Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bonnnie_Em Balto taky hodně ničil nábytek, když byl malej, židle máme okousaný a pustil se i do konferenčního stolku. Podotýkám, že doma prakticky nebýval a nebývá sám, ale i tak během chvilky stihl dost okousat. Taky jsme zakazovali, říkali „ne, nesmíš“ a dost pomohlo, když měl svoje dřevo, co kousat mohl. Takže sice doma byly pořád nějaké třísky, ale lepší, jak mít zdemolovaný byt ![]()
@zolik18 Jsem ráda, že Amy už je ok. Balto má aktuálně nachlazený močák, 14 dní atb
Ach ty mrazy. Asi jsme to přepískli s prochajdama…
@wanonym Vítej u nás a v životě s borderkou
Jak psala Zolik, je to náročné. Nemám srovnání, jestli víc než s jiným psem, protože Balto je náš první. Ale je to fuška, chodit do práce, starat se o děti, naplňovat potřeby psa. Ale mě to baví, neměnila bych. Bez Balťáska by to nebylo ono
Tak hodně štěstí s Timmym ![]()
@hrubik: tak jestli je na profilovce Balťas, tak tedy je to fešák
![]()
@Kissie9 píše:
@hrubik: tak jestli je na profilovce Balťas, tak tedy je to fešák![]()
![]()
Ano, je to on
Děkuji
Na fotce má 10 měsíců, byli jsme s ní v létě na focení a máme krásnou vzpomínku. Dám vám sem více fotek, ať se pochlubím tím naším panem Božským ![]()
@hrubik píše:
Ano, je to onDěkuji
Na fotce má 10 měsíců, byli jsme s ní v létě na focení a máme krásnou vzpomínku. Dám vám sem více fotek, ať se pochlubím tím naším panem Božským
Je krásný. S typickým „samčím výrazem“
Plánujete výstavy?
@hrubik píše:
Ano, je to onDěkuji
Na fotce má 10 měsíců, byli jsme s ní v létě na focení a máme krásnou vzpomínku. Dám vám sem více fotek, ať se pochlubím tím naším panem Božským
No je to fakt fesak..To ja Amy tak chlupatou nemám..ale líbil by se ji určitě ženich ![]()
@Kissie9 píše:
Je krásný. S typickým „samčím výrazem“Plánujete výstavy?
Díky moc
Výstavy mě vůbec nelákají, takže ne. Balto má stejně zalomený ocásek, tak nevím, jestli by to na výstavě nebyl problém…
@zolik18 píše:
No je to fakt fesak..To ja Amy tak chlupatou nemám..ale líbil by se ji určitě ženich
Děkuji
Tak hoď foto Amy, ať vidím, jak vyrostla ![]()
@hrubik píše:
Díky mocVýstavy mě vůbec nelákají, takže ne. Balto má stejně zalomený ocásek, tak nevím, jestli by to na výstavě nebyl problém…
Aha. Tak se zálomkem není Balťas stejně chovný
Škoda, jinak vypadá fakt úžasně.
@Kissie9 píše:
Aha. Tak se zálomkem není Balťas stejně chovnýŠkoda, jinak vypadá fakt úžasně.
No právě, stejně chovný není, takže výstavy nemají smysl. Ale je fakt boží, musím skromně říct, že je nejhezčí borderáček široko daleko
Až bych se i na ty výstavy kvůli němu překonala, kdyby to bylo třeba ![]()
Tak mě napadlo, myslíte si holky, že to, že pes honí auta, může být geneticky dané? Kdyby váš pes byl chovný a měl tuto „vlastnost“, uchovňovali byste ho? Jen tak si dumám ![]()
@hrubik píše:
Tak mě napadlo, myslíte si holky, že to, že pes honí auta, může být geneticky dané? Kdyby váš pes byl chovný a měl tuto „vlastnost“, uchovňovali byste ho? Jen tak si dumám
Ježíš, to je ten nejmenší zádrhel pro uchovnění
Já když viděla, co se uchovňuje, bylo mi do pláče ![]()
Honění aut rozhodně chovnosti nebrání ![]()
@Kissie9 píše:
Ježíš, to je ten nejmenší zádrhel pro uchovnění![]()
![]()
Já když viděla, co se uchovňuje, bylo mi do pláče
Honění aut rozhodně chovnosti nebrání
No já to myslím spíš s toho morálního hlediska, jestli byste to prostě braly jako problém, který se může geneticky předávat další generaci nebo to není genetické? Ofiko je mi jasné, že tohle nikdo neřeší, ale mě tak prostě napadlo, jestli je tohle individuální psí neřest nebo má genetické základy.
@Inaris píše:
Je moc pěkný.
A jak to, že běhá za auty? Co ho k tomu pudí?Naše AUO je vůči motorismu naštěstí chladná. Ostatní psi prohánějí koloběžky, cyklisty, kočárky i kufry na kolečkách, ji to naštěstí nerozrušuje. Chvíli se na ně zaměří, znehybní, pak si asi řekne, že to nestojí za výdej energie, a pokračuje ve své činnosti.
Balta taky nechávají auta chladným, když jsme ve městě, auta jsou blízko, tak je neřeší. Ale když jdeme třeba po poli a v dálce je silnice, kde se rychle prohání ty malinký plechový krabičky, tak ho to rozhodně zaujme a měl by tendenci za nima vyběhnout. Už jsem ho jednou takhle zastavila přivoláním, když vyběhl za autem přes pole.
@hrubik píše:
No já to myslím spíš s toho morálního hlediska, jestli byste to prostě braly jako problém, který se může geneticky předávat další generaci nebo to není genetické? Ofiko je mi jasné, že tohle nikdo neřeší, ale mě tak prostě napadlo, jestli je tohle individuální psí neřest nebo má genetické základy.
Znám hodně borderkářů, co řeší/řešili auta. Já taky. Rocky měl tendence je pást
Takže suma sumárum, řekla bych, že to v sobě borderky mají…auta nebo ovce, jim je to asi šumák
Dohonit, zastavit, usměrňovat…Takže je to na lidech vysvětlit jim co a jak.
@Kissie9 píše:
Znám hodně borderkářů, co řeší/řešili auta. Já taky. Rocky měl tendence je pástTakže suma sumárum, řekla bych, že to v sobě borderky mají…auta nebo ovce, jim je to asi šumák
Dohonit, zastavit, usměrňovat…Takže je to na lidech vysvětlit jim co a jak.
Ok, díky za vysvětlení
Mě to jen tak napadlo jestli v tom může mít prsty genetika, nebo je to prostě pro borderky typické.