Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Duckula píše:
@zolik18 Ahoj, moc neporadím, taky nás to čeká. Na dobu co ji nemámna očích ji pak určo zavřu, jestli si to pamatuju dobře, tak fenky mají být kryté 5-8 den hárání, v tyto dny bych s ní určo nešla tam, kde si ji potřebuješ odepnout z vodítka, záleží i jaké máš přivolání, ae obávám se že příroda volá hlasitěji.
No z vodítka ji asi určitě odepinat nebudu, jak pises svatá pravda s přírodou ![]()
@Duckula píše:No z vodítka ji asi určitě odepinat nebudu,jak pises svatá pravda s přírodou
@zolik18 Ahoj, moc neporadím, taky nás to čeká. Na dobu co ji nemámna očích ji pak určo zavřu, jestli si to pamatuju dobře, tak fenky mají být kryté 5-8 den hárání, v tyto dny bych s ní určo nešla tam, kde si ji potřebuješ odepnout z vodítka, záleží i jaké máš přivolání, ae obávám se že příroda volá hlasitěji.
@Kissie9 píše:
@Duckula, @Zolik18: agility, cvičáky apod. jsou v pohodě. je dobré ale informovat o tom, že fena hárá. Rozumný trenér tomu přizpůsobí trénink…kvůli ostatním psům. Jinak to pouštění z vodítka - jako majitelka samců fakt „miluji“, když potkáme háravku na volno a majitel na mě volá „Ona hárá, zavolejte si je“. Jako sorry, tohle je zodpovědnost majitele fen, nikdo po mně přeci nemůže chtít, abych byla telepatTakže bych se přimlouvala za to, aby jste měli fenky buď na vodítku nebo opravdu se zmáknutým přivoláním. U sebe toho drzého čokla můžete z feny sundat, 20 metrů od vás těžko
Jinak jsem slyšela, že hárání docela s fenkami „zamává“ - občas se mohou tvářit, že jste je nic nenaučily, že slyší povel poprvé…řekla bych, asi jako ženská, která je citlivá na menstruaci…takový PMSAle k tomu by vám asi víc řekla @Icestar, která má feňule
Edit: oprava nicku
No tak to by me ani nenapadlo pustit haravku na volno.pro me samozřejmost ze si ji musím hlídat, dokonce bych řekla ze je to logicky
..jinak díky holky
Jsem to napsala zas vše dohromady..ani nevím jak se to stalo ![]()
@zolik18 občas to zablbne, třeba můj kůň má lepší přivolání než můj pes
su o
studa
@Duckula píše:
@zolik18 občas to zablbne, třeba můj kůň má lepší přivolání než můj pessu o
studa
ty máš ještě psí mimino, to má nárok ![]()
@Duckula to je pravda, ty mas nárok je to ještě mimi..ja chodím často bez vodítka, ale teď si to nelajznu ![]()
@Kissie9 píše:
@Duckula, @Zolik18: agility, cvičáky apod. jsou v pohodě. je dobré ale informovat o tom, že fena hárá. Rozumný trenér tomu přizpůsobí trénink…kvůli ostatním psům. Jinak to pouštění z vodítka - jako majitelka samců fakt „miluji“, když potkáme háravku na volno a majitel na mě volá „Ona hárá, zavolejte si je“. Jako sorry, tohle je zodpovědnost majitele fen, nikdo po mně přeci nemůže chtít, abych byla telepatTakže bych se přimlouvala za to, aby jste měli fenky buď na vodítku nebo opravdu se zmáknutým přivoláním. U sebe toho drzého čokla můžete z feny sundat, 20 metrů od vás těžko
Jinak jsem slyšela, že hárání docela s fenkami „zamává“ - občas se mohou tvářit, že jste je nic nenaučily, že slyší povel poprvé…řekla bych, asi jako ženská, která je citlivá na menstruaci…takový PMSAle k tomu by vám asi víc řekla @Icestar, která má feňule
Holky mají od štěněte přivolání zmáknuté, takže na vodítko je neberu, jen manžel to měl befelem, ne snad že by ho neposlechly, ale on je takovej nevšímavej a je schopnej právě jak píšeš, nechat fenu navolno doběhnout až k psovi a pak si vzpomenout, že by mohl majitele psa upozornit…
Jinak holky snášejí hárání v pohodě, jen starší Ajsinka mívá první den dva náladu „pod psa“. Ne že by neposlouchala, to ani nevím proč by neměla, jen víc polehává, je skleslá a evidentně bez nálady na blbosti. K nakrytí holky bývají mezi 10.-12. dnem, pozná se to podle skončení krvavého výtoku, opuchnutí, fena má spíš světlý výtok a když si myslíš, že je to u konce, právě došla do toho nejideálnějšího dne ![]()
@Icestar no to jsem si uz nastudovala kdy jsou plodné..asi to taky poznám ze budeme mít spousta napadniku kolem baráku
.jinak nás na agility dnes nepustili
takže tři týdny ma útlum..ja zatím žádné razantni změny nepozoruji..ale teprv začala tak uvidíme ten příští týden..a prosím te může plavat? to jsem se nikde nedocetla..
@zolik18 Kam chodíš, že tě nepustili? Háravky jsou na agi trénincích běžné…
Plavání je asi o pocitu, některé holky se bojí snad i deště
chlapi tohle neřešej vůbec
Jako pokud máš pocit, že zrovna kape hodně a na obzoru je extra špinavá, smradlavá tůň, asi bych tam čubu nepouštěla. No… ale to asi ani mimo hárání ![]()
@Icestar píše:
Plavání je asi o pocitu, některé holky se bojí snad i deštěchlapi tohle neřešej vůbec
Jako pokud máš pocit, že zrovna kape hodně a na obzoru je extra špinavá, smradlavá tůň, asi bych tam čubu nepouštěla. No… ale to asi ani mimo hárání
Po dnešní odpolední procházce potvrzuji, že „chlapi“ mi fakt neřešili ani tu špinavou smradlavou tůň
![]()
Jinak mě také překvapilo, že @zolik18 nepustili na agi trénink. Na agi závodech se s háravkou pes setkává běžně…nejlépe přímo u trati, těsně u pásky…i tak úžasně „soudné“ závodnice se vyskytují
…ale tak je to asi o trenérovi, třeba mě nějaký důvod (začínajícího psa to prostě rozhodí, zkušenějšího už tolik ne…třeba
)
Edit: chybělo slovo ![]()
Příspěvek upraven 25.05.16 v 23:58
@Kissie9 píše:
Po dnešní odpolední procházce potvrzuji, že „chlapi“ mi fakt neřešili ani tu špinavou smradlavou tůň![]()
![]()
Jinak mě také překvapilo, že @zolik18 nepustili na agi trénink. Na agi závodech se s háravkou pes setkává běžně…nejlépe přímo u trati, těsně u pásky…i tak úžasně „soudné“ závodnice se vyskytují…ale tak je to asi o trenérovi, třeba mě nějaký důvod (začínajícího psa to prostě rozhodí, zkušenějšího už tolik ne…třeba
)
@Icestar píše:
Plavání je asi o pocitu, některé holky se bojí snad i deštěchlapi tohle neřešej vůbec
Jako pokud máš pocit, že zrovna kape hodně a na obzoru je extra špinavá, smradlavá tůň, asi bych tam čubu nepouštěla. No… ale to asi ani mimo hárání
No chodíme do jedné vesnice kousek od nás..včera jsem tam právě volala a řekla ze ne.ze by psi zesileli..možná ve větších městech..s tou vodou asi v poho..chodíme jen do čistého jezera..diky
@zolik18 Jaképak zešíleli, to jsou zase nějaké hysterky
Normální pes si k háravce samozřejmě chce jít čuchnout, ale průměrně vychovaný se dá odvolat a zbytek si zubama odežene sama fena, která bývá svolná tak den dva (jsou výjimky na obě strany, pochopitelně). A když si vezmeš ručník pro odložení na startu, nebudou to řešit ani ti, co by šli po vás…
@Icestar píše:
@zolik18 Jaképak zešíleli, to jsou zase nějaké hysterkyNormální pes si k háravce samozřejmě chce jít čuchnout, ale průměrně vychovaný se dá odvolat a zbytek si zubama odežene sama fena, která bývá svolná tak den dva (jsou výjimky na obě strany, pochopitelně). A když si vezmeš ručník pro odložení na startu, nebudou to řešit ani ti, co by šli po vás…
Nezlob se, ale tobě asi neprošlo z velmi blízka rukama několik různých psů, že? Mně fakt točí, jak si majitelé fen myslí, že prostě pes-samec MUSÍ být natolik vychovaný, že od jejich háravé feny odejde
A že když položíš fenu na ručník na startu, tak se to těch ostatních ani netkne? To jsi jaksi pozapomněla na to, jak perfektní čich psi mají ![]()
Neříkám, že to nejde, to rozhodně ano. Můj mladší borderák, jakmile viděla parkur, přepnul do totálně jiného módu a kdyby mu fena přímo nastavila, pohledem o ni nezavadí. Ale on to tak má nastavené, moje zásluha v jeho ovladatelnosti v těchto chvílích je minoritní. Můj druhý borderák si prostě čuchnout šel…když byl mladší, byl totálně neodvolatelný, teprve věkem vyhodnocoval, která za to stojí, která ne. A náš rhodéský ridgeback je případ sám o sobě…miluje fenky ať hárají nebo ne a když jo, tak o to víc
Toho přivést na cvičák, kde den před tím byla háravka, tak s ním není řeč…ve stejný den…na to raději ani nemyslím ![]()
Můj další pes se od háravky odvolat nechal…ve vyšším věku v podstatě bez problémů všichni.
Takže pokud chce mít trenér na cvičáku z jakéhokoliv důvodu vyřazeny háravé feny, tak je to rpostě jeho rozhodnutí. Sice ne úplně obvyklé, ale ve své podstatě to chápu. Je hloupé, bez znalosti souvislostí a důvodů, o těchto lidech tvrdit, že jsou hysterky. Promiň, opravdu s tebou tady v tomto nemohu souhlasit.
PS: Měla jsem i feny ![]()