Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2967
18.11.15 19:34
@Blondie66 píše:
Jak mi chybí cvičení s klikrem :(

A Blondie se pořád bojí? Nezlepšilo se to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
18.11.15 20:23

@hrubik Bohužel ne :( Vůbec nechápu co se stalo. Přitom se snažím být veselá, nevím jestli je to mnou nebo čím. Procvičujeme jen to co už umí a to opravdu jen párkrát abych ji to taky nepokazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
18.11.15 20:42
@Blondie66 píše:
@hrubik Bohužel ne :( Vůbec nechápu co se stalo. Přitom se snažím být veselá, nevím jestli je to mnou nebo čím. Procvičujeme jen to co už umí a to opravdu jen párkrát abych ji to taky nepokazila.

Ty jo, to je mi líto :( Chápu, že jsi z toho špatná. Člověk už neví co dělá špatně a co udělat jinak, že? A nebyla jsi s ní u někoho, kdo by třeba poradil? Nějaký odborník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
18.11.15 20:57

@hrubik Bohužel nemám ted možno někam zajet. Jelikož mám fobii řídit auto. A manželovi momentálně říct nemůžu. Právě už nevím co bych mohla udělat, přitom si hrajrm, mazlíme se a je v poho a pak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
18.11.15 21:08
@Blondie66 píše:
@hrubik Bohužel nemám ted možno někam zajet. Jelikož mám fobii řídit auto. A manželovi momentálně říct nemůžu. Právě už nevím co bych mohla udělat, přitom si hrajrm, mazlíme se a je v poho a pak :(

Chápu, je to komplikovaný :( Tak držím palce aby se to brzy spravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
18.11.15 21:59
@hrubik píše:
@Kissie9 A ty jsi u svých psů začínala s klikrem kdy? A sama samouk nebo pod zkušený vedením?

S klikrem jsem začala už před lety. První borderák měl tehdy 4 roky, druhý byl štěndo. V té době s námi byl ještě můj nejstarší pes (voříšek, zemřel také letos…ale jemu bylo 19 let), tmu tehdy bylo necelých 12 let.
U borderáků byl ten rozdílný začátek výcviku znát, ale v podstatě to dávali oba dva v pohodě. Voříšek si alespoň zlepšil přivolání ;)
Načetla jsem, co se tenkrát dalo, otravovala tím kde koho a nakonec na to přišla :-) Jde hlavně o správné stanovení cíle, rozdělení do etap a správného časování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
19.11.15 00:09
@Blondie66 píše:
Jak mi chybí cvičení s klikrem :(

Co je za problém s klikrem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
19.11.15 18:41
@Kissie9 píše:
S klikrem jsem začala už před lety. První borderák měl tehdy 4 roky, druhý byl štěndo. V té době s námi byl ještě můj nejstarší pes (voříšek, zemřel také letos…ale jemu bylo 19 let), tmu tehdy bylo necelých 12 let.
U borderáků byl ten rozdílný začátek výcviku znát, ale v podstatě to dávali oba dva v pohodě. Voříšek si alespoň zlepšil přivolání ;)
Načetla jsem, co se tenkrát dalo, otravovala tím kde koho a nakonec na to přišla :-) Jde hlavně o správné stanovení cíle, rozdělení do etap a správného časování.

Díky za vysvětlení. Já se te´d pustila do nějaké knížky o klikrtréninku a jsem nadšená už po pár stránkách. Takže bych se do toho určo chtěla pustit hned po nějakém tom rozkoukání se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
19.11.15 19:05

@Kissie9 A myslíš, že jako samouk mám šanci to zvládnout? Je mi jasný, že budu dělat chyby a učit se za pochodu, ale je to zvládnutelný? Jen pomocí knížek a videí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
19.11.15 20:22
@hrubik píše:
@Kissie9 A myslíš, že jako samouk mám šanci to zvládnout? Je mi jasný, že budu dělat chyby a učit se za pochodu, ale je to zvládnutelný? Jen pomocí knížek a videí?

Hele, já bych chtěla asi pomoc na tom cvičáku, kde se chystáš chodíš do školky. Proto říkám, až budeš volat, zmiň, že chceš klikr trénink a jestli by ti s tím pomohli.

Hlavně pořádně „naklikat“, aby sis byla jistá, že to pes 100% chápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
19.11.15 21:32
@Kissie9 píše:
Hele, já bych chtěla asi pomoc na tom cvičáku, kde se chystáš chodíš do školky. Proto říkám, až budeš volat, zmiň, že chceš klikr trénink a jestli by ti s tím pomohli.Hlavně pořádně „naklikat“, aby sis byla jistá, že to pes 100% chápe.

Jj, určo se zeptám. A je mi jasný, že s tím klikrem se musí pomalu a důležitý je to naklikání ze začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
19.11.15 21:45

@hrubik S klikrem se hlavně musí naučit sám páníček. Klikr sám o sobě je bezvadná pomůcka, protože umožňuje psovi označit zcela PŘESNĚ ten okamžik, kdy něco dělá správně (a opakováním si to upevnit). Problém nastává tehdy, když páníček kliká v nesprávný okamžik, obvykle nestíhá - psovi nelze nijak vysvětlit, že kliknutí bylo omylem nebo pozdě. Učí se tedy něco jiného, než si páníček myslí, že učí (a za co si myslí že odměňuje)…

Před výcvikem psa s klikreem v ruce doporučuju jednoduchou a zábavnou hru - s dětmi je to velká legrace. V podstatě jde o totéž jako se psem, akorát bez pamlsků :) „Psovod“ si vymyslí cvik (nebo ho vymyslí zbytek rodiny), „pes“ (třeba dítě, dají se ale role i prohodit) má za úkol přijít na to, o co jde, metodou pokus omyl. Je to taková hra „přihořívá - hoří“. Psovod nesmí vydat žádný zvuk krom klikání, nesmí se pohnout. Zpočátku je dobré vzít si jako „psa“ zvídavé a dovádivé dítě, které toho hodně nabídne, a začít něčím jednoduchým. Tlesknout nad hlavou, rozvázat si tkaničky, sednout si na židli nebo odnést odpadek do koše. Zkušené týmy mohou zkusit račí chůzi pozpátku, kliky… fantazii se meze nekladou. Člověk se u toho krásně naučí načasovat klikání, všímat si detailů a také jaký je to problém, když klikne špatně a dostane svého „pejska“ do slepé uličky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
19.11.15 22:32
@Icestar píše:
@hrubik S klikrem se hlavně musí naučit sám páníček. Klikr sám o sobě je bezvadná pomůcka, protože umožňuje psovi označit zcela PŘESNĚ ten okamžik, kdy něco dělá správně (a opakováním si to upevnit). Problém nastává tehdy, když páníček kliká v nesprávný okamžik, obvykle nestíhá - psovi nelze nijak vysvětlit, že kliknutí bylo omylem nebo pozdě. Učí se tedy něco jiného, než si páníček myslí, že učí (a za co si myslí že odměňuje)…Před výcvikem psa s klikreem v ruce doporučuju jednoduchou a zábavnou hru - s dětmi je to velká legrace. V podstatě jde o totéž jako se psem, akorát bez pamlsků :) „Psovod“ si vymyslí cvik (nebo ho vymyslí zbytek rodiny), „pes“ (třeba dítě, dají se ale role i prohodit) má za úkol přijít na to, o co jde, metodou pokus omyl. Je to taková hra „přihořívá - hoří“. Psovod nesmí vydat žádný zvuk krom klikání, nesmí se pohnout. Zpočátku je dobré vzít si jako „psa“ zvídavé a dovádivé dítě, které toho hodně nabídne, a začít něčím jednoduchým. Tlesknout nad hlavou, rozvázat si tkaničky, sednout si na židli nebo odnést odpadek do koše. Zkušené týmy mohou zkusit račí chůzi pozpátku, kliky… fantazii se meze nekladou. Člověk se u toho krásně naučí načasovat klikání, všímat si detailů a také jaký je to problém, když klikne špatně a dostane svého „pejska“ do slepé uličky ;)

To je krásný tip :potlesk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
20.11.15 13:14
@Icestar píše:
@hrubik S klikrem se hlavně musí naučit sám páníček. Klikr sám o sobě je bezvadná pomůcka, protože umožňuje psovi označit zcela PŘESNĚ ten okamžik, kdy něco dělá správně (a opakováním si to upevnit). Problém nastává tehdy, když páníček kliká v nesprávný okamžik, obvykle nestíhá - psovi nelze nijak vysvětlit, že kliknutí bylo omylem nebo pozdě. Učí se tedy něco jiného, než si páníček myslí, že učí (a za co si myslí že odměňuje)…Před výcvikem psa s klikreem v ruce doporučuju jednoduchou a zábavnou hru - s dětmi je to velká legrace. V podstatě jde o totéž jako se psem, akorát bez pamlsků :) „Psovod“ si vymyslí cvik (nebo ho vymyslí zbytek rodiny), „pes“ (třeba dítě, dají se ale role i prohodit) má za úkol přijít na to, o co jde, metodou pokus omyl. Je to taková hra „přihořívá - hoří“. Psovod nesmí vydat žádný zvuk krom klikání, nesmí se pohnout. Zpočátku je dobré vzít si jako „psa“ zvídavé a dovádivé dítě, které toho hodně nabídne, a začít něčím jednoduchým. Tlesknout nad hlavou, rozvázat si tkaničky, sednout si na židli nebo odnést odpadek do koše. Zkušené týmy mohou zkusit račí chůzi pozpátku, kliky… fantazii se meze nekladou. Člověk se u toho krásně naučí načasovat klikání, všímat si detailů a také jaký je to problém, když klikne špatně a dostane svého „pejska“ do slepé uličky ;)

Super, vyzkoušíme :) Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
20.11.15 18:20

Holky chtěla jsem se zeptat megina je ve tmě uplně hotová, jAKO myslím třeba ráno jak vylízají lidi s baraku atd.taky jste to zažily? a přejde to? štěká, hrabe atd. a když si čapnu zaleze mi pod nohy :D je to milé, ale zajímalo by mě jestli je to normální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný