Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte všichni chtěla jsem se zeptat učil tady někdo psa aby sním jezdil nakole? ted jsme začli a zdá se mi že to megí moc nebaví..
nevím co stím, chtěla jsem sní v letě jezdit k vodě atd. má někdo vzkušenost? děkuji
@hrubik noc byla relativně v pohodě, dala přednost kennelce u dveří, do boudy v kotci se jí moc nechělo, zatím je to tak že se seznamujeme a chodím za ní často ven, volím raději kratší intervaly a často, než s ní být jednou dlouho, tráva se jí moc líbí, hezky dovádí, povahově se zdá trochu nedůvěřivá, nikam se nehrne, zatím je to ok ![]()
@megoska píše:
Ahojte všichni chtěla jsem se zeptat učil tady někdo psa aby sním jezdil nakole? ted jsme začli a zdá se mi že to megí moc nebaví..nevím co stím, chtěla jsem sní v letě jezdit k vodě atd. má někdo vzkušenost? děkuji
Ahoj..ty jo taky to mám v plánu..moje holka s ni jezdí, ale jen kolem baráku..když jsem si ale sedla na kolo ja tak se mi zdálo ze se ji to taky nelíbilo..no až bude lepší počásko tak zkusím delší trať a jsem taky zvědavá..
@Duckula píše:
@hrubik noc byla relativně v pohodě, dala přednost kennelce u dveří, do boudy v kotci se jí moc nechělo, zatím je to tak že se seznamujeme a chodím za ní často ven, volím raději kratší intervaly a často, než s ní být jednou dlouho, tráva se jí moc líbí, hezky dovádí, povahově se zdá trochu nedůvěřivá, nikam se nehrne, zatím je to ok
Tak to je šikulka, že první noc v pohodě zvládla
Určitě jsou lepší ty kratší a častější intervaly, aspoň nebude dlouho sama. A brzy se otrká a začne řádit ![]()
@megoska píše:
Ahojte všichni chtěla jsem se zeptat učil tady někdo psa aby sním jezdil nakole? ted jsme začli a zdá se mi že to megí moc nebaví..nevím co stím, chtěla jsem sní v letě jezdit k vodě atd. má někdo vzkušenost? děkuji
Zatím nejezdíme, Balto je takovej prdlouš že si netroufnu. A ještě je na tohle malej, ale časem bych to chtěla zkusit.
No já si právě koupila ten pás na běhání s vodítkem s tou gumou, je to super jde to použít aji nato kolo..,ale megí spíš běhá za kolem ne vedle, tak jsem koupila kabanos a budu dávat malé kousky jak poběží vedle nic jiného mě nenapadá ![]()
@Duckula: je krásná
…jinak k těm hadím ocáskům…já to mám v podstatě doteď…svým kompaktem nejsem schopná borderáka vyfotit (tudíž si pořizuji nový foťák) ![]()
@Duckula Krásná, typická Bengasačka
Tak ať vám to spolu klape!
@megoska U kola je to hodně podobné jako u nohy na vodítku - pes, který je zvyklý tahat, bláznit a nevnímat, je u kola nebezpečný. Připni ji ke kolu teprve tehdy, když i na vodítku chodí v klidu, s prověšenou šňůrou i bez povelů. Oblíbenost kola se zvýší, když po dojetí do cíle následuje něco super - třeba házení míčku, koupání v rybníce nebo cokoliv takového. Prostě podobně jak s autem ![]()
@Icestar píše:
@Duckula Krásná, typická BengasačkaTak ať vám to spolu klape!@megoska U kola je to hodně podobné jako u nohy na vodítku - pes, který je zvyklý tahat, bláznit a nevnímat, je u kola nebezpečný. Připni ji ke kolu teprve tehdy, když i na vodítku chodí v klidu, s prověšenou šňůrou i bez povelů. Oblíbenost kola se zvýší, když po dojetí do cíle následuje něco super - třeba házení míčku, koupání v rybníce nebo cokoliv takového. Prostě podobně jak s autem
ona je na vodítku v klidu, ale právě u toho kola netahá ani mi nejde pod kolo, ale zdá se mi že lenivě běží za ním.. ![]()
@megoska A co je na tom špatného? To je sen mnohých, co mají borderky magorky, co koušou do kol a derou se vpřed, aby v klidu běžel pes za kolem ![]()
@Icestar píše:
@megoska A co je na tom špatného? To je sen mnohých, co mají borderky magorky, co koušou do kol a derou se vpřed, aby v klidu běžel pes za kolem
jo myslíš? jako právě ji nechci nutit, chci aby ji to bavilo, no asi natom něco bude, jinak nám to jde čím dál tím víc ![]()
@megoska Zda ji to baví, poznáš mimo jiné i podle reakce, když bereš kolo do ruky
Jak by sis jinak představovala radost? Toho magořícího psa, kterého bys musela krotit a sama byla ve stresu, kdy tě z kola svrhne? ![]()
Ahoj holky..tak dnes mame za sebou první lekci agility..no bude běh na dlouhou trať
.trochu jsme se poslapaly ale vím ze to chce cas a trpělivost. šly jsme po hodině a půl domu a ja byla uplne k. o.
samozrejme si myslím ze umí poslouchat a v momentě mezi psi smeckou byla její poslušnost v čudu
..no ale to dáme..
@zolik18 píše:
Ahoj holky..tak dnes mame za sebou první lekci agility..no bude běh na dlouhou trať.trochu jsme se poslapaly ale vím ze to chce cas a trpělivost. šly jsme po hodině a půl domu a ja byla uplne k. o.
samozrejme si myslím ze umí poslouchat a v momentě mezi psi smeckou byla její poslušnost v čudu
..no ale to dáme..
To je super, že jste začali agilitit
Každé začátky jsou těžké, brzy to budete spolu zvládat mnohem líp ![]()
Ahoj všichni, sháníme fenečku BOCky s PP klidnější povahy s odběrem začátek nebo půlka srpna. Černobílá, modrobílá nebo Blue merle - ale hlavně zdravou
Bude s námi bydlet v bytě a chceme jí jako mazlika, procházky, příležitostný sport (kolo, turistika, brusle)… Neví někdo o nějaké..?? Děkuji ![]()