Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@krysaricek Zvyká si parádně
už vzal roha neřád.. naštěstí se mi ho podařilo chytit docela brzo.. odnesla jsem si z toho kousanej do prstu
už se nechá pohladit.. vezme si ňamku z ruky.. ale stejně mu pořídíme parťáka.. je vidět že se mu stýská ![]()
@stydlina jojo osmaci by určitě neměli být po jednom. U nás nebyli osmaci k sehnání, a pak jsem nejprve narazila na samičku a asi za 4dny jsem jela do jiného města po doktorech odkud jsem ji přivezla parťáka, jelikož byla furt zalezla na dně klece a ani nevylezla..Hned jak přišel kamarád tak ještě ten den začali dělat pěknej brajgl a vymýšlet kraviny.
osmáček tě kousl jo?
To musel být hodně vystrašený jak si ho naháněla ![]()
Ani ne tak vystrašený.. spíš sem ho blbě chytla
ale byla jsem ráda že se nechal nalákat
ta paní měla právě taky jenom jednoho.. ale měla i další mimča k odběru za cca 14 dní takže mu přijede parťák ![]()
@stydlina No tak oni když jsou to ještě mrnata tak se chytají špatně
kolik je tvymu osmackovi? A budeš pořizovat k němu stejné pohlaví?
ty ho Teda chováš v terarku? U nás už je taky pokrok, ti naši čertici už lezou na ruku aniž bych je lákala na nějakou mnamku
takže mi dělá problém jim dát vůbec jídlo do misky, jelikož mi hned šplhají po rukách ![]()
@krysaricek Jéé tak to nevím přesně kolik mu je.. ale máme ho cca 10 dní a měl tuším 6 týdnů když šel od maminky.. Jj stejné pohlaví takže bude mít kamaráda Jaspera.. Nechci mít pořád dokola mimina.. takže to budou dva kluci.. druhej by měl dojet do týdne tak snad to klapne
jiank si taky zvyká prďolka jeden.. miluje čerstvou mrkvičku a dýňová semínka.. ale naštěstí mu jedou i granulky.. co teda moc nežere je seno :-/ a zatím je v terárku.. plánuju jim na to pak udělat z pletiva nádstavbu ale to až budou větší.. zatím je tohle pro ně akorát ![]()
@stydlina píše:
@krysaricek Jéé tak to nevím přesně kolik mu je.. ale máme ho cca 10 dní a měl tuším 6 týdnů když šel od maminky.. Jj stejné pohlaví takže bude mít kamaráda Jaspera.. Nechci mít pořád dokola mimina.. takže to budou dva kluci.. druhej by měl dojet do týdne tak snad to klapnejiank si taky zvyká prďolka jeden.. miluje čerstvou mrkvičku a dýňová semínka.. ale naštěstí mu jedou i granulky.. co teda moc nežere je seno :-/ a zatím je v terárku.. plánuju jim na to pak udělat z pletiva nádstavbu ale to až budou větší.. zatím je tohle pro ně akorát
Když byly naše osmačí slečny malinké, tak jsem je vytáhla opatrně z klícky a do pěti minut už mi spinkali v ruce.
Dneska mají 1 rok a 9 měsíců a jsou to takový ďáblíci. ![]()
@Majda M. No naši mají zhruba 3 měsíce a jsou to dablove už teď
vůbec nevím jak je naučit aby řádili ve dne a v noci spali ![]()
Musíte je unavit. Hrajte si s nimi. Oni se unaví a budou vám potom spát jako miminka. ![]()
Jeden z našich osmákčků spinkal a ten druhý ne a ne usnout. A tak Jsme ji trochu unavili a pěkně spinkala se svou sestřičkou. ![]()
Na začátku to nebude lehké, ale až trochu vyrostou, tak budou v noci spát a ve dne budou lumpačit. ![]()
Dobrý večer chcem sa spýtať mám 2 cm mriežky na klietke ušiel by stade mali osmak??
@12veve56 myslím že protáhnout by se mohl
. Jsou ty mříže od hned od země?
Naší Leontýnce bylo velmi špatně. Měla opravdu silný průjem a tak jsme si mysleli, že jí to do dalšího dne přejde. Ale nepřešlo.
A tak jsme zavolali na veterinu. Tam nám řekli, že jsme měli přijít hned co jsme se dozvěděli, že jí není dobře. Včera jsme tam přišli, tak ji zvážila, změřila a posvítila jí do očí. Bylo vydět, že to není moc příjemné. A potom přišlo to nejhorší… Píchla jí do svalu na nožičce antibiotikum a (cca po 2 min.) jí píchla 2× okolo páteře vitamín C. Dneska k té veterinářce jdeme znovu a pokud jí bude Leontýnka připadat ještě nemocná, tak jí zase píchne antibiotikum.
A já se Vás chci zeptat, jestli jsem udělala dobře, že jsme zašli na veterinu a oni do ní napíchali všechno možné, nebo jsme ji měli radši nechat osudu??? ![]()
@Majda M. Já bych určitě šla na veterinu. Naši osmáčci už pár injekci dostali (i jako miminka) a snášeli to dobře. Průjem je ale u nich hodně nebezpečný. Snad se Leontynce uleví ![]()
Ahoj všichni, máme dva osmáčky z jednoho vrhu. Jeden je o poznání menší a štíhlejší. Je to normální?? ![]()