Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4284
10.4.16 20:17

@hrubik Těžko radit takhle na dálku. Tenhle problém jsem neměla ani s jednou z holek, a to jsou povahově absolutně rozdílné. Vždycky se našel v mém hlasovém repertoáru zvuk, který byl zajímavější než cokoliv, co jako štěňátko viděly, a vždycky se jim vyplatilo přijít…

@g.sandova Hádala bych tu stopovačku - a je dost možné, že je v tomhle kontraproduktivní. Málokdo, kdo nevěří svému psu natolik, že ho má na stopovačce, je ochoten vzdálit se na sto metrů a zdrhat prostě pryč od psa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.4.16 20:19

@Icestar počkej já stopovačku používám jen na určitých míste chale mám ji na volno, mám ji jen kvůli místům, kde vím, že může něco sežrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
10.4.16 20:49
@g.sandova píše:
@hrubik a poušítúplně na volo neb máš raději připnutého na stopovačce?

Jak kdy. Když jdu třeba sama, bez dětí a vím, že se mu můžu na 100% věnovat a soustředit jen na něj a samozřejmě na místě, kde vím, že je to pro něj bezpečné = žádná silnice, tak je na volno. Pokud zlobí, tj. že ho neodvolám, jde na stopku. Třeba dneska jsme byli u vody a byla na břehu mrtvá ryba a já ji zmerčila dřív než Balťas, takže šel na vodítko, ale pak si jí všiml a tak jsme šli pryč, kousek stranou. Pustila jsem ho na volno a on mi normálně zpátky k rybě zdrnul a vůbec na nějaký volání nereagoval :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
10.4.16 20:51
@Icestar píše:
@hrubik Těžko radit takhle na dálku. Tenhle problém jsem neměla ani s jednou z holek, a to jsou povahově absolutně rozdílné. Vždycky se našel v mém hlasovém repertoáru zvuk, který byl zajímavější než cokoliv, co jako štěňátko viděly, a vždycky se jim vyplatilo přijít…@g.sandova Hádala bych tu stopovačku - a je dost možné, že je v tomhle kontraproduktivní. Málokdo, kdo nevěří svému psu natolik, že ho má na stopovačce, je ochoten vzdálit se na sto metrů a zdrhat prostě pryč od psa :mrgreen:

Tak to fakt závidím, u nás jakmile je něco lákavého (hovno :mrgreen:, pes atd) tak já se můžu jít zahrabat, ať dělám co dělám. A klidně budu zdrhat od psa, ale on na mě peče :cert: Cítím to jako naši hodně slabou stránku, takže jsem si dala za úkol, že na tom budeme fakt makat a dělat maximum, abych na procházkách trénovala soustředění a pozornost na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
10.4.16 20:53

Ale jako uklidňuju se tím, že mi hodně lidí říkalo, že do dvou let psa měli stejný problém a to jsou lidé, kteří teď jdou se psem na volno a naprosto bez problémů poslouchají. Holt mám prdlý, zvědavý štěně a jsem začátečník, co nadělal a ještě určo udělá spoustu chyb, učím se za pochodu a snažím se, aby Balto poslouchal. Snad to klapne a dočkám se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.4.16 21:07

@hrubik pro tyhle případy mám na stopovačce, kterou nedržím. My máme problém jenom se žrádlem, jinak ho psi nezajímají, vlastně nic ho nezajímá, jenom já a odměny za poslušnost. Naše slabé místo je to žrádlo venku, s tím si nevím moc rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
10.4.16 21:18
@g.sandova píše:
@hrubik pro tyhle případy mám na stopovačce, kterou nedržím. My máme problém jenom se žrádlem, jinak ho psi nezajímají, vlastně nic ho nezajímá, jenom já a odměny za poslušnost. Naše slabé místo je to žrádlo venku, s tím si nevím moc rady

Hele já mám u nás fakt pocit, že to strašně záleží na tom, jak moc jsem schopná se Baltovi venku věnovat. Je to hrozný, ale děsně si užívám, když jdu sama, bez dětí, protože mám na něj fakt čas a veškerou pozornost můžu věnovat jen mu. Pak nemám problém, aby šel na volno (u silnice si to fakt ale nelajznu). To zvládnu pozorovat okolí, nenechám ho sežrat hovňouse nebo něco jiného, když vidím v dálce psa, tak si ho zavčas připnu. To není problém. Ale jakmile mu nevěnuju 100% své pozornosti, dochází k situacím, které nechci - sežere hovno, odběhne za psem atd. A můžu mít v ruce sebelepší pamlsek. Stejně tak třeba na cvičáku, když si hraje s ostatníma psama a zkoušíme je odvolat ze hry, tak v tom nemám vůbec šanci :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.4.16 21:24

@hrubik já jdu taky raději bez dětí, ale to se moc nestává. Já třeba ale nemusím vůbec řešit psy, téměř si jich nevšimne.
A žrádlo - musím předvídat. Vím, kde jsou místa, kde rybáři hází odpad z ryb, kam dávají lidi žrádlo pro nutrie. Na sídlišti u nás už raději nepouštím, protože je všude něco - lidi jsou fakt čuńata.
Ale ta šňůra mi dost pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
10.4.16 22:38
@g.sandova píše:
@hrubik já jdu taky raději bez dětí, ale to se moc nestává. Já třeba ale nemusím vůbec řešit psy, téměř si jich nevšimne.
A žrádlo - musím předvídat. Vím, kde jsou místa, kde rybáři hází odpad z ryb, kam dávají lidi žrádlo pro nutrie. Na sídlišti u nás už raději nepouštím, protože je všude něco - lidi jsou fakt čuńata.
Ale ta šňůra mi dost pomáhá.

Přesně tak, taky se mi moc nestává, že bych šla bez dětí. Ale zas na druhou stranu, jsem ráda že jsme všichni víc venku a děti si to se psem užívají.
A s tím žrádlem - to je těžký, máš pravdu že lidi jsou fakt prasata a co se všude válí za borčus :cert: To aby měl člověk oči na šťopkách a i to je někdy pramálo platný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.4.16 22:44

@hrubik proto ho mám na sídlišti na vodítku, to bych neuhlídala…
Děti si zase psů moc nevšímají, je zase tolik neberou.Ony se všechny narodily k psovi…
My jsem venku právě hodně, ráda chodím ven, takže u nás by byla škoda nemít psa :lol:. To jsem si říkala, když mi před třemi lety umřel pes a já se rozhodovala, co dál…rozum říkal NE, ale takhle jsem si to odůvodnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
11.4.16 00:33
@Duckula píše:
@Kissie9 díky teta, moc hodná, ae budeme cestoval bohužel hned od mala, tak ji budu potřebovat, jedině, že by si ji pujčila trvale :mrgreen: Tak asi objednám tady tu co sem našla a s výměnou auta vyměnim i za větší kennel.

Mám 2 kennelky, klidně ti jednu půjčím dlouhodobě  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
11.4.16 09:06
@g.sandova píše:
@hrubik proto ho mám na sídlišti na vodítku, to bych neuhlídala…
Děti si zase psů moc nevšímají, je zase tolik neberou.Ony se všechny narodily k psovi…
My jsem venku právě hodně, ráda chodím ven, takže u nás by byla škoda nemít psa :lol:. To jsem si říkala, když mi před třemi lety umřel pes a já se rozhodovala, co dál…rozum říkal NE, ale takhle jsem si to odůvodnila

Tak moje děti právě psa chtěly a díky nim jsme ho vlastně pořídili a jsem za to fakt ráda. Jsme víc venku a víc spolu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.4.16 11:18

@hrubik moje dcera toužila po kočce, tak jsem pořídila. A ještě by chtěla morče nebo králíka, tak nevím, to se mi moc nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
11.4.16 11:23
@g.sandova píše:
@hrubik moje dcera toužila po kočce, tak jsem pořídila. A ještě by chtěla morče nebo králíka, tak nevím, to se mi moc nechce

A kolik má tvoje dcera? Bude se o zvířátko starat nebo to bude na tobě? Já mám ještě docela malý děti (6 a skoro 8) a tak i pes je hlavně na mě. Ale důležitý je, že je to ještě baví, chtějí Balťase trénovat, nechám je se psem klidně samotný na zahradě a ven před barák pustím syna, ale na procházku je samotný ještě teda nerisknu. Ale já ani netušila, jak moc mě ten pes bude bavit, takže to pro mě není nepříjemná povinnost, ale spíš zábava :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.4.16 11:26

@hrubik tak já jsem pejskař od mala, psy jsme si musela pořídit pro sebe :lol:.
Dceři bude třináct, takže vím, že by se starala, ale už tak toho máme dost, byl by to další výdaj a stejně bych musela pomáhat. A hlavně vím, že bych se jim měl taky potřebu věnovat a kde vzít čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný