Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
159
23.5.16 14:43
@Duckula
@Duckula píše:
@zolik18 Ahoj, moc neporadím, taky nás to čeká. Na dobu co ji nemámna očích ji pak určo zavřu, jestli si to pamatuju dobře, tak fenky mají být kryté 5-8 den hárání, v tyto dny bych s ní určo nešla tam, kde si ji potřebuješ odepnout z vodítka, záleží i jaké máš přivolání, ae obávám se že příroda volá hlasitěji.

No z vodítka ji asi určitě odepinat nebudu, jak pises svatá pravda s přírodou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
23.5.16 14:49
@Duckula
@Duckula píše:
@zolik18 Ahoj, moc neporadím, taky nás to čeká. Na dobu co ji nemámna očích ji pak určo zavřu, jestli si to pamatuju dobře, tak fenky mají být kryté 5-8 den hárání, v tyto dny bych s ní určo nešla tam, kde si ji potřebuješ odepnout z vodítka, záleží i jaké máš přivolání, ae obávám se že příroda volá hlasitěji.
No z vodítka ji asi určitě odepinat nebudu,jak pises svatá pravda s přírodou :)
@Kissie9 píše:
@Duckula, @Zolik18: agility, cvičáky apod. jsou v pohodě. je dobré ale informovat o tom, že fena hárá. Rozumný trenér tomu přizpůsobí trénink…kvůli ostatním psům. Jinak to pouštění z vodítka - jako majitelka samců fakt „miluji“, když potkáme háravku na volno a majitel na mě volá „Ona hárá, zavolejte si je“. Jako sorry, tohle je zodpovědnost majitele fen, nikdo po mně přeci nemůže chtít, abych byla telepat ;) Takže bych se přimlouvala za to, aby jste měli fenky buď na vodítku nebo opravdu se zmáknutým přivoláním. U sebe toho drzého čokla můžete z feny sundat, 20 metrů od vás těžko :nevim:
Jinak jsem slyšela, že hárání docela s fenkami „zamává“ - občas se mohou tvářit, že jste je nic nenaučily, že slyší povel poprvé…řekla bych, asi jako ženská, která je citlivá na menstruaci…takový PMS ;) Ale k tomu by vám asi víc řekla @Icestar, která má feňule :)Edit: oprava nicku

No tak to by me ani nenapadlo pustit haravku na volno.pro me samozřejmost ze si ji musím hlídat, dokonce bych řekla ze je to logicky :)..jinak díky holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
23.5.16 14:53

Jsem to napsala zas vše dohromady..ani nevím jak se to stalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
23.5.16 14:57

@zolik18 občas to zablbne, třeba můj kůň má lepší přivolání než můj pes :roll: su o :oops: studa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
23.5.16 15:39
@Duckula píše:
@zolik18 občas to zablbne, třeba můj kůň má lepší přivolání než můj pes :roll: su o :oops: studa

ty máš ještě psí mimino, to má nárok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
23.5.16 15:46

@Kissie9 njn :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
23.5.16 18:51

@Duckula to je pravda, ty mas nárok je to ještě mimi..ja chodím často bez vodítka, ale teď si to nelajznu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
24.5.16 18:44
@Kissie9 píše:
@Duckula, @Zolik18: agility, cvičáky apod. jsou v pohodě. je dobré ale informovat o tom, že fena hárá. Rozumný trenér tomu přizpůsobí trénink…kvůli ostatním psům. Jinak to pouštění z vodítka - jako majitelka samců fakt „miluji“, když potkáme háravku na volno a majitel na mě volá „Ona hárá, zavolejte si je“. Jako sorry, tohle je zodpovědnost majitele fen, nikdo po mně přeci nemůže chtít, abych byla telepat ;) Takže bych se přimlouvala za to, aby jste měli fenky buď na vodítku nebo opravdu se zmáknutým přivoláním. U sebe toho drzého čokla můžete z feny sundat, 20 metrů od vás těžko :nevim:
Jinak jsem slyšela, že hárání docela s fenkami „zamává“ - občas se mohou tvářit, že jste je nic nenaučily, že slyší povel poprvé…řekla bych, asi jako ženská, která je citlivá na menstruaci…takový PMS ;) Ale k tomu by vám asi víc řekla @Icestar, která má feňule :)

Holky mají od štěněte přivolání zmáknuté, takže na vodítko je neberu, jen manžel to měl befelem, ne snad že by ho neposlechly, ale on je takovej nevšímavej a je schopnej právě jak píšeš, nechat fenu navolno doběhnout až k psovi a pak si vzpomenout, že by mohl majitele psa upozornit…

Jinak holky snášejí hárání v pohodě, jen starší Ajsinka mívá první den dva náladu „pod psa“. Ne že by neposlouchala, to ani nevím proč by neměla, jen víc polehává, je skleslá a evidentně bez nálady na blbosti. K nakrytí holky bývají mezi 10.-12. dnem, pozná se to podle skončení krvavého výtoku, opuchnutí, fena má spíš světlý výtok a když si myslíš, že je to u konce, právě došla do toho nejideálnějšího dne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
24.5.16 19:53

@Icestar no to jsem si uz nastudovala kdy jsou plodné..asi to taky poznám ze budeme mít spousta napadniku kolem baráku :).jinak nás na agility dnes nepustili :( takže tři týdny ma útlum..ja zatím žádné razantni změny nepozoruji..ale teprv začala tak uvidíme ten příští týden..a prosím te může plavat? to jsem se nikde nedocetla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
25.5.16 22:49

@zolik18 Kam chodíš, že tě nepustili? Háravky jsou na agi trénincích běžné…
Plavání je asi o pocitu, některé holky se bojí snad i deště :D chlapi tohle neřešej vůbec :mrgreen: Jako pokud máš pocit, že zrovna kape hodně a na obzoru je extra špinavá, smradlavá tůň, asi bych tam čubu nepouštěla. No… ale to asi ani mimo hárání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
25.5.16 23:56
@Icestar píše:
Plavání je asi o pocitu, některé holky se bojí snad i deště :D chlapi tohle neřešej vůbec :mrgreen: Jako pokud máš pocit, že zrovna kape hodně a na obzoru je extra špinavá, smradlavá tůň, asi bych tam čubu nepouštěla. No… ale to asi ani mimo hárání :mrgreen:

Po dnešní odpolední procházce potvrzuji, že „chlapi“ mi fakt neřešili ani tu špinavou smradlavou tůň :cert: :poblion: :mrgreen:
Jinak mě také překvapilo, že @zolik18 nepustili na agi trénink. Na agi závodech se s háravkou pes setkává běžně…nejlépe přímo u trati, těsně u pásky…i tak úžasně „soudné“ závodnice se vyskytují :zed:…ale tak je to asi o trenérovi, třeba mě nějaký důvod (začínajícího psa to prostě rozhodí, zkušenějšího už tolik ne…třeba :nevim: )

Edit: chybělo slovo :oops:

Příspěvek upraven 25.05.16 v 23:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
25.5.16 23:57
@Kissie9 píše:
Po dnešní odpolední procházce potvrzuji, že „chlapi“ mi fakt neřešili ani tu špinavou smradlavou tůň :cert: :poblion: :mrgreen:
Jinak mě také překvapilo, že @zolik18 nepustili na agi trénink. Na agi závodech se s háravkou pes setkává běžně…nejlépe přímo u trati, těsně u pásky…i tak úžasně „soudné“ závodnice se vyskytují :zed:…ale tak je to asi o trenérovi, třeba mě nějaký důvod (začínajícího psa to prostě rozhodí, zkušenějšího už tolik ne…třeba :nevim: )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
26.5.16 06:48
@Icestar píše:
Plavání je asi o pocitu, některé holky se bojí snad i deště :D chlapi tohle neřešej vůbec :mrgreen: Jako pokud máš pocit, že zrovna kape hodně a na obzoru je extra špinavá, smradlavá tůň, asi bych tam čubu nepouštěla. No… ale to asi ani mimo hárání :mrgreen:

No chodíme do jedné vesnice kousek od nás..včera jsem tam právě volala a řekla ze ne.ze by psi zesileli..možná ve větších městech..s tou vodou asi v poho..chodíme jen do čistého jezera..diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
26.5.16 14:26

@zolik18 Jaképak zešíleli, to jsou zase nějaké hysterky :roll: Normální pes si k háravce samozřejmě chce jít čuchnout, ale průměrně vychovaný se dá odvolat a zbytek si zubama odežene sama fena, která bývá svolná tak den dva (jsou výjimky na obě strany, pochopitelně). A když si vezmeš ručník pro odložení na startu, nebudou to řešit ani ti, co by šli po vás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
26.5.16 15:51
@Icestar píše:
@zolik18 Jaképak zešíleli, to jsou zase nějaké hysterky :roll: Normální pes si k háravce samozřejmě chce jít čuchnout, ale průměrně vychovaný se dá odvolat a zbytek si zubama odežene sama fena, která bývá svolná tak den dva (jsou výjimky na obě strany, pochopitelně). A když si vezmeš ručník pro odložení na startu, nebudou to řešit ani ti, co by šli po vás…

Nezlob se, ale tobě asi neprošlo z velmi blízka rukama několik různých psů, že? Mně fakt točí, jak si majitelé fen myslí, že prostě pes-samec MUSÍ být natolik vychovaný, že od jejich háravé feny odejde :cert: A že když položíš fenu na ručník na startu, tak se to těch ostatních ani netkne? To jsi jaksi pozapomněla na to, jak perfektní čich psi mají :nevim:
Neříkám, že to nejde, to rozhodně ano. Můj mladší borderák, jakmile viděla parkur, přepnul do totálně jiného módu a kdyby mu fena přímo nastavila, pohledem o ni nezavadí. Ale on to tak má nastavené, moje zásluha v jeho ovladatelnosti v těchto chvílích je minoritní. Můj druhý borderák si prostě čuchnout šel…když byl mladší, byl totálně neodvolatelný, teprve věkem vyhodnocoval, která za to stojí, která ne. A náš rhodéský ridgeback je případ sám o sobě…miluje fenky ať hárají nebo ne a když jo, tak o to víc :mrgreen: Toho přivést na cvičák, kde den před tím byla háravka, tak s ním není řeč…ve stejný den…na to raději ani nemyslím :roll:
Můj další pes se od háravky odvolat nechal…ve vyšším věku v podstatě bez problémů všichni.
Takže pokud chce mít trenér na cvičáku z jakéhokoliv důvodu vyřazeny háravé feny, tak je to rpostě jeho rozhodnutí. Sice ne úplně obvyklé, ale ve své podstatě to chápu. Je hloupé, bez znalosti souvislostí a důvodů, o těchto lidech tvrdit, že jsou hysterky. Promiň, opravdu s tebou tady v tomto nemohu souhlasit.

PS: Měla jsem i feny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný