Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26055
19.3.16 22:20

@hrubik jo, trochu času ještě je, a myslíš jako, že sem si přečetla ty knížky jo?, ee :oops: ae díky Tobě sem něco pochytila, hezky se Baltovi věnuješ, trochu mám strach jak ji zvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
20.3.16 20:50
@Duckula píše:
@hrubik jo, trochu času ještě je, a myslíš jako, že sem si přečetla ty knížky jo?, ee :oops: ae díky Tobě sem něco pochytila, hezky se Baltovi věnuješ, trochu mám strach jak ji zvládnu.

Knížky nejsou všechno a čas nějaký ještě je, takže určitě něco ještě přečíst můžeš. A zkušenosti jak jsi psala nějaké máš, takže to budeš mít jednodušší než třeba já, když jsem úplně začínala. A zvládneš to, neboj :palec:

A díky za pochvalu, že se hezky Balťasovi věnuju. Snažím se, ale pořád dělám chyby a pořád se učím. Třeba dneska jsme byli na srazíku s Baltovým bráchou a ten holky tak poslouchal! Balto nic, jsem se mohla jít zahrabat, jak měl psa, tak jsem ho neodvolala ani za boha. Odpo jsme pak šli už na prochajdu sami a poslouchal, na každý „ke mně“ přišel, ale dopoledne s bráchou teda ukázal, že poslouchal vůbec neumí. No vím, že máme co zlepšovat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
20.3.16 22:44

@hrubik doufám :oops:
Chodíš s ním na cvičák, teď nevim teda :oops:, nebylo to třeba tím, že není zvyknutý na takhle společnost :think:
Ale bylo to prima ne? :D
A jak je brácha velký?, sou tak nejak nastejno že :)
Já se těším, až ji budu brávat ke koníkům, a doufám, že to tam zmákneme. Poslední vzpomínka na borderu u koní skončilo celkovým vyhazovem :roll: Pes tam pořád pobíhal jak trefený, vydržel běhat kolem jednoho koně dokola třeba hodinu 8o Sem z něho byla na nervy víc než ti koně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
21.3.16 09:07
@Duckula píše:
@hrubik doufám :oops:
Chodíš s ním na cvičák, teď nevim teda :oops:, nebylo to třeba tím, že není zvyknutý na takhle společnost :think:
Ale bylo to prima ne? :D
A jak je brácha velký?, sou tak nejak nastejno že :)
Já se těším, až ji budu brávat ke koníkům, a doufám, že to tam zmákneme. Poslední vzpomínka na borderu u koní skončilo celkovým vyhazovem :roll: Pes tam pořád pobíhal jak trefený, vydržel běhat kolem jednoho koně dokola třeba hodinu 8o Sem z něho byla na nervy víc než ti koně :mrgreen:

Na cvičák chodíme, 1× týdně. A venčit občas se sousedkou, co má kokra, ale už staršího, takže si spolu nehrají. Balto ho občas zkouší vyprovokovat ke hře, ale starší pán už se nedá :lol: Takže kamoše na hraní vyloženě nemá, jen tu psí školičku, kde si hraje moc hezky. Ale taky mě to napadlo, že prostě není tolik zvyklý na psí společnost, kdežto jeho bráška podle vyprávění pánečka je. Ale samo vím, že máme co zlepšovat. Sama cítím, že to přivolání je slabší a Balto poslední dobou zkouší moji trpělivost a to poslouchání fláká. Že by puberta? :jazyk:

Jinak bráška byl o fous větší, je taky o dvě kg těžší a celkově vypadá jako velkej pes, proti Baltovi. A vyhráli si fakt suprově, bylo to skvělý je takhle vidět spolu :srdce:

A k těm koníkům, asi to bude na začátku těžký, než se Deli naučí, co a jak. Ale to půjde, bude na to zvyklá od malinka takže o to to bude jednodušší a pak už bude s koníkama jedna tlapka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
21.3.16 09:51

@hrubik v šak ono se to časem srovná, jak s posloucháním, tak růstem, je možné, že má třeba vydatnější krmení, jiný pohyb a je možná víc nasvalený.
Třeba na jízdárně je roční pes, vypadá jako pastevec, je to velký kříženec, a už dávno zvládá pět koňských vyjížděk/den, jako pohled na něj je nádherný, strašně zmohutněl a tím jak je utahaný je taky moc hodný.
Uvidím, jak to půjde Deli :think:

Taky bych tipla, že Balťásek zkouší hranice, přeju mega trpělivosti :hug: na tohle období se fakt těším :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
21.3.16 10:46
@Duckula píše:
@hrubik v šak ono se to časem srovná, jak s posloucháním, tak růstem, je možné, že má třeba vydatnější krmení, jiný pohyb a je možná víc nasvalený.
Třeba na jízdárně je roční pes, vypadá jako pastevec, je to velký kříženec, a už dávno zvládá pět koňských vyjížděk/den, jako pohled na něj je nádherný, strašně zmohutněl a tím jak je utahaný je taky moc hodný.
Uvidím, jak to půjde Deli :think:Taky bych tipla, že Balťásek zkouší hranice, přeju mega trpělivosti :hug: na tohle období se fakt těším :mrgreen: :mrgreen:

Jj každý pes je jiný. Co si píšeme s ostatníma majitelama štěňat z našeho vrhu, tak Balto není nejmenší, jeho dva bráchové mají ještě o dvě kila míň. Takže Balťas je takový zlatý střed :mrgreen: Teď mu měním granulky, protože mu ty Brity přestaly stačit, má hodně stolice a řidší, tak to chce změnu a uvidíme jestli mu to sedne a zlepší se to.

Věřím, že pohled na psa u koní musí být parádní :srdce:

No jo, puberta, taky jsem se na ni moc těšila :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
21.3.16 13:35

Ahojte holky dlouho jsem tu nebyla..začíná být pěkně :-D tak už není tolik času, ale mám problém megí začala zvracet když je hodně uhoněná..třeba když se snaží dohonit rychlejšího psa.. jídlem to není..má ho ráno a je po něm vklidu třeba čtyři hodiny pak jdem třeba na procházku a aportujem a jak je vyčerpaná zvrací.. hranici bohužel nepoznám vysvětlit ji že nemá utíkat tak rychle taky nejde aletrápí mě to..nevíte proč se to děje? chystám se k vetovi, jinak je samozřejmě zdravá, hravá v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
21.3.16 17:37
@megoska píše:
Ahojte holky dlouho jsem tu nebyla..začíná být pěkně :-D tak už není tolik času, ale mám problém megí začala zvracet když je hodně uhoněná..třeba když se snaží dohonit rychlejšího psa.. jídlem to není..má ho ráno a je po něm vklidu třeba čtyři hodiny pak jdem třeba na procházku a aportujem a jak je vyčerpaná zvrací.. hranici bohužel nepoznám vysvětlit ji že nemá utíkat tak rychle taky nejde aletrápí mě to..nevíte proč se to děje? chystám se k vetovi, jinak je samozřejmě zdravá, hravá v pohodě..

Ahojky, super že jsi po delší době zavítala :) Jinak s tím zvracením neporadím, nemám zkušenost. Určo bych konzultovala s vetem, nebo i mrkni na net jestli tam najdeš nějaké info. Snad to bude dobré a srovná se to. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
21.3.16 17:40

Jinak my dnes byly taky u veta. Protože Baltovi začalo hnisat oko a mnul si ho. Má tam nějaké puchýřky vevnitř, dostal kapky. Nemáte s tímto někdo zkušenosti? Dr mě nechtěla strašit, ale říkala, že pokud by to nezabralo, tak by se ty puchýřky musely nějak vyškrabávat v narkóze, což mě teda vyděsilo :( No, musíme myslet pozitivně a snad to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
21.3.16 18:44

@megoska není to třeba tím, že jak je uhoněný, má vyschlo v krku :think:
Nevim, neporadim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
21.3.16 18:45

@hrubik chudák Balto :hug: třeba to ne bude tak hrozné a zmizí to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
21.3.16 20:26
@Duckula píše:
@hrubik chudák Balto :hug: třeba to ne bude tak hrozné a zmizí to ;)

Taky doufám. Říkám si, že třeba zabere i to, že jsme to chytli včas. Hnisat mu očičko začalo dneska a já jako psí prvomatka samo vyděšená :mrgreen: Tak jsem volala na veterinu a dr ať radši přijedeme. A ještě že tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
21.3.16 21:17

@hrubik jj, udělala si dobře ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
22.3.16 09:08
@Duckula píše:
@hrubik jj, udělala si dobře ;) :hug:
Šestý smysl zafungoval :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
29.3.16 13:15

Ahoj holky, prosím vás, jak máte široké obojky? Potřebuju Baltovi koupit nový a nějak to neumím odhadnout. Chci, aby mu to pokud možno už vydrželo a měl ho i jako dospělý pes, ale zas nevím, aby v tom širokém obojku teď jako štěnisko nevypadal ještě ztraceně, jestli to nebude chtít ještě nějaký mezistupeň :think: Chtěla bych už právě nějaký lepší, kvalitnější. Děkuji za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný