Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jídunka no já mám i křečka poprvé, mám ji moc ráda, mám ji pul roku,7 měsícu ale křečka už nechchi po tehle zkušenosti že mně pořád kouše a to mi vadí, ale jsou to pusinky kouzelné jak křečci tak osmáci, ty jsou fakt boží ![]()
a s tím balonem si je umím představit ![]()
@mamina25 píše:
@Jídunka no já mám i křečka poprvé, mám ji moc ráda, mám ji pul roku,7 měsícu ale křečka už nechchi po tehle zkušenosti že mně pořád kouše a to mi vadí, ale jsou to pusinky kouzelné jak křečci tak osmáci, ty jsou fakt boží
a s tím balonem si je umím představit
Jo degouni jsou super spolecnici
a narozdil od ostatnich hlodavcu se dozivaj cca 8let nevim presne myslim ze jeste vic… ![]()
@Jídunka jo věřím už se těším až si na nás zvyknou a budou tady s náma blbnout a běhat po bytě, uplně sem s nich nadšená, se mi moc líbej prckové ![]()
Kolotoč jedině ten klasický drátový. Plastový rozkoušou. Máme drátový a nic se osmákům nestalo, a to tam vždycky skáče jeden druhému za běhu. U nás by to bez kolotoče nešlo, jsou na něm úplně závislí. Jinak mě jednou hryznul, čmuchal mi kolem ruky a pak cvaknul, ale není to tak hrozný, člověk se nemůže na ty potvůrky zlobit. Mají rádi hlazeni pod krkem a pod přední nohou jakoby zepředu od hrudníku. Oni i pak tak vycení zoubky, však uvidíš až se přestanou bát.
@B EL jé tak počítám s kousnutím, a zatím se teda bojí nepřijdoumi na ruku jenom čmuchaj a kolečko i u nás vede od včerjšku v něm lítaj jako draci ![]()
a myslíte že bych je mohla zkusit pohladit anbeo mám radši počkat až s epřestanou bát?
oni jsou tak krásni že bych je zulíbala ![]()
Skorotýchně má taky a ta na ně šahala od malička a ty už jsou zvyklí a nechaj se úplně v pohodě hladit, nosit a drží. Já u našich osmáků jsem se trochu bála a tak ty se nosit nenechají, jsou to divočáci. Tak je asi lepší na ně začít sahat co nejdřív když už se rozkoukali.
@B EL deíky za radu, já je opatrně hladím a dávám ruku ať si zvykaj a dokonce se mi i chilinku nechali pohladit mezi oušky, ale teda vzít se je bojím ještě
To půjde časem. Naši osmáci taky milujou kuchyňský ubrousky, vždycky tam s nima lítaj po celý kleci a pak si je ustelou do koutku kde spí, ale chce to měnit, počůraj je a smrdí to. A už jsi zkoušela jim dávat písek pro činčily? V tom se rádi rochněj, jsou roztomilý když pak sedí v tom písku a důležitě si čistí ouška.
@B EL jéé to zkusím tu utěrku a písek mněli včera to bylo super na ně koukat jak se v něm válej ![]()
@mamina25 ahoj, ohlížíme se po zvířátku pro naše kluky a koukla jsem na tuhle diskusi…
Tak jak jste se s těma bobánkama sžili, jak dlouho trvalo, než se ochočili??a co děti na ně? napiš, prosím, jak jste zvládli začátky atd…Děkuji ![]()
@peprle Chovám osmáky už spoustu let a nejsou to zvířátka na mazlení. Občas pro pohlazení přijdou a nechají se rádi podrbat, ale jsou to hodně aktivní zvířátka co nevydrží v klidu. Také se musí s nimi opatrně manipulovat a nesmí se chytit za ocas, který by jim upadl jako ještěrce, ale znovu už nenaroste. Neměli by se chovat samostatně, ale aspoň ve dvojici jsou silně sociální na samota může i časem zapříčinit sebepoškozování a i smrt (přestane přijímat potravu). Kdyby něco klidně se na mě obrať ![]()
@Jája8 ahoj, ty se asi v osmácích vyznáš:), mám na tebe dotaz, na první straně jsem četla, že osmák přišel o chloupky na ocasu a musel jít na operaci, ten náš už je totiž skoro nemá:(, tak se chci zeptat jestli ta operace je akutní.
@peprle Ahojky,no jsou to bobánci, trvalo jim skoro 2 měsíce než se ochočili, už mi vyzkočej na rukua nechaj se pohladit ale pak zase jde běhat a opravdu to chce aby byli aspoň dva ![]()
Děti holka je ještě malá ale kluk na ně kouká a mluví na ně je nadšený. Zažili jsme si první onemocnění, jedne osmáček mněl průjem byla jsme na veterině a dostla léky a dobrý. Jsou to malé torpéda a chce to na ně opatrně, mluvit na ně tichým hlasem, a jménem je oslovovat pak si zyvknou a přiběhnou anebo se otočí na jméno.
@Sylviii Tak pokud přijde o štětinku, tak to bývá způsobeno nedostatkem minerálů či vitamínů, pokud je osmáček sám, tak i samotou. Začnou se sebepoškozovat a můžou si i ocásek ohryzat. Někteří osmáci, i když někoho u sebe mají, tak se jim to taky stává a je to způsobeno přespřílišnou péčí. Můžou si čistění i vydrbat chloupky na přední packách a mít je holé.
Pokud přišel jen o štětičku a ne o kus ocásku, tak pokud má vyváženou stravu a kamaráda nic se neděje. Prostě mu jen chybí chloupky. Jinak pokud se utrhne kus ocásku, sám se zahojí a udělá se mu malí bylí kousek na konci pahýlky, kde se tkáň uzavře a ten malí kousíček bílý odpadne a je klid. Jen se do ocásku nesmí dostat infekce, pak by musel na operaci. Chce to pravidelně čistit klec, aby se mu z podestýlky nedostala infekce.