Osmák degu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2231
12.2.13 14:14

@rozmary Tak to je vidět, že ve zverimexech bohužel nedělají lidi co o tom něco vědí, ale že jen prodávají zboží. I na internetu to píšou všude, ale to jsem začala zjištovat proč to udělali-uplně ho rozcupovali-už pozdě. Prostě samiček může být kolik chce ale samec jen jeden. Našim je 5,5 a měli mladý jen jednou a to před 1,5 rokem. A zabil ho půl roku předtím. Tak by to tak odpovídalo. Ani jsem si nevšimla, že by se předtím nějak rvali.Jen o jídlo ale ne nějak drasticky. Samička je ale silnější inspirace a když ho neodděláš nebude stačit že ustoupí. Ten náš taky ustupoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
12.2.13 14:24
@Edita27 píše:
@rozmary Tak to je vidět, že ve zverimexech bohužel nedělají lidi co o tom něco vědí, ale že jen prodávají zboží. I na internetu to píšou všude, ale to jsem začala zjištovat proč to udělali-uplně ho rozcupovali-už pozdě. Prostě samiček může být kolik chce ale samec jen jeden. Našim je 5,5 a měli mladý jen jednou a to před 1,5 rokem. A zabil ho půl roku předtím. Tak by to tak odpovídalo. Ani jsem si nevšimla, že by se předtím nějak rvali.Jen o jídlo ale ne nějak drasticky. Samička je ale silnější inspirace a když ho neodděláš nebude stačit že ustoupí. Ten náš taky ustupoval.

No tak díky za info ;) tak půjde hoch do izolace no. Já jsem právě četla, že i když mají mladé, tak se o ně starajá samička, ale klidně i další samci, že neublíží a dávají se pryč jen aby znovu neobskočili samičku :nevim: z toho jsem taky usoudila asi blbě, že teda spolu můžou normálně fungovat. Jinak tu první samičku nám přes noc taky rozcupovali, měla chuděra sežranou půlku hlavy :(

• Citovat
  • Upravit
2231
12.2.13 14:40

@rozmary To je pravda o mladé se postarají samci krásně. Dokonce nemusí být tatínek, ale jak se jedná o boj o samičku neznají bratra. A to doslova-ti naši byli sourozenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
12.2.13 16:38

Nevím jak se to sem zamotalo :nevim: Dneska to se mnou vůbec nechce spolupracovat :cert:

• Citovat
  • Upravit
17.2.13 08:06

@Edita27 no jestli má camprdlík dál od dírky je to kluk a toho asi moje smečka nepříjme a jestli má camprdlik blízko tak je to holka a klidně si pro ni přijedu teda i pro kluka, stím teda, že by jste mi ho dali i s klecí :-) postavila bych je vedle sebe a při výběhu by byli spolem. Jinak bych jeho zdravíčko neriskala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.13 08:52

fakt

S toho co tu píšete je mi smutno já je měla za hodné skupinové hlodavce :-( a né jak kanibali a to sežrali i samičku! a za jakých okolností umřela ta holčina - toji udělali samci? já chtěla tlupu dvaceti ve velké kleci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
17.2.13 13:52
@albinkaslunicko píše:
S toho co tu píšete je mi smutno já je měla za hodné skupinové hlodavce :-( a né jak kanibali a to sežrali i samičku! a za jakých okolností umřela ta holčina - toji udělali samci? já chtěla tlupu dvaceti ve velké kleci :nevim:

Ona asi byla nemocná, sice žrala, ale byla pořád vychrtlejší a slabá, našla jsem jí ráno v domečku, tak si myslím že umřela a oni se do ní přes noc pustili a nebo už byla tak slabá že jí pomohli :nevim: Omáka nemůžeme dát z domu ani jednoho, to by holky nepřežily :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18.2.13 08:50

@rozmary tak to jsi me do jisté míry uklidnila :kytka: budu to muset vymyslet a dva samotní kluci v pohodě, když se příjmou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
18.2.13 14:00

Dva i více samotných kluků být klidně může, jen pokud se přivede nový přírůstek musí to být mládě a oni ho tak budou brát a nebudou se prát, to je i u samiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.13 20:34

Tak to je super dám kdyžtak toho nahoře zmíněného s mojím mladým a bude. Děda nebude sám a mladý dohryzaný - teda teoreticky, kdyžtak sem napíšu jak to dopadlo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
19.2.13 07:58

@albinkaslunicko Tak jsme zjištovali co to je a pravděpodobně je to sameček. Říkal 90%.No tak nevím. My ho máme jen v akvárku ve velkým a to by jsme si chtěli ponechat kvůli případným dalším hlodavcům pokud by mě k nim děti později přemluvili. Zatím jsou malé. A bojím se jak mluvíte o tom mladém co máte aby ho nerozkousal až se otrká. je hodnej, ale aby jste nebyla pak na nás naštvaná nevím co se v těch jejich hlavičkách zrodí. Nejsem odborník. Popřemýšlejte a díky za nabídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
20.2.13 21:25

Pokud jsem dáte fotku, tak vám můžu říct co je to za pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzla2
24.2.13 09:15

Stýská se?

Ahojte holky, potřebovala bych poradit. Máme doma osmáčka. Vzali jsme si ho jako záchranu před hadovým nakrmením, takže úplně nečekaně…zatím jej máme v kleci po andulce, myslím, že si na nás báječně zvyká, každý den běhá v pokojíčku a někdy už i přijde na zavolání, nechá se pohladit…Máme ho 18 dní. Dneska v noci mě probudilo pískání, až jsem se lekla, že se někde skřípnul. Rychle jsme za ním šla, ale byl v pohodě, tak jsme nakonec zhasnula a za chvilku se spalo dál, ale vyděsilo mě to…nevíte, co to bylo? stýská se mu? dalšího si zatím pořizovat nechceme, máme 2 děti (7 a 3 roky) takže prozatím stačí

• Citovat
  • Upravit
rozmary
24.2.13 19:20

Ahoj, myslím že se mu stýská, pokaždé když jsme kupovali nového, říkali nám ve zveráku ať vezmeme dva, že jednomu je smutno, taky jsme koupili dva i když už byl jeden doma, protože v tom zverimexu by ten jeden zůstal sám :)Ale v noci kolikrát taky pískaj i když jsou tři, dávám je na noc do koupelny, protože to je hroznej rachot a holky to budilo, ale jsem zjistila, že teď jak jsou tři, tak se mají v noci rádi, takže asi pískají proto :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1270
27.2.13 22:20

@zuzla2 @rozmary Tak za prvé osmáci nesmí být chováni sami. Jsou to silně sociální zvířata a mohou na samotu umřít (přestanou jíst, trpí apatií) nebo mohou trpět sebepoškozováním (ukousají si ocásek). Samozřejmě se to neprojeví hned, ale časem dle zvířete a vede to k smrti dříve či později. A co se týče toho pískání, pokud píská protáhle párkrát za noc, tak se mu stýská a volá někoho stejného druhu. Určitě pořiďte ještě jednoho stejného pohlaví, věřte, že to není žádný rozdíl a osmáčkovi bude dobře. Jinak pokud píská protáhlým a hodně intenzivním opakováním v kuse, třeba i čtvrt hoďky, tak volá osmáčka opačného pohlaví a jde na něj říje, to po jednom či pár dnů zas přestane. Mě dost pomáhalo v noci, když pískali, tak na ně promluvit a snažit se je hlasem uklidnit. Nebo i můžou jako švitořit a to si povídají, nebo takové vypísknutí kratší občas, je pokud se dohadují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný