Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holk, y
co jste koupili osmákům na Vánoce? Nebo co jste vyrobili?
Znáte nějaký recept na sušenky pro osmáka? ![]()
Mě radila chovatelka od které jsem si je brala ať nedávám čerstvou, ale vařenou ![]()
No já jich mám pět a musím říc co kus to originál - maličká co se u mě narodila ta se mazlí 106 vůbec i její sestřička tak zběsile neprchá jak rodiče… Jestli je chceš pro kluky tak spíš počítejte s tím, že bude spousta srandy na dívání spíš jak na šahání, ale stojí to za to.. se Vždycky válím smíchy co vymyslí… Nejvíc se mi líbilo, když bali uplně maličcí, tak dospělák chtěl běhat kolečku zrovna jak tam byl maličký… V zápalu dospělaka se maličký chytil zuby nechty a dospělák ho jen v rámci točení přeskakoval
nebo asi brácha ve stejném případě hupsl na záda a nechal se svést v kolečku… A vevrka s Madagaskaru musela být taky vamyšlena podle Osmáku - je to přesně to co dělají když jím dám nevylousklí ořech ![]()
No mě se osvěčilo je nehladit z vrchu ( ne tak často ono to nejde vydržet uplně) četla jsem totíž, že jim to evokuje, když je lový dravci tak jsou háklivější
a je fakt, že drbání na bříšku, když si mě pacičkama ještě přidržují má taky své kouzlo ![]()
Ahoj holky.Dnes nám zemřel osmák. Problém je v tom, že máme ještě jednoho a nevím jestli steskem nezemřel. Byli spolu celý život. Jsou to 6 letí sourozenci.
Nevíte jak tomu zabránit? Kromě koupí nového. To už nechci. Popř. nechcete nějaká osmáka na dožití? Nebo já nevím co mu koupit aby se zabavil. Nemám moc času abych se mu věnovala a ještě k tomu malého syna, kterého by osmák určitě hrozně zajímal, tak by to asi nebylo ani pro Osmáka bezpečné
.Díky za rady.
A je to kluk? Jestli nemáš čas mu dělat společnost tak je to blbé
s kama jste?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat? V práci máme malou smečku osmáků. 3 samičky a jednoho samce. Jedna samička porodila do boudičky ale vypadá to že bude rodit i druhá!!!Máme ji připravit jinou boudičku nebo může rodit do té samé???Popřípadě si udělá jiné hnízdo???Děkuji za radu
@albinkaslunicko No pravděpodobně ano, ale my to moc nepoznáme. Chtěla bych mu pomoct, ale nevím jak. A vypadá to tak že opravdu teskní.
Jsme Brno venkov.
Ahojky, chci se zeptat za jak dlouho jste měly mladé? Máme dva samečky a údajně samičku, říkal pán ve zveráku, těšila jsem se na malé skákali po sobě ze začátku jak diví, no ale zatím z toho nic není
Blbá otázka, ale mají nějaké plodné období?
Mladé jsme čekali už v půli ledna, podle toho jak se k sobě měli, ale zatím se ani nekulatí a vypadá to, že už ani netrtkaj
q
@rozmary Tak pokud máš 2 samce tak rychle s jedním pryč. Jak budou mít plodné období ten silnější zabije slabšího. Pokud se ještě snesou tak to je známka toho, že ještě plodné období nemají. Vlastní zkušenost a nevědomost na kterou jeden ze samečků u nás dojel.
@Edita27 píše:
@rozmary Tak pokud máš 2 samce tak rychle s jedním pryč. Jak budou mít plodné období ten silnější zabije slabšího. Pokud se ještě snesou tak to je známka toho, že ještě plodné období nemají. Vlastní zkušenost a nevědomost na kterou jeden ze samečků u nás dojel.
No vidíš a nám ve zveráku řekli, že by to neměl být problém
Jo když ji obskakovali tak se hodně prali a ten jeden se mi zdá že ustoupil a vrzne si jen když ho ten druhej pustí. A náhodou nevíš jak často mají plodné období? Už máme osmáky čtyři roky, jenže nejdříve dvě samičky, z nich jedna zemřela, tak jsme k ní koupili další dva samečky, samička bohužel opět zemřela, asi nějaký špatný vrh, obě začaly hubnout, udělaly se jim takové hrby, klepaly se a za pár dní umřely
Těšily jsme se na mladé, tak jsme koupili novou samičku, která už prý mladé měla, takže je to stoprocentně samice, ale jak říkám, zatím nic.No doufám, že nedojde k nejhoršímu ![]()
@Jája8 aha sakra