Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No malá má po té Acaně průjem, takže budem muset zkoušet a uvidíme co jí časem sedne ![]()
@Traccy no, na to oni spoléhají
stejně jako s šampony - půjdeš do zverimexu, šampon s jorkšírem a psa pak nerozčešeš jakej to je šunt. Ty granule jsou tyto http://www.spokojenypes.cz/…-puppy-1-8kg?… - pro štěňata malých plemen. cena je taky vyšší, ale zase když jsou kvalitní, tak se jich tolik dávat nemusí. A navíc, jork toho i tak sní málo, takže to pak finančně jde.
Našim Acana taky nesedla, ale Orijen byl třeba už o. k., i když je to stejný výrobce.
Příspěvek upraven 20.08.12 v 21:59
@Smailinka píše:
Mám tři yorky, první dvě štěnda jsem dala upravit okolo 8 měsíce. Jsou bez PP a po každém víkendu na chatě vypadali jak strašidla![]()
![]()
Třetího jsem si vyprosila biewera s PP, je mu 9 měsíců a jeho srst opravdu potřebuje hooodně péče kvalitní psí kosmetikou
Koupala jsem vždy podle potřeby od těch 10 týdnů, nenamáčela jsem moc hlavičku a pozor na ouška. I když chodili doma na psí toaletu, tak stejně tlapičkou loužičku většinou vyšlápli a za chvíli je to na nich cítit. Koupu stále docela často, minimálně 1× za 14 dní. Spí s námi v posteli, takže sprcha je někdy i po každém venčení
Takže klidně koupej od malinka.
A na tu radu od sousedky zapomeň. Jak se má vybarvit, má v genech
Takže když bych jí teď občas kvalitním šampónem koupala, tak se nic neděje…nehledě na to, že dnes vlezla za dětma do dětského bazénu a nic se nestalo, strašně jsem se lekla a ona byla v klidu ![]()
Na sídlišti mají nějací lidé také štěně jorka a, ale pejska a paní říkala, že ho už stříhali, tak jsem se ptala jestli to není brzo a už ho měli z chovné stanice stříhaného…tak nevím ![]()
@jowana tak zkusím objednat toto a uvidíme jaké budeme mít hovínka
Opravdu děkuju za radu a ty grunele s jorkem asi pošlu dál ![]()
@Traccy není za co. Tak snad sedět budou. Naše fenka je zvládala dobře, ale je to zase na tom, co tomu tvému sedne. Vyzkoušíte třeba 2,3 druhy (možná i víc) než narazíte na ty, co jí budou vyhovovat. Jen ještě upozorním na to, že přechod na nové krmivo by měl být alespoň týden ideálně 10dní - že ke starému se přimíchává trochu nového po týdnu to je cca 50:50 a v tom dalším týdnu postupná převaha toho nového. Pokud se krmivo změní rychle, může to hafan špatně snášet a mít průjem. Tím mě napadá - jak dlouho štěně máte? Acanou krmil i chovatel? Ono jestli jste dali jiné než na které bylo zvyklé, tak může mít průjem i z toho..ale znám dost hafanů, co mají průjem i po delším krmení Acany a nesedí jim.
@Traccy píše:
Takže když bych jí teď občas kvalitním šampónem koupala, tak se nic neděje…nehledě na to, že dnes vlezla za dětma do dětského bazénu a nic se nestalo, strašně jsem se lekla a ona byla v klidu
Na sídlišti mají nějací lidé také štěně jorka a, ale pejska a paní říkala, že ho už stříhali, tak jsem se ptala jestli to není brzo a už ho měli z chovné stanice stříhaného…tak nevím
Koupání jí určitě vadit nebude, naši dva milují bazén i rybníky
Jen pozor na nastydnutí, fénování je důležité.
Dej ji ostříhat tehdy, kdy se ti bude chtít. Ať už z jakéhokoliv důvodu, třeba že se ti ji nebude chtít denně vyčesávat nebo že by se ti líbila více ostříhaná…prostě dej na svůj úsudek. Nenech se nikým ovlivnit ![]()
Jen si přededm vyber na netu střih yorkšíra, ať můžeš v salonu říct přesně, jak ji chceš mít krásnou ![]()
@jowana Malou máme doma 3týden a chovatelka krmilam Pedigree Junior s kuřetem a rýží…a já udělala okamžitý přechod na Acanu a malá má i přes to, že to dlabe 2týdny průjem…
@Smailinka píše:
Moji kluci
Jéééé to jsou broučci
…já bych právě chtěla až bude malý rok, tak chci pořídit ještě jednu slečnu…pro mě se během těch 3týdnů co jí doma máme stali jorkšíři srdeční záležitostí ![]()
@Smailinka píše:
Koupání jí určitě vadit nebude, naši dva milují bazén i rybníkyJen pozor na nastydnutí, fénování je důležité.
Dej ji ostříhat tehdy, kdy se ti bude chtít. Ať už z jakéhokoliv důvodu, třeba že se ti ji nebude chtít denně vyčesávat nebo že by se ti líbila více ostříhaná…prostě dej na svůj úsudek. Nenech se nikým ovlivnit
Jen si přededm vyber na netu střih yorkšíra, ať můžeš v salonu říct přesně, jak ji chceš mít krásnou
Tak jsme přišli na to, že koupání jí opravdu nevadí, zase blbla s klukama v bazénku na zahradě ![]()
Ale ohledně toho stříhání, kdybych se teď (je jí 10týdnů) rozhodla, že jí chci nechat trochu zkrátit srst, tak by se tedy nic stát nemělo? ![]()
@Traccy píše:
@jowana Malou máme doma 3týden a chovatelka krmilam Pedigree Junior s kuřetem a rýží…a já udělala okamžitý přechod na Acanu a malá má i přes to, že to dlabe 2týdny průjem…
Okamžitý přechod je špatně. Já dostala od chovatelky její granule a s těma jsem chvíli krmila a pak s nima dělala přechod na naše…
Nekombinuješ to ještě s nějakýma mlskama, ten průjem může být i z toho.
@Traccy píše:
Tak jsme přišli na to, že koupání jí opravdu nevadí, zase blbla s klukama v bazénku na zahradě
Ale ohledně toho stříhání, kdybych se teď (je jí 10týdnů) rozhodla, že jí chci nechat trochu zkrátit srst, tak by se tedy nic stát nemělo?
A co by se mělo stát? Je to prcek, našeho jsme nechali stříhat o pár týdnů dýl. I tak chodil na vyholování oušek od 9. týdne. Každopádně stejně stříháte drápky a trháte chloupky z vnitřka ouška, tak aspoň někdo ještě pomůže se srstí. A skoukne, jestli třeba nemáte špatný rozčesávač nebo nečešete nevhodně, málo nebo moc.
@janine24 píše:
A co by se mělo stát? Je to prcek, našeho jsme nechali stříhat o pár týdnů dýl. I tak chodil na vyholování oušek od 9. týdne. Každopádně stejně stříháte drápky a trháte chloupky z vnitřka ouška, tak aspoň někdo ještě pomůže se srstí. A skoukne, jestli třeba nemáte špatný rozčesávač nebo nečešete nevhodně, málo nebo moc.
No, já nevím co by se mohlo stát…
prostě se jen bojím je to takový prcek a je to opravdu miláček a nemáme jí dlouho, tak se bojím, aby se jí něco nestalo…je jak dítě
Ouška a drápky zvládáme, tak ten sestřih bychom zvládli taky, ale chci s ní do salónu a u nás ve městě nic nemáme…
@Traccy píše:
No, já nevím co by se mohlo stát…prostě se jen bojím je to takový prcek a je to opravdu miláček a nemáme jí dlouho, tak se bojím, aby se jí něco nestalo…je jak dítě
Ouška a drápky zvládáme, tak ten sestřih bychom zvládli taky, ale chci s ní do salónu a u nás ve městě nic nemáme…
Jestli stříháte a holíte ouška, tak tohle je jen o trochu větší výměra střihu ![]()