Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@hrubik Určitě mu na granulích uber. Časem získáš odhad.
Po každém cvičení by mělo následovat uvolnění hlavy v podobě hry. Neboj se střídat pamlsky a hračku - společná hra koneckonců utužuje vztah ![]()
@Icestar píše:
@hrubik Určitě mu na granulích uber. Časem získáš odhad.
Po každém cvičení by mělo následovat uvolnění hlavy v podobě hry. Neboj se střídat pamlsky a hračku - společná hra koneckonců utužuje vztah
My zatím odměňujeme jen že přijde na zavolání a čurání venku. Jinak zatím se o nějakém cvičení mluvit nedá, ale zítra bych mu chtěla začít klikat
Tak díky za radu s tím střídáním cvičení se hrou a na granulkách jsem dneska už pocitově trošku ubírala, tak jsem ráda, že to dělám dobře ![]()
Holky jinak Balto se teda rozjíždí. Přes den je hodný, klidný štěňátko, co hodně spinká, ale jakmile odbije 6.večerní, stane se z něho neřízená střela a dobrý 2 hodiny teda řádí jak tryskomyš
Teď už zas chrní neviňátko jedno, tak já jdu taky zamhouřit oka, protože jestli bude dnešní noc jako včerejší, můžu se těšit na budíček co 2 hodiny
A to jsem si na mateřské „stěžovala“, že se mi dětí budí na kojení každé 3 hodiny
Tohle mimino je opravdu pravidelný budič a ještě mě vyžene z teplé postele na mráz ![]()
@hrubik píše:
A jak jsi odměňovala svoje psy? hračkou a mazlením? Já jsem právě ze začátku byla nejistá, jak to budu dělat s tréninkem, když mi pamlsky bojkotoval, a tohle bylo jediné co mě napadlo.
Jj, u obou zkousim, co se da. Chvili to vypadalo, ze reaguji na pulcentimetrove kosticky slaniny… Ale druhy den zas ani necuchnuli. Nakoupila jsem, vyrobila i pujcila si snad vsechny dobroty sveta a nemaj zajem, chtej za odmenu bud pohladit, nebo jeste lip hodit aspon klacek. Ale doporucuju zkouset spis ty pamlsky ruzne, treba se na neco chyti. U nas je tim ten vycvik dost zdlouhavy a kdyz jsme treba na cvicaku tak i ne moc vhodny, aby mi po kazdym zvladnutym cviku letel pro micek kolem jinych psu ![]()
@tweetyna píše:
Jj, u obou zkousim, co se da. Chvili to vypadalo, ze reaguji na pulcentimetrove kosticky slaniny… Ale druhy den zas ani necuchnuli. Nakoupila jsem, vyrobila i pujcila si snad vsechny dobroty sveta a nemaj zajem, chtej za odmenu bud pohladit, nebo jeste lip hodit aspon klacek. Ale doporucuju zkouset spis ty pamlsky ruzne, treba se na neco chyti. U nas je tim ten vycvik dost zdlouhavy a kdyz jsme treba na cvicaku tak i ne moc vhodny, aby mi po kazdym zvladnutym cviku letel pro micek kolem jinych psu
To věřím, že je to bez pamlsků složitější. Proto jsem se toho na začátku „zalekla“ jak se s tím výcvikem poperu, když si s pamlskama pouze hrál. Naštěstí se rozežral ![]()
Jinak se musím pochlubit, jak se nám krásně daří zvládat venčení. Včera jen jedna nehoda a to jsem seděla u pc a „hlídaly“ děti, které koukaly na telku a nevšimly si, že se pes vzbudil
A i v noci to bylo bez loužičky
A taky už Balto pochopil, že když se vyčurá venku, bude odměna a už u toho na mě visí pohledem, jestli jsem teda nachystaná, protože dělá právě to, co po něm chci ![]()
@hrubik Borderky jsou prostě chytré a při správné výchově jsou z nich nejlepší parťáci na světě ![]()
@Icestar píše:
@hrubik Borderky jsou prostě chytré a při správné výchově jsou z nich nejlepší parťáci na světě
Pod to se podepíšu
![]()
@Icestar píše:
@hrubik Borderky jsou prostě chytré a při správné výchově jsou z nich nejlepší parťáci na světě
Je to vidět, že jsou to chytré hlavičky. A s tou výchovou to doufám nepokazím, snažím se moc, tak doufejme že to dáme ![]()
Jinak hodnocení dnešního dne (tady z toho zavádím úplný deníček co
):
@hrubik já meginu naučila na NE A slýší nato, taky když kousala, něco co neměla tak jsem řekla ne a zádívala jsem se ji do očí, taky slýší na změnu tonu hlasu, takže když někdy chce kousat pod postelí tak řeknu hrubým hlasem meggíí a ona přestane..
no a stěma pamlskama máme opačný problém dočetla jsem se že první pejska pochválit pohlazením říct šikovná a přitom dát pamlsek, noa ta naše mrška vůbec o pohlazení netouží zajímá ji jenom to kokino
někdy si říkám, jestli se sní moc netulím ![]()
@hrubik Pes je všežravec, klid, na to si zvykneš, až začne žrát i horší věci, co po sobě zanechala jiná zvířátka ![]()
V ničení mu zabraň bezprostředně. Ideálně ještě těsně před tím, než začne ničit. Když už ničí, klidné „ne“ a odvedení (odnesení) plus následující jiná činnost k odvedení pozornosti a myšlenek bohatě postačí.
@megoska píše:
@hrubik já meginu naučila na NE A slýší nato, taky když kousala, něco co neměla tak jsem řekla ne a zádívala jsem se ji do očí, taky slýší na změnu tonu hlasu, takže když někdy chce kousat pod postelí tak řeknu hrubým hlasem meggíí a ona přestane..![]()
no a stěma pamlskama máme opačný problém dočetla jsem se že první pejska pochválit pohlazením říct šikovná a přitom dát pamlsek, noa ta naše mrška vůbec o pohlazení netouží zajímá ji jenom to kokino
někdy si říkám, jestli se sní moc netulím
Taky jsem zjistila, že ta naše mrška očekává radši pamlsek, ale často nabízím „jen“ pohlazení a pomazlení, má smolíka ![]()