Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jsem ráda, že jsem tuhle diskuzi obnovila
Benji se nám už naučil plavat. Jak říká Brukita, taky jsem tam musela jít nejdřív já a když viděl, že je tam sám, utíkal za mnou
Teď ale když jdeme na procházku, tak nám vleze do každě kalužiny, potoku apod., je vždycky jako prasátko ![]()
Jsou nádherné
co si budem povídat, všechny bordely jsou krásné
chodíte někam na cvičák? ten náš je docela nezbeda, ale nikam nechodíme, cvičíme doma ![]()
Jsem tady nová, takže ještě ani pořádně nevím, jak mam odpovídat přímo někomu
předposlední příspěvek měl být pro Brukitu ![]()
@ppetaa27 snad nevadi ze reaguji. My budeme chodit do Loun na cvicak.
Vůbec ne, jsem ráda za reakce ostatních
jenom bych poprosila o radu, jak mám odepisovat přímo tobě
Přemýšleli jsme taky o cvičáku, ale zkusíme to ještě doma. Je to zlobidlo, ale máme docela trpělivost, zatím
Je tak strasně vyčůranej, že mi příjde, že spíš cvičí on nás ![]()
@ppetaa27 A kolik mu je? Te nasi 3 mesice a pak mam jeste ovcandu rok a 5 mesicu. My chceme s obema delat agility. A dogdancing bych jeste chtela. Jinak s tou 3 mesicni umime uz sedni, otocku a lehni:-)
@ppetaa27 jéé, tak to jsem ráda, že finta zafungovala
Máš pravdu, všechny jsou krásné
My na cvičák nechodíme, bohužel tu žádný v okolí není a agility ve městě asi hodinu odsud
Tu starší jsem trénovala taky doma, umí hodně povelů - plazit, bang bang - hraje mrtvou
, slalom mezi nohama… Ale je zajímavé, že venku to dělat nechce
Jediný, co jsem ji naučila venku, předtím než hodím frisbee, musí oběhnout okolo mě. A ještě třeba dělám, jakože už frisbee hodím a ona se rozběhne a já z ničeho nic řeknu sedni nebo lehni. Tak to dělá okamžitě. Je to pro ni hra, tak ji to hodně baví ![]()
@teckaa píše:
Ahoj, taky mame borderu, dvouletou.
jen jsem se vas chtela zeptat, jak reagovala na novorozence? jde mi o to, ze za cca mesic rodim a nevim, jak novorozence nas ctyrnohy pritel prijme. jsou hodne zarlivi? nas zije 365 dni/24hodin denne v roce na zahrade…
dekuji vsem se zkusenostmi s touto uzasnou rasou za info…
My ještě mimi bohužel nemáme, ale loni jsme si přinesli štěně a starší - taky dvouletá borderka nežárlila. Nesmíte jí zkrátka dát důvod. Když přijdete domů, tak se s ní vítat jako dřív a postupně ji nechat přivykat si na mimčo. Snad líp poradí holky, které tu zkušenost mají ![]()
@Blondie66 je mu 9 měsíců, ale je hrozně rozmazlenej, vim, že to asi není dobrý, ael nemůžu mu odolat
tak to je šikula, ten náš umí tak podobně
řikam, je rozmazlenej ![]()
@Brukita ty jo, asi ho neumim nic naucit, hrozne se mi libi když pejsci hrajou mrtví
ale prostě nevim, jak ho to naučit, prolezla jsem snad celej internet, ale nenašla jsem žádnou stránku, kde by to vysvětlovali :/.. když jsem se snažila ho naučit válet sudy, tak jsem se po zemi válela i já, ale nic nepochopil ![]()
@ppetaa27 A jaké používáš povely? Já vždy měla seď a lehni, ale pak jsem si přečetla že se psům plete spíš sedni a stůj, že obě začínají na s. No a samozřejmě, že se Blondie sedni a lehni plete, a nebo je to tím, že to dělá protože to má naučený. Ale začala jsem říkat SSedni a lehni říkám jinak a začíná to chápat ![]()
Snad nevadí když dám i video: To lehni a sedni, ještě nahraný nemáme, takže jen otočka. A je tam vidět i Darinka ![]()
@ppetaa27 No zrovna to „hraj mrtvou“ ji trvalo taky dlouho. Já jsem slyšela, že nejlepší je, když zrovna pejsek dělá, to co po něm chcem, tak rychle říct název toho povelu. Takže když si ta naše třeba třela oči packama, tak jsme vždycky řekli styď se. A ona si to tak spojila. Ještě poklonu jsme ji tak naučili. Když se protahovala, řekli jsme poklona a ona to teď dělá furt
Nebo pak je dobrá motivace pamlsek. Ten povel, co tu sdílí blondie jsem učila tak, že jsem jí pamlskem točila u čumáku, tak aby ho následovala a říkala jsem povel „doprava“. Stejně tak s plazením
Možná taky někde najdu starší videa, tak je sem později dám ![]()