Péče o štěně jorkšíra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9578
20.8.12 18:10

@Shreya jak jsem psala, podle mě mají pro všechny typy srsti http://www.hery.cz/produkty/ Jinak se nerozčiluju, jen to komentuju. Už sem se setkala několikrát s takovým názorem, jako že to ten můj nepotřebuje - není výstavní a toto srovnání mi vadí. Je jedno, jestli má pes PP nebo ne (teda neni, ale v tomto zrovna jo :) ), jestli chodí na výstavy nebo jen lítá na poli či ležína gauči. prostě každý kdo má psa by se měl snažit, aby byl v pořádku, měl kvalitní stravu a bylo o něj dobře postaráno. Pak se to projevuje na zdraví..A obvzlášť u plemene, které se koupe tak často (jako třeba jork) je kosmetika opravdu důležitá. Pokud by to byl hafan, co se vykoupe jednou za rok, tak ať pak klidně používá preparáty méně kvalitní, ale v takovémto případě je dobré si trochu připlatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
20.8.12 18:16

Jowana : snad poprvé, kdy s tebou souhlasím ;) Jen říkám, že na svého psa mám od Héry asi jen jednu věc, jinak mám Chris Christensen ( komplet šampony, vybělováky, antistaty ve spreji, tekuté hedvábí, kondicionéry a krémy, ono psa orvaného z coursingu dát dohromady na výstavu trvá a tohle mám už po x let vyzkoušené ) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
20.8.12 18:26

@Shreya jak poprvé 8o to jsme na sebe už někde narazily :lol: si njak nevybavuju..
Jinak, to, že to vyhovuje zrovna tvému hafanovi taky neznamená, že to bude vyhovovat jiným. Ale souhlasím, že kosmetika co zmiňuješ dobrá je. Já znám výstavní jorky pěkné i po Héry a i jiná plemena, ale zas je to pes os psa. Jednomu sedí, druhý po ní má srst moc rozlítanou, vyschlou..ale to by byla debata o výstavní úpravě a to si myslím, že zakladatelka nepotřebuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
20.8.12 18:48

No, někde jsme na sebe nerazily, jo, Chris Christensen sedí mému psu - nemusí sedět jinému, to je jasné, o tomhle se zakl. fakt bavit nechtěla, takže už mlčím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
20.8.12 19:02

No to je mazec, tak zakladatelka se ptá kdy může vykoupat a ostříhat a zase místo toho aby jí někdo poradil, tak sem pouští ty své rozumy… :roll: :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
9578
20.8.12 19:20

@Misuldy já jsem psala, že může hned, ale kvalitním šamponem a pak pořádně vysušit-vyfénovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
20.8.12 21:30

Moc děkuju za radu, naše malá je prostě čunčík a takhle mi nemůže běhat po světlém koberci ;) Jinak chci se zeptat…sousedka má 5letého jorka a říkala mi, že jestli chci aby se mi rychleji vybarvila tak jí mám tak o cenťák skrátit srst…co si o tom myslíte? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
20.8.12 21:36
@jowana píše:
@Shreya jak jsem psala, podle mě mají pro všechny typy srsti http://www.hery.cz/produkty/ Jinak se nerozčiluju, jen to komentuju. Už sem se setkala několikrát s takovým názorem, jako že to ten můj nepotřebuje - není výstavní a toto srovnání mi vadí. Je jedno, jestli má pes PP nebo ne (teda neni, ale v tomto zrovna jo :) ), jestli chodí na výstavy nebo jen lítá na poli či ležína gauči. prostě každý kdo má psa by se měl snažit, aby byl v pořádku, měl kvalitní stravu a bylo o něj dobře postaráno. Pak se to projevuje na zdraví..A obvzlášť u plemene, které se koupe tak často (jako třeba jork) je kosmetika opravdu důležitá. Pokud by to byl hafan, co se vykoupe jednou za rok, tak ať pak klidně používá preparáty méně kvalitní, ale v takovémto případě je dobré si trochu připlatit.

Můžu poprosit o radu i ohledně krmení…myslím si, že Vám zdraví psa není lhostejné…a i přesto, že budem gaučák, tak chci pro ní kvalitu…teď dlabe Acanu a můj mužskej jí přivezl z německa Royal Canin Yorkshire Terrier Puppy 29…co si myslíte… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
20.8.12 21:37

@Traccy myslím, že to moc neovlivníš - ale nevím. Mě se fenka vybarvovala do cca roku a půl a zastřihávané chlupy měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
20.8.12 21:45
@Traccy píše:
Moc děkuju za radu, naše malá je prostě čunčík a takhle mi nemůže běhat po světlém koberci ;) Jinak chci se zeptat…sousedka má 5letého jorka a říkala mi, že jestli chci aby se mi rychleji vybarvila tak jí mám tak o cenťák skrátit srst…co si o tom myslíte? :nevim:

taky si myslím, že je to daný a střihem to nevyřešíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
20.8.12 21:46
@Traccy píše:
Můžu poprosit o radu i ohledně krmení…myslím si, že Vám zdraví psa není lhostejné…a i přesto, že budem gaučák, tak chci pro ní kvalitu…teď dlabe Acanu a můj mužskej jí přivezl z německa Royal Canin Yorkshire Terrier Puppy 29…co si myslíte… :nevim:

asi spíš ta Acana, jinak mi krmíme Orijenem, BARF mu nejel :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
20.8.12 21:48

@Traccy no, na krmení jsem se už rozepisovala hodně. RC, ProPlan, Eukanuba se sice doporučují, ale cena je přemrštěná a kvalita neodpovídá..V granulích nemá co dělat soja, kukuřice, pšenice, na prvních místech má být maso. Acana, Orijen je dobrá volba. Pro mne jako nej granule na trhu jsou Artemis, dobré jsou i Canine Caviar, Canidae a pár dalších. Dobře shrnuto jak vybrat dobré granule a podle čeho se řídit je zde:
http://www.krmivo-pro-psy.com/…-psy/47.html
 http://www.krmivo-pro-psy.com/…psu/559.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
20.8.12 21:49

@jowana No já se právě ptam, abych ji nezačla stříhat brzo kvůli nějakému nesmyslu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
20.8.12 21:50

Mám tři yorky, první dvě štěnda jsem dala upravit okolo 8 měsíce. Jsou bez PP a po každém víkendu na chatě vypadali jak strašidla :lol: :lol: :lol: Třetího jsem si vyprosila biewera s PP, je mu 9 měsíců a jeho srst opravdu potřebuje hooodně péče kvalitní psí kosmetikou :kytka:
Koupala jsem vždy podle potřeby od těch 10 týdnů, nenamáčela jsem moc hlavičku a pozor na ouška. I když chodili doma na psí toaletu, tak stejně tlapičkou loužičku většinou vyšlápli a za chvíli je to na nich cítit. Koupu stále docela často, minimálně 1× za 14 dní. Spí s námi v posteli, takže sprcha je někdy i po každém venčení ;)
Takže klidně koupej od malinka.
A na tu radu od sousedky zapomeň. Jak se má vybarvit, má v genech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
20.8.12 21:51
@jowana píše:
@Traccy no, na krmení jsem se už rozepisovala hodně. RC, ProPlan, Eukanuba se sice doporučují, ale cena je přemrštěná a kvalita neodpovídá..V granulích nemá co dělat soja, kukuřice, pšenice, na prvních místech má být maso. Acana, Orijen je dobrá volba. Pro mne jako nej granule na trhu jsou Artemis, dobré jsou i Canine Caviar, Canidae a pár dalších. Dobře shrnuto jak vybrat dobré granule a podle čeho se řídit je zde:
http://www.krmivo-pro-psy.com/…-psy/47.html
http://www.krmivo-pro-psy.com/…psu/559.html

děkuji za radu…já osobně právě ten Royal Canin ani neznám, ale mužskej na tom viděl štěně, jorka tak to pro ní hned musel brát :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný