Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8138
13.2.16 02:20
@Icestar píše:
@megoska Ano, každý den. Má dysplazii 4/4 a pokročilou artrózu, tohle je to jediné, co jí může trochu pomoct od bolesti a zhrošování stavu. Vydrží cca pět až šest týdnů

ufff, to je docela síla. Já nějak nabyla dojmu, že máš mladé feny :think: Tak jako jasně, s touhle diagnozou bych kloubní výživu dávala také každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
13.2.16 11:13

@Kissie9 Sandy budou v kvetnu ctyri roky. Leti to… No dysplazka se vyviji behem rustu stenda. My to zjistili v jejich 8 mesicich, ted lete jsem akorat byla na kontrolnim rtg a Ekr prohlasil, ze kdyby byla stupnice do desiti, da ji desitku :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
13.2.16 11:19

@zolik18 Jsem zastancem kastrace, rozhodne je to lepsi nez pak resit, co se zprznenou fenou, natozpak stenaty. Utulky praskaji ve svech… Samotna kastrace ma rizika v podobe budouci inkontinence, nekastrace zase v podobe rakoviny. Vyber si… Ja kastrovat budu, prave tu mladsi s dysplazkou, stenda neplanujeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
13.2.16 11:22

Ale jsem blba, mohla jsem ji nechat nakryt a pak prodavat „krasna cistokrevna stenatka bez PP po rodicich s PP“, za pet litru jedno :mrgreen:
:poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
13.2.16 12:02
@Icestar píše:
@Kissie9 Sandy budou v kvetnu ctyri roky. Leti to… No dysplazka se vyviji behem rustu stenda. My to zjistili v jejich 8 mesicich, ted lete jsem akorat byla na kontrolnim rtg a Ekr prohlasil, ze kdyby byla stupnice do desiti, da ji desitku :,(

No dočetla jsem se, ze to umí pěkně maskovat, takže to člověk ani nepozná dysplazku…prý jim ty zadní nohy při běhání kmitaji jak kralikum..a me se taky zdá ze Amy běží jak potrhlej kralik :nevim:.kastraci mi vete doporučil po prvním harani..stenda taky neplanujem, ale chtěla jsem znát názor..taky jsem o tom hodně četla ale zkušenosti ze života jsou k nezaplaceni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
13.2.16 19:14
@Icestar píše:
@Kissie9 Sandy budou v kvetnu ctyri roky. Leti to… No dysplazka se vyviji behem rustu stenda. My to zjistili v jejich 8 mesicich, ted lete jsem akorat byla na kontrolnim rtg a Ekr prohlasil, ze kdyby byla stupnice do desiti, da ji desitku :,(

No tak tyhle problémy jsou naprd :( Ale je super, že se to snažíš…chtěla jsem napsat řešit, ale to je blbé slovo…no prostě minimalizovat ty dopady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
13.2.16 19:15

@zolik18: ke kastraci fen se bohužel vyjadřovat moc nemohu :nevim: Kastrace psů je o něčem jiném a tam jsem docela proti, pokud k tomu nejsou jasné zdravotní indikace. Ale to tobě moc nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
13.2.16 19:19
@Icestar píše:
Ale jsem blba, mohla jsem ji nechat nakryt a pak prodavat „krasna cistokrevna stenatka bez PP po rodicich s PP“, za pet litru jedno :mrgreen: :poblion:

No jo ale ty starosti kolem, musí to být fuska se stendy a kam je dát, no ja si to vůbec neumím představit a ještě kdyby se třeba neprodala, bych se picla :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
13.2.16 19:25
@Kissie9 píše:
@zolik18: ke kastraci fen se bohužel vyjadřovat moc nemohu :nevim: Kastrace psů je o něčem jiném a tam jsem docela proti, pokud k tomu nejsou jasné zdravotní indikace. Ale to tobě moc nepomůže.

Kdybych ji měla doma tak to neresim, ohlidam si ji, ale takhle to fakt nejde a píchnout ji pak injekci proti potratu prý vůbec není dobrý, takže mi jiný řešení nezbyde…samozřejmě chci pro ni to nejlepší ale žádná alternativa není tak musím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
22.2.16 10:33

Ahoj holky, dlouho tu byl klid a ticho po pěšině :) Jak se máte, co vaši pejsánci? My se máme s Balťasem dobře. Chodíme na prochajdy, na cvičák, učíme se nové cviky a triky a je to super :)

Chtěla jsem se zeptat, jestli si myslíte, že pes dokáže pochopit, že na gauč a do postele nesmí bez nás, svých páníčků. Balto s náma v posteli nespí, ale ráno se může jít za náma pomazlit. Děti třeba takhle budí, že mu otevřu pokojíček a on jim hupsne do postele :mrgreen: A vadí mi, když si do postele vleze sám a válí se v ní bez nás :roll: Stejně tak gauč. Nechci aby si z něj dělal pelíšek, ale když se přijde za náma přitulit, když ležíme u telky, tak to mi neva. Dělám mu v tom bordel, nebo je schopný takto nastavený pravidla chápat? že to bude zkoušet posouvat ty hranice, to chápu, jsem ochotná mu je neustále připomínat, ale nerada bych, aby v tom měl zmatek a divil se, proč jednou může a podruhý ne. Díky za vaše reakce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
22.2.16 21:06
@hrubik píše:
Ahoj holky, dlouho tu byl klid a ticho po pěšině :) Jak se máte, co vaši pejsánci? My se máme s Balťasem dobře. Chodíme na prochajdy, na cvičák, učíme se nové cviky a triky a je to super :)Chtěla jsem se zeptat, jestli si myslíte, že pes dokáže pochopit, že na gauč a do postele nesmí bez nás, svých páníčků. Balto s náma v posteli nespí, ale ráno se může jít za náma pomazlit. Děti třeba takhle budí, že mu otevřu pokojíček a on jim hupsne do postele :mrgreen: A vadí mi, když si do postele vleze sám a válí se v ní bez nás :roll: Stejně tak gauč. Nechci aby si z něj dělal pelíšek, ale když se přijde za náma přitulit, když ležíme u telky, tak to mi neva. Dělám mu v tom bordel, nebo je schopný takto nastavený pravidla chápat? že to bude zkoušet posouvat ty hranice, to chápu, jsem ochotná mu je neustále připomínat, ale nerada bych, aby v tom měl zmatek a divil se, proč jednou může a podruhý ne. Díky za vaše reakce :palec:

Ahoj, taky jsem si říkala, ze je dlouho klid :lol:.nedokážu to posoudit ale myslím si ze mu v tom guláš trochu děláš..my máme určeny pravidla, ze na gauč nesmí ani pomazlit..slezu z gauče a radši ji pomazlim pod stolem kde ma svoje místo..a nenapadne ji aby na ten gauč vlezla..třeba do postele může ale když tam nejsme tak tam prostě ona ani nejde…holky jsou zkušenější tak poradi..,treba se pletu a pravidla se dají nějak rozlišit kdy jo a kdy ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
23.2.16 08:51
@zolik18 píše:
Ahoj, taky jsem si říkala, ze je dlouho klid :lol:.nedokážu to posoudit ale myslím si ze mu v tom guláš trochu děláš..my máme určeny pravidla, ze na gauč nesmí ani pomazlit..slezu z gauče a radši ji pomazlim pod stolem kde ma svoje místo..a nenapadne ji aby na ten gauč vlezla..třeba do postele může ale když tam nejsme tak tam prostě ona ani nejde…holky jsou zkušenější tak poradi..,treba se pletu a pravidla se dají nějak rozlišit kdy jo a kdy ne :think:

Díky za názor :) Bordel bych mu v tom nerada dělala :think: Jako samozřejmě na něj nijak neřvu „padej z gauče“, prostě ho sundám nebo chytnu za obojek a naznačím, že chci aby šel dolů a on jde. Jsou to mršky vyčuraný, tak když jsou tak chytrý, tak tohle by mohl taky dát, ne? Jsi tam sám = smůla, s námi = ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
23.2.16 10:32

@hrubik no to jsou právě vycurany ale jak na co..možná co se jim hodí do kramu :lol:..to co potrebujem my tak mají v paži…no my teď bojujem. Puberta se dostavila i k nám, takže Amy vše bojkotuje, místo lehni mi dává pac a povel zůstaň je jak kdyby to nikdy neuměla…štěká a to taky nikdy nedelala..no jednou větou bych to shrnula, přijde mi to co jsem ji naučila tak jakoby zapomněla. :zed:..jsem z ni teď docela na palici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
24.2.16 09:09
@zolik18 píše:
@hrubik no to jsou právě vycurany ale jak na co..možná co se jim hodí do kramu :lol:..to co potrebujem my tak mají v paži…no my teď bojujem. Puberta se dostavila i k nám, takže Amy vše bojkotuje, místo lehni mi dává pac a povel zůstaň je jak kdyby to nikdy neuměla…štěká a to taky nikdy nedelala..no jednou větou bych to shrnula, přijde mi to co jsem ji naučila tak jakoby zapomněla. :zed:..jsem z ni teď docela na palici :mrgreen:

Přesně tohle se o pubertě říká, že pes jakoby zapomene, co se naučil. No máme se na co těšit :lol: Pevné nervy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
24.2.16 09:38

Nezapomene. Puberta u lidí a u psů je něco úplně jiného. Dochází k rozvoji inteligence a posunu myšlení - štěně nepřemýšlí nad důsledky, nespojuje si nic moc. Dospívající pes je víc „v rozletu“, zkouší hranice, nové možnosti. Že dává obě pac na střídačku místo aby podával jen jednu? To není zapomenutí cviku. To je pokus, jestli by za něco takového nebylo víc pamlsků ;) Prostě hledá mantinely. Je teď na vás, abyste jim je ukázali, ujasnili jim pravidla, která mají nastavená, vytvořili nová a nadále pracovali na vztahu, který začíná dostávat nový rozměr - už nejste maminky miminek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný