Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
67
20.12.16 09:15

Ahoj,

ráda bych se přidala do diskuze. Ujala jsem se 7 týdenního pejska border kolie. Mám ho doma týden, učí se celkem rychle, sedni, lehni, pojď sem, trochu už zvládá sudy a fuj. Všechno kouše, topení, koberec, kuch. linku, druhýho pejska. Je hrozně rozjařenej. Nechci ho bít, je malej a nechci, aby se mě bál, důrazně mu říkám fuj, když dělá něco, co nemá. Chtěla jsem se zeptat na nějaký finty jak odnaučit kousání nábytku případně nějaké povely? Mám knížku 100+1 psích triků. Cvičák je od nás bohužel daleko a po práci bych ho stíhala málokdy.
Uvítala bych jakoukoliv radu na výcvik, výchovu, abych neudělala něco špatně.

Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
20.12.16 16:40

Mají ho sousedi a je super, vždycky když jí vidím, tak nás vítá. Umí snad všechno, ale určitě je zatím spousta práce. Tihle psi potřebují dobrou výchovu a hlavně zábavu a pohyb:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
20.12.16 17:13
@Bonnnie_Em píše:
Ahoj,

ráda bych se přidala do diskuze. Ujala jsem se 7 týdenního pejska border kolie. Mám ho doma týden, učí se celkem rychle, sedni, lehni, pojď sem, trochu už zvládá sudy a fuj. Všechno kouše, topení, koberec, kuch. linku, druhýho pejska. Je hrozně rozjařenej. Nechci ho bít, je malej a nechci, aby se mě bál, důrazně mu říkám fuj, když dělá něco, co nemá. Chtěla jsem se zeptat na nějaký finty jak odnaučit kousání nábytku případně nějaké povely? Mám knížku 100+1 psích triků. Cvičák je od nás bohužel daleko a po práci bych ho stíhala málokdy.
Uvítala bych jakoukoliv radu na výcvik, výchovu, abych neudělala něco špatně.

Děkuju :)

Ahoj, vítám v klubu :mrgreen:
Nemám teď moc čas (jako asi většina ženských před Vánoci). Snad se ozve Icinka. Jen jedna rychlá rada na začátek - dej si povel Fuj třeba jen na nějaké hnusy venku a povel NE na zakázané činnosti (kousání čehokoliv/kohokoliv). Moji borderáci byli jak ničící komando, když byli malí a pak z ničeho nic stop! a nezničili nic. Trapně mám pocit, že moje zásluha na tom není zas až tak velká :oops: (no možná jo, prostě jim jen docvaklo, co po nich ubohá panička celou dobu chce). Radím hodně zaměstnat, ale i hlavu, to je docela utaví. Poslušnost bez spíš jako hru a triky taky…když se tak člověk naladí, není tolik nabručený, když se „poslušnost“ nedaří ;)
Boderky jsou skvělé, rychle se ti přizpůsobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
20.12.16 18:44

@Kissie9 Ahoj, moc děkuju. Chápu, taky mám před Vánocema frmol a hlavně, když se mi dostalo domů tohle třeštidlo. Snažím se chodit ven hned jak se probudí, dohraje si, aby se naučil venčit se venku. Docela se daří. V kapse nosím granule (má je radši než piškoty) a trénujem k noze, čekej, za loužičky venku taky dostává odměny. Trénujeme i doma, aby neměl čas všechno kousat, ale to je marný, kouše všechno a pořád :D Taham ho všude sebou, aby si zvykl na lidi, auta, MHD, naštěstí se nebojí a šlape :) Ale mám strach v lednu, bude doma sám přes den, takže ranní min. hodinové procházky s aportama a povelama aby se unavil a pak až po práci :( Doufám, že to zvládneme, když už se nám dostal do rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
8.1.17 11:40

Zdravím všechny..holky prosím sos..už druhý den co prijdem z venku a Amy ulehne na místo tak se tam vždy pocura..necura doma nikdy takže teď nevím jestli to mám považovat za zdravotní problém nebo to přikládám k te zimě a sněhu co neustále lize..nemáte s tím některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
8.1.17 12:30
@zolik18 píše:
Zdravím všechny..holky prosím sos..už druhý den co prijdem z venku a Amy ulehne na místo tak se tam vždy pocura..necura doma nikdy takže teď nevím jestli to mám považovat za zdravotní problém nebo to přikládám k te zimě a sněhu co neustále lize..nemáte s tím některá zkušenost?

Mi to připomnělo mě samotnou…jak se vrátím z procházky, letím na záchod :roll: Když s tím měl mlaďoch problémy, tak jsem došla domů a po cca 15 minutách s ním vyběhla jen před dveře, aby si někde zvedl nožičku. Pomohlo to. Zkus to také a pokud to nepomůže, vem ji na veterinu (asi se vzorkem moči). Jako zima a sníh mohou dělat své, zvlášť, pokud jsi s tím před tím problémy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
8.1.17 16:43

@Kissie9 o.k.zkusím..díky..snad to bude o. k.jinak teda už se vidím jak chytám moc ty mojí blaznivce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
9.1.17 07:50
@zolik18 píše:
@Kissie9 o.k.zkusím..díky..snad to bude o. k.jinak teda už se vidím jak chytám moc ty mojí blaznivce :lol:

Jestli tě to uklidní, včera se to po x letech stalo mému psu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.1.17 08:58
@Kissie9 píše:
Jestli tě to uklidní, včera se to po x letech stalo mému psu :mrgreen:

Tak v tom aspoň nejsem sama. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
9.1.17 10:18
@zolik18 píše:
Tak v tom aspoň nejsem sama. :mrgreen:

Nééé. Jde o střídání zima x teplo a sníh, co venku sežerou :roll: Netrestat, uklidit, nekomentovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.1.17 10:34
@Kissie9 píše:
Nééé. Jde o střídání zima x teplo a sníh, co venku sežerou :roll: Netrestat, uklidit, nekomentovat ;)

Jj taky si to myslím..z tepla do -17 se asi někde musí odrazit..samozřejmě ze neřeknu ani slovo..a poslušně uklidim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.1.17 20:54

Ahoj zdravím všechny border maminy :mavam: dnešním dnem jsem uspesne dočetla všech 87stran :dance: a to jsem kolikrat cetla az do dvou do rana :lol: od očekávání Balta přes dojímá videa moc poucne komentáře Děkuji v patek si jedu pro své mimi :srdce: a jak to měly asi všichni moc se těším a zároveň děsim 8) předtím jsem mela tyranou vlcandu tak jsem chtěla také starší fenecku no uviděla jsem inzerát jela se podivat a už neodolala :P budeme mít psa TIMMY doufám, že tahle debata stranou 87 nekončí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
26.1.17 20:23
@wanonym píše:
Ahoj zdravím všechny border maminy :mavam: dnešním dnem jsem uspesne dočetla všech 87stran :dance: a to jsem kolikrat cetla az do dvou do rana :lol: od očekávání Balta přes dojímá videa moc poucne komentáře Děkuji v patek si jedu pro své mimi :srdce: a jak to měly asi všichni moc se těším a zároveň děsim 8) předtím jsem mela tyranou vlcandu tak jsem chtěla také starší fenecku no uviděla jsem inzerát jela se podivat a už neodolala :P budeme mít psa TIMMY doufám, že tahle debata stranou 87 nekončí :pankac:

Ahoj..vitej mezi nami :mavam: ja mám fenku rok a půl a za me mužů říct ze je to náročný..aspoň pro me ten první rok byl..zkloubit práci, děti, domácnost a do toho posuka psa dalo dost zabrat..nejhorší byla výchova…člověk pořád něco dělal špatně a kolikrát jsem neměla ani nervy a trpělivost..naštěstí máme tyhle stránky..díky za ne a za holky co dávají rady nad zlato :palec:z mého celkem poklidného života se stal najednou hektický život ale tak jsem to chtěla a nemenila bych..u nás doma na prvním místě pes a pak všichni ostatni :) tak přeji pevné nervy a hodně trpělivosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
26.1.17 20:26
@Inaris píše:
Určitě nejdřív vyloučit zdravotní problém.

Děkuji ale uz je to o.k.asi opravdu teplo a zima.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
27.1.17 19:36

Ahoj po delší době :mavam: Dočetla jsem všechny příspěvky a jdu k tomu něco napsat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný