat štěňata, tak jedině z extra psa, jak vzhledově, tak povahově a budu si sakra vybírat, nejen podle rodokmene, kým fenu nakryju. Proto jsem taky žádná štěňata neměla - krom jiného jsem mezi těmi ochlupenými košťaty nějak nemohla vybrat vhodného taťku 8)

• Citovat
  • Upravit
janibubi
17.8.12 15:44
@Amber_1977 píše:
Agility jsou takové prolejzačky pro pejsky - je to něco jako psí hřiště, akorát, že když se tomu začneš profi věnovat, jsou na to i psí soutěže, číňánci v tom jsou fakt dobří a baví je to, v agility soutěžích většinou vyhrávají..
Je tam třeba překážka taková houpačka, nebo prolézt tunelem, nebo něco jako dráha z kuželek a tak.. - a ti pejsci se to učí prolézat, pak se to učí na čas.. Je to zábava pro ně i pro páníčky a svým způsobem to napomáhá komunikaci a souhře mezi oběma, takže taková zábavná forma cvičáku :lol:
No a číňan je rozhodně větší než yorkšír. Ale furt je to prďous :mrgreen: Dožívají se kolem patnácti let - tak si to rozmysli, já bych neváhala :palec:

Já sem se rozhodla, zítra si pro slečnu jedu:-)))))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný