Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8138
21.6.16 08:44
@skutrjohny píše:
A ještě me napadla jedna věc. tim, ze pes tu snuru taha po zemi, tak při obcasnem navijeni budu jak prase vzhledem k tomu, ze je často rosa nebo mokro a pes beha po poli a mezi kaluzemi.
:mrgreen: no, můžeš si vybrat - chodit venčit v obleku a mít psa, kterého nepřivoláš nebo tomu něco obětovat a po čase mít psa s přivoláním :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.6.16 08:55
@Kissie9 píše: :mrgreen: no, můžeš si vybrat - chodit venčit v obleku a mít psa, kterého nepřivoláš nebo tomu něco obětovat a po čase mít psa s přivoláním :nevim:

hmm, to by byla parada. chlap v obleku s dokonale poslusnym psem. zenam by se jiste podlamovaly kolena. zkusim něco obetovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
21.6.16 12:31
@skutrjohny píše:
hmm, to by byla parada. chlap v obleku s dokonale poslusnym psem. zenam by se jiste podlamovaly kolena. zkusim něco obetovat :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
21.6.16 12:57
@skutrjohny píše:
A ještě me napadla jedna věc. tim, ze pes tu snuru taha po zemi, tak při obcasnem navijeni budu jak prase vzhledem k tomu, ze je často rosa nebo mokro a pes beha po poli a mezi kaluzemi.

Jj, budeš jako prase, s tím se smiř :mrgreen: Sotva mi odrostly děti a já chtěla být „za dámu“, tak jsem si pořídila psa a zase jsem jako prase :lol: Ale jsou i navíjecí stopky, myslím 10m dlouhé, ale je to těžké v ruce a dost drahé, tuším klidně i tisíc korun. Ale jak píšou holky, musí se ty povely naučit a k tomu je to super. Balto lítá kolem nás prakticky na volno, jen za sebou vláčí tu stopovačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.6.16 13:20
@hrubik píše:
Jj, budeš jako prase, s tím se smiř :mrgreen: Sotva mi odrostly děti a já chtěla být „za dámu“, tak jsem si pořídila psa a zase jsem jako prase :lol: Ale jsou i navíjecí stopky, myslím 10m dlouhé, ale je to těžké v ruce a dost drahé, tuším klidně i tisíc korun. Ale jak píšou holky, musí se ty povely naučit a k tomu je to super. Balto lítá kolem nás prakticky na volno, jen za sebou vláčí tu stopovačku.

Uz jsem ji koupil, tak to otestuji. Pocitam, ze ji budu ze zacatku drzet hlavne v ruce a uvidim, jestli ho tim necemu odnaucim. Při nejhorsim ji budu používat jako voditko nakrátko. Jako prase jsem uz i tak, když na me občas skoci, tak snad to preziji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
21.6.16 21:28
@skutrjohny píše:
Uz jsem ji koupil, tak to otestuji. Pocitam, ze ji budu ze zacatku drzet hlavne v ruce a uvidim, jestli ho tim necemu odnaucim. Při nejhorsim ji budu používat jako voditko nakrátko. Jako prase jsem uz i tak, když na me občas skoci, tak snad to preziji:)

Tak hodně štěstí s učením :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
22.6.16 06:46
@skutrjohny píše:
Icestar, hrubik:
A je to cesta/vychovny prostredek k tomu, aby casem mohl byt i na volno a ja mel 100% jistotu, ze uposlechne a vrati se?

Rozhodně ne. Stopovačka je prostředek k zabránění útěku psa v době, kdy ještě přivolání není stoprocentní. Je to taková „ruční brzda“, ale nenahrazuje „plynový pedál se šaltpákou“ - vztah sae svým psem je nutno budovat formou společných her, cvičení, tréninků a zase her. Teprve pes, který očekává samé kladné věci od páníčka, na jeho zavolání ochotně přijde v očekávání dalších kladných zážitků a opustí kvůli tomu voňavou háravku nebo nalezenou mňamku. To není záležitost jednoho odpoledne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.6.16 09:12

@skutrjohny byt na tvem miste, zacnu s privolanim uplne od zacatku. Pomoci snury. Privolani a skubnuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
22.6.16 10:38
@g.sandova píše:
@skutrjohny byt na tvem miste, zacnu s privolanim uplne od zacatku. Pomoci snury. Privolani a skubnuti

Já bych teda neškubala, ale lehce zatahala ;) Prostě nenásilně donutila psa, aby přišel. Ale opravdu začít od začátku, každé přivolání takhle provést. A jakmile přijde, i kdyby nedobrovolně a musel jsi zatahat, tak obrovská radost, odměna, pohrát atd. Hrajte často na procházkách přivolávačské hry - zadržené přivolání, deke apod. Aby se naučil jak píše Icestar, že přijít k páníčkovi je vždy bezva, že se to vyplatí. Dala bych i speciální dobré odměnky na to přivolání, které miluje, ale nemá je příliš často, aby pochopil, že je to fakt něco extra a že slovíčko „ke mně“ pro něj znamená „hurá, už běžím pánečku pro ty super dobroty“. U nás to tak aspoň funguje a je super vidět, jak Balto na to „ke mně“ fakt nadšeně valí a dělá tento „cvik“ rád. Samozřejmě je druhá věc, když má něco fakt extra zajímavýho a nejlépe zakázanýho - mrtvá ryba, hovňous atd. Tak to pořád nějak na to přivolání neslyší :mrgreen: Ale od toho je tu ta stopka, že :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
22.6.16 21:04

@g.sandova Nejlepší způsob, jak v psovi vyvolat asociaci „jméno = bolest“. Co pak až šňůru odepne? Rychle si pes uvědomí, že po jméně nepřijde škubnutí a vesele zdrhne. Nebude totiž mít důvod se vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.6.16 21:33

@Icestar jaka bolest? Nemluvim o cukani az psovi odletne hlava. U nas to zafungovalo perfektne. Ja uz snuru pouzivat nemusim. Pes kolem me krouzi a odvolam ho od psu, kocek atd. V kombinaci s poz. motivaci je to dobra metoda. A hlavne odmenovat psa za to, ze pes prijde sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
22.6.16 21:41

@skutrjohny Já odměňuju venku hodně. A dobrotama. Doma klidně cvičíme na granule, ale venku jsou to dobrůtky. A chci, aby když řeknu jen jeho jméno, aby se zastavil a podíval na mě. To úplně stačí, ani často nemusím volat ke mně. Když vidím, že jde dál ode mně, nebo někam, kam nechci, zavolám jen Balto a on se stopne a jde za mnou. Samo mi furt klidně udělá, že na mě kouká a ani na ke mně se hned za mnou nerozeběhne. Dá si tak pár vteřin na rozmyšlenou, lump jeden. Ale pak přijde. A když náhodou zas dělá hluchýho, já běžím pryč od něj a hodně dupu a on hned maže za mnou. Takže taky jeden ze způsobů, jak to přivolání zlepšit. Zavolat na něj a zdrhat od něj pryč a dupat nebo cinkat klíčema, prostě aby pes slyšel, že mu jeho milovaný páneček zdrhá pryč a to pak i lákavé věci jdou stranou ;) Většinou teda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
25.6.16 19:17

@skutrjohny u sveho psa to zatim resim tak, zeji zbytecne nevystavuju situacim aby utikala, chodime na volno, voditko mam v kapse kdyby. Snazim se dodrzovat abych na ni vzdycky videla. Nenecham ji odchazet prilis daleko a zbytecne dlouho lelkovat, kdyz se kdokoli blizi volam ji k sobe aby si to osvojila… na vetsi vzdalenosti a samostatne rozhodovani ma mega casu, ae mi se to keca, Deli ma 4 mesice, tal doufam ze nam to takto vyjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
26.6.16 14:58

No k k tomu přivolání megí uměla povel ke mně jako první, ale po nějákém čase stoho sešlo, ted jí to musím říct aji třikrát nebo na podruhé zvýšit hlas a to dostala kokin a kokin a nikdy když přišla nedostala seřvané.. oná má svoji hlavu a štve mě to..,ale povel nesmíš když jde kolem nebo když se blíží pes máme zmáknutý :) prostě si někdy něco čmuchá a nic ji nezajíma a stím utíkáním to platí, ale nebudu celý život utíkat jak magor :( a taky si všímám, že někdy jeúplně poslušná dá se sní skvěle pracovat atd. ale pak je třeba jeden den úplněnahluchlá a nezájem.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
13.9.16 21:41

Zdravím všechny..holky prosím sos..Amy teď strašně vypelichala..nemá skoro žádný chlupy..vypadá jak totálně tyrany pes..k tomu strašně pohubla..v červenci teda prodělala kastraci, ale za tři týdny byla fit..další problém je ten ze vůbec nechce jíst..už jsem zmenila granule..vyzkoušela vše možný..jsem ráda ze se mi jednou denně naji..nedostává ani nic od stolu, aby prostě jedla svoje jídlo..když jdu s miskou tak se schová do boudy, aby nemusela jíst..to prostě není normalni..jsem docela uz zoufalá, potřebují aby přibrala ale nechci ji cpát lidským jídlem..a ty chlupy me děsí teď před zimou..bych ji ani nemohla nechat venku..s její srsti by zmrzla. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný