Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
ráda bych se přidala do diskuze. Ujala jsem se 7 týdenního pejska border kolie. Mám ho doma týden, učí se celkem rychle, sedni, lehni, pojď sem, trochu už zvládá sudy a fuj. Všechno kouše, topení, koberec, kuch. linku, druhýho pejska. Je hrozně rozjařenej. Nechci ho bít, je malej a nechci, aby se mě bál, důrazně mu říkám fuj, když dělá něco, co nemá. Chtěla jsem se zeptat na nějaký finty jak odnaučit kousání nábytku případně nějaké povely? Mám knížku 100+1 psích triků. Cvičák je od nás bohužel daleko a po práci bych ho stíhala málokdy.
Uvítala bych jakoukoliv radu na výcvik, výchovu, abych neudělala něco špatně.
Děkuju ![]()
Mají ho sousedi a je super, vždycky když jí vidím, tak nás vítá. Umí snad všechno, ale určitě je zatím spousta práce. Tihle psi potřebují dobrou výchovu a hlavně zábavu a pohyb:)
@Bonnnie_Em píše:
Ahoj,ráda bych se přidala do diskuze. Ujala jsem se 7 týdenního pejska border kolie. Mám ho doma týden, učí se celkem rychle, sedni, lehni, pojď sem, trochu už zvládá sudy a fuj. Všechno kouše, topení, koberec, kuch. linku, druhýho pejska. Je hrozně rozjařenej. Nechci ho bít, je malej a nechci, aby se mě bál, důrazně mu říkám fuj, když dělá něco, co nemá. Chtěla jsem se zeptat na nějaký finty jak odnaučit kousání nábytku případně nějaké povely? Mám knížku 100+1 psích triků. Cvičák je od nás bohužel daleko a po práci bych ho stíhala málokdy.
Děkuju
Uvítala bych jakoukoliv radu na výcvik, výchovu, abych neudělala něco špatně.
Ahoj, vítám v klubu ![]()
Nemám teď moc čas (jako asi většina ženských před Vánoci). Snad se ozve Icinka. Jen jedna rychlá rada na začátek - dej si povel Fuj třeba jen na nějaké hnusy venku a povel NE na zakázané činnosti (kousání čehokoliv/kohokoliv). Moji borderáci byli jak ničící komando, když byli malí a pak z ničeho nic stop! a nezničili nic. Trapně mám pocit, že moje zásluha na tom není zas až tak velká
(no možná jo, prostě jim jen docvaklo, co po nich ubohá panička celou dobu chce). Radím hodně zaměstnat, ale i hlavu, to je docela utaví. Poslušnost bez spíš jako hru a triky taky…když se tak člověk naladí, není tolik nabručený, když se „poslušnost“ nedaří ![]()
Boderky jsou skvělé, rychle se ti přizpůsobí.
@Kissie9 Ahoj, moc děkuju. Chápu, taky mám před Vánocema frmol a hlavně, když se mi dostalo domů tohle třeštidlo. Snažím se chodit ven hned jak se probudí, dohraje si, aby se naučil venčit se venku. Docela se daří. V kapse nosím granule (má je radši než piškoty) a trénujem k noze, čekej, za loužičky venku taky dostává odměny. Trénujeme i doma, aby neměl čas všechno kousat, ale to je marný, kouše všechno a pořád
Taham ho všude sebou, aby si zvykl na lidi, auta, MHD, naštěstí se nebojí a šlape
Ale mám strach v lednu, bude doma sám přes den, takže ranní min. hodinové procházky s aportama a povelama aby se unavil a pak až po práci
Doufám, že to zvládneme, když už se nám dostal do rodiny.
Zdravím všechny..holky prosím sos..už druhý den co prijdem z venku a Amy ulehne na místo tak se tam vždy pocura..necura doma nikdy takže teď nevím jestli to mám považovat za zdravotní problém nebo to přikládám k te zimě a sněhu co neustále lize..nemáte s tím některá zkušenost?
@zolik18 píše:
Zdravím všechny..holky prosím sos..už druhý den co prijdem z venku a Amy ulehne na místo tak se tam vždy pocura..necura doma nikdy takže teď nevím jestli to mám považovat za zdravotní problém nebo to přikládám k te zimě a sněhu co neustále lize..nemáte s tím některá zkušenost?
Mi to připomnělo mě samotnou…jak se vrátím z procházky, letím na záchod
Když s tím měl mlaďoch problémy, tak jsem došla domů a po cca 15 minutách s ním vyběhla jen před dveře, aby si někde zvedl nožičku. Pomohlo to. Zkus to také a pokud to nepomůže, vem ji na veterinu (asi se vzorkem moči). Jako zima a sníh mohou dělat své, zvlášť, pokud jsi s tím před tím problémy neměla.
@Kissie9 o.k.zkusím..díky..snad to bude o. k.jinak teda už se vidím jak chytám moc ty mojí blaznivce ![]()
@zolik18 píše:
@Kissie9 o.k.zkusím..díky..snad to bude o. k.jinak teda už se vidím jak chytám moc ty mojí blaznivce
Jestli tě to uklidní, včera se to po x letech stalo mému psu ![]()
@Kissie9 píše:
Jestli tě to uklidní, včera se to po x letech stalo mému psu
Tak v tom aspoň nejsem sama. ![]()
@zolik18 píše:
Tak v tom aspoň nejsem sama.
Nééé. Jde o střídání zima x teplo a sníh, co venku sežerou
Netrestat, uklidit, nekomentovat ![]()
@Kissie9 píše:
Nééé. Jde o střídání zima x teplo a sníh, co venku sežerouNetrestat, uklidit, nekomentovat
Jj taky si to myslím..z tepla do -17 se asi někde musí odrazit..samozřejmě ze neřeknu ani slovo..a poslušně uklidim ![]()
Ahoj zdravím všechny border maminy
dnešním dnem jsem uspesne dočetla všech 87stran
a to jsem kolikrat cetla az do dvou do rana
od očekávání Balta přes dojímá videa moc poucne komentáře Děkuji v patek si jedu pro své mimi
a jak to měly asi všichni moc se těším a zároveň děsim
předtím jsem mela tyranou vlcandu tak jsem chtěla také starší fenecku no uviděla jsem inzerát jela se podivat a už neodolala
budeme mít psa TIMMY doufám, že tahle debata stranou 87 nekončí ![]()
@wanonym píše:
Ahoj zdravím všechny border maminydnešním dnem jsem uspesne dočetla všech 87stran
a to jsem kolikrat cetla az do dvou do rana
od očekávání Balta přes dojímá videa moc poucne komentáře Děkuji v patek si jedu pro své mimi
a jak to měly asi všichni moc se těším a zároveň děsim
předtím jsem mela tyranou vlcandu tak jsem chtěla také starší fenecku no uviděla jsem inzerát jela se podivat a už neodolala
budeme mít psa TIMMY doufám, že tahle debata stranou 87 nekončí
Ahoj..vitej mezi nami
ja mám fenku rok a půl a za me mužů říct ze je to náročný..aspoň pro me ten první rok byl..zkloubit práci, děti, domácnost a do toho posuka psa dalo dost zabrat..nejhorší byla výchova…člověk pořád něco dělal špatně a kolikrát jsem neměla ani nervy a trpělivost..naštěstí máme tyhle stránky..díky za ne a za holky co dávají rady nad zlato
z mého celkem poklidného života se stal najednou hektický život ale tak jsem to chtěla a nemenila bych..u nás doma na prvním místě pes a pak všichni ostatni
tak přeji pevné nervy a hodně trpělivosti..
@Inaris píše:
Určitě nejdřív vyloučit zdravotní problém.
Děkuji ale uz je to o.k.asi opravdu teplo a zima.. ![]()
Ahoj po delší době
Dočetla jsem všechny příspěvky a jdu k tomu něco napsat ![]()