Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@rozmary Tak to je vidět, že ve zverimexech bohužel nedělají lidi co o tom něco vědí, ale že jen prodávají zboží. I na internetu to píšou všude, ale to jsem začala zjištovat proč to udělali-uplně ho rozcupovali-už pozdě. Prostě samiček může být kolik chce ale samec jen jeden. Našim je 5,5 a měli mladý jen jednou a to před 1,5 rokem. A zabil ho půl roku předtím. Tak by to tak odpovídalo. Ani jsem si nevšimla, že by se předtím nějak rvali.Jen o jídlo ale ne nějak drasticky. Samička je ale silnější inspirace a když ho neodděláš nebude stačit že ustoupí. Ten náš taky ustupoval.
@Edita27 píše:
@rozmary Tak to je vidět, že ve zverimexech bohužel nedělají lidi co o tom něco vědí, ale že jen prodávají zboží. I na internetu to píšou všude, ale to jsem začala zjištovat proč to udělali-uplně ho rozcupovali-už pozdě. Prostě samiček může být kolik chce ale samec jen jeden. Našim je 5,5 a měli mladý jen jednou a to před 1,5 rokem. A zabil ho půl roku předtím. Tak by to tak odpovídalo. Ani jsem si nevšimla, že by se předtím nějak rvali.Jen o jídlo ale ne nějak drasticky. Samička je ale silnější inspirace a když ho neodděláš nebude stačit že ustoupí. Ten náš taky ustupoval.
No tak díky za info
tak půjde hoch do izolace no. Já jsem právě četla, že i když mají mladé, tak se o ně starajá samička, ale klidně i další samci, že neublíží a dávají se pryč jen aby znovu neobskočili samičku
z toho jsem taky usoudila asi blbě, že teda spolu můžou normálně fungovat. Jinak tu první samičku nám přes noc taky rozcupovali, měla chuděra sežranou půlku hlavy ![]()
@rozmary To je pravda o mladé se postarají samci krásně. Dokonce nemusí být tatínek, ale jak se jedná o boj o samičku neznají bratra. A to doslova-ti naši byli sourozenci.
Nevím jak se to sem zamotalo
Dneska to se mnou vůbec nechce spolupracovat ![]()
@Edita27 no jestli má camprdlík dál od dírky je to kluk a toho asi moje smečka nepříjme a jestli má camprdlik blízko tak je to holka a klidně si pro ni přijedu teda i pro kluka, stím teda, že by jste mi ho dali i s klecí
postavila bych je vedle sebe a při výběhu by byli spolem. Jinak bych jeho zdravíčko neriskala ![]()
S toho co tu píšete je mi smutno já je měla za hodné skupinové hlodavce
a né jak kanibali a to sežrali i samičku! a za jakých okolností umřela ta holčina - toji udělali samci? já chtěla tlupu dvaceti ve velké kleci ![]()
@albinkaslunicko píše:
S toho co tu píšete je mi smutno já je měla za hodné skupinové hlodavcea né jak kanibali a to sežrali i samičku! a za jakých okolností umřela ta holčina - toji udělali samci? já chtěla tlupu dvaceti ve velké kleci
Ona asi byla nemocná, sice žrala, ale byla pořád vychrtlejší a slabá, našla jsem jí ráno v domečku, tak si myslím že umřela a oni se do ní přes noc pustili a nebo už byla tak slabá že jí pomohli
Omáka nemůžeme dát z domu ani jednoho, to by holky nepřežily ![]()
@rozmary tak to jsi me do jisté míry uklidnila
budu to muset vymyslet a dva samotní kluci v pohodě, když se příjmou ![]()
Dva i více samotných kluků být klidně může, jen pokud se přivede nový přírůstek musí to být mládě a oni ho tak budou brát a nebudou se prát, to je i u samiček.
Tak to je super dám kdyžtak toho nahoře zmíněného s mojím mladým a bude. Děda nebude sám a mladý dohryzaný - teda teoreticky, kdyžtak sem napíšu jak to dopadlo ![]()
@albinkaslunicko Tak jsme zjištovali co to je a pravděpodobně je to sameček. Říkal 90%.No tak nevím. My ho máme jen v akvárku ve velkým a to by jsme si chtěli ponechat kvůli případným dalším hlodavcům pokud by mě k nim děti později přemluvili. Zatím jsou malé. A bojím se jak mluvíte o tom mladém co máte aby ho nerozkousal až se otrká. je hodnej, ale aby jste nebyla pak na nás naštvaná nevím co se v těch jejich hlavičkách zrodí. Nejsem odborník. Popřemýšlejte a díky za nabídku.
Pokud jsem dáte fotku, tak vám můžu říct co je to za pohlaví.
Ahojte holky, potřebovala bych poradit. Máme doma osmáčka. Vzali jsme si ho jako záchranu před hadovým nakrmením, takže úplně nečekaně…zatím jej máme v kleci po andulce, myslím, že si na nás báječně zvyká, každý den běhá v pokojíčku a někdy už i přijde na zavolání, nechá se pohladit…Máme ho 18 dní. Dneska v noci mě probudilo pískání, až jsem se lekla, že se někde skřípnul. Rychle jsme za ním šla, ale byl v pohodě, tak jsme nakonec zhasnula a za chvilku se spalo dál, ale vyděsilo mě to…nevíte, co to bylo? stýská se mu? dalšího si zatím pořizovat nechceme, máme 2 děti (7 a 3 roky) takže prozatím stačí
Ahoj, myslím že se mu stýská, pokaždé když jsme kupovali nového, říkali nám ve zveráku ať vezmeme dva, že jednomu je smutno, taky jsme koupili dva i když už byl jeden doma, protože v tom zverimexu by ten jeden zůstal sám
Ale v noci kolikrát taky pískaj i když jsou tři, dávám je na noc do koupelny, protože to je hroznej rachot a holky to budilo, ale jsem zjistila, že teď jak jsou tři, tak se mají v noci rádi, takže asi pískají proto ![]()
@zuzla2 @rozmary Tak za prvé osmáci nesmí být chováni sami. Jsou to silně sociální zvířata a mohou na samotu umřít (přestanou jíst, trpí apatií) nebo mohou trpět sebepoškozováním (ukousají si ocásek). Samozřejmě se to neprojeví hned, ale časem dle zvířete a vede to k smrti dříve či později. A co se týče toho pískání, pokud píská protáhle párkrát za noc, tak se mu stýská a volá někoho stejného druhu. Určitě pořiďte ještě jednoho stejného pohlaví, věřte, že to není žádný rozdíl a osmáčkovi bude dobře. Jinak pokud píská protáhlým a hodně intenzivním opakováním v kuse, třeba i čtvrt hoďky, tak volá osmáčka opačného pohlaví a jde na něj říje, to po jednom či pár dnů zas přestane. Mě dost pomáhalo v noci, když pískali, tak na ně promluvit a snažit se je hlasem uklidnit. Nebo i můžou jako švitořit a to si povídají, nebo takové vypísknutí kratší občas, je pokud se dohadují.