Péče o štěně jorkšíra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
449
20.8.12 21:54

No malá má po té Acaně průjem, takže budem muset zkoušet a uvidíme co jí časem sedne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
20.8.12 21:58

@Traccy no, na to oni spoléhají ;) stejně jako s šampony - půjdeš do zverimexu, šampon s jorkšírem a psa pak nerozčešeš jakej to je šunt. Ty granule jsou tyto http://www.spokojenypes.cz/…-puppy-1-8kg?… - pro štěňata malých plemen. cena je taky vyšší, ale zase když jsou kvalitní, tak se jich tolik dávat nemusí. A navíc, jork toho i tak sní málo, takže to pak finančně jde.
Našim Acana taky nesedla, ale Orijen byl třeba už o. k., i když je to stejný výrobce.

Příspěvek upraven 20.08.12 v 21:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
20.8.12 21:58
@Smailinka píše:
Mám tři yorky, první dvě štěnda jsem dala upravit okolo 8 měsíce. Jsou bez PP a po každém víkendu na chatě vypadali jak strašidla :lol: :lol: :lol: Třetího jsem si vyprosila biewera s PP, je mu 9 měsíců a jeho srst opravdu potřebuje hooodně péče kvalitní psí kosmetikou :kytka:
Koupala jsem vždy podle potřeby od těch 10 týdnů, nenamáčela jsem moc hlavičku a pozor na ouška. I když chodili doma na psí toaletu, tak stejně tlapičkou loužičku většinou vyšlápli a za chvíli je to na nich cítit. Koupu stále docela často, minimálně 1× za 14 dní. Spí s námi v posteli, takže sprcha je někdy i po každém venčení ;)
Takže klidně koupej od malinka.
A na tu radu od sousedky zapomeň. Jak se má vybarvit, má v genech ;)

Takže když bych jí teď občas kvalitním šampónem koupala, tak se nic neděje…nehledě na to, že dnes vlezla za dětma do dětského bazénu a nic se nestalo, strašně jsem se lekla a ona byla v klidu :potlesk:
Na sídlišti mají nějací lidé také štěně jorka a, ale pejska a paní říkala, že ho už stříhali, tak jsem se ptala jestli to není brzo a už ho měli z chovné stanice stříhaného…tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
20.8.12 22:03

@jowana tak zkusím objednat toto a uvidíme jaké budeme mít hovínka :) Opravdu děkuju za radu a ty grunele s jorkem asi pošlu dál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
21.8.12 06:48

@Traccy není za co. Tak snad sedět budou. Naše fenka je zvládala dobře, ale je to zase na tom, co tomu tvému sedne. Vyzkoušíte třeba 2,3 druhy (možná i víc) než narazíte na ty, co jí budou vyhovovat. Jen ještě upozorním na to, že přechod na nové krmivo by měl být alespoň týden ideálně 10dní - že ke starému se přimíchává trochu nového po týdnu to je cca 50:50 a v tom dalším týdnu postupná převaha toho nového. Pokud se krmivo změní rychle, může to hafan špatně snášet a mít průjem. Tím mě napadá - jak dlouho štěně máte? Acanou krmil i chovatel? Ono jestli jste dali jiné než na které bylo zvyklé, tak může mít průjem i z toho..ale znám dost hafanů, co mají průjem i po delším krmení Acany a nesedí jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
21.8.12 08:25
@jowana píše:
@Misuldy já jsem psala, že může hned, ale kvalitním šamponem a pak pořádně vysušit-vyfénovat ;)

Já taky nemyslela tebe, takže v poho :-) :palec:

• Citovat
  • Upravit
342
21.8.12 12:33
@Traccy píše:
Takže když bych jí teď občas kvalitním šampónem koupala, tak se nic neděje…nehledě na to, že dnes vlezla za dětma do dětského bazénu a nic se nestalo, strašně jsem se lekla a ona byla v klidu :potlesk:
Na sídlišti mají nějací lidé také štěně jorka a, ale pejska a paní říkala, že ho už stříhali, tak jsem se ptala jestli to není brzo a už ho měli z chovné stanice stříhaného…tak nevím :nevim:

Koupání jí určitě vadit nebude, naši dva milují bazén i rybníky :lol: Jen pozor na nastydnutí, fénování je důležité.
Dej ji ostříhat tehdy, kdy se ti bude chtít. Ať už z jakéhokoliv důvodu, třeba že se ti ji nebude chtít denně vyčesávat nebo že by se ti líbila více ostříhaná…prostě dej na svůj úsudek. Nenech se nikým ovlivnit ;)
Jen si přededm vyber na netu střih yorkšíra, ať můžeš v salonu říct přesně, jak ji chceš mít krásnou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
21.8.12 12:43

Moji kluci :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
21.8.12 13:25

@jowana Malou máme doma 3týden a chovatelka krmilam Pedigree Junior s kuřetem a rýží…a já udělala okamžitý přechod na Acanu a malá má i přes to, že to dlabe 2týdny průjem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
21.8.12 13:29
@Smailinka píše:
Moji kluci :hug:

Jéééé to jsou broučci :hug:…já bych právě chtěla až bude malý rok, tak chci pořídit ještě jednu slečnu…pro mě se během těch 3týdnů co jí doma máme stali jorkšíři srdeční záležitostí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
21.8.12 13:32
@Smailinka píše:
Koupání jí určitě vadit nebude, naši dva milují bazén i rybníky :lol: Jen pozor na nastydnutí, fénování je důležité.
Dej ji ostříhat tehdy, kdy se ti bude chtít. Ať už z jakéhokoliv důvodu, třeba že se ti ji nebude chtít denně vyčesávat nebo že by se ti líbila více ostříhaná…prostě dej na svůj úsudek. Nenech se nikým ovlivnit ;)
Jen si přededm vyber na netu střih yorkšíra, ať můžeš v salonu říct přesně, jak ji chceš mít krásnou :kytka:

Tak jsme přišli na to, že koupání jí opravdu nevadí, zase blbla s klukama v bazénku na zahradě :mrgreen:
Ale ohledně toho stříhání, kdybych se teď (je jí 10týdnů) rozhodla, že jí chci nechat trochu zkrátit srst, tak by se tedy nic stát nemělo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
21.8.12 16:30
@Traccy píše:
@jowana Malou máme doma 3týden a chovatelka krmilam Pedigree Junior s kuřetem a rýží…a já udělala okamžitý přechod na Acanu a malá má i přes to, že to dlabe 2týdny průjem…

Okamžitý přechod je špatně. Já dostala od chovatelky její granule a s těma jsem chvíli krmila a pak s nima dělala přechod na naše…

Nekombinuješ to ještě s nějakýma mlskama, ten průjem může být i z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
21.8.12 16:32
@Traccy píše:
Tak jsme přišli na to, že koupání jí opravdu nevadí, zase blbla s klukama v bazénku na zahradě :mrgreen:
Ale ohledně toho stříhání, kdybych se teď (je jí 10týdnů) rozhodla, že jí chci nechat trochu zkrátit srst, tak by se tedy nic stát nemělo? :think:

A co by se mělo stát? Je to prcek, našeho jsme nechali stříhat o pár týdnů dýl. I tak chodil na vyholování oušek od 9. týdne. Každopádně stejně stříháte drápky a trháte chloupky z vnitřka ouška, tak aspoň někdo ještě pomůže se srstí. A skoukne, jestli třeba nemáte špatný rozčesávač nebo nečešete nevhodně, málo nebo moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
25.8.12 16:59
@janine24 píše:
A co by se mělo stát? Je to prcek, našeho jsme nechali stříhat o pár týdnů dýl. I tak chodil na vyholování oušek od 9. týdne. Každopádně stejně stříháte drápky a trháte chloupky z vnitřka ouška, tak aspoň někdo ještě pomůže se srstí. A skoukne, jestli třeba nemáte špatný rozčesávač nebo nečešete nevhodně, málo nebo moc.

No, já nevím co by se mohlo stát… :D prostě se jen bojím je to takový prcek a je to opravdu miláček a nemáme jí dlouho, tak se bojím, aby se jí něco nestalo…je jak dítě :) Ouška a drápky zvládáme, tak ten sestřih bychom zvládli taky, ale chci s ní do salónu a u nás ve městě nic nemáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
25.8.12 17:03
@Traccy píše:
No, já nevím co by se mohlo stát… :D prostě se jen bojím je to takový prcek a je to opravdu miláček a nemáme jí dlouho, tak se bojím, aby se jí něco nestalo…je jak dítě :) Ouška a drápky zvládáme, tak ten sestřih bychom zvládli taky, ale chci s ní do salónu a u nás ve městě nic nemáme…

Jestli stříháte a holíte ouška, tak tohle je jen o trochu větší výměra střihu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný