Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2967
27.10.15 19:36

Ano holky, budu mít psa s PP. Chs vypadá seriózně, s paní jsme si hodně psaly a velmi mi sedla. A pokud je pravda co píše, což myslím vážně je, tak by tam neměl být problém.

Spíš mi šlo o to, na co se zaměřit u štěněte. Jako máme vybrané, ale pokud by se mi něco nezdálo, tak pořád jde říct ne. Ikdyž by to bylo těžké, protože už se na něj všichni těšíme a já se do něj zamilovávám víc a víc. Paní dává několikrát týdně na net nové fotky a videa, takže jsme v obraze jak štěndo roste, což je fakt super :potlesk:

A pro štěňátko si pojedeme taky docela daleko, skoro 200km. Příští víkend se pojedeme poprvé podívat, tak se těšíme. A říkám si, jestli jste braly něco s sebou, třeba dečku, kterou jste nechali u matky štěňat „načuchnout“, aby pak usnadňovala štěňátku první dny doma. Jestli jste s sebou braly třeba i nějaké pamlsky, které jste třeba při hraní a pozorování štěněte použily (samozřejmě po konzultaci s chovatelkou)… nevím… napadá mě jak to bude probíhat a tak se ptám zkušenějších :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
27.10.15 23:24

@hrubik: nene, dečky apod. netřeba…spíše naopak, požádej chovatelku, aby pak třeba oblíbenou hračku štěněte dala štendu sebou nebo hadr načichlý jeho mámou nebo tak něco…aby u vás mělo chvíli ještě pachy, které ho uklidňují. Pamlsky vzít můžeš, ale spíš asi pro fenku :-)…u štěňat pozoruj, i jak se budou chovat k vám. Je dobré, aby štěně bylo aspoň zvědavé a přišlo se na vás podívat, prcek, který se bude držet stranou zase při správném vedení může být o to víc časem navázaný na nové páníčky, bude bojácnější, ale není to na škodu, pokud budete správně podporovat sebevědomí atd. Chovatelka by vám měla poradit, podle toho, co chcete s pejskem dál dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
28.10.15 15:51
@hrubik píše:
Ano holky, budu mít psa s PP. Chs vypadá seriózně, s paní jsme si hodně psaly a velmi mi sedla. A pokud je pravda co píše, což myslím vážně je, tak by tam neměl být problém.

Spíš mi šlo o to, na co se zaměřit u štěněte. Jako máme vybrané, ale pokud by se mi něco nezdálo, tak pořád jde říct ne. Ikdyž by to bylo těžké, protože už se na něj všichni těšíme a já se do něj zamilovávám víc a víc. Paní dává několikrát týdně na net nové fotky a videa, takže jsme v obraze jak štěndo roste, což je fakt super :potlesk:

A pro štěňátko si pojedeme taky docela daleko, skoro 200km. Příští víkend se pojedeme poprvé podívat, tak se těšíme. A říkám si, jestli jste braly něco s sebou, třeba dečku, kterou jste nechali u matky štěňat „načuchnout“, aby pak usnadňovala štěňátku první dny doma. Jestli jste s sebou braly třeba i nějaké pamlsky, které jste třeba při hraní a pozorování štěněte použily (samozřejmě po konzultaci s chovatelkou)… nevím… napadá mě jak to bude probíhat a tak se ptám zkušenějších :)

já sebou brala pelíšek, vodítko, obojek dvě hračky a podložku na čůrání kdyby ji bylo v autě zle.. jeli jsme od nich 130 km, se dvěma přestávkami na čůrání.. v autě jsem ji měla celou dobu v náručí, trošku se chvíli třásla jakmi ji dali do ruky, v autě pak byla zvědavá hravá… první noc celou proknučela, druhý den už byla naše a my její.. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
28.10.15 20:46
@Kissie9 píše:
@hrubik: nene, dečky apod. netřeba…spíše naopak, požádej chovatelku, aby pak třeba oblíbenou hračku štěněte dala štendu sebou nebo hadr načichlý jeho mámou nebo tak něco…aby u vás mělo chvíli ještě pachy, které ho uklidňují. Pamlsky vzít můžeš, ale spíš asi pro fenku :-)…u štěňat pozoruj, i jak se budou chovat k vám. Je dobré, aby štěně bylo aspoň zvědavé a přišlo se na vás podívat, prcek, který se bude držet stranou zase při správném vedení může být o to víc časem navázaný na nové páníčky, bude bojácnější, ale není to na škodu, pokud budete správně podporovat sebevědomí atd. Chovatelka by vám měla poradit, podle toho, co chcete s pejskem dál dělat…

Děkuji za radu :) Naše štěndo prý není ani raubíř, ani kliďas, zatím se nemůže rozhodnout, na kterou stranu se má přidat :lol: Což je asi úplně nejlepší, když bude mít od každého trochu :) Uvidíme na živo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
28.10.15 20:47
@megoska píše:
já sebou brala pelíšek, vodítko, obojek dvě hračky a podložku na čůrání kdyby ji bylo v autě zle.. jeli jsme od nich 130 km, se dvěma přestávkami na čůrání.. v autě jsem ji měla celou dobu v náručí, trošku se chvíli třásla jakmi ji dali do ruky, v autě pak byla zvědavá hravá… první noc celou proknučela, druhý den už byla naše a my její.. :lol: :lol:

To jste taky jeli docela kus cesty pro štěňátko. A je super, že si u vás tak rychle zvykla :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
10.11.15 21:33
@mirdzeta píše:
Zdravím všechny :D :D mám problém!!! :? vímže je to stránka o užitečných věcí pronaše borderky a bordery :D nevím koho se mám nato zeptat pár lidí mi říkalo, že má nebo mělo stejnýproblém,…naše malá začla jíst hovna :,( :,( když jí pustí na louce vždy si tam něco najde už to udělala 3 krát…chtěla jsem se zeptat jestli jste měli stejný problém? popř. co stím? a jestli to přešlo, vím, že je to nechutné téma, ale k pejskům to patří, mmoocc děkuji za odpovědi [/cit
@mirdzeta píše:
Zdravím všechny :D :D mám problém!!! :? vímže je to stránka o užitečných věcí pronaše borderky a bordery :D nevím koho se mám nato zeptat pár lidí mi říkalo, že má nebo mělo stejnýproblém,…naše malá začla jíst hovna :,( :,( když jí pustí na louce vždy si tam něco najde už to udělala 3 krát…chtěla jsem se zeptat jestli jste měli stejný problém? popř. co stím? a jestli to přešlo, vím, že je to nechutné téma, ale k pejskům to patří, mmoocc děkuji za odpovědi

Taky se nám to občas stane, slyšela jsem, že je dobré okořenit třeba opepřit to h…,aby stoho měl pejsek špatnou vzpomínku, a taky hodně lidí dávalopejskům romadůr, zkus kouknout na net já to vyčetla tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
10.11.15 21:38

Ahojte všichni, chtěla jsem se zeptat kdy jste poprvé svému pejsku začli dávat maso. A jak to dopadlo naše megí měla v sobotu hovězí s rýží, a je to řidší.. jestlimáte stejnou zkušenost, tak jak dlouho si asi pejsek bude zvykat na masko? díky moc za vzkušenosti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
11.11.15 04:58

@megoska Dávej syrový :) a trochu přidej i kosti. Já tedy krmím granulema, na barf nemám místo v mrazáku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
11.11.15 14:36
@Blondie66 píše:
@megoska Dávej syrový :) a trochu přidej i kosti. Já tedy krmím granulema, na barf nemám místo v mrazáku :(

fakt syrový? nebude to ještě horší? je to koupené ve zverimexu a je to hovězí svalovina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
11.11.15 17:11

@megoska né syrový je nejlepší. Počti si něco o barfu. Existují i strnky kde mají maso dopsimisky nebo nějak tak, na víc si nevzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
12.11.15 22:53
@Blondie66
@Blondie66 píše:
@megoska né syrový je nejlepší. Počti si něco o barfu. Existují i strnky kde mají maso dopsimisky nebo nějak tak, na víc si nevzpomenu. [/
@Blondie66 píše:
@megoska né syrový je nejlepší. Počti si něco o barfu. Existují i strnky kde mají maso dopsimisky nebo nějak tak, na víc si nevzpomenu.

JJ, našla jsem tu stránku, vyzkouším, dneska jsem se dozvěděla že border kolie by do jednoho roku neměli skákat a chodit po schodech, v knize jsem se to nedočetla vím, žemaj s klouby problémy, ale pohyb pejsek potřebuje, už jsi otom slyšela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
13.11.15 05:34

@megoska Jestli myslíš skákání jako agility, tak do roka a půl by neměli. A ty schody, no to je stará věc, ale bohužel zde se názory dost mění. Záleží asi i na schodech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
13.11.15 10:19

@megoska: ano, agility překážky by neměla BOC v plné výšce (většinou large, někdy medium) skákat do 1 roku. Zrovna tak by se třeba nácvik slalomu měl odložit také až do 1 roku stáří psa a jen málo (i zkušených…nebo právě proto :palec: ) agiliťáků to dodržuje, protože když pes umí slalom už v 9 měsících, umožní jim to rychlejší nástup do ofiko závodů :cert: Jaksi zapomínají, že teprve kolem 1 roku se ukončuje kosterní růst. Do té doby by se velké přetěžování kloubů (skoky na plnou výšku překážek, ostré ačko, slalom) mělo vynechat.
Nehledě na to, že je spousta cviků, které se dají se skokovkami cvičit na zemi.

Ohledně schodů - jestli nebydlíte ve 3. patře (či výš) bez výtahu, neřešila bych to až tak striktně…max dokud psa pohodlně uneseš (do 4 měsíců?). Horší pro klouby je chůze ze schodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
13.11.15 18:53

Holky s těma schodama jsem to vůbec nevěděla, že by neměli chodit do roku (o agi skocích vím). My máme doma cca 10 schodů k bytu, ale pokud budeme chodit hodně venčit aspoň ze začátku, tak říkáte že ho mám radši nosit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
13.11.15 19:47
@hrubik píše:
Holky s těma schodama jsem to vůbec nevěděla, že by neměli chodit do roku (o agi skocích vím). My máme doma cca 10 schodů k bytu, ale pokud budeme chodit hodně venčit aspoň ze začátku, tak říkáte že ho mám radši nosit?

10 schodů neřeš :mrgreen: Ale když ho vezmeš, když půjdete ven, bude to rychlejší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný