Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2967
21.11.15 21:56
@Kissie9 píše:
Venčil jsem večer v parčíku, park byl obehnaný živým plotem, za ním šli 2 policisté a pes je vyhodnotil jako podezřelé, proběhl k nim a z metrů na ně štěkal. Bylo mu v té době cca 9 měsíců (takže to bylo znát jak na stavbě těla, tak na hlase, že je to štěně). Když jsem po ošetření psa jela na služebnu si stěžovat, tak z pána vylezlo, že se psů bojí :zed: Maskoval to tím, že mi chtěl totiž napařit pokutu za volné pobíhání psa a ještě mi na místě dost vynadal. Na místě byli svědci, park byl určený k volnému puštění psů a podle jeho nadřízeného špatně vyhodnotil situaci.
Ale co na mně zkoušeli na té služebně, to bylo drsný, normálně bych se tam sesypala, naštěstí tam došel můj tehdejší přítel a pánové hodili zpátečku.

To je mazec :( Fakt nevím co na to říct. Jako jsme lidé a jednáme zkratovitě, někdy, ale tohle je síla. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
21.11.15 22:33

No, naštěstí jsme to tenkrát se psem zvládli (to byli ty piškoty od policistů)…pravda, na určité typy postav si pak dával víc pozor, ale tohle překonal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
22.11.15 09:23
@Kissie9 píše:
No, naštěstí jsme to tenkrát se psem zvládli (to byli ty piškoty od policistů)…pravda, na určité typy postav si pak dával víc pozor, ale tohle překonal :)

No nedivím se, že z toho měl pesan trauma, mám pocit, že i na mě by se tohle hodně podepsalo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
22.11.15 09:31

Jinak z trošku veselejšího soudku. Tento víkend je náš poslední bez pejska. Příští sobotu si pro něj jedeme :dance: A tak jsme dodělávali různé resty, uklízeli z dosahu psa kabely a taky jsme s dětma pekli už cukroví na vánoce :mrgreen: Teda jen perníčky, které jsou naše nejoblíbenější. Protože pak už na to nebude čas, tak jsme to chtěli mít hotové. V týdnu nám dojde klec a další věci, které jsme objednali, já dočtu knížku o klikrtréninku a jsme na pejska připravení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
22.11.15 09:35

@hrubik: to je tak krásné, jak se těšíte :)…a zodpovědně připravujete :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
22.11.15 10:26
@Kissie9 píše:
No, jen bych doporučovala dát si pozor na uklidňování stylem…pes začne štěkat a člověk řekne „hodný“…hodně lidí tím dosáhne opaku, protože si neuvědomí, že „hodný“ používají většinou při činnostech psa, se kterými jsou spokojení, takže pak je aplikují ve snaze psa uklidnit. …
ještě se mi svědčilo převést pozornost psa na jinou činnost, za kterou jsem ho mohla odměnit…

Popsala jsi to přesně. Můj argument, že není vhodné psa kárat nebo na něj hulákat „ticho“, platí i pro opačný přístup - člověk prostě nemá reagovat na to, co psa stresuje. Nekárat, nepovelovat nepřirozenými povely, které akorát vedou ke zhoršení stresu, ale ani nechválit (není za co).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
22.11.15 10:41
@Kissie9 píše:
@hrubik: to je tak krásné, jak se těšíte :)…a zodpovědně připravujete :palec:

Díky, těšíme se moc a snad i ta příprava je zodpovědná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
22.11.15 14:02
@hrubik píše:
Díky, těšíme se moc a snad i ta příprava je zodpovědná :lol:

určitě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
22.11.15 18:38
@Kissie9 píše:
určitě :pankac:
:D :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
22.11.15 20:54

No díky za rady a názory, ale s lidmi nemá problém, ve dne vůbec a ve tmě štěká než přijde nato co to vlastnbě je za zvuk atd. jakmile se třeba člověk přiblíží už knučí a chce jít za ním, nebo třeba jak jdem ve tmě na procházku a okoklo štěkají psi taky je taková nejistá..no a co ty petardy? mám stoho strach.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
22.11.15 21:30
@megoska píše:
No díky za rady a názory, ale s lidmi nemá problém, ve dne vůbec a ve tmě štěká než přijde nato co to vlastnbě je za zvuk atd. jakmile se třeba člověk přiblíží už knučí a chce jít za ním, nebo třeba jak jdem ve tmě na procházku a okoklo štěkají psi taky je taková nejistá..no a co ty petardy? mám stoho strach.. :,(

Mně to zní opravdu jako nejistota ze tmy. Klidným, sebejistým hlasem jí prostě řekni něco ve smslu: Co blbneš? Jdeme. Je tam důležité to, abys ty byla klidná, aby to z tebe cítila. Panička je v pohodě=já budu v pohodě.
Petardy neřeš. Začneš je řešit teď ty, bude je řešit i ona. Dokud je v klidu, vůbec se na to nezaměřuj. Fakt, většina mladých psů to neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
23.11.15 09:09

Zkusím, zkusím.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
23.11.15 09:59
@megoska píše:
No díky za rady a názory, ale s lidmi nemá problém, ve dne vůbec a ve tmě štěká než přijde nato co to vlastnbě je za zvuk atd. jakmile se třeba člověk přiblíží už knučí a chce jít za ním, nebo třeba jak jdem ve tmě na procházku a okoklo štěkají psi taky je taková nejistá..no a co ty petardy? mám stoho strach.. :,(

Jojo, strach ze tmy by tam být mohl, nemá v tobě oporu. Když táhne za někým, jaká je tvoje reakce? Zkus tomu tahání PŘEDCHÁZET tím, že ji zaměstnáš pamlsky, hrou, případně rovnou krátkým cvičením pozornosti (oční kontakt, nose touch apod.), důležité je, aby se při tom cítila dobře a napříště věděla, že cokoliv se kolem děje, nejlepší je to vždycky u tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
23.11.15 13:28

@megoska Držím palce, ať ten strach brzy překonáte ;)

Jinak holky, jdu si pro radu ohledně veterináře. Co říkáte na veta, který nemá svoji ordinaci, ale nabízí takové služby, že chodí k lidem domů, kde provede jakékoli očkování, vyšetření psa, odběry krve, čipování atd, jako fakt prostě klasické služby jako na veterině, ale s tím, že chodí k lidem domů, což je pro pejska příjemnější a pro páníčky pohodlnější. Při nějakých složitějších a vážných případech spolupracuje s partnerskou klinikou. Ceny jsou srovnatelní jako ve vet. ordinaci. Co si o tom myslíte?

Jde mi o to, jestli není lepší chodit rovnou do ordinace, kde mají třeba rtg a ultrazvuk, když o něco jde, tak jde prostě rychleji reagovat.

Zase tu dr znám, bydlí u nás za barákem :mrgreen: A je strašně fajn. Ale zajímají mě vaše zkušenosti s veterináři, jestli byste jako zkušené pejskařky něco takového využily, nebo preferujete jednoznačně kliniku kvůli tomu co jsem psala, že když jde do tuhýho, tam můžou jednat rychleji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
23.11.15 16:18

Ahoj, mám doma 2 borderky a zajímá mě, jestli je tu někdo z okolí Hradce Králové.. potřebuji osobní radu ohledně převýchovy. Ujali jsme se obou v rozmezí 1 roku v jejich cca 8 měsících a ten druhý je poněkud problémový :think: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný