Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26055
26.5.16 17:04

@Kissie9 mám na to stejný názor, majitelé fen s tímto bohužel musí počítat, nevidím v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
26.5.16 20:17

No a ja to posoudit vůbec nemůžu :nevim:..začínáme s agility a s fenkou vůbec..měla jsem jen psa a s tim jsem nikam nechodila..takže když mi bylo řečeno ze nemůžu tak stáhnu uši a odejdu.. :D..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
26.5.16 20:50

@Kissie9 Ne, neprošel mi rukama ani jeden, zato jich kolem nás dnes a denně probíhají mraky. I když jsou holky v plném hárání, ještě se mi nestalo, aby pes nebyl odvolatelný/schopný odejít. Krom jednoho tuláka teda, ten nocoval před naším barákem a holky jsem radši vyvezla na procházku autem, z garáže…
Já ti nevím, znám tři agi cvičáky a ani na jednom háravky nikdo nikdy neřešil. Pro většinu psů je parkur větší lákadlo než voňavka. Samozřejmě bych tam nešla s čubou „v tom nejlepším“, ale to trvá krátce. Nějaké počáteční kapky krve nemůžou rozhodit ani méně vychované psy - vidím to… no napsala bych „dnes a denně“ ale musím napsat „hárání co hárání“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
26.5.16 22:42

@zolik18 a já se zatím rozmýšlím co budu s Deli dělat a jestli vůbec, je luxusní v tom, že ji rozdivočím, pak řeknu hodná, a hned přestane, pak zas raubíř a jede zas. Je strašně klidná, a v tom klidu ji teda podporuju, tak si říkám, že by byla snad po tatínkovi a mohla by třeba canisterapii, ae to mi jen tak napadlo, ještě nevim co to obnáší. Raději bych ji podpořila v tom, v čem je dobrá, než z ní dělat vysněného psa :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
26.5.16 22:45

@Duckula Canisterapie je poslání… Zatím je to miminko, rozvíjejte fyzické i psychické dovednosti, budujte vztah a čas ukáže, kde je vaše parketa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
26.5.16 23:14

@Icestar právě, zatím nemám směr, a jak píšeš, ukáže to čas, jen vím, že to není žádný drak :D a uvidíme, zda jí to zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
27.5.16 09:44
@Icestar píše:
@Kissie9 Ne, neprošel mi rukama ani jeden, zato jich kolem nás dnes a denně probíhají mraky. I když jsou holky v plném hárání, ještě se mi nestalo, aby pes nebyl odvolatelný/schopný odejít. Krom jednoho tuláka teda, ten nocoval před naším barákem a holky jsem radši vyvezla na procházku autem, z garáže…
Já ti nevím, znám tři agi cvičáky a ani na jednom háravky nikdo nikdy neřešil. Pro většinu psů je parkur větší lákadlo než voňavka. Samozřejmě bych tam nešla s čubou „v tom nejlepším“, ale to trvá krátce. Nějaké počáteční kapky krve nemůžou rozhodit ani méně vychované psy - vidím to… no napsala bych „dnes a denně“ ale musím napsat „hárání co hárání“ :)
:mrgreen: tak to máte super, že tam není žádný pořádný Don Juan :mrgreen:

Víš, já celkem rozumím tomu, že pokud tam má třeba agi začátečníka psa/psy, bere na ně trenér ohled a háravku na trénink nevezme..že jim dá čas.
Postupně se psi otrkají a pak je opravdu zajímá jen ten parkur :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
27.5.16 09:50
@Duckula píše:
@Icestar právě, zatím nemám směr, a jak píšeš, ukáže to čas, jen vím, že to není žádný drak :D a uvidíme, zda jí to zůstane.

Je to mrně, do půl roka bych zaměření vůbec neřešila. Jestli ti straší v hlavě caniska, mohu ti dát kontakt na holčinu, co to dělá se svou borderkou už několik let. Je milá a má to v hlavě srovnané. Určitě ti ráda řekne vše, co by tě mohlo zajímat včetně třeba obtíží/překážek/negativ…a tipuji, že @Icestar zná také někoho, kdo to dělá. Takže o zdroje informací zřejmě mít nouzi nebudeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
27.5.16 09:59

@Duckula Tak to je super, že je Deli takovej kliďas, doufám, že jí to vydrží :)

Holky myslíte si, že se Balťas někdy zklidní? :mrgreen: :mrgreen: Já si kolikrát říkám, že jak vyrůstá a žije s těma mýma divokýma dětma, co pořád někde běhají a skáčou, že nemá šanci z něj být klidný pes :mrgreen: Když jsem sama bez dětí s ním, tak funguje úplně jinak, je klidnější a víc spolupracuje, ale jakmile jdeme s dětma ven, tak on přepne do úplně jinýho režimu a řádí a lítá o stošest, aby mu náhodou ty děti neutekly a o něco s nima nepřišel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
27.5.16 10:12

A k tématu háravky a cvičák: jako chápu, že pro psy a jejich pánečky to může být těžké. Balťase taky začínají fenky zajímat a musím říct, že minule na cvičáku kdy měl tendenci na jednu fenku naskakovat, tak mu hodně trvalo, že z těch hormonků přepl na mě a na cvičení. Natož, kdyby ta fenka hárala, to by asi fakt nic neodcvičil. Takže chápu, že někde háravky na cvičák nepustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
27.5.16 10:20
@hrubik píše:
@Duckula Tak to je super, že je Deli takovej kliďas, doufám, že jí to vydrží :)Holky myslíte si, že se Balťas někdy zklidní? :mrgreen: :mrgreen: Já si kolikrát říkám, že jak vyrůstá a žije s těma mýma divokýma dětma, co pořád někde běhají a skáčou, že nemá šanci z něj být klidný pes :mrgreen: Když jsem sama bez dětí s ním, tak funguje úplně jinak, je klidnější a víc spolupracuje, ale jakmile jdeme s dětma ven, tak on přepne do úplně jinýho režimu a řádí a lítá o stošest, aby mu náhodou ty děti neutekly a o něco s nima nepřišel.

Hele, můj první borderák mě vyučil, že zklidnění raději neočekávat :mrgreen: Lidi mi říkali „počkej rok a půl“, „ve třech“, „v pěti“…jediné, co ho zastavilo bylo jeho srdce :,( Do té doby poděs (jasně, fyzické síly ubývalo, ale nijak drasticky)…litačka všude, všude musel být, všechny psy ovrčet (byl na zabití), všem fenám se dvořit (byl k pomilování), co ho bavilo, do toho šel srdcem…fakt torpédo :srdce:
No a druhý borderák se vyklidnil po pubertě, kterou jsem v podstatě ani nezaznamenala (on ho dost korigoval ten starší, takže jsem fakt spoustu věcí neřešila). :srdce:
Takže to neřeš, nech to plynout…pes se přirozeně přepíná do módu „Panička“ a „Děti“ a je tak spokojený. Pokud to tebe nějak neprudí, netřeba ho lámat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
27.5.16 10:39
@Kissie9 píše:
Hele, můj první borderák mě vyučil, že zklidnění raději neočekávat :mrgreen: Lidi mi říkali „počkej rok a půl“, „ve třech“, „v pěti“…jediné, co ho zastavilo bylo jeho srdce :,( Do té doby poděs (jasně, fyzické síly ubývalo, ale nijak drasticky)…litačka všude, všude musel být, všechny psy ovrčet (byl na zabití), všem fenám se dvořit (byl k pomilování), co ho bavilo, do toho šel srdcem…fakt torpédo :srdce:
No a druhý borderák se vyklidnil po pubertě, kterou jsem v podstatě ani nezaznamenala (on ho dost korigoval ten starší, takže jsem fakt spoustu věcí neřešila). :srdce:
Takže to neřeš, nech to plynout…pes se přirozeně přepíná do módu „Panička“ a „Děti“ a je tak spokojený. Pokud to tebe nějak neprudí, netřeba ho lámat :)

No manžel mi taky říká, že si myslí, že Balto takovej prdlouš už zůstane na vždycky :lol: Mě to nějak extra neprudí, že spíš je to někdy náročnější. A samo to musím korigovat, protože on jak se s dětma rozjuchá, tak pak se třeba i stane, že hlavně Aničku „štípne“ do ruky, jak běží a ona pak řve. Sice jí můžu tisíckrát říkat, že ho nemá rozdivočet a pak utíkat od něj a máchat rukama, ale po tisícíprvní to udělá zas můra malá. A nedávno jsem si psala s pánečkama od Baltových bráchů a oba už chodí na volno u silnice a to já si teda furt neumím představit. Jak říkám, Balto bude vláčet za sebou stopku do konce života :roll: Ale abych si jen nestěžovala :mrgreen: Musím ho pochválit, včera jsem ho odvolávala na cvičáku ze hry s ostatníma psama a přišel, takže má i své světlé chvilky :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
27.5.16 10:44
@hrubik píše:
No manžel mi taky říká, že si myslí, že Balto takovej prdlouš už zůstane na vždycky :lol: Mě to nějak extra neprudí, že spíš je to někdy náročnější. A samo to musím korigovat, protože on jak se s dětma rozjuchá, tak pak se třeba i stane, že hlavně Aničku „štípne“ do ruky, jak běží a ona pak řve. Sice jí můžu tisíckrát říkat, že ho nemá rozdivočet a pak utíkat od něj a máchat rukama, ale po tisícíprvní to udělá zas můra malá. A nedávno jsem si psala s pánečkama od Baltových bráchů a oba už chodí na volno u silnice a to já si teda furt neumím představit. Jak říkám, Balto bude vláčet za sebou stopku do konce života :roll: Ale abych si jen nestěžovala :mrgreen: Musím ho pochválit, včera jsem ho odvolávala na cvičáku ze hry s ostatníma psama a přišel, takže má i své světlé chvilky :mrgreen: :mrgreen:

Hele, mně je Balťas povahou moc sympatický, jak ho popisuješ :mrgreen: :srdce: A víš co se říká, že psovi a obrazu jeho pána? Úplně v klidu bych to vztáhla na celou rodinu ;) Takže pokud je u vás akčnější/živější prostředí, Baltík se vám nadšeně přizpůsobí :mrgreen:

EDIT: překlepy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
27.5.16 10:49
@Kissie9 píše:
Hele, mně je Balťas povahou moc sympatický, jak ho popisuješ :mrgreen: :srdce: A víš co se říká, že psovi a obrazu jeho pána? Úplně v klidu bych to vztáhla na celou rodinu ;) Takže pokud je u vás akčnější/živější prostředí, Baltík se vám nadšeně přizpůsobí :mrgreen:EDIT: překlepy

To máš pravdu, jaký pán, takový pes. My taky pořád někde lítáme a v klidu neposedíme a vzteklej je po mně taky :mrgreen: Vidím to když trénujeme a on neví, co po něm chci, jak zavrčí a rozčiluje se. Zuří stejně jako panička :mrgreen: No prostě je celej já :srdce: Tak opravdu nemůžu čekat klidnýho psa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
27.5.16 10:54
@Duckula píše:
@zolik18 a já se zatím rozmýšlím co budu s Deli dělat a jestli vůbec, je luxusní v tom, že ji rozdivočím, pak řeknu hodná, a hned přestane, pak zas raubíř a jede zas. Je strašně klidná, a v tom klidu ji teda podporuju, tak si říkám, že by byla snad po tatínkovi a mohla by třeba canisterapii, ae to mi jen tak napadlo, ještě nevim co to obnáší. Raději bych ji podpořila v tom, v čem je dobrá, než z ní dělat vysněného psa :think:

No to máme stejně..taky poslechne když je divoká tak se dokáže od toho odpoutat..řeknu dost a je to..ja jsem nějak neresila co budem dělat..priorita pro me je taky na prvním místě poslušnost, aby nebehala pod kolo když jezdíme..atd. chtela jsem proste partacku a pohodarku a tu mam :srdce: jinak agi je pro nás takový rozptýlení, aby nebyl každý den takový jednotvarny..sampionku z ni mít nepotřebuju.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný