Péče o štěně jorkšíra

449
18.8.12 22:00

Péče o štěně jorkšíra...

Zdravím Vás,
mohla bych Vás všechny poprosit o radu? Potřebovala bych poradit, kdy mohu poprvé ostříhat a vykoupat štěně jorkšíra…a nejlépe bych prosila o odkaz na nějaké dobré stránky o péči o jorkšíry…předem Vám všem moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22756
18.8.12 22:13

Ahoj, já jsem ve svých počátcích (což už teda je nějaký ten pátek) hodně čerpala z těchto stránek http://ike.gulage.com/ . Jsou tam návody, myslím i diskuzní fórum, kde se toho dá dost zjistit. poprvé jsem jorkšírku koupala někdy ve 4,5-5 měsících, kdy šla zároveň i na stříhání. Ale třeba moje mamka vykoupala jorka v asi 2,5 měsících, protože se jí nechutně vyválel v ho…ch a taky se mu nic nestalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
18.8.12 22:27

@Susanna No ona je taková, že docela dost mastná a zacuchaná a o tom špinavém bříšku ani nemluvím…a nechledě na to, že dnes s klukama dováděla v pískovišti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
18.8.12 22:31

@Traccy A kolik má? Pokud to není vyloženě nějaký drobek, tak bych jí vykoupala. Jen ji nechej předtím pořádně vyvenčit, aby pak stihla vyschnout, než půjdete znova ven a neprochladla. Jinak by z toho určitě s kvalitním šampónem újmu mít neměla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
18.8.12 22:36

@Susanna No mi moc ani venčit moc pravidelně nechodíme, máme domácí psí toaletu…mám doma 3malé prcky a bydlíme ve 3patře a než bych se všema došla dolů, tak se můžem otočit a jít domů, protože mi počůrá triko(už se mi to několikrat stalo) :mrgreen: No potřebuje umejt až to není hezký je to malé prasátko a né psí slečna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13002
18.8.12 23:04

@Traccy neboj to se casem zmeni, my taky koupali tak tod tech 4 mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
18.8.12 23:16

@michaelas2010 No, kdyby si jí viděla, jak se jí dnes v tom písku líbilo a jak byl studenej, tak se v něm furt válela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13002
18.8.12 23:41

Jo to znam jezdime obcas k mori tak tam hrabe jako diva v pisku a pak v nem lezi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
18.8.12 23:54

@michaelas2010 no jenže už to vidim jak mi bude kňorat u postele, že chce ke mě…a budu si muset vybrat…písek v posteli a nebo se vyspím :roll: …budu jí muset šetrně vykoupat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.12 00:14

Dobrý den, měla jsem jorkšýra, který se dožil 16,5 let. Rozhodně jsem se neřídila nějakýma článkama a tabulkama. Zdravý rozum, je podle mého názoru nejlepší. Je to stejné jako u dítěte, když ho budete zbytečně přešlechťovat a šetřit, bude z něj akorát nemocný a nanicovatý tvor…Můj pes byl pan pes, zvládla procházky v lese každý den cca 2 hodinnové, zakousla slepici, řádila ve sněhu a nikdy nemarodila. Prostě zbytečně se s tím nepárat a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
19.8.12 21:46

@Traccy vykoupat jí můžeš, ale zásada je kvalitním šamponem. Ve zverimexu je snad jen jeden - Hery (na dlouhou srst), jinak je kvalita šamponu hrozná, psa odmastí..a to dobře není. Jinak koukni na profikosmetika.cz , tam je i poradna, tak jí pročti. Já na jorkšírku mám výbornou zkušenost s jemným šamponem AllSystems a botanickým kondicionerem od stejné firmy - srst jde krásně česat, neplstnatí., když jsem začínala, koupila jsem nějaký obyč a byl to děs - srst cuckatá, plstnatá a česat bych mohla 4× denně :| Cena se zdá vyšší, ale jsou to silné koncentráty a vydrží dlouho. Taky je nutné štěně pořádně prosušit fénem, aby neprochladlo. Pokud se používají kvalitní preparáty, dá se koupat i celkem často (výstavní se koupou i každý týden), já koupu cca po 3-6týdnech, jak je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
20.8.12 15:51

Já koupu každý týden až 10 dní a souhlasím, že AllSystems výrobky jsou fakt super. No a když se mi vyválí v trávě, tak stačí jen vyčesat a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
20.8.12 17:09

Tak pokud už jsi se rozhodla oškubat dlouhosrsté plemeno, tak jak už psal někdo nade mnou, Héry ( to jsou ale spíš vybělováky pro výstavní psy - mají i pro černé, takže to asi nevyužiješ ), pak ten All Systems ( antistat ve spreji nepoužiješ, možná šamon a kondicionér ), nebo jedna z nejluxusnější výstavní kosmetiky je Chris Christensen ( pro několik barev psů od vybělováků až pro udržení černé, opět pro výstaváky a jejich tekuté hedvábí taky nevyužiješ )… takže pořiď nějakou průměrnou značku a koupej podle potřeby, časem rozpoznáš sama ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
20.8.12 17:48

@Shreya Héry mají celou škálu a řad - od dlouhosrstých, po tvrdou srst, barevnou. AllSystems má taky velký výběr a na jorka fakt nedoporučuju (i když nebude výstavní) používat levnou kosmetiku - je to pak fakt děs a česat nejde. Jinak nevím, proč tak zdůrazňuješ, že pro výstaváky. Ano, používají to hlavně pro výstavní psy, ale pokud někdo chce, aby pes šel dobře udržovat, měl pěknou srst a kvalitní, tak bych po ničem levném nešahala - pak mají akorát lupy a kožní problémy.
Já taky teda nejsem pro stříhání ma westíka - mám fenku v polodlouhé variantě a vypadá alespoň jak jork a hlavně ne jak většina ostříhaných. A pokud je kosmetika kvalitní, tak to ani moc práce nezabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
20.8.12 17:58

Jowana - nerozčiluj se, říkám, že Héry mají převážně vybělováky ;) o škále a ostatních řadách od Héry jsem nemluvila ;) i když to neznamená, že o nich nevím…
Jako příklad přikládám výstavního číňana v srsti - ovšem ne díky Héry, to by vypadal jako komondor :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný