Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zolik18 Úplně normální po klíštěti. Kdyby to hodně zrudlo, tekl z toho hnis nebo si to škrábal, tak veta, jinak to vůbec neřeš. Běžná reakce na kousanec.
@Inaris To by chtělo zapracovat na spolupráci. Naše holky když už mají klíště, tak zpravidla na obličeji, kolem učí nebo na tváři. Ale „sedni“ znamená prostě sedni, tak čekají a nechají si klíště vytáhnout. Pinzeta funguje naprosto bezvadně, ovšem klíště se musí chytit opravdu celé - což byl asi problém, když se smekala. Taktéž vidlička (za dvacku u veta) je báječný vynález. U obojího stačí krátce zakroutit, při třetím čtvrtém otočení už je klíště v čudu ![]()
@Icestar píše:
@zolik18 Úplně normální po klíštěti. Kdyby to hodně zrudlo, tekl z toho hnis nebo si to škrábal, tak veta, jinak to vůbec neřeš. Běžná reakce na kousanec.
Ježíš, to jsi me fakt uklidnila..ja už zas viděla negativní scénáře jako je rakovina atd..tak díky budu to hlídat..
@Icestar píše:
@Inaris To by chtělo zapracovat na spolupráci. Naše holky když už mají klíště, tak zpravidla na obličeji, kolem učí nebo na tváři. Ale „sedni“ znamená prostě sedni, tak čekají a nechají si klíště vytáhnout. Pinzeta funguje naprosto bezvadně, ovšem klíště se musí chytit opravdu celé - což byl asi problém, když se smekala. Taktéž vidlička (za dvacku u veta) je báječný vynález. U obojího stačí krátce zakroutit, při třetím čtvrtém otočení už je klíště v čudu
Vidličku také používám, je perfektní..a jak říkáš..u nás sedni funguje taky na sto procent, takže ji to v klidu vytáhnu a žádný scénky..
@Inaris píše:
Tak my jsme ta klíšťata neměli dva roky a tento týden v jiném prostředí chytla hned dvě![]()
. Takže jsem objednala narychlo obojek Scalibor a dnes jsme se pokoušeli klíště ze hřbetu vytáhnout, jenže ta naše můrina se bohužel nenechá, pořád uhýbala, klečela jsem na ní, kámoška ji držela za obojek, ale ani boha, skákala jak ovce. Klíšťka (ta pinzeta) úplně zklamala, je to k ničemu, klíště jsem zachytila, ale nešlo vytrhnout. Zakapaly jsme to nakonec olejem a uvidíme.
Tak to je mazec ![]()
Připomíná mi to myho chudáka nebožtíka..měla jsem pražského krysarika a ten jen viděl ze se blizim a něčím podezřelým v ruce a uz prchal…a seděla jsem na něm, málem jsem ho uskrtila a klíště jsem mu stejně nevytahla
to opravdu teď jen zasnu jak mi Amy drží…
@Icestar píše:
@Inaris To by chtělo zapracovat na spolupráci. Naše holky když už mají klíště, tak zpravidla na obličeji, kolem učí nebo na tváři. Ale „sedni“ znamená prostě sedni, tak čekají a nechají si klíště vytáhnout. Pinzeta funguje naprosto bezvadně, ovšem klíště se musí chytit opravdu celé - což byl asi problém, když se smekala. Taktéž vidlička (za dvacku u veta) je báječný vynález. U obojího stačí krátce zakroutit, při třetím čtvrtém otočení už je klíště v čudu
No, zrovna dneska jsem tahal klíště z horního očního víčka.
Jako u kluků žádný problém, krásně drží a nechají se. Jen ta místa, kam se ty mrchy zakusují jsou horší a horší…jako předkožka, varlata…mi přijde, že si hledají, co nejcitlivější
Ale psiska musím pochválit, opravdu spolupracují krásně ![]()
@Kissie9 No však tak to má být ![]()
@Inaris 27 kilo fena?
Uf, a to Ajsince vykládám, jak musí zhubnout, když se přiblíží ke dvacítce…
Týý jo skoro rok.. Nic nepřispěno. Dneska jsem začla číst, jsem na straně 37..Děkuju
Plánuju pořízení borderky
.. Moc díky za rady a tipy a příběhy
![]()
Ahoj holky, taky mame doma krasnou psi slecnu Elisku, je to nejbozejsi pes, dokaze byt vycurana, ale je velmi chytra, moc hodna. Kazdopadne momentaln mame mensi problem, zustala jsem s rizikovym tehotenstvim doma. No a ta nase prdka si na me hoodne zvykla. Pred tim ji clovek pustil na zahradu a ona si vystacila, kdyz jsme jeli do prace, tak vedela ze se vratime. No jak pisi problem nastal az v tuhle chvili, obcas ve vychazkach chodime s pritelem ob chatu k sousedovi no a nase draha se nam zacala podhrabavat pod plotem a zdrhat za nami. Nikam jinam nezdrhne a porad se podhrabava na tom samem miste. To pritel vcera zabednil jak jen mohl, podotykam ze je schopna vyhrabat i kameny a ma tunta rozedreny cumacek,
ale vcera uz potom co to pritel zabednil, tak byla v klidu. Dneska rano ji pustim vycurat se na zahradu a za 30 min. zacala piskat pod oknem, ze chce dovnitr. To samozrejme take nedelala. Verim, ze je to tim, ze ted hodne spolu travime cas a chodime na caste prochazky, (nyni uz muzeme mame to dovolene od pani doktorky, to pro ty, ktere by se chytli toho rizikoveho tehotenstvi
). No kazdopadne jsem tohle z ni udelala ja, jenze jak z toho ven?? A ma nekdo zkusenost s takovymhle zavislakem a detma? Verim ze to bude velka chuva, ale taky nad tim premyslim, aby samozrejme trebas neco nevyvedla. ![]()
@Frantikovajana Nejlepší jsou povařená kuřecí srdíčka na půlky, hovězí srdce taky fajn, anebo tvrdý sýr. To je pro moje holky TOP. Ovšem sebelepší pamlsek nepomůže, pokud je metodika špatná…
@Frantikovajana ahoj, já kupuju nejradši sušené maso, šlachy, vnitřnosti a potvůrka se může zbláznit, udělá všechno aby se mi zavděčila. A tím trošku vzniká problém, je to pak až moc přemotivovaný pes a dělá všechno možné ještě dřív, než dám povel. Dává packy, válí šulibečky, mlátí sebou o zem a dělá mrtvolky. Plete si povely. Občas funguje líp jenom za pohlazení a pochvalu, bez kokina. Není tak rozhozená a myslí na to, co dělá, ne jenom na kokino. Je fakt, že poslední dobou jsem na ni neměla moc čas, tak asi i proto si ty povely plete, musíme víc trénovat. Jinak je zlatá, trénovali jsme hlavně ten základ jako zůstaň, čekej, chůzi u nohy, u kola a přivolání a taky strašně pro ni obtížný povel „pomalu“, na to je úžasná a to i když má kolem sebe psy. Trošku problém je přivolání od koní, ty miluje nade vše a prostě mě občas nevnímá. Ale jak si všimne, že ji volám, jde většinou hned. Má teprve rok, tak snad to dopilujem 😊
Mám 5 let starého Huga bez PP po PP rodičích. Bašti mi každé slovo, doslova čte ze rtů. Miluje aport nikdi jsem jej nemusela nic učit, každou ptákoviny hned pochopil sám. Ohromně chytrý kluk. Tím že jej jako štěně výchovně štipnul jiný pes se u něj projevila strachovat agrese vůči jiným psům. Je schopný zaútočit na psa i na 200 metrů. Panycka hrůza z bouřek a petard je taky bomba. Dřív když se nudil tak okousal plastový rámeček u značky na autě, já vyjela ze dvora a něco cinklo na silnici (značka bez rámečku prostě nedrží). Teď se začal nudit polehavanim a nečinnosti prostě - deprese. Tak jsem s ním absolvovala nějaká terapeutická sezení ohledně agrese poněvadž jinak by tu novou hračku co jsem mu plánovala pořídit na rozptýlení asi do pěti minut roztrha. A vyšlo to. Po 9 dnech co jsem nové štěně (samozřejmě border kolie bez PP po PP rodicich) držela v části oploceneho dvorku, postavila kousek od Huga. Do 2 dnů z nich byli největší kámoši. Maša má teď 6 měsíců. A řeknu vám jedno. Hugo se nemá kdy nudit a je opravdu šťastný 😊. A já si zvyká na úplně jinou povahu border kolie. Nesoustředenou, tvrdohlavou, umíněnou, ale stejně je to miláček.
S tou strachovou agresí jsme měli taky problém. Do 4 měsíců nezažila naše holka jediný bezkonfliktní kontakt se psem. K žádnému si ani nečihla a když, kousl ji do nosu. Za každým plotem žebrák, co startoval. Nikam jsem nemohla jít, všude agresoři. Vyřešil to cvičák a školka pro štěňata, kde se štěňata vypustily ať si hrajou. Byl to boj a jsem jim vděčká za pomoc a trpělivost. Mám teď pohodovou fenečku. My to naštěstí vyřešili včas.