Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kissie9 mám na to stejný názor, majitelé fen s tímto bohužel musí počítat, nevidím v tom problém.
No a ja to posoudit vůbec nemůžu
..začínáme s agility a s fenkou vůbec..měla jsem jen psa a s tim jsem nikam nechodila..takže když mi bylo řečeno ze nemůžu tak stáhnu uši a odejdu..
..
@Kissie9 Ne, neprošel mi rukama ani jeden, zato jich kolem nás dnes a denně probíhají mraky. I když jsou holky v plném hárání, ještě se mi nestalo, aby pes nebyl odvolatelný/schopný odejít. Krom jednoho tuláka teda, ten nocoval před naším barákem a holky jsem radši vyvezla na procházku autem, z garáže…
Já ti nevím, znám tři agi cvičáky a ani na jednom háravky nikdo nikdy neřešil. Pro většinu psů je parkur větší lákadlo než voňavka. Samozřejmě bych tam nešla s čubou „v tom nejlepším“, ale to trvá krátce. Nějaké počáteční kapky krve nemůžou rozhodit ani méně vychované psy - vidím to… no napsala bych „dnes a denně“ ale musím napsat „hárání co hárání“ ![]()
@zolik18 a já se zatím rozmýšlím co budu s Deli dělat a jestli vůbec, je luxusní v tom, že ji rozdivočím, pak řeknu hodná, a hned přestane, pak zas raubíř a jede zas. Je strašně klidná, a v tom klidu ji teda podporuju, tak si říkám, že by byla snad po tatínkovi a mohla by třeba canisterapii, ae to mi jen tak napadlo, ještě nevim co to obnáší. Raději bych ji podpořila v tom, v čem je dobrá, než z ní dělat vysněného psa ![]()
@Duckula Canisterapie je poslání… Zatím je to miminko, rozvíjejte fyzické i psychické dovednosti, budujte vztah a čas ukáže, kde je vaše parketa ![]()
@Icestar právě, zatím nemám směr, a jak píšeš, ukáže to čas, jen vím, že to není žádný drak
a uvidíme, zda jí to zůstane.
@Icestar píše:
@Kissie9 Ne, neprošel mi rukama ani jeden, zato jich kolem nás dnes a denně probíhají mraky. I když jsou holky v plném hárání, ještě se mi nestalo, aby pes nebyl odvolatelný/schopný odejít. Krom jednoho tuláka teda, ten nocoval před naším barákem a holky jsem radši vyvezla na procházku autem, z garáže…
Já ti nevím, znám tři agi cvičáky a ani na jednom háravky nikdo nikdy neřešil. Pro většinu psů je parkur větší lákadlo než voňavka. Samozřejmě bych tam nešla s čubou „v tom nejlepším“, ale to trvá krátce. Nějaké počáteční kapky krve nemůžou rozhodit ani méně vychované psy - vidím to… no napsala bych „dnes a denně“ ale musím napsat „hárání co hárání“
Víš, já celkem rozumím tomu, že pokud tam má třeba agi začátečníka psa/psy, bere na ně trenér ohled a háravku na trénink nevezme..že jim dá čas.
Postupně se psi otrkají a pak je opravdu zajímá jen ten parkur ![]()
@Duckula píše:
@Icestar právě, zatím nemám směr, a jak píšeš, ukáže to čas, jen vím, že to není žádný draka uvidíme, zda jí to zůstane.
Je to mrně, do půl roka bych zaměření vůbec neřešila. Jestli ti straší v hlavě caniska, mohu ti dát kontakt na holčinu, co to dělá se svou borderkou už několik let. Je milá a má to v hlavě srovnané. Určitě ti ráda řekne vše, co by tě mohlo zajímat včetně třeba obtíží/překážek/negativ…a tipuji, že @Icestar zná také někoho, kdo to dělá. Takže o zdroje informací zřejmě mít nouzi nebudeš ![]()
@Duckula Tak to je super, že je Deli takovej kliďas, doufám, že jí to vydrží ![]()
Holky myslíte si, že se Balťas někdy zklidní?
Já si kolikrát říkám, že jak vyrůstá a žije s těma mýma divokýma dětma, co pořád někde běhají a skáčou, že nemá šanci z něj být klidný pes
Když jsem sama bez dětí s ním, tak funguje úplně jinak, je klidnější a víc spolupracuje, ale jakmile jdeme s dětma ven, tak on přepne do úplně jinýho režimu a řádí a lítá o stošest, aby mu náhodou ty děti neutekly a o něco s nima nepřišel.
A k tématu háravky a cvičák: jako chápu, že pro psy a jejich pánečky to může být těžké. Balťase taky začínají fenky zajímat a musím říct, že minule na cvičáku kdy měl tendenci na jednu fenku naskakovat, tak mu hodně trvalo, že z těch hormonků přepl na mě a na cvičení. Natož, kdyby ta fenka hárala, to by asi fakt nic neodcvičil. Takže chápu, že někde háravky na cvičák nepustí.
@hrubik píše:
@Duckula Tak to je super, že je Deli takovej kliďas, doufám, že jí to vydržíHolky myslíte si, že se Balťas někdy zklidní?
![]()
Já si kolikrát říkám, že jak vyrůstá a žije s těma mýma divokýma dětma, co pořád někde běhají a skáčou, že nemá šanci z něj být klidný pes
Když jsem sama bez dětí s ním, tak funguje úplně jinak, je klidnější a víc spolupracuje, ale jakmile jdeme s dětma ven, tak on přepne do úplně jinýho režimu a řádí a lítá o stošest, aby mu náhodou ty děti neutekly a o něco s nima nepřišel.
Hele, můj první borderák mě vyučil, že zklidnění raději neočekávat
Lidi mi říkali „počkej rok a půl“, „ve třech“, „v pěti“…jediné, co ho zastavilo bylo jeho srdce
Do té doby poděs (jasně, fyzické síly ubývalo, ale nijak drasticky)…litačka všude, všude musel být, všechny psy ovrčet (byl na zabití), všem fenám se dvořit (byl k pomilování), co ho bavilo, do toho šel srdcem…fakt torpédo ![]()
No a druhý borderák se vyklidnil po pubertě, kterou jsem v podstatě ani nezaznamenala (on ho dost korigoval ten starší, takže jsem fakt spoustu věcí neřešila). ![]()
Takže to neřeš, nech to plynout…pes se přirozeně přepíná do módu „Panička“ a „Děti“ a je tak spokojený. Pokud to tebe nějak neprudí, netřeba ho lámat ![]()
@Kissie9 píše:
Hele, můj první borderák mě vyučil, že zklidnění raději neočekávatLidi mi říkali „počkej rok a půl“, „ve třech“, „v pěti“…jediné, co ho zastavilo bylo jeho srdce
Do té doby poděs (jasně, fyzické síly ubývalo, ale nijak drasticky)…litačka všude, všude musel být, všechny psy ovrčet (byl na zabití), všem fenám se dvořit (byl k pomilování), co ho bavilo, do toho šel srdcem…fakt torpédo
No a druhý borderák se vyklidnil po pubertě, kterou jsem v podstatě ani nezaznamenala (on ho dost korigoval ten starší, takže jsem fakt spoustu věcí neřešila).
Takže to neřeš, nech to plynout…pes se přirozeně přepíná do módu „Panička“ a „Děti“ a je tak spokojený. Pokud to tebe nějak neprudí, netřeba ho lámat
No manžel mi taky říká, že si myslí, že Balto takovej prdlouš už zůstane na vždycky
Mě to nějak extra neprudí, že spíš je to někdy náročnější. A samo to musím korigovat, protože on jak se s dětma rozjuchá, tak pak se třeba i stane, že hlavně Aničku „štípne“ do ruky, jak běží a ona pak řve. Sice jí můžu tisíckrát říkat, že ho nemá rozdivočet a pak utíkat od něj a máchat rukama, ale po tisícíprvní to udělá zas můra malá. A nedávno jsem si psala s pánečkama od Baltových bráchů a oba už chodí na volno u silnice a to já si teda furt neumím představit. Jak říkám, Balto bude vláčet za sebou stopku do konce života
Ale abych si jen nestěžovala
Musím ho pochválit, včera jsem ho odvolávala na cvičáku ze hry s ostatníma psama a přišel, takže má i své světlé chvilky
![]()
@hrubik píše:
No manžel mi taky říká, že si myslí, že Balto takovej prdlouš už zůstane na vždyckyMě to nějak extra neprudí, že spíš je to někdy náročnější. A samo to musím korigovat, protože on jak se s dětma rozjuchá, tak pak se třeba i stane, že hlavně Aničku „štípne“ do ruky, jak běží a ona pak řve. Sice jí můžu tisíckrát říkat, že ho nemá rozdivočet a pak utíkat od něj a máchat rukama, ale po tisícíprvní to udělá zas můra malá. A nedávno jsem si psala s pánečkama od Baltových bráchů a oba už chodí na volno u silnice a to já si teda furt neumím představit. Jak říkám, Balto bude vláčet za sebou stopku do konce života
Ale abych si jen nestěžovala
Musím ho pochválit, včera jsem ho odvolávala na cvičáku ze hry s ostatníma psama a přišel, takže má i své světlé chvilky
![]()
Hele, mně je Balťas povahou moc sympatický, jak ho popisuješ
A víš co se říká, že psovi a obrazu jeho pána? Úplně v klidu bych to vztáhla na celou rodinu
Takže pokud je u vás akčnější/živější prostředí, Baltík se vám nadšeně přizpůsobí ![]()
EDIT: překlepy
@Kissie9 píše:
Hele, mně je Balťas povahou moc sympatický, jak ho popisuješ![]()
A víš co se říká, že psovi a obrazu jeho pána? Úplně v klidu bych to vztáhla na celou rodinu
Takže pokud je u vás akčnější/živější prostředí, Baltík se vám nadšeně přizpůsobí
EDIT: překlepy
To máš pravdu, jaký pán, takový pes. My taky pořád někde lítáme a v klidu neposedíme a vzteklej je po mně taky
Vidím to když trénujeme a on neví, co po něm chci, jak zavrčí a rozčiluje se. Zuří stejně jako panička
No prostě je celej já
Tak opravdu nemůžu čekat klidnýho psa ![]()
@Duckula píše:
@zolik18 a já se zatím rozmýšlím co budu s Deli dělat a jestli vůbec, je luxusní v tom, že ji rozdivočím, pak řeknu hodná, a hned přestane, pak zas raubíř a jede zas. Je strašně klidná, a v tom klidu ji teda podporuju, tak si říkám, že by byla snad po tatínkovi a mohla by třeba canisterapii, ae to mi jen tak napadlo, ještě nevim co to obnáší. Raději bych ji podpořila v tom, v čem je dobrá, než z ní dělat vysněného psa
No to máme stejně..taky poslechne když je divoká tak se dokáže od toho odpoutat..řeknu dost a je to..ja jsem nějak neresila co budem dělat..priorita pro me je taky na prvním místě poslušnost, aby nebehala pod kolo když jezdíme..atd. chtela jsem proste partacku a pohodarku a tu mam
jinak agi je pro nás takový rozptýlení, aby nebyl každý den takový jednotvarny..sampionku z ni mít nepotřebuju.. ![]()