Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4284
30.11.15 20:57

@hrubik Určitě mu na granulích uber. Časem získáš odhad.
Po každém cvičení by mělo následovat uvolnění hlavy v podobě hry. Neboj se střídat pamlsky a hračku - společná hra koneckonců utužuje vztah ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
30.11.15 20:58

@hrubik krásný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
30.11.15 21:18
@Icestar píše:
@hrubik Určitě mu na granulích uber. Časem získáš odhad.
Po každém cvičení by mělo následovat uvolnění hlavy v podobě hry. Neboj se střídat pamlsky a hračku - společná hra koneckonců utužuje vztah ;)

My zatím odměňujeme jen že přijde na zavolání a čurání venku. Jinak zatím se o nějakém cvičení mluvit nedá, ale zítra bych mu chtěla začít klikat :dance: Tak díky za radu s tím střídáním cvičení se hrou a na granulkách jsem dneska už pocitově trošku ubírala, tak jsem ráda, že to dělám dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
30.11.15 21:19
@megoska píše:
@hrubik krásný :lol:

Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
30.11.15 21:22

Holky jinak Balto se teda rozjíždí. Přes den je hodný, klidný štěňátko, co hodně spinká, ale jakmile odbije 6.večerní, stane se z něho neřízená střela a dobrý 2 hodiny teda řádí jak tryskomyš :mrgreen: Teď už zas chrní neviňátko jedno, tak já jdu taky zamhouřit oka, protože jestli bude dnešní noc jako včerejší, můžu se těšit na budíček co 2 hodiny :jazyk: A to jsem si na mateřské „stěžovala“, že se mi dětí budí na kojení každé 3 hodiny :lol: Tohle mimino je opravdu pravidelný budič a ještě mě vyžene z teplé postele na mráz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
30.11.15 22:16
@hrubik píše:
A jak jsi odměňovala svoje psy? hračkou a mazlením? Já jsem právě ze začátku byla nejistá, jak to budu dělat s tréninkem, když mi pamlsky bojkotoval, a tohle bylo jediné co mě napadlo.

Jj, u obou zkousim, co se da. Chvili to vypadalo, ze reaguji na pulcentimetrove kosticky slaniny… Ale druhy den zas ani necuchnuli. Nakoupila jsem, vyrobila i pujcila si snad vsechny dobroty sveta a nemaj zajem, chtej za odmenu bud pohladit, nebo jeste lip hodit aspon klacek. Ale doporucuju zkouset spis ty pamlsky ruzne, treba se na neco chyti. U nas je tim ten vycvik dost zdlouhavy a kdyz jsme treba na cvicaku tak i ne moc vhodny, aby mi po kazdym zvladnutym cviku letel pro micek kolem jinych psu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
1.12.15 10:27
@tweetyna píše:
Jj, u obou zkousim, co se da. Chvili to vypadalo, ze reaguji na pulcentimetrove kosticky slaniny… Ale druhy den zas ani necuchnuli. Nakoupila jsem, vyrobila i pujcila si snad vsechny dobroty sveta a nemaj zajem, chtej za odmenu bud pohladit, nebo jeste lip hodit aspon klacek. Ale doporucuju zkouset spis ty pamlsky ruzne, treba se na neco chyti. U nas je tim ten vycvik dost zdlouhavy a kdyz jsme treba na cvicaku tak i ne moc vhodny, aby mi po kazdym zvladnutym cviku letel pro micek kolem jinych psu :mrgreen:

To věřím, že je to bez pamlsků složitější. Proto jsem se toho na začátku „zalekla“ jak se s tím výcvikem poperu, když si s pamlskama pouze hrál. Naštěstí se rozežral :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
1.12.15 10:29

Jinak se musím pochlubit, jak se nám krásně daří zvládat venčení. Včera jen jedna nehoda a to jsem seděla u pc a „hlídaly“ děti, které koukaly na telku a nevšimly si, že se pes vzbudil :) A i v noci to bylo bez loužičky :dance: A taky už Balto pochopil, že když se vyčurá venku, bude odměna a už u toho na mě visí pohledem, jestli jsem teda nachystaná, protože dělá právě to, co po něm chci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
1.12.15 10:49

@hrubik Borderky jsou prostě chytré a při správné výchově jsou z nich nejlepší parťáci na světě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
1.12.15 15:32
@Icestar píše:
@hrubik Borderky jsou prostě chytré a při správné výchově jsou z nich nejlepší parťáci na světě :palec:

Pod to se podepíšu :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
1.12.15 17:27
@Icestar píše:
@hrubik Borderky jsou prostě chytré a při správné výchově jsou z nich nejlepší parťáci na světě :palec:

Je to vidět, že jsou to chytré hlavičky. A s tou výchovou to doufám nepokazím, snažím se moc, tak doufejme že to dáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
1.12.15 17:33

Jinak hodnocení dnešního dne (tady z toho zavádím úplný deníček co :mrgreen: ):

• mám doma býložravce - žere trávu, listí a taky je bezva chroupat kameny (to už s nima v puse předemnou zdrhá, protože ví, že mu je seberu :roll: )
  • v rámci hierarchie smečky si Balto začíná trochu dovolovat na děti, resp. ty jejich „štěněčí“ hry nabírají grády a on jak je pusinkuje, tak je občas vezme i zoubkama, takže je začínám krotit a děti pochopily, že po čtyřech už doma lozit nebudou
  • taky se začíná zakusovat do všeho co jde a neustále ty jeho ostrý zoubečky taháme z triček, nohavic a taky gauče :cert: Jak na něj? Když škrabe gauč a kouše ho, tak ho zavolám, on přijde a pochválím, pomazlím. Ale zase za chvilku je u něj. Nebo ho čapnu, řeknu nesmíš a odnesu jinam, kde si hrajeme. Nevím co víc.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
1.12.15 19:06

@hrubik já meginu naučila na NE A slýší nato, taky když kousala, něco co neměla tak jsem řekla ne a zádívala jsem se ji do očí, taky slýší na změnu tonu hlasu, takže když někdy chce kousat pod postelí tak řeknu hrubým hlasem meggíí a ona přestane.. :D :D no a stěma pamlskama máme opačný problém dočetla jsem se že první pejska pochválit pohlazením říct šikovná a přitom dát pamlsek, noa ta naše mrška vůbec o pohlazení netouží zajímá ji jenom to kokino :? někdy si říkám, jestli se sní moc netulím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
1.12.15 19:24

@hrubik Pes je všežravec, klid, na to si zvykneš, až začne žrát i horší věci, co po sobě zanechala jiná zvířátka :mrgreen:
V ničení mu zabraň bezprostředně. Ideálně ještě těsně před tím, než začne ničit. Když už ničí, klidné „ne“ a odvedení (odnesení) plus následující jiná činnost k odvedení pozornosti a myšlenek bohatě postačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
1.12.15 20:40
@megoska píše:
@hrubik já meginu naučila na NE A slýší nato, taky když kousala, něco co neměla tak jsem řekla ne a zádívala jsem se ji do očí, taky slýší na změnu tonu hlasu, takže když někdy chce kousat pod postelí tak řeknu hrubým hlasem meggíí a ona přestane.. :D :D no a stěma pamlskama máme opačný problém dočetla jsem se že první pejska pochválit pohlazením říct šikovná a přitom dát pamlsek, noa ta naše mrška vůbec o pohlazení netouží zajímá ji jenom to kokino :? někdy si říkám, jestli se sní moc netulím ;)

Taky jsem zjistila, že ta naše mrška očekává radši pamlsek, ale často nabízím „jen“ pohlazení a pomazlení, má smolíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný