Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8138
9.4.17 06:04
@Borderka05 píše:
Dobrý den, mám osmi měsíční fenku borderky a v poslední době mě začala ignorovat. Už asi třikrát se mi stalo, že začne běhat jako blázen a absolutně nevnímá, že na ni volám. Vždycky přijde až po době co jí to přestane bavit. Snažím si s ní furt hrát, házím ji balónky, přetahuju se s ní o uzel, trenujeme triky co umí, ale minule už se mi stalo, že jsem se s ní přetahovala a docela daleko na louce byl pes a když si ho všimla přestalo ji to zajímat a chtěla se podívat co to tam je, naštěstí, ale zastavila když jsem ji zavolala a šla zpátky, ale pak už mě nevnímala. A nebo když se začuchá a nebo, kdyz běží k vodě a chce se jít koupat tak taky nevnímá a vždy tam vleze. Dřív se nechala odvolat i ze hry s ostatními psy a teď nic. Nemáte někdo nějakou radu? :?

Ahoj, hoď si ji na stopovačku. Pokaždé, když ti uteče si zhoršuješ/ničíš přivolání. Je to sice trochu „opruz“, ale budeš ji mít pod kontrolou. Udělej si na ni několik větších uzlů, abys ji mohla zašlápnout a neklouzala ti pod nohou. Při hře ji můžeš mít puštěnou, jen si kontroluj, abys ji měla vždy u nohy (stopovačku, ne psa), abys v případě potřeby mohla dupnout. A musíš reagovat rychle, je dobré sledovat pořád psa i okolí zároveň a prstě vyhodnotit, kdy by ti chtěla utéct…o zlomek sekundy dřív ji zavolat, dát povel na zůstání u tebe nebo tak. Dospívá ti, zkouší…a zatím boduje ;) A hr ukončuj dřív, než ona přestane mít zájem. Neječet na ni, nepoužívat zvýšený hlas (ženy k tomu inklinují), intonaci snížit, dát do hlasu důraz. Když ti zdrhne třeba do vody (se stpovačkou by ale neměla), zkusit ji po cestě zavolat max 1×, pak se holt rozběhnout za ní, káravě ji vytáhnout, „vysvětlit“, že toto ne, dát pár cviků a teprve, až začne znovu fungovat ji dát volno a do milované vody ji pustit. Ty musíš určovat pravidla. Držím palce. (hlavně nebít!!!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
9.4.17 06:06
@Icestar píše:
@hrubik @zolik18 Obojek taky sype do těla sajrajty, to je všecko na jedno brdo. O Bravectu už jsem četla, že po něm byla snad nějaká úmrtí v zahraničí, ale ono je taky otázka, co těm psům vlastně ve skutečnosti bylo a jestli to fakt mělo přímou souvislost…
Já osobně dávám už pátým rokem Advantix, kapu za krk. Pro mě nejsnazší aplikace a pro psy největší účinnost. Tři kapky za sezónu a máme klid od drtivé většiny havěti :pankac:

Tak to tichá závist :mrgreen: U našich psů tedy zatím také nejspolehlivěji funguje advantix, ale nevydrží celou sezonu, musím v půlce aplikovat další. Ale furt se to dá. Zrovna dneska chci jít koupit, už jsem z nich tahala klíšťata :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
9.4.17 06:39

Na váš dotaz.
Používám Bravecto pro psy už déle jak dva roky, kdo trošku ví, dává se co 3 měsíce kromě zimy. Nebylo ani jedno klíště, očkujeme sice i na borelku, ale i tak není to příjemné, tahat klíšťata. Letos poprvé i pro našeho nalezence kocoura. Svému vetu věřím, je opravdu moc hodný, doporučil… věřím, píšou tady holky o úmrtí snad následkem chemie, obojek je také chemie, ale na obojku se už spoustu zvířat v přírodě oběsilo, hlavně kočky. My s Bravectem bez jakýchkoliv problémů, nemusíme jako u dřívějšího používání pipet řešit vodu, déšť, koupání, když vám vlítne do potoka, mastné záda- bull spí s námi, každý kdo hladí-(vozím do práce) měl upiplané ruce," prosím nehlaďte, je namazaný", obojek u psů smrdí, mají lepší čich, musí jim to taky být nepříjemné, těžko hodnotit, na vaši otázku, prostě já jen za sebe palec nahoru. Vím, že je to chemie, ale to bychom už museli řešit očkování dětí, naše jídlo, granule, květáky, kedlubny, prostě všechno. Nedávám těsně po očkování, ať to nemá vše najednou, počkám 3 dny, to samé s odčervením, prostě na etapy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.4.17 08:47
@Inaris píše:
8o Je to možné??? Já ji kontroluji a zatím vůbec nic. Nikdy zatím neměla. V Brně jsem se tomu nedivila, ale teď lítá přes veškeré roští v houštinách, v polích, u lesa, ve velké zahradě…

Je to možné. :roll: bojovali jsme s tím i minulý rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.4.17 08:48
@pepina 11 píše:
Na váš dotaz.
Používám Bravecto pro psy už déle jak dva roky, kdo trošku ví, dává se co 3 měsíce kromě zimy. Nebylo ani jedno klíště, očkujeme sice i na borelku, ale i tak není to příjemné, tahat klíšťata. Letos poprvé i pro našeho nalezence kocoura. Svému vetu věřím, je opravdu moc hodný, doporučil… věřím, píšou tady holky o úmrtí snad následkem chemie, obojek je také chemie, ale na obojku se už spoustu zvířat v přírodě oběsilo, hlavně kočky. My s Bravectem bez jakýchkoliv problémů, nemusíme jako u dřívějšího používání pipet řešit vodu, déšť, koupání, když vám vlítne do potoka, mastné záda- bull spí s námi, každý kdo hladí-(vozím do práce) měl upiplané ruce," prosím nehlaďte, je namazaný", obojek u psů smrdí, mají lepší čich, musí jim to taky být nepříjemné, těžko hodnotit, na vaši otázku, prostě já jen za sebe palec nahoru. Vím, že je to chemie, ale to bychom už museli řešit očkování dětí, naše jídlo, granule, květáky, kedlubny, prostě všechno. Nedávám těsně po očkování, ať to nemá vše najednou, počkám 3 dny, to samé s odčervením, prostě na etapy.

Klíště se tedy vůbec neprisaje po tom bravectu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.4.17 08:50
@hrubik píše:
Já bych do toho nešla. Nějak mi to nesedí dávat psovi něco, co jde přímo do těla. Když nebude sedět obojek, tak ho sundám. Ale když nebude sedět tableta, tak to vyřeším jak? Znám lidi, co to dávají a bez problémů a moc si to chválí, ale taky je hodně případů, které skončili i smrtí. Já bych to prostě nedala, ale volba je samozřejmě na tobě :)

Je pravda ze chemii do sebe cpeme i my a dáváme dětem a ockujeme je..no uvidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.4.17 08:53
@Icestar píše:
@hrubik @zolik18 Obojek taky sype do těla sajrajty, to je všecko na jedno brdo. O Bravectu už jsem četla, že po něm byla snad nějaká úmrtí v zahraničí, ale ono je taky otázka, co těm psům vlastně ve skutečnosti bylo a jestli to fakt mělo přímou souvislost…
Já osobně dávám už pátým rokem Advantix, kapu za krk. Pro mě nejsnazší aplikace a pro psy největší účinnost. Tři kapky za sezónu a máme klid od drtivé většiny havěti :pankac:

No to je paráda..kdybych kapala tři kapky za sezónu tak bych to neresila..no nás ty klíšťata milujou..ja měla jeden rok patnact :lol: a ta moje koza to ani nespocitam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.4.17 10:44

@zolik18 Já mám pocit že klíště se u toho bravecta právě musí přisát, aby se napilo krve a umře. Nebo se pletu? Chemie je to všechno - obojek, pipeta i tableta. Něco sedí jednomu psovi a druhému ne. Já třeba ty pipety asi blbě aplikovala, byť jsem se snažila sebevíc a navíc to časté Baltovo koupání… prostě nám víc v tomto sedl obojek. Jako velkou nevýhodu bravecta vidím to, že pokud by to psovi nesedlo, jak to budete řešit? Jak to z něj dostanete? Obojek se u nějaké negativní reakce sundá, pipeta smyje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.4.17 10:47
@Borderka05 píše:
Dobrý den, mám osmi měsíční fenku borderky a v poslední době mě začala ignorovat. Už asi třikrát se mi stalo, že začne běhat jako blázen a absolutně nevnímá, že na ni volám. Vždycky přijde až po době co jí to přestane bavit. Snažím si s ní furt hrát, házím ji balónky, přetahuju se s ní o uzel, trenujeme triky co umí, ale minule už se mi stalo, že jsem se s ní přetahovala a docela daleko na louce byl pes a když si ho všimla přestalo ji to zajímat a chtěla se podívat co to tam je, naštěstí, ale zastavila když jsem ji zavolala a šla zpátky, ale pak už mě nevnímala. A nebo když se začuchá a nebo, kdyz běží k vodě a chce se jít koupat tak taky nevnímá a vždy tam vleze. Dřív se nechala odvolat i ze hry s ostatními psy a teď nic. Nemáte někdo nějakou radu? :?

Líp než @Kissie9 bych to nenapsala. Stopka je v tomhle určitě řešení. A buď v klidu, my jsme se k ní zase vrátili, ačkoli Balto už chodíval na volno a fungoval dobře, tak po zimě ji opět vláčí za sebou a za ty 3 měsíce je jeho přivolání výrazně lepší. Takže vydrž :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
9.4.17 10:51
@zolik18 píše:
Klíště se tedy vůbec neprisaje po tom bravectu?

Ne, opravdu ani jedno. Nic se nepřisaje a o tom to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.4.17 10:56

@hrubik no právě..když to nebude sedět tak jsem v háji..jestli se klíště po bravectu prisaje tak je to úplně nanic..protože nedělám pak nic jinýho ze sbiram mrtvý nasakly klíšťata všude..ach jo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.4.17 10:59
@pepina 11 píše:
Ne, opravdu ani jedno. Nic se nepřisaje a o tom to je.

No to by bylo dobrý…ale minulý rok jsem měla foresto obojek a ten spis klíšťata přitahoval..takže jsem ho po mesici sundala a dala advantix..a plno lidí tvrdilo ze nemelo ani jedno a jsou s ním spokojený..a ze to neni mozny ze nam nefungoval..se asi libime klistatum obě dve :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
9.4.17 11:10
@zolik18 píše:
No to by bylo dobrý…ale minulý rok jsem měla foresto obojek a ten spis klíšťata přitahoval..takže jsem ho po mesici sundala a dala advantix..a plno lidí tvrdilo ze nemelo ani jedno a jsou s ním spokojený..a ze to neni mozny ze nam nefungoval..se asi libime klistatum obě dve :lol:

Zkus a uvidíš. Je to jako se vším…Nikdo není prorokem, jen se snaží poradit, pomoci. prostě my máme opravdu klid, kocour- před měsícem kastrovaný, ten přeběhne všechno, my se psem v lese, na louce, koukám na něj, taky by se drbal, kdyby bylo klíště, tak ho to svědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.4.17 18:10
@Inaris píše:
Zkus se ještě podívat na FB, do skupiny pejskařů. Zrovna ráno na mě bliklo něco o Bravectu. Já jsem ve skupině australských ovčáků, což je podobné plemeno.

Jj díky tam uz jsem a procetla jsem to tam..je to 50 na 50 ty nazory..tak mám o čem premyslet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
14.4.17 18:51

Holky nemá někdo zkušenost? našla jsem předevčírem Amynce bouli pod krkem..bylo tam teda zakously klíště pravděpodobně..mazala jsem ji to antb. mastí, ale boule nemizi..úplně ji nahmatam a vezmu skoro do ruky..se poseru, to je pořád neco :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný